Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

spoko laski, niech kazdy robi jak lubi. wiem ze klima droga, my juz chcielismy w poprzednim domu zrobic, bo upaly dawaly nam popalic. ale nie wyszlo.

w salonie uzywamy praktycznie cale lato, jednak dla mnie 26 stopni to za duzo, optymalna to 22-23 stopnie. w sypialni tylko ja uzywam, mezaty nie lubi. ja sypiam pod kocem on pod zimowa koldra:lol2:wiec troche klima pochlodzi i ja wylaczam. z kolei ja bardzo nie lubie jak mi cos wieje i owiewa.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja bym mogła całą zimę spać przy otwartym oknie. Szczelnie się kołdra zawijam, tylko stopy wystawiam.

Byłam dziś u pulmonologa, spirometrię mam jak niepaląca młódka ;)

Nigdy nie umiałam dmuchać, jak mieliśmy w badaniach okresowych spirometrię, to zawsze było- a idź w cholerę. No i szłam bez badania ,:)

mamy dwoch pracownikow ktorzy sa anty-szczepionkowcami. Kanadole.

Dzisiaj jeden z samego rana zadzwonil ze wlasnie ma test pozytywny, zaczal sie zle czuc w sobote. Wiec zero pracy, drugi z nim ciagle sie kumpluje - pewno tez zarazony.

Po przestoju covidowym w pracy i fabryce do tylu prawie dwa miesiace z produkcja - ruszylo u nas jak glupie. Dwie osoby jak odpadaja to straszny bol. Ale nie, nadal sie nie zaszczepia "nie bo nie", ryzykujac ze zarazi sie M i Mlody i ja. A ja mam slabe wyciete pluco! :bash:

Z checia bym wywalila na zbity pysk bo mam do tego prawo, ale nie ma czasu szukac nikogo, tymbardziej ze nie da sie z lapanki, trzeba doswiadczenie miec.

Normalnie nie mam sily do takich ludzi.

Mania u mnie to samo, jest grupka 6 pracownikow fizycznych, ktorzy w ogole w covid nie wierza i tez sie nie zaszczepia, poki ktorys nie odejdzie na zawsze. nawet i wtedy nie uwierza jak slysze co gadaja miedzy soba, ze od covidu sie nie umiera. normalnie gacie spadaja.:bash:

bylam dzis na kajakach, zdjecia obledne, nastrzelalam przez 5 godzin 2,5 tys. :lol::-P

House of cards sobie ogladam wczoraj i patrze a tam co????

IMG-0782.jpg

IMG-0784.jpg

moje pojemniki :popcorn:

tyle ze mam te same 3 co oni, a ten na koncu co z lyzeczka ja mam tez 3 i mam jeszcze na czosnek. Nawet nie wiecie jak beda owiniete i zabzpieczone jak bedziemy wracac bo je kocham pierwsza miloscia odkad je mi M kupil.

Edytowane przez mania1220

Szyframi gadacie, zołzy.

Jak się wstawia zdjęcia? Pokażę parę rozgrzebanych pierdół. Póki co odgruzowuje mieszkanie po wyjeździe mojego.

Mania, też mi się podobają twoje pojemniki.

Serial zaczęłam oglądać w tamtym roku, ale się nie wykręciłam, może na jakiś zły moment w życiu trafiłam, bo wszyscy chwala

z postimage nie trzeba zmniejszac nawet z compa, samo ustawia i wchodzi w takim rozmiarze jak widac , a jak sie kliknie na to to pokazuje jeszcze wieksze.

M dzis swoje akwarium oproznia, jutro facet bierze, no i wymyslil ze moj odkurzacz do bajorka uzyje, do sumpy - zle rure wsadzil i....cala woda - a to duzy pojemnik ten odkurzacz - wylala sie na podloge! na ta debowa podloge !! podloga, dywany dwa, lazienka , pralnia i pod schodami zalane!! :sick: dobrze ze mam pracza do dywanow to sciagnac moglam, ale teraz sie bede modlic zeby n ic deskom sie nie stalo.

Wkurzona jestem na maksa bo z lenistwa to zrobil, ale nie odzywam sie tylko wode pozbieralam.

dobra ide, bo jedziemy na bibe.

Wkleilam,

Teraz legenda.

Lampa w salonie( zapomniana leżała w garażu) darowana, muszę klosz zmienić

Tapeta w holu na dole, sama kładłam, przemalowana konsolka, zmienione gałki.

Nowy stół, stary sprzedałam, więc ten jeszcze nie oszlifowany musiałam wstawić, żeby było przy czym jeść

Łazienka, doczekała się listew kończących płytki, przemalowana, zmienione gałki uchwyty.

Sypialnia,

Nowe szafki, zmieniłam w nich gałki, łóżko pomalowane, ściana jak widać. Nie mam już tej farby, bo bym ją pociągnęła jeszcze w górę.

Co nie widać na zdjęciach, nowy czarny karnisz, firana gładka biała, brakuje mi zasłon i tysiąca innych rzeczy

Joana bardzo fajnie wyszlo i spojnie z kolorkami. Dodatki to szczegoly, mozna poszukac. Firanki ostatnio zamawialam w Eurofiranach on line, byla jakas promocja i nawet niedrogo wyszlo. Na uszyte pod wymiar czekałam 10 dni. Ja lubie gładkie, bez wzorów ale przezroczyste. Z tych swoich jestem bardzo zadowolona i bym jeszcze 1 komplet kupila jakby znowu byly w promocji.