mania1220 16.07.2021 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 Bromby i Glusia nie pamietam, chyba zebym zobaczyla moze by sie przypomniualo? chyba ze lecialo jak juz z bajek wyroslam, jakby niebylo - TAR jestes gowniara do mnie :lol2: nie wiedzialam ze bylo tyle roznych Zycia, ja je zdajer sier wzucilam do jednego wora i wsie dla mnie byly jako Bylo sobie zycie. Joana lubilam teatr ale juz taki normalny, jak to kiedys lecialo w dni wyznaczone (za komuny) ze jeden dzien teatr, inny telenowela, inny koniecznie ruska produkcja Tylko juz dni niezbyt pamietam. Teatr w poniedzialek? ruski film w czweartek? I pustki na ulicach jaj Niewolnica Isaura leciala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.07.2021 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 zapomnialam jeszcze o jednym moim ulubiencu Balum Balum trwalo chwilke a dawalo mase radochy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 16.07.2021 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 W poniedziałki teatr, w czwartki kryminał. A fryzurę na Isaure, pół Polski nosiło. A Brombe pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 16.07.2021 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 O tak, pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.07.2021 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 pogooglalam Brombe, faktycznie byla Joana napisalas o montowaniu pojemnikow na wode pod rynny, czy takie same jak u nas tu sa ze jak beczka wygladaja?BEA pisala mi o wkopanym na deszczowke ale jak tak zaczne kopac to caly ogrod skopie pod cos , no i pytanie - w takim wielkim zakopanym jak szambo - czy tam sie syf nie robi w takiej stojacej wodzie? bo jak bedzie ciagle padac to sie nie nie bedzie podlewac wiec woda stoi i stoi. W beczkach pod rynna mozna szybko zuzyc badz wylac i nowa lapac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 16.07.2021 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 https://keter.pl/8711245139845-zbiornik-na-wode-deszczowa-indigo-water-butt-base-200l.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 16.07.2021 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 Mania, takie kupiliśmy dwie. Sąsiad ma wkopywanym, i kiedyś mu się życie pojawiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 16.07.2021 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 My mamy, odprowadzenie wody z rynien rurą drenarska w grunt. Te zbiorniki mają taki zawór, że jak są pełne, woda leci do rynny dalej w ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.07.2021 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 super Joana dzieki!wlasnie o tym myslalam, czyli takie jak tutaj mamy - mialam zawsze zalozyc i nigdy nie zalozylam. O takich w Polsce myslalam wlasnie, caly duzy zbiornik zakopany mi sie nie widzi, chociazby dlatego ze jak mi sie odwidzi to masakra wykopac i zasypac a jak zostawic to wlasnie - zycie sie narodzi jak mowisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 16.07.2021 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 My o takich gadaliśmy od trzech lat i się zebrać nie mogliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.07.2021 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 a ja wciaz sie waham ktory, te przy rynnach moga byc za male do opadow ktore u nas wystepuja, chyba zeby pod kazda rynna. zakopywany mialam w poprzednim ogrodzie i do niego wpiete rynny, zycie nigdy sie nie pojawilo. tam bylo tak sucho, ze wszystko zuzywalismy na podlewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaTusia 16.07.2021 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 (edytowane) Ja miałam od razu w projekcie miejsce na ten zbiornik pod kostką przed garażem (w rogu działki), więc wygląda z zewnątrz jak studzienka na ulicy, nie zabiera ogrodu. Czy jest tam jakieś życie, nie wiem . To jakby studnia, ciemno, chłodno, woda przejrzysta wylatuje, do podlewania idealna. Uzupełniam nią nawet 2 oczka wodne jak wyparują. Woda do niego jakoś pod ziemią z rynien spływa. Tak wyglądało i tyle miejsca zajmuje (obecnie jest to pod kostką), może pomoże Ci to Maniu przy podejmowaniu decyzji Sąsiad ma inne rozwiązanie na zbieranie wody z dachów. Ma staw wykopany i do niego wlatuje woda deszczowo dachowa (do tego są teraz dopłaty). Ale on ma większą działkę. Edytowane 16 Lipca 2021 przez BeaTusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.07.2021 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 hmmm.....musze to przezuc, poogladam tez jakie duze sa. Na basen jedna dziura, na to druga, mam nadzieje z szambem mi sie uda i zdaza zrobic kanalizacje na czas, jak nie to trzecia dziura na szmabo badz oczyszczalnie sciekow.BEA to przemawia to do mnie jesli ukryc kostka to mozna czy czyms, balam sie ze zostaje takie na widoku wieko jak na studniach, a wiadomo - to jest wieksze niz wieko jakiegos kanaliku.ci drudzy co dzialke na rogu kupili podobno nie chca kanalizacji i zakladaja oczyszczalnie, ze taniej niz scieki - wypowiedzcie sie na ten temat.bo tu majac szambo trzeba uwazac co i ile sie wzuca (chodzi o papier toaletowy czy tam husteczki), a ja przyzwyczajona ze wsio wale do kibelka wlacznie ze stara zupa i zlewkami oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.07.2021 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 Mania, jak masz mozliwosc podlaczenia sie do kanalizacji to nawet sie nie zastanawiaj. i z szambem i z oczyszczalnia zawracanie glowy. a jak sie cos popsuje to klopot. z kanaliza gmina wszystko bierze na siebie. wbrew pozorom wcale oczyszczalnia nie jest tansza w obsludze jak kanalizacja. musisz kupowac biopreparaty a to kosztuje, oproznic co jakis czas, blokujesz sobie teren pod rozsączanie, no i musisz w nia zainwestowac. summa summarum nawet jesli gminne oplaty sa nieco wyzsze to wygoda nieporownywalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.07.2021 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 no wlasnie wiem, dodatkowy koszt i "tabletki" w uproszczeniu.Nie znam sie na tym, a i tak duzo od nowa bede sie musiala nauczyc, No a skoro taka "paniusia vel snobka" jestem to przeciez wole sie zalatwiac do kibelka niz "sr**c do dziury w ziemi.................bo sobie wizerunek popsuje........... (to byl sarkazm zeby nie bylo, wiem ze sa miejsca gdzie kanalizacji nie ma wiec te co maja szambo prosze sie nie obrazac, tak mi jakos "bokiem" cos przez brak szczelnosci sie ulalo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 16.07.2021 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 Na temat szamba nie powiem nic. Dla nas priorytetem była kanalizacja, jak szukaliśmy domu. Tar, dla nas też te dwa będzie mało do podlewania. Po zrobieniu kostki, będę przód cały przerabiała i jeszcze dwa kupię.obsadze jakoś fajnie roślinami i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.07.2021 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 no ja cos czuje ze i wkopany i male do rynien tez, taki wkopany starcza na podlanie trawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.07.2021 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 szukam ale nie moge znalezc ile pojemnik da rady podlac trawy bo sa rozne wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.07.2021 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 BEA - 2 oczka wodne?a gdzie fotki? pokazuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaTusia 16.07.2021 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 BEA - 2 oczka wodne? a gdzie fotki? pokazuj A idźżeszty Babolu jeden z tym pokazywaniem Paskudne są bo to dla psów, nauczyłam je "idź umyj nogi" bo po spacerach wiejskich mają błoto po pachy jak pola zaorane i po deszczu, masakra. To takie belejakie oczka i co roku folia przecieka bo pazurami chyba robią dziury. Maszka (ta mniejsza) uwielbia się kąpać w jednym z oczek. Miały być piękne, miał być strumień od oczka do oczka. I był... ale zarósł hehe i teraz jest paskud. Jak coś znajdę to wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts