pestka56 26.11.2019 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 Zwierzaki nieszczęśliwe telepią się po domu. Tzn. panienki, 4 sztuki, bo Ryszard Kocie Serce (Hi, hi) jakby nie zauważył utraty jajeczności. Trochę był przymulony po narkozie, ale przespał się i okey. W nocy rozrabiał, a dziś pół dnia przespał przed kominkiem. Panienkom trudno chodzić w kubraczkach ochronnych. Drepczą śmiesznie bół boczkiem i w przykucu. Wczoraj od 18 do północy oboje za nimi ganialiśmy pilnując, żeby nie wskakiwały na nic wyższego niż poducha na podłodze.Jestem po jednej nocy wykończona. Jak się udało je jakoś uspokoić, to wszystkie 4 postanowiły spać na mnie. A ja w pozycji półsiedzącej bałam się poruszyć, bo przecież mogło je boleć. Jestem połamana, poskręcana i oby drugiej takiej nocy nie było.Poza tym w domu armagedon. Wszystkie krzesła leżą na podłodze do góry nogami. W sypialni wyścielona podłoga materacami i poduchami, żeby im było wygodniej wspiąć się na łóżko. Poduchy leżą też przy fotelach i kanapie. A schody... na schodach położona wielka płyta karton-gipsu, żeby nie właziły. Ale my też nie możemy wchodzić.Eh, dobrze, że to już ostatni raz w moim życiu taka operacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 26.11.2019 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 Pestka, nigdy nie mów nigdy:cool:Wszystkie zatrzymasz? Daj jakieś zdjatka tych słodziaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.11.2019 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 (edytowane) Tak mi się wydaje, że więcej takiej sytuacji nie będzie. Ja mam teraz zobowiązanie wobec tych łobuziaków – żyć jeszcze minimum 15-18 lat Jak wiadomo „...tego nie robi się kotu...”, żadnemu zwierzakowi. Szukałam chętnych jak były malutkie. Teraz mają już prawie 7 miesięcy. To jakby ludzkie 8-10 lat. Oddałabyś je? Ja nie potrafię. Wczoraj nawet chciała 2-kę mama przyjaciółki mojej Kaśki. Uśpiła kilka dni temu swoją kocicę (w śpiączce cukrzycowej). Jej bym dała, gdyby nie to, że mieszka w środku W-wy w bloku. One są przyzwyczajone już do swobody, ogrodu, przestrzeni. Nie mogłabym ich tak zamknąć jak w klatce. Zdjęcia zaraz jakieś wybiorę. Edytowane 26 Listopada 2019 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 27.11.2019 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 U mojej mamy znów przybłąkał się nowy, dorosły kot. Słyszałam, że pieszczoch niesamowity. Też się zarzekała, że po tej ślicznocie długowłosej nie przygarnie kolejnego, a szybko jej serce zmiękło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.11.2019 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 https://www.focus.pl/artykul/koty-buduja-o-wiele-silniejsze-wiezi-z-ludzmi-niz-myslelismy-traktuja-nas-jak-rodzicow-190924120204?fbclid=IwAR2ZOTH6dJOxaiIyfx9BqzZMKdJLQFdQ6CUlMV8z2SWQ03q9SjsIOHyBDXo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 27.11.2019 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 Niedawno przez okno obserwowaliśmy jak na ulicy dwa dwa koty sąsiadów walczyły o terytorium. Młody nie dał się pogonić staremu. Stary odszedł, a młody napuchł z dumy jak pawi ogon. Za jakieś pół godziny zamiatałam chodnik i zobaczyłam młodego z 50 metrów dalej. Zawołałam- Rudy(oba rude i tak do nich mówię) i kucnęłam z wyciągniętą ręką. No i za moment oba były przy mnie, jeden przy jednej ręce, drugi przy drugiej. Do mnie się łasiły a na siebie groźnie spoglądały. Stary miał na pyszczku rany, młody go drapnął do krwi. A mój leń w tym czasie spał na kanapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 28.11.2019 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 ostatnio cos szukalam na zdjeciach i znalazlam Maniusia jak wrocil po kastrowaniu i przepuklinie, pamietacie jaki nieszczesliwy byl? jak tam koty, lepiej dzis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 28.11.2019 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 (edytowane) wymyslilam cos i zrobilam Edytowane 28 Listopada 2019 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 28.11.2019 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 tu jest ten duzy wieniec, ciezko rozmiar pokazac, pisalam ze ma ponad 1.5 metra srednicy mrygaja na kilka sposobow i kolorowe tez sa, ustawione mam na jeden staly nie-mrugajacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 28.11.2019 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 i kolumny za dnia i za nocy i jak narazie zdecydowalam ze zostana biale bo beda pasowac do okien i naokol drzwi jeszcze pojdzie biala obudowa, cos jak tutaj a tu fotka ktora od lat mam w inspiracjach jak palnowalam kolumny, kawalek ich widac po brzegach i wlasnie naokolo drzwi tez jest same czarne kolumny raczej by smiesznie wygladaly, zeby jeszcze cos oprocz drzwi bylo to ok - ale nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 28.11.2019 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Niooo, Maniu, u Ciebie to tak bardziej luksusowo jest A kolumny ok to obramowanie z pierwszego zdjęcia wydaje mi sie najlepsze, bo potem są pilastry - na ostatnim - to, moim zdaniem będzie za dużo motywów. Pestka, zdjątka kociaków obiecałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 28.11.2019 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Mania, pan Dyskoteka światełka odpalił? Fajnie oświetliłaś swoje zoo, bardziej rzucają się w oczy. Zobacz jak na tym zdjęciu z domem pod numerem 250 fajnie hortka w donicy wygląda Światełka też rzucisz w tym roku na ścianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 28.11.2019 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Pan Dyskoteka jeszcze nie wlaczyl bo jeszcze podlacza, zabiera mu to ponad miesiac zawsze. Swiatelka tez beda, tylko ich jeszcze nie wlaczylam, ale stoja. Na weekend wlacze. Hortke w donicy dam na schodach przed kolumna ta od sciany, juz donice kupilam duza, ale to na wiosne sie rozumie Ave - to tylko podgladowo wszystko, ja dla mnie wszystko jednakowo wyglada. Na zdjeciu tez u mnie wyglada inaczej, na zywo jest lepiej. Dom napewno zmienil wyglad. Moze kiedys uskladam kase i przedluze ten daszek, troche to bedzie kosztowac bo t juz ktos musi zrobic, musze miec plany i pozwolenie, nie moge samowolki wtedy ta kolumna od sciany garazowej poszlaby na koniec. Ale narazie jest tak. Przynajmniej nie wisi mi daszek bez sensu i SE moglam w koncu swiatelka powiesic. jedno co to kamera nad garazem - jest akurat w srodku przy brzegu, w nocy nie widac jak sie swiatla pala od wienca Ale druga jest nad drzwiami i trzecia z tylu domu to okej. Swiatlo od kolumn nie psuje widoku, tylko na wiencu bo zaraz'tam sa. Mika Mloda sie na moje zoo juz czaila, powiedzialam zeby zapomniala. Juz ich nie ma w sklepach. A nawet jak swiat;a padna to moge nowa tasme ledowa tam wsadzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.11.2019 03:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 maly project byl juz dawno za mna chodzil taki z samych bombek. no to w koncu zrobilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 29.11.2019 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Elegancki ten wieniec ci wyszedł. Kiedyś mnie kusiło, ale poddałam się, bo srylion bombek trzeba i koszt mnie przerażał. Powiedz czy mam rację, że twój M chodzi i cmoka jak koło lustra przechodzi? Joana wyjdź z nory i pokaż co nawywijałaś, pewnie też jakieś stroiki zmajstrowałaś. Pestka jak twoje kociaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 30.11.2019 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2019 Mika nie cmoka, ani on ani ja bo lustro stoi w jadalni na scianie ktorej na codzien nie widac , chyba ze sie tam wejdzie ale dobrze ze mi przypomnialas bo mialam pisac i zapomnialam, jak kiedys tu dzieciaki byly pizgly mi czyms bo sie tam kotlowaly, mam dwa lusterka pekniete bede musiala zbic i nowe wsadzic tylko zabrac sie nie moge. Co do wienca, gotowy taki kupic - cena koszmar, wszedzie gdzie znalazlam to 300$ no sorry nie dam tyle. Poszlam do sklepu w stylu "sklep za dolara" (chociaz juz malo co po dolarze jest) i tam bombki kupilam. Wieniec mnie wyniosl niecale 40$. Wliczajac w to szkielet. Wczoraj dokupilam wiecej bombek i zrobie drugi, zeby powiesic na tym duze lustrze. W normalnym sklepie bombki duzo wiecej kosztuja - normalne. Mloda wczoraj przyjechala, bedzie jakies ciasta robic i cos bo maja z Mlodym krecic film. Bede miala rozpizg w kuchni. Tymbardziej ze M najpier ma zrobic spody pod szafkami i swiatla nowe zalozyc. Myslec mi sie nie chce jak kuchnia bedzie wygladac. No ale moj drugi wieniec musi poczekac albo do nocy jak sie zwina albo do poniedzialku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 30.11.2019 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2019 jszcze takie chce zrobic/kupic, z dzwonkow, juz dzwonki znalazlam, tylko musze sprawdzic czy nie taniej kupic wieniec, nie sa niestety duze wiec moze zrobie, nie wiem czy w tym roku ale bedzie na tej nizej, taki symetryczny napisali ze potrzeba 100 bombek. Nie napisali jednak jakie duze jest ani jakiej wielkosci bombki, ja nie liczylam na swoim, zapomnialam. A opakowania wywalilam. i takie mi sie podoba, mam takie 3, i albo je w oknie powiesze albo wlasnie tak na drzwiach. Mika gwiazdy z Ikei sa beznadziejne. Za grube zeby wsadzic na okna bo shutters mam, wiec Mloda dostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.12.2019 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 wieniec nr.2 tymrazem na styropianowej formie i troche inaczej zrobiony i jak pisalam - najtansze plastykowe bombki - na tamtym pierwszym czesc tych najwiekszych byly szklane bo mialam paczke bombek co lezala w szafie z 5 lat musze jeszcze paczuszke malutkich dokupic i dokleic i obwinac haka wstazka kupilam tez dzwoneczki, w dwoch rozmiarach, 230 sztuk - a;e chyba bedzie za malo na ten rozmiar co chce to musze isc policzyc pi x drzwi ile na tamtym sklepowym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 03.12.2019 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 (edytowane) Mania, dajesz czadu Chciałam kupić z gąbki florystycznej stożek i zrobić z gałązek choinkę. Były tylko cegły i nożem stożek wycinałam Nie zrobiłam fotki a zaniosłam już mamie męża, oplotłam drucikiem ledowym i dałam maleńkie bombeczki. Coś na wzór tych zdjęć z bloga Pestka żyjesz, czy koty już ciebie pokonały? Które lustro dzieciaki ci załatwiły? Edytowane 3 Grudnia 2019 przez mmikka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.12.2019 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Mika to "nasze " lustro, dwa lusterka pekniete, ale tylko po kawalku, cale nie poszlo bo lusterka sa grube. przywalily gdzies zabawkami - a dokladnie samochodzikami. Jak sie przyjrzysz na tym zdjeciu gdzie wieniec na nim wisi - w odbiciu gdzie noga od krzesla jedno a drugie jest pod wiencem takie samo przyszly mi dzis 4 dzwonki, te wieksze, beda dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts