mania1220 30.09.2021 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 znalazlam skrzynki gdzie i nasilenie i HZ sie przemienia facet mi odpisal ze bedzie dzialac, podal mi dwa modele ktore by pasily tylko kazal podac wiecej szczegolow wiec mu poslalam cale instrukcje z wypiska, 3, bo bede wybierac z 3 modeli, w zaleznosci ktory rozmiar kuchenki kupie. Niestety tanie nie sa i na dodatek z US wiec cena wieksza wyjdzie, ale jesli ma mi chodzic i sie nie spalic to trudno TAR zobacz przelaczniki sa po lewej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 30.09.2021 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 napisalam i nie poslalam, okno zamklam - przez nieuwage, durna pala TAR te moje sa do domowgo uzytku, to nie sa restauracyjne - chociaz tak samo wygladaja. Ale sa popularne i uwazane za normalnosc jak pot filler Czy szumia? szumia. Napewno glosnosc miedzy Twoim a moim to niebo i ziemia - ale nam to nie przeszkadza to raz a dwa podchodze jak do odkurzacza - tez buczy, ale tyle co odkurzasz a potem cisza, to samo z okapami, wiec mi nie przeszkadza. Chodzi o funkcjonalnosc i wyglad. Bo jakby nie bylo siedzac w kuchni widac go mimo zabudowy, a teraz jeszcze wyzej go zrobie, blaty tez zapowiedzialam M ze beda wyzej niz teraz - mimo ze i tak wyzej zrobilam. Mam dosc schylania sie w zlewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 30.09.2021 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 no i kit, za slabe, jeden jest do 40 a drugi do 100 wattow, maja jeszcze jeden do 200 ale tez za malo bo napisal ze te okapy to mocne potwory i potrzebuja odpowiednio 270 i 350 watow. Maja jeden od 500 do 1000 ale za drogi ,1449$ i to US, bez jaj. TAR KA jaka ma moc co masz? Moj mial 575 watow a ten co masz? moze sie nada jednak ten transformerek co masz, a jak nie - trudno, przerobie w Polszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 30.09.2021 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 Ja nie w temacie waszym, ale o radę. Czy ten kawałek ściany co jest przy tapecie zostawić tak? Czy też dać tapetę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 30.09.2021 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 zostawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.09.2021 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 (edytowane) Mania moj mezaty powiedzial ze zamiast kupowac transformatory to latwiej i prosciej jest zrobic gniazda na 110 V i odpowiednim Hz. Skoro i tak bedziecie remontowac to niech elektryk zalozy profesjonalny konwerter w rozdzielni i pusci kable plus gniazdka takie jak masz w Kanadzie. Wtedy nie bedziesz miec problemu ani z okapem ani ze sprzetem. ten nasz znajomy tak wlasnie zrobil w swoim domu tu w Pl. Zdjecie konwertera puscilam ci z fona na maila, nie chce mi sie na postimage wrzucac to jest ten: https://voltpolska.pl/przetwornice-napiecia-i-konwertery/vp-1000-230vac-110vac-konwerter-napiecia.html Edytowane 30 Września 2021 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 30.09.2021 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 sluchaj, mezowaty Twoj powiedzial to co dzis moj rano, na co odpowiedzialam ze nie znamy sie na polskich praweach i czy w ogole mozna? czy sie zgodza? (elektryk?? elektrownia?? diabli wiedza kto???) jak to wyglada skoro ten znajomy zropbil? moze mezowaty cos wie na ten temat - zapytaj napisalas : "niech elektryk zalozy profesjonalny konwerter w rozdzielni" masz na mysli w skrzynce w domu u mnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.09.2021 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 Mania, sprawdzilam cene ten moj 160 zł. kosztowal, ten najwiekszy 5000 - 289 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.09.2021 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 sluchaj, mezowaty Twoj powiedzial to co dzis moj rano, na co odpowiedzialam ze nie znamy sie na polskich praweach i czy w ogole mozna? czy sie zgodza? (elektryk?? elektrownia?? diabli wiedza kto???) jak to wyglada skoro ten znajomy zropbil? moze mezowaty cos wie na ten temat - zapytaj napisalas : "niech elektryk zalozy profesjonalny konwerter w rozdzielni" masz na mysli w skrzynce w domu u mnie??? tak w skrzynce. i tak bedziesz pewnie robic nowa rozdzielnie itp. to w niej wszystkie automaty powklada i pusci odpowiednie kable (elektrycy maja o tym pojecie jaki przekroj kabli) gniazdka mozesz sobie z Kanady swoje przywiezc takie jakie chcesz. Mozesz zrobic i do tv i do pralki i do sprzetu w kuchni. w elektrowni nic nie zglaszasz bo od zwyklego kabla idzie konwerter a potem kable do gniazdek. pisalam ci z tym gosciem nie mam teraz kontaktu wiec moge mezatego wypytac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.09.2021 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 Ja nie w temacie waszym, ale o radę. Czy ten kawałek ściany co jest przy tapecie zostawić tak? Czy też dać tapetę? fajna ta tapeta, mi pasuje w obu wersjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.09.2021 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 a apropo wysokosci blatow ja tez mam wyzej i jak nie mam moich wysokich klapek to uwazam ze zrobili mi je za wysoko. wkurzylo mnie to, bo gosc ze mna tego nie uzgodnil. standard jest na 82 cm +blat a u mnie to 88 cm + blat. do glowy mi nie przyszlo ze nie bedzie standard. i do tego mam je glebsze niz 60 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 30.09.2021 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 mam 92cm razem z blatem a chce na 95 blat na 65cm byl ale jest na 62cm bo 3 cm granitu mam na scianie (pamietasz, pisalam ze nie mieli cienszego z tego samego) tylko jeden okap mi trzeba podlaczyc, reszte kupie w PL a do M sprzetu kupie to co masz. No jakies wyjscie musi byc, wystarczy pokopac (podziekuj mezowatemu ) zapytaj sie go wie czy kabel musial ten kolega stad zabierac tez czy w Polsce polski wystarczy - bo ja sie za cholere nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.09.2021 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 ale ja z metra cieta jestem, z blatem mam 92 cm tak mi sie wydaje, chyba ze wiecej ale nie chce mi sie teraz isc mierzyc. co do kabli to elektryk mu wszystko dostarczal, kable sa te same u was i u nas:cool: chodzi o knwerter do zabudowy i wlasciwe gniazdka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.09.2021 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 mezaty to ma frajde jak cos podpowie, bo czuje sie wazny ze uczestniczy w naszym klatrowaniu na forum:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 30.09.2021 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 z metra cieta jestes? to po chinbsku dla mnie te skrzynki co masz sprawdzilam, sa na 50-60MZ, napisalam tylko do nich ktory do okapu kupic (jakby co) kable te same mowisz? tzn co?? jak swoje stolowe lapmy przywioze to nie musze wyciagac kabli tylko odciac wtyczke i wkretke na zarowke i nalozyc nowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 30.09.2021 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 kazdy facet taki sam, jak mowie mojemu ze cos go chwalilam to do was na MUR to mu wrzody pod pachami z dumy rosna ze jak Pudzian wyglada i rumiencow dostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 30.09.2021 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 zamiast o kieckach, torebkach i butach rozmawiamy o kabelkach, watach i hertzach itp - pogielo nas. Niedlugo bedzie rozmowa na temat prowadzenia traktora a zeby dowalic z "a la meskich spraw"...pamietacie moj prezent urodzinowy z zeszlgo roku? betoniarka juz wszystko wylane co mialo byc wylane i wlasnie z ogrodu wrocilam bo ja przeciagalam na bok domu bo facet ma zabrac. Lekka nie byla. Dobrze ze dwa kolka ma ale kazalam mu przyprowadzic kogos bo ja z nim tego potwora do auta nie zaladuje a M nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.09.2021 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 no niska jestem zapytam starego o te lampy jak wroci. te skrzynki cenowo korzystne, wyszly tyle co te g...male konwerterki z usa sciagniete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.09.2021 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 kable te same mowisz? tzn co?? jak swoje stolowe lapmy przywioze to nie musze wyciagac kabli tylko odciac wtyczke i wkretke na zarowke i nalozyc nowe?? tak, musisz zmienic wtyczki, i jak to mowisz wkretki na zarowki, no i zarowki nasze i powinno grac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 30.09.2021 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 Mój jak teraz porobilismy to w domu to pytał, dziewczyny twoje już widziały? Ja mam nisko blaty, 88 chyba z blatem, chciałam wyżej, ale mam okna i nie chciałam żeby blat wchodził w okno. Tak mam w mieszkaniu. Blat musieliśmy głębszy brać tym samym drożej wyszło ( docinanie itp) Tar, twoje klapki na koturnie fajne są, sprawie sobie takie bo lubię koturny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts