Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

TAR to tak po kolei

pozbyc sie czerwonej cegly po wyschnieciu wyglada tak

ea9b2e1116158e940cd5147e8a02bc1a.png

d6a87afba4a89f4d293adea6ee3032cc.png

TEMPLATE-BEFORE-AND-AFTER-HPT-for-youtube-9-1.jpg

no ale cholerstwa nie ma w Polsce :mad::mad::mad::mad::mad:

zalozenie bylo takie - z czernia :

9847afe5c5efc2fbd56b0f45ff62ef54.jpg

a gdyby one byly szare o odlot zupelny

a na domu juz normalne, to od tych polskich producentow

stara-cegla-szara1.jpg

stara-cegla-szara.jpg

stara-cegla-szara3.jpg

grafit tez jest ladny ale jedna konkretna fotka

grafitowa5.jpg

TAR bo nie widzialas szarych domow :D wiesz, tutaj sie nie wykancza domow jak w Polsce, 90% to cegla , reszta to siding a stucco jak w Polsce to 1%

to co mam ja na domu to nie sa plytki, to pelna cegla. Wiec jest kwestia przyzyczajenia, od zawsze mi sie szare podobaly, ja niestety trafilam na bezowe cegly :yes:

szare cegly z czarnym to akurat moja wizja, jak znajde to wkleje.

Sek w tym ze majac taka cegle (ceglopodobne plytki itp) nie trzeba sie o chalupe martwic ze szczernieje, kolor sie zmieni, ze trzeba odswierzac na wiosne itp itd. Ze gdzies sie cos odlupie i odleci. No wiesz o co mi biega.

wiem wiem, to ja mam teraz inny etap w zyciu - mniej szarosci i dlatego :lol2: najgorsze, ze wszystko tak szybko mi sie nudzi, nie umiem poprzestac na jednym stylu i w nim sie ciagle poruszac. dzis mi pasi cegla a jutro znowu beton czy drewno. generalnie klopot:sick:. widzialas moja sypialnie, juz bym pozmieniala a w sylwestra ja robilam:bash:

Sąsiad po odpuście ( wczoraj był) ma słomę zabrać. Na moje nieszczęście sąsiadka powiedziała mi, że on niesłony bardzo jest. A zna go od zawsze, bo to jej chrześniak. Raz jedna pani do mnie zadzwoniła, że wzięłaby dla królików. Mąż mój jak mu o tym powiedziałam, mówi mi - dzwoń do niej i odwołuj, szkoda królików.

Na razie zrobiliśmy sobie kilka dni wolnego i ten nadmiar słomy w oczy mnie nie kłuje :)

wykonczy mnie to drzewo normalnie, wlazlo mi dom glowy i wyjsc nie moze

tu sa wsie trzy: sumak, bozydarek i czarny orzech

5f85f82f724d7-image.jpg

bozydarek w srodku, widac ze bez zabkow i na samym dole ma jeszcze takid dupki, a na koncu jest czarny orzech, wiec na 100% nie jest to orzech bo tego prowadzacego liscia nie ma na orzechu a tam jest. I mowie ze to sumak , chyba ze Elfi sie jeszcze wypowie, moze jeszcze jakies drzewo takie jest???

TAR a i patrzylam nawet wczoraj na osiedlu u mnie - nie wszystkie maja kwiaty(czy owoce), te czerwone wlochate, jedne maja drugie nie nawet jak rosna obok.

a z ciekawostek - moj sumak w donicy to inna domiana, mam ta liliputkowata i ma inne liscie, jest po prawej

lic59bcie.jpg

Edytowane przez mania1220