Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wlasnie zerwalam caly bluszcz ze sciany z boku, zanim sczerwienieje zebym syfu nie miala, krzaka podcielam, wode z mieniam w bajorku - jeszcze z miesiac sie naciesze, i teraz zabieram sie za olejowanie scianki miedzy domami co nie pomalowalam. Upal sie robi, ostatni zdaje sie, potem na leb na szyje poleci. M sie kapal ze Steve'm raz nawet w nocy, mysmy z Sahara nie chcialy wlazic.

dopatrzylam u nich wielka pnaca hortke - nie wiem jak jej nie widzialam nigdy? ale nie zakwitla im w tym roku. Nawet nie wiedzieli co to za krzak.

wersja lecznicza tylko na recepte, jest tez drozsza niz normalna i ona dopiero jest robiona na "lecznicza" , ten sam krzak ale przerobiony. Nie ma leczniczego krzaka .

Kazda prowincja ma inaczej ale u mnie w Ontario mozna legalnie sobie posadzic 4 krzaki na dom (nie na osobe), mozna miec przy sobie legalnie 30gr (chyba ze lecznicza i trzeba wiecej np. na caly miesiac moze wyjsc 150gr). Kupic moze kazdy kto skonczyl 19 lat, czy to w sklepie "z ulicy" (licencjowanym) czy na online czy w rzadowej placowce online ontaryjskiej. Online przysylaja. Palic mozna w domach, na ogrodkach, w bloku na balkonie, w parkach, na chodnikach. Bez potrzeby pokazywania frecepty - no bo rekraacyjna jest legalna. Ale nie mozna palic w szpitalach, kolo szpiytali, w szkolach i obok, w samochodach, nie mozna nacpanym kierowac itp itd.

on ma nielegalnie busz posadzony bo jak pisalam mozna tylko 4 krzaki :rolleyes: z tego co mi mowili on nie pali, hoduje dla tescia (na cos chory jest) i dla znajomych.

zaczelam skupowac raczki do kuchni - zdecydowalam ze chce te same co mamy. Jeden sklep zaliczony - mieli 23 - wzielam wszystkie, a potrzebuje jakies 100. O ile nie wiecej, musze jeszcze raz kuchnie rozrysowac dokladnie i zobaczyc.

A M dzis mi kupil lozko do Polski nowe :rolleyes: On moje bierze. teraz bedzie wielkie loze. Niestety tanie nie bylo ale cale z solidnego drzewa zrobione - chociaz nie widac bo cale tapicerowane. No i zadne made in China, nasze tutejsze w Montrealu robione. Niestety czas oczekiwania 5 miesiecy. Podobno tak ciezkie ze sam zaglowek 3 chlopa wnosic musi ;) wkleje i pokaze jaki material wybralam.

no wiec lozko, u Steve'a i Sahary widzialam, ale teraz dopiero na weekend poszlam cyknac - z mysla ze sama sobie takie zrobie jakby co. Ze wieksze niz moje i ze ma wyzszy zaglowek - zle stanelam do zdjecia, lozko ma 208 szerokosci i 223 dlugosci, na zdjeciu wyszlo wezsze

IMG-0855.jpg

IMG-0853.jpg

cyklam w niedziele rano jak wstalismy. Wczoraj we wtorek pojechalismy do sklepu gdzie zostalo kupione no i bylo - tylko w sklepie mieli mniejsze, takie jak ja mam

IMG-0908.jpg

ale co sie okazalo?? w piatek fabryka przestala je robic :bash: zadzwonil gostek do nich proszac zeby jeszcze jedno zrobili bo zamowienie z meblami od nich ma przyjsc - nici z tego :bash:

Wiec mowi ze mozemy wybrac inne z katalogu od nich, jest drozsze ale lepszej jakosci (to ma wiecej pazdzierza w sobie a te drozsze drzewo). Cena nas powalila z nog ale M powiedzial zebym sobie wybrala ktore chce. Na szufladzie mi zalezalo - na posciel czy koce czy cos innego. Mozna bylo tez zrobic dwie z boku tylko i nawet z pojemnikiem w srodku ale juz za duzo wyszlo - jedna szuflada mi styknie. Byly tez z guzikami ale zdecydowalam bez guzikow. Zaglowek wysoki na 165cm wiec spory a taki chcialam (wyzszy niz tamten) i na 208 szerokie.

Kiana-Nubia-Sylver-Charcoal-front-03.jpg

tylko podstawa bedzie inna bo chce ta szuflade - przez to bedzie wyzej - nie cierpie niskich lozek, jak siedze nogi mi musza zwisac w powietrzu, z boku bedzie tak

IMG-0957.jpg

a material wybralam szenilowaty w szarym jasnym, ten co pierwszy na gorze jest

IMG-0961.jpg

lozka kilka wlasnie roznych konfiguracji maja i zanim sie kupi trzeba wybrac co maja zrobic i jaki material, skory tez mieli, ale nie chcialam.

Tak ze teraz musze czekac 5 miesiecy a dokladnie - az do powrotu do PL bo dopiero wtedy otworzone bedzie i skrecone.