Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mmikka, jeśli to okienko nie musi być ekstra przejrzyste to można zastosować poliwęglan, płyty tzw. komorowe, które dają lepsze warunki ocieplenia. Tyle, że one są albo jakby mleczne, albo bardziej przejrzyste, ale nie całkowicie. W Leroy Merlin mają i różne firmy sprzedają. Mogą przyciąć od razu na wymiar. Wysyłkowo też są.

Można zrobić ramę z drewna, albo profilu aluminiowego i uszczelnić sylikonem.

Mmikka, jeśli to okienko nie musi być ekstra przejrzyste to można zastosować poliwęglan, płyty tzw. komorowe, które dają lepsze warunki ocieplenia. Tyle, że one są albo jakby mleczne, albo bardziej przejrzyste, ale nie całkowicie. W Leroy Merlin mają i różne firmy sprzedają. Mogą przyciąć od razu na wymiar. Wysyłkowo też są.

Można zrobić ramę z drewna, albo profilu aluminiowego i uszczelnić sylikonem.

Chciałam pokazać fotkę piwniczki i nie wiem jak w telefonie się je dodaje.

przyszedl ten czas ze Manka znow z lupa po ogrodku chodzi :lol2:

M sie zapytal jak tam "histeria" :lol2: przez lupe patrzylam - sa zielone paczki, wiec moze bedzie ok. wYniosl mi tez donice z drzewkami z szopki, wiekszosc wyglada ze przezyla, no ale zobaczymy.

dalam mu tez nowy project na ogrodku, nie bylo sprzeciwu nawet oblookal jak przerobic - musi rozwalic cos co zbudowal i nowe inne zrobic

zapomnialam napisac - ten co odsnieza chodniky odsniezarka zryl mi trawniki :spam: scial razem z ziemia, nic tam nie wyrosnie oprocz chwwastow, bedzie trudno zeb y trawa wyrosla, pierwszy raz, jechal jak pijany chyba :sick: podobno u innych to samo. Kazalo miasto napisac do nich i ktos przyjedzie i to naprawi. Wow, usypac ziemie i nasypac nasion to i ja sama zrobie, napisac do nich - bede czekac lata swietlne :sick:

Joana nie zapominaj o "mongolii" :lol2:

ZLAPALAM NORNICE :wiggle::wiggle::wiggle::wiggle:

jak mowilam wielka i tlusta. Musialam jechac kupic maslo orzechowe (z orzeszkow ziemnych) bo na to sie lapia odrazu :p Poznym wieczorem kolo 9pm zalozylam, dzism rano sztywny trupek:wiggle: W koncu! Od zeszlego roku ja mialam, jeszcze przed budowa tarasow.

hip hip hura!!:wave:

ale zapomnialam sprawdzic czy mam torby papierowe, jak mam to dzis obgryzione krzaki powyrywam :sick:

Gratulacje za udane polowanie :)

Ciesz się, że ci dziki trawnika nie ryją. Znajoma ogrodniczka dziś pokazała zdjęcia byłego trawnika.

Komentaż: „Mam do oddania stado głęboko glebogryzące. Usługa wykonywana fachowo, dokładnie i dyskretnie w godzinach nocnych. Głębokość pracy 15-30cm. Odbiór ekipy osobisty.

Ps. Tu był trawnik, ale mój mąż powiedział, że i tak był do wymiany”

Fajne komentarze były. Przyjemnie czytać zważywszy, że przecież szkodę dziki i sarny robią największą w ogrodach, a nikt z ogrodników nie nawołuje do wystrzelania zwierzyny.=AZVLtR0b7rRF6pzf3N8kZoykJ04snELJg87kLsn_WEcerEXU9mpFiD__k0huT6FpJ93Rs_GxrlPdV1tro6CL6Drvhh-kSPGX4bMnoKtYPyI5eE5F6b60BCOnCfNEWIGhppc&__tn__=R]-R"]

T – Widocznie nie znają metody 'no dig'. Proponuję wystawić tablice informacyjne1f923.png.=AZVLtR0b7rRF6pzf3N8kZoykJ04snELJg87kLsn_WEcerEXU9mpFiD__k0huT6FpJ93Rs_GxrlPdV1tro6CL6Drvhh-kSPGX4bMnoKtYPyI5eE5F6b60BCOnCfNEWIGhppc&__tn__=R]-R"]A – nie wiem w jakim języku pisać... 1f602.png=AZVLtR0b7rRF6pzf3N8kZoykJ04snELJg87kLsn_WEcerEXU9mpFiD__k0huT6FpJ93Rs_GxrlPdV1tro6CL6Drvhh-kSPGX4bMnoKtYPyI5eE5F6b60BCOnCfNEWIGhppc&__tn__=R]-R"]

W – Ich oczywiście. Przykro mi 1f614.png=AZVLtR0b7rRF6pzf3N8kZoykJ04snELJg87kLsn_WEcerEXU9mpFiD__k0huT6FpJ93Rs_GxrlPdV1tro6CL6Drvhh-kSPGX4bMnoKtYPyI5eE5F6b60BCOnCfNEWIGhppc&__tn__=R]-R"]

A – niepotrzebnie 1f609.png ja już zaplanowałam, w związku z tą rewolucją, nowe kwietniki i nasadzenia krzewów 1f602.png1f61c.png=AZVLtR0b7rRF6pzf3N8kZoykJ04snELJg87kLsn_WEcerEXU9mpFiD__k0huT6FpJ93Rs_GxrlPdV1tro6CL6Drvhh-kSPGX4bMnoKtYPyI5eE5F6b60BCOnCfNEWIGhppc&__tn__=R]-R"]

J – Żadna maszyna nie jest tak skuteczna... 1f642.png =AZVLtR0b7rRF6pzf3N8kZoykJ04snELJg87kLsn_WEcerEXU9mpFiD__k0huT6FpJ93Rs_GxrlPdV1tro6CL6Drvhh-kSPGX4bMnoKtYPyI5eE5F6b60BCOnCfNEWIGhppc&__tn__=R]-R"]

A – do tego oczyszczają grunt z pendraków 1f44d.png1f4aa.png

=AZVLtR0b7rRF6pzf3N8kZoykJ04snELJg87kLsn_WEcerEXU9mpFiD__k0huT6FpJ93Rs_GxrlPdV1tro6CL6Drvhh-kSPGX4bMnoKtYPyI5eE5F6b60BCOnCfNEWIGhppc&__tn__=R]-R"]E – I jeszcze ekologicznie 1f923.png

=AZVLtR0b7rRF6pzf3N8kZoykJ04snELJg87kLsn_WEcerEXU9mpFiD__k0huT6FpJ93Rs_GxrlPdV1tro6CL6Drvhh-kSPGX4bMnoKtYPyI5eE5F6b60BCOnCfNEWIGhppc&__tn__=R]-R"]M – I faktury nie wystawią...

A – wygląda na ekipę idealną 1f606.png To może chcesz przygarnąć?? =AZVLtR0b7rRF6pzf3N8kZoykJ04snELJg87kLsn_WEcerEXU9mpFiD__k0huT6FpJ93Rs_GxrlPdV1tro6CL6Drvhh-kSPGX4bMnoKtYPyI5eE5F6b60BCOnCfNEWIGhppc&__tn__=R]-R"]

M – nie wiem tylko czy mi ładowności w busie wystarczy1f923.png

A – no faktycznie, to TIR chyba potrzebny bo stadko koło 30 sztuk liczy 1f602.png

K – Nie wiem czy one tylko pendraki tak lubią, a może tam trufle znalazły 1f923.png

A – kurcze!!! Nie pomyślałam! Powinnam sprawdzić! Taka kasa!! 1f602.png1f923.png

163677655_4319180611448369_2513859405961510995_o.jpg

Pestka :lol2::lol2:

dobre!

ale nie ma sie co smiac.

babcia i dziadek mieli pola na ktorych cos tam uprawiali - nie pamietam co bylo posadzone, ale pamietam do dzis ze babcia chodzila na conocne pilnowanie :sick:

szla na pole i pilnowala CALA noc zeby je przegonic bo bylo wysoko w gorach i plotu nie dalo sie zalozyc - tez dziki ryly :sick:

bylam wczoraj w sklepie - Mantis zostal sprzedany :sick:

ELFI - a oto jakie "spokojne" blazenki potrafia byc :rolleyes:

163290887-10163136868528084-1562941633532550455-n.jpg

zdjecie nie moje, dzisiaj na FB z Red Sea ktos pokazal. Niezle mendy potrafia byc i wiem o tym. Moje obserwuje nie ze mnie ugryza ale jak sie zachowuja do innych ryb. Jak zle - szczegolnie do Ciapatej - to wyjazd zrobia do sklepu, te pomaranczowe. czarne sa ok. Jeden czarny zdecydowal ze jak anemona nie ma to sie skumpluje z moim Bubble ale madry - siedzi pod spodem, zeby go Bubble nie wszamal. Nagram przy dobrych wiatrach.

a ta dziura daje swiatla duzo? zalezy im na nim? bo jak nie to zatkac zamurowac, a jak tak to ja bym zakleila kawalkiem szyby badz pleksi. Male dziury gdzie wieje pianka.

Wiesz, że nawet nie wiem ile światła daje. Jak weszłam do tej piwnicy, to dziura jakimiś szmatami była zatkana. Już ustalone, że trzeba będzie zespawać odpowiednią ramę i jakieś otwierane okienko zrobić. Nie pomyślałam o wietrzeniu. Pewnie jakieś oświetlenie też trzeba tam doprowadzić. Oglądając ją wspomagaliśmy się halogenem.

Pestka, niedawno pisałam, jak dziki na tutaj ryją na osiedlu mamy. Wczoraj wyszliśmy z psem na spacer, to od strony pól aż do murów bloków zryte.

W lutym w Jaworznie zrobili odstrzał dzików między blokami. Wtedy leżał śnieg, krwawe pobojowisko zostało po zabraniu odstrzelonych zwierząt.

Jak czytałam afera się z tego straszna rozpętała.