mania1220 02.07.2021 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 nie, narazie dumaja nad nimi, poki co same zaswiadczenie ze sie mialo i co sie mialo. mialam taka burze z gradem przed chwila ze mi ogrod utopilo, ziemia nie dala rady, w koncu glina - pochlonac. Fontanna pierdyknela bo zalalo skimer z kablami - to juz wina M bo nie chcialo mu sie mi podniesc pokrywy a jak zalal z boku betonem to nie dam rady podniesc bo scislo. Az dziw ze swiatlo nie wysiadlo. znow pewno ludzi zalalo, nie kazdy ma jak ja ze pompa sciaga wode naokolo fundamentow w ziemi, slysze ja jak ciagnie non stop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.07.2021 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 zima w srodku lata :lol2: M pojechal cos zalatwic moje podjedz i kup chlor - cholr wykupiony w tym sklepie co kupuje, W drugim z basenami leja w butle ale jakis dziwny chlor bo woda zolta zostaje, wiec przestalam kupowac. Wiec tamten drugi wykupiony, jedyne co zostalo to plyn na kontrole glonow - no bo przeciez lac musze co dwa dni przez te upaly - no i woda dalej zielonkawa i sie piana zrobila a chlor maja wspanialy, woda krystaliczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.07.2021 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 Mika, koniec koncow kulek nie wzucilam w tym roku - sorzedalam wszystkie - bili sie o nie doslownie jak wariaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 03.07.2021 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 Ale chłopka nie sprzedałaś U nas przerwa po małym wypadku, mąż kciuk piłą poharatał, ręka boli. Wczoraj pojechaliśmy na ognisko do sąsiadów, nawet piwa czy wina nie mógł się napić, antybiotyk bierze. Dużo świetlików w nocy widzieliśmy. I obrzydliwe dużo ślimaków jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.07.2021 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 ja sobie dzis tez reke rozharatalam, M lal wode utleniona i chcial plastra szukac. Swieliki mialam u siebie na ogrodzie w zeszlym tygodniu chlopka nie sprzedalam ale chyba go nie zabiore. Za ciezki. Bede miala scisk w samochodzie zobaczymy jak sie sytuacja potoczy, mam jeszcze duzo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.07.2021 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 Nie wiem jak masz możliwości, co można teraz w sprawie mienia przesiedleńczego. Kiedyś było tak, że wysyłałaś co chciałaś kontenerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.07.2021 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 (edytowane) dalej tak jest Pestka, moge zabrac wszystko, ale my tylko zabieramy samochod (Pick-up'a) i co w niego wjedzie - wtedy kontener na spolke bedzie z kims i mniej zaplace. Nie chce brac mebli itp wiec na co mi caly kontener. Jedynym meblem co zabieram jest moja komoda z sypialni bo dalam za nia ponad 2 tys dolcow i mi jej szkoda i nadal mi sie franca podoba. Ale ona spokojnie na pake wejdzie M juz mierzyl. Mlody dzis dzwonil, wzial druga dawke Moderny (bo taka mial pierwsza tez) i mowil ze zdychal wraca do domu 13, za 10 dni. Musi sie teraz podszkolic u nas jak ma firme przejac. skubany sie cieszy ze jak wyjedziemy to mu zostanie mojego M tv - fajnie, zamiast plakac ze starzy wyjada to ten sie z telewizora cieszy, alez te dzieci wychowalam!!! Edytowane 3 Lipca 2021 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.07.2021 00:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 hello..... na wies sie przeprowadzam, w wiesniaczke sie zmienie, a zielonego pojecia nie mam - HELP!!! pisalam ze pierwszy raz w zyciu salate posadzilam pamietacie no wiec nie wiem co za salata bo nie pisalo, poszlam po paprotke i ot tak sobie staly to sie mi do reki przykleily. Rosnie dzielnie, codzien wieksza, slimakow poki co niet.... pytania: co to za salata?? ile ma jeszcze rosnac?? jak sie zbiera salate? mozna listek oderwac na kanapke tylko? czy trzeba cala glowe? a jak cala glowe to ja? z korzeniami? czy odciac bo jeszcze odrosnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.07.2021 00:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 no wiec tak - w zeszlym roku "beczalam" ze co ze jak ze myslalam ze judaszowiec bedzie mial ciemne liscie a mial zielone caly rok pamietacie? nie? to nic, ja pamietam w tym roku mam przepiekne bordowe liscie, czesc jest zielona czesc bordowa przed chwila je wlasnie zm ierzylam z M bo ciekawa bylam - jak od linijki - rowne 3 metry Sadzilam juz sporawe w zeszlym roku, ale duzo podroslo. i to jest jedyne drzewo ktorego bedzie mi zal ze w PL nie bede miala bo macie koszmarne ceny za nie TAR - jaka masz sytuacje u siebie z Judaszowcem? Tez dostalas ciemniejszych listkow? ps. nie patrzcie na bajzel po lewej stronie ale mam poprzesuwane bo olejowalam tamta czesc tarasu druga warstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 04.07.2021 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 (edytowane) Nie znam się na sałatach, wygląda na strzępiastą i można urywać po kilka listków. Wydaje mi się, że sałatę lepiej siać w małych ilościach co jakiś czas. Zawsze jest wtedy świeża.Komodę tą lustrzaną zabierasz? Edytowane 4 Lipca 2021 przez mmikka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.07.2021 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 salate juz jako sadzonki kupilam, male byly po 6 w takich maciupkich doniczkach. Mika lustrzane mam boczne stoliki, niestety juz sie nie zmieszcza bo innych zeczy bedzie sporo. Taka srebrnawa co powiesilam tv nad nia, nie wiem czy pamietasz. musielismy pojechac prawie 30km do innej miejscowosci zeby chlor kupic bo u mnie wykupiony wszedzie ten co chcialam. No tam mieli go pelno. Niestety po tamtym na glony zrobilo sie jeszcze gorzej, chlor juz nie pomogl nic, woda jak mleko - czekam jeszcze troche i bede wode spuszczac i nowa wlewac. Przy okazji syf odkurze z dna co przez gasienice wlecial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.07.2021 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 po pierwsze to ja sie nie zgadzam zebys chlopka nie zabrala :mad:chociazby w prezencie do mojego ogrodu:cool: MUSISZ go zabrac i koniec. Moj judaszowiec od razu byl bordowy, ale rosnie w pełnym sloncu i ladnie sie wybarwil. mozna kupic mniejsze judaszki i ceny sa akceptowalne, szybko rosna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.07.2021 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 TAR, drzewo stoi w pelnym sloncu, od rana do 5-6. Moze sie "udomawial" w zeszlym roku. chlopka to ja chce, bo sama go kupilam a potem sluchalam bluzgania ze ciezki ale wiedzialam ze to byl moj strzal w 10tke ogrodowy, no ale we i upchaj w samochod,szczegolnie ze komode chce zabrac. No ale, wlasnie wyszlam na ogrod i mowie M - dziewczyny kazaly chlopka zabrac, a on mowi - czekaj, bo mnie cos szczyklo... no ale mowi NO OK, to wezmiemy, ale musisz cos tam postawic - a malo mam doniczek? akurat mam perfekt pasujaca kwadratowa betonowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.07.2021 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 nie wiem, moze w innych strefach one inaczej sie zachowuja, moze gleba ma znaczenie. ten twoj to jaka odmiana. moj bordowy to Ruby Falls. Chlopka jakos upchniecie. Cos innego poslij w paczce a chlopka zabierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.07.2021 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 moj to Forest Pansy Redbud i rosnie do 10 metrow. Moj ma dopiero 3 he he TAR one sa tutejszymi drzewami z natury, rosna po lasach. Rosna i jako drzewa i krzaczaste. Ziemie mam taka sama jak w lesie, ta sama glina wszedzie juz prawie 2 godziny woda schodzi, M zrobil mi przedluzke na weza i waz az na ulicy jest, musze policzyc ile tych litrow mam w Polsce chce zrobic bajorko ale przed domem:cool: tam chlopek bedzie stal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.07.2021 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 Foresta Pansy moze w nowym ogrodzie posadze. Ruby tez chce miec. U mnie rosnie w piachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 05.07.2021 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2021 Mania, sałatę możesz cała glowke, moz są też po listku. Ja po drugiej dawce Astry, luzik, nic mi nie było. Nie słucham o chorobach jakie mają być od szczepionek, nie nakręcam się. Chłopka bierz, zrobimy sobie z niego figurę przechodnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 05.07.2021 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2021 nie nakrecam sie tylko wole nie mieszac, nie dlatego ze mieszac nie mozna bo mozna kupic witamine C od dwoch roznych firm i bedie tak samo dzialac, chodzi o to ze te cholery szczepionki sa za nowe! Ludzie latami dlugimi pracowali nad innymi szczepionkami a tutaj tylko rok, jedna wielka niewiadoma co wyjdzie albo nie wyjdzie, jakby to byly stare sprawdzone szczepionki to by mi kolo kupra latalo co wezme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 05.07.2021 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2021 Agnieszka dzis dzwonila, ze miala cynk ze juz dzialki sa zrobione, podzielone....ale nie sprawdzila jeszcze na mapie - sprawdzilam ja - jeszcze stara mapa przestrzenna, ciekawe ile im zajmie zerobic update?? jak juz sie wybuduje????? co do sadzenia po przemysleniach i obejrzeniu (fartowo na zywo!) doszlam do wniosku ze z przodu jakies tam rabaty beda z zielniakami, ale z tylu za domem chce posadze same choiny zeby wyrastaly prosto z trawy i nie bede robila jak w lesie. Starsznie mi sie to podoba, nieporadze po policzeniu, zmianach i kalkulacji doszlismy do wniosku ze jednak podstawa na ogrodzie bedzie basen wybralismy poki co 3, ceny juz montazem, w naszym limicie. Ktory - nie wiem jeszcze. Juz nie chodzi tyle o kszrtalt a co powierzchnie wody "na podlodze" bez schodow. no ale, zobaczccie. sa glebokie, na 155cm. basen i BIBA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 05.07.2021 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2021 TAR teraz widzisz o czym mowilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts