mmikka 05.05.2020 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Swoje pomidorki zostawiłam na noc na dworze, deszcz ich nie oszczędził i rano sponiewierane były. Mania, zadziałało prawo serii Te same lampki wykorzystujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.05.2020 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Też nie schowałam sadzonek pomidorków, ale jakoś nie ucierpiały. Może dlatego, że osłonięte od wiatru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 05.05.2020 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 jak padalo i bylo na plusie - moje tez staly na dworzu. Wczoraj i je i japonczyka do domu wnosilam - na minusie bylo. Dis sie okaze. Pogoda ladna w dzien a w nocy zimno, albo pada. Jutro jeszcze ladnie, potem znow zimnica i deszcz ze snigiem - w maju Mika tak, takie same swiatelka, znaczy te co ostatnio zakladalam ze maja ten daszek. mialam 10 bo kupilam extra rok temu, udalo sie jeszcze 20 dokupic - bo na Amazonie tez tragedia cos kupic - mozna i owszem, ale przyjdzie za 3 tygpdnie albo za miesiac. Postawili tylko na wysylke najpotrzebniejszych rzeczy. Ciekawe ze ich akurat nie ma bo wykupione dobra, ale moje swiatelka SA potrzebne. Bo jak zamknac taras? Good news jeden - zadzwonilam do sklepu zeby podkrecic zamowienie. Nawet nie wydrukowali. By dalej lezalo w compie u nich . Zaczelam "beczec" ze nie mozemy skonczyc nic, udalo sie trafilam na milego faceta wyciagnal oba zamowienia - na belki i na dach, i jest dzis do odebrania. Niestety M nie zdazy raczej, sklep do 6 popoludniu. Normanie do 9pm jest, ale przez tego wirusa wszystko inaczej ostatnio inne zamowienie w tym samym sklepie = niemily facet jak dzwonilam Nic to pojedzie jutro rano. Musi mi jeszcze zrobic podstawe z drewna pod metalowa donice, koleczka tam tez kupilam, na japonczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 05.05.2020 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 jeszcze zadnego u siebie nie widzialam, ale za malo na dworzu siedze odkad taras rozebrany - ale koliberki juz sa juz nawet dalej niz ja jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.05.2020 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 pada znowu od paru godzin. nie przypuszczalam, ze bede cieszyć się z deszczu. taki rowniutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.05.2020 02:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 Pestka, z prozaicznych zeczy mozna sie cieszyc ja juz tak sie cieszylam. Nawet z kupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.05.2020 02:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 M zdazyl i przywiozl oba zamowienia. ale slupy dali DO DUPY!!! :mad: sa tak paskudne ze naprawde to sie nie nadaja :mad: i nic zrobic nie mozemy. M powiedzial ze je moze troche obetnie. Mam nadzieje ze zywica nie bedzie leciec. Z tych starych leciala az do teraz do rozbiorki. Tyle lat jak bedzie leciec trzeba bedzie je obudowac deseczkami kuilam szopke, chyba nawet ladniejsza. Bedzie zrobiona pierwszy-drugi tydzien czerwca. Na zamowienie. Jeszcze tydzien temu jak sie pytalam tobym miala jutro. Tak ich zasypali. Sklep robi piekne meble i inne pierdoly z drzewa. Nawet sauny. Nawet zabejcuja i zloza, nic nie bedziemy robic. Jedynie co to mam teraz wielka dziure w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.05.2020 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 (edytowane) Mika, prawo serii jak pisalas, zapomnialam napisac ze tego samego dnia co sie wszystko zle poszlo - jeszcze mi router padl. Trzeba bylo zucic robote i jechac odebrac nowy. Na szczescie w tym sklepie mialam odbor w 45 min, a nie kilka dni. Ja tam bez netu wytrzymalabym bo ksiazki czytam, ale M i Mlody? w zyciu. to nowa szopka, szkoda ze tamtej nie bylo bo duzo tansza, ale ta ladniejsza i zrobic moglam upgrade na nia male zmiany co wprowadzilam - z boku byly jeszcze jedne podwojne drzwi - zlikwidowalam je i dolozylam okno (normalnie w podstawowej wersji ida tylko dwa kolo drzwi. Dolozylam tez okno do drzwi . Pod oknami byly donice podluzne - zlikwidowalam, za bardzo babciowato wygladalo a zadnych kwiaykow nie bede sadzic. No i kolor wybralam ciemniejszy. Dach jest metalowy jak sie na domach zaklada. Wiec lepszy niz mialam na gazebo. W srodku masa miejsca, jest wysoki wiec bede sobie mogla porobic dodatkowe polki pod dachem. nie jest nowoczesny, taka chatka goralska ale mi sie podoba. aha, okna sie wszystkie otwieraja i maja siatki na komary (oprocz tego okraglego nad drzwiami). Jest wiekszy niz teraz mam. Troche mniejszy i nizszy niz ten co zbudowalismy w lesie. kupilam tez nowe poduchy na sofki yep, czarne. Bo te jasne mi psy brudzily a i samemu trzeba bylo uwazac. Poduchy na oparciu tez sa wyzsze. trzymajcie kciuki, zeby M mi dzis scianke postawil. Zebym mogla normalnie na kawe wychodzic i nie byc podgladana , dziala od rana tam Edytowane 6 Maja 2020 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 06.05.2020 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 Taki domek, tylko 70-80 metrów i mogłabym w nim mieszkać Szklany dach i sypialnia na górze. Siatki na komary też bym chciała Cieszę się z koliberków, mam nadzieję, że znów nam fajne fotki wkleisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.05.2020 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 a wiesz Mika, oni tez maja takie wyzsze do spania, na dole moga byc lozka i na gorze, nazywja sie "bunkie". a tu przyklad takiego podobnego - takie donice mialam na swoim zlikwidowalam wlasnie, za bardzo babcine gdybym miala wielki ogrod to bym takiego postawila. Nie dosc ze dzieciaki by kochaly spac tam (sama pamietam z dziecinstwa) to ile tam mozna pochowac na antresole jakby co. w parku dwa domki dalej odmnie jedni taki sobie zbudowali, malolaty tez tam spaly. Nastolatki. Bo co beda spac ze starymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.05.2020 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 Maja jak to Maja - w kazda dziure wlazi. No i wlazla i glowe wystawila. Juz myslelismy ze trzeba bedzie deske odkrecac Zabralismy Maniusia do domu i ja wolalismy - ze sie cofnie i wroci ktoredy wlazla - pod spodem gdzies, ale zapomniala jak weszla i sie pchala przez ta dziure. I nic. Ani ruchu. Na poczatku tylko sama glowa jej przeszla, potem polowe. Ale dalej isc nie chcialo - bioderka przeszkadzaly - jak to u baby Nameczylam sie i ja jakos wyciaglam. Chyba dotarlo do niej bo juz tam nie lazla. a tu sa moje funky schody. Wymyslilam platformwe i inaczej niz normalne. Z dwoch powodow - raz ze chcialam cos inaczej a dwa - zeby mi schody nie staly na przeszkodzie idac do kanap. No dom mam za krotki. Takie same platofemki beda w kilku miejscach na ogrodzie. Ale stol moj juz nie wejdzie. Albo Mloda go wezmie albo sprzedam. Narazie beda male krzeselka a potem znajde jakis mniejszy stol na 4 osoby, na wiecej mi nie trzeba. a tu widac dlaczego potrzebuje scianke i szopke obok mimo ze mi ogrod zawali narazie pol scianki, reszta w sobote. No sasiad ma tak wysoko taras ze nas widac, czy to siedzimy na swoim czy nawet na srodku ogrodka - wpienia mnie to bardzo. Normalnie domy sa ustawione jak moj, wiec nie ma tego problemu, ale trafilam na koniec dzialek. Poprostu sie nie da. A jego dom to parterowiec. Podniesiony parterowiec Zecz na ktora nie zwrocilismy uwagi jak dom kupilismy. Ale scianka tez tu juz byla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 08.05.2020 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 Nie widziałam takich platformianych schodów jeszcze. Ciekawie wyglądają. Nasze schody jeszcze nie ruszone, na razie chodzimy po paletach. W tych platformianych schodkach można schowek zrobić, na konewki czy inne przydasie Zdecydowałaś się już na któryś kolor na schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.05.2020 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 po prawej stronie pod wystajacym to Maja ma schowek, a ja ja szukam schowek mam, kazalam M mi zrobic. Na kable do swiatel - jeszcze nie popreciagane wszystkie, akurat tam wyzej mam kontakt. Musze pomyslec zeby nam go Chris gdzie indziej przeniosl. NIE PATRZEC na wywietrznik. Trzeba bylo go oderwac bo skrzydelka mial polamane, trzeba nowy - jak sklepy otworza Nawet nie wiemy od czego jest a schody mnie natchlo wg tych inspiracji wiecej bedzie bo i wokol duzego klona, no i moj taras na lezak i gdzies tam jeszcze M ma mi zrobic. Planuje jeszcze mojego Pansy tak obudowac. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.05.2020 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 koloru nie wybralam i jestem tym zdolowana. Poprostu nie wiem???? moze pomozecie?? Bo nie tylko taras ale i scianki. zdjecia w sloncu i w cieniu i moge je ciemniejsze zrobic :confused::confused::confused::confused::confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.05.2020 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 Ten najciemniejszy. Ja go widzę jak grafitowy, prawie czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.05.2020 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 Pestka ten??? to jest najciemniejszy jaki maja - Black Ash, ale nie ze czarny-czarny. te obok co sa na desce osobnej to ten black Ash wymieszany z dwoma rudymi co widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.05.2020 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 (edytowane) takie cos wychodzi, to wlasnie Black Ash Cuteka tylko inne drzewo a tu w sklepie pierwsze 3 na dole Edytowane 8 Maja 2020 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.05.2020 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 kolor na szopce bedzie ten co zaznaczony po lewej, a ja na fotce pokazalam w kolorze ten co po prawej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.05.2020 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 Też ładny, ale ten Black Ash chwyta mnie za oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.05.2020 01:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2020 Pestka szopka wybrana ciemna bo rudej nie chcialam, zawsze czarne mialam. Tylko pokazalam jaki kolor - ze ciemny. To oni beda bejcowac no i wlasnie - to jest bejca, na taras bejcy juz nie chce. dzisiaj - znaczy u mnie jeszcze jest piatek, - dwa razy snieg padal O tygodnia jest taki wiatr ze leb urywa. Zimny, zaciety. Nawet jak slonce swieci i prazy to razem z arktycznym doslownie wiatrem. bojler mi zaczal cieknac sprawdzilam wsie rurki - sucho. Musi w srodku poszedl. W poniedzialek musze zadzwonic i kaze im nowy zalozyc. Ten juz swoje lata ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts