Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Nie wiem kiedy po zszywki :sick: U nas wszystko musi nabrać "mocy urzędowej" M mi dzisiaj powiedział, że musi taker pneumatyczny odszukać w garażu, bo ręcznym nie chce zszywać. Krzesło będzie w sypialni, trochę schowane w kąt, nie mam na niego innego miejsca.

Fotel stojący w przedpokoju zostaje, jest wygodny do zakładania butów na siedząco.

Mania, jak się zabrać do poduszki, żeby ładnie wyszło?

Jeszcze dodam, że nogi w krześle mi się najbardziej spodobały, już zakrzywione ludwiczki mi się przejadły. :)

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mika mi tez juz sie znudzily. Ale nadal lubie swoje fotele, a biorka mi szkoda bo obszerne i mam duzo szyflad itp. Ale pozbylam sie juz wiele paralitykow :p

krzeselko - bedziesz obijac samo siedzisko, jedno krzelo? na to styknie zwykly zszywacz bo male i jest prosta plaszczyzna. Czy masz stare siedzisko czy nowe robisz? masz juz gabke?

sprawdzilam konewke - z US do mnie nie sla tez, a z Chin wysylka 1.50 $ tak dolar & 50 centow

:o

Siedzisko będziemy wycinać z płyty. Gąbkę jakąś tam mąż ma, ale jej nie widziałam. Ile centymetrów najlepiej dać? Jesteśmy na dobrej drodze, taker znalazł :D

Na konewkę w tym stylu, z długim dziubkiem zerkam od jakiegoś czasu, podobają mi się. Ta w hm home 100zł kosztuje.hmgoepprod.jpg

Szukam tańszej.

Zalezy jaka gabka, i juz nie od cm chodzi ale czy jest miekka czy twarda, bo potem jak siadziesz to zeby nie oklapla, nie wklesla. Musisz nalozyc sobie gabke, potem usiasc na tym i sprawdzic czy czujesz gnaty czy nie :D no i czy nie jest za plasko :D

i na gabke pod ten material co kupilas - kawalek czegos wsadzic, moze byc nawet stara poszewka, zeby ten material prosto na gabce nie byl zamocowany.

jak zrobisz test siedzeniowy zobacz tez czy jesli nalozylas 2 badz wiecej wartsw - czy nie trzeba sciac rogow. Naokolo gorna zewntarzna czesc, tak na 1 cm sciac gorna gabke pod ukosem, bo zalezy od materialu i samej gabki - czasami widac kanciaste rogi spod materialu, jak bedzie sciete to ich wdac nie bedzie - wiesz o czym mowie?? czy namieszalam?

kiedys to pokazywalam jak robilam ale nie znajde juz zdjecia.

Ta ze zdjęcia z hm home- Metalowa konewka z zaokrągloną rączką u góry i wąskim dzióbkiem z przodu. Średnica ok. 15 cm, wysokość ( z rączką) 21 cm, długość 40,5 cm.

Nie podali objętości. Natomiast od chińczyka 1300ml.Specyfikacja- size: about 38.9*13*19.7cm

Kupiliśmy zszywki, mieliśmy farta, bo ostatnie pudełko w sklepie było. Kojarzę jak ciąć gąbkę :hug:

hmmm...chyba bedzie ciezko. I bedziesz musiala sobie ta za 100zl kupic.

Sprawdzalam nawet u mnie, na ebay i na amazon z calego swiata - dokladnie takiej nie ma, jest podobna i wychodzi drozej niz 100zl. Jest duzo innych ale malitkie, na pol litra wody.

Wiesz co, jak masz okazje zachodz do sklepow, takie konewki widzialam w sklepach typu TKmax

MMika, a nie lepiej dać siedzisko z pasów? ,można je przymocować takerem do krzesła, - parcianych. płyta może być za sztywna, nawet, jeśli krzesełko będzie głównie do wyglądania :D

Gąbki mają różną twardość, o czym Mania pisała. ja jeszcze daję warstwę owaty

Pasów nie mam, drewniane elementy mamy w domu. Chciałam dać na początku płytę- sklejkę, taką z jakich są zbudowane te malutkie komódki Ikea, ale mąż wyciął z jakiejś grubszej siedzisko. Dzisiaj stanęliśmy, bo nie spodobały mi się gąbki ;)

Wracam do dysona- https://www.oleole.pl/odkurzacze-pionowe/dyson-v8-absolute-nowy.bhtml

Jest za 1500- 250zł jako zwrot od dysona. Zacna cena za V8. Ja pozostaję dalej na wzdychaniu, może ktoś skorzysta :D

Maja byla u fryzjera, ale nie obciela jej tak krotko jak chcialam. Nastepnym razem poprawka. Ale i tak ladnie wyglada, lepiej niz przedtem.

Manius kolo niej jak stary dziadek wyglada :D nie wiem ale co fotke robie to spuszcza uszy i wyglada jak 7 nieszczesc. A ma tylko 2.5 roku

Maja sie nauczyla podskakiwac do nas jak sie cieszy, prosic zeby ja wziasc na rece i nauczyla sie - od Maniusia - drapac w szybe jak chce wyjsc. Nadal robi na pieluszki ale jak ma okacje to na dworzu. Czasem jej sie jeszcze zdazy na srodku kuchni.

A jak lezy to podwija lapki pod siebie jak kot.

We wtorek idzie na szczepionki, dzis dzwonilam, zobaczymy co powiedza na ten jej nosek.

IMG-3895.jpg

IMG-3814.jpg

IMG-3866.jpg

IMG-3629.jpg

IMG-3876.jpg

IMG-3765.jpg

IMG-3784.jpg

zwroccie uwage na jej brode, ta biala czesc - zalezy pod jakim katem sie patrzy jest w paski poziome, jakby pasemka w druga strone :D

zapuszcze jej wloski na gorze moze tak jej zrobie, poki mloda bedzie

259932b3546458c99063e0807daa511f.jpg

Grooming-Guide-How-to-Groom-a-Shih-Tzu-with-Top-knot-short-su.png

a tu znalazlam Maniusia jak byl maly :D

IMG-7040.jpg

IMG-7088.jpg

dalam Mlodej ta wage, szkoda bo by Maja miala taka sama fotke

Edytowane przez mania1220

Kupiłam, a co :) wylicytowałem godnie, wzorem Manieczki :) Ja popatrzyłam w necie na bardzo podobne, to dziurę by mi w kieszeni zrobiły.

Maja śliczna :) Ale nie podobało się jej strzyżenie? Oczka smutne. Może nie taką fryzurkę chciała?

Z odkładaniem u mnie jest tak, że mam tyle dziur do zaklejania, że nie wiem na co odkładać najpierw. Póki mi stare odkurzacze chodzą, to nie myślę o kupowaniu. Teraz muszę kupić odkurzacz do prania dywanów. Poluję na powystawowego VAXa. Wygląda, że to dobry sprzęt.

Joana :popcorn: jesteś tam gdzieś?

Lampa do salonu. Posiedziałam dziś trochę na allegro. Wiele nie ma w jakichś znośnych cenach, ale popatrz, może przynajmniej wyklaruje się co ci się podoba i pasuje. Wybierałam takie jak ja bym wieszała w twoim salonie, oczywiście.

Ceny są wyższe niż gdyby to były licytacje niestety.

https://allegro.pl/oferta/lampa-wiszaca-cartwright-6-zrodel-swiatla-e27-40w-8800116128

617,00 zł

Cartwright, 6 źródeł światła E27 40W.jpg

https://allegro.pl/oferta/lampa-wiszaca-edie-3-x-led-g9-4-w-biala-zlota-8472446506

377,00 zł

Edie 3 x LED, G9 4.jpg

https://allegro.pl/oferta/lampa-wiszaca-sufitowa-zyrandol-lights-hallie-fv-8226225091

115,00 zł

LIGHTS HALLIE FV.jpg

https://allegro.pl/oferta/lampa-sufitowa-zyrandol-massive-philips-adrianus-8-7582718862

365,00 zł

MASSIVE PHILIPS ADRIANUS 8.jpg

https://allegro.pl/oferta/oyi-zyrandol-sufitowy-zloty-e27-8844496118

Aktualna cena na licytacji 33,00 zł

5 osób licytuje

3 dni do końca licytacji (wtorek, 14 stycznia 2020, 19:48:52)

OYI ŻYRANDOL SUFITOWY ZŁOTY E27.jpg