Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

znalazlam skrzynki gdzie i nasilenie i HZ sie przemienia :D

facet mi odpisal ze bedzie dzialac, podal mi dwa modele ktore by pasily tylko kazal podac wiecej szczegolow wiec mu poslalam cale instrukcje z wypiska, 3, bo bede wybierac z 3 modeli, w zaleznosci ktory rozmiar kuchenki kupie. Niestety tanie nie sa i na dodatek z US wiec cena wieksza wyjdzie, ale jesli ma mi chodzic i sie nie spalic to trudno

TAR zobacz przelaczniki sa po lewej stronie

athena-frequency-converter.jpg

kcc-converter-thor.jpg

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

napisalam i nie poslalam, okno zamklam - przez nieuwage, durna pala :mad:

TAR te moje sa do domowgo uzytku, to nie sa restauracyjne - chociaz tak samo wygladaja. Ale sa popularne i uwazane za normalnosc jak pot filler :yes:

Czy szumia? szumia. Napewno glosnosc miedzy Twoim a moim to niebo i ziemia - ale nam to nie przeszkadza to raz a dwa podchodze jak do odkurzacza - tez buczy, ale tyle co odkurzasz a potem cisza, to samo z okapami, wiec mi nie przeszkadza. Chodzi o funkcjonalnosc i wyglad. Bo jakby nie bylo siedzac w kuchni widac go mimo zabudowy, a teraz jeszcze wyzej go zrobie, blaty tez zapowiedzialam M ze beda wyzej niz teraz - mimo ze i tak wyzej zrobilam. Mam dosc schylania sie w zlewie.

no i kit, za slabe, jeden jest do 40 a drugi do 100 wattow, maja jeszcze jeden do 200 ale tez za malo bo napisal ze te okapy to mocne potwory i potrzebuja odpowiednio 270 i 350 watow. Maja jeden od 500 do 1000 ale za drogi ,1449$ i to US, bez jaj.

TAR KA jaka ma moc co masz? Moj mial 575 watow a ten co masz? moze sie nada jednak ten transformerek co masz, a jak nie - trudno, przerobie w Polszy.

Mania moj mezaty powiedzial ze zamiast kupowac transformatory to latwiej i prosciej jest zrobic gniazda na 110 V i odpowiednim Hz. Skoro i tak bedziecie remontowac to niech elektryk zalozy profesjonalny konwerter w rozdzielni i pusci kable plus gniazdka takie jak masz w Kanadzie. Wtedy nie bedziesz miec problemu ani z okapem ani ze sprzetem. ten nasz znajomy tak wlasnie zrobil w swoim domu tu w Pl.

Zdjecie konwertera puscilam ci z fona na maila, nie chce mi sie na postimage wrzucac :cool:

to jest ten:

https://voltpolska.pl/przetwornice-napiecia-i-konwertery/vp-1000-230vac-110vac-konwerter-napiecia.html

Edytowane przez TAR

sluchaj, mezowaty Twoj powiedzial to co dzis moj rano, na co odpowiedzialam ze nie znamy sie na polskich praweach i czy w ogole mozna? czy sie zgodza? (elektryk?? elektrownia?? diabli wiedza kto???) jak to wyglada skoro ten znajomy zropbil? moze mezowaty cos wie na ten temat - zapytaj :D

napisalas : "niech elektryk zalozy profesjonalny konwerter w rozdzielni" masz na mysli w skrzynce w domu u mnie???

sluchaj, mezowaty Twoj powiedzial to co dzis moj rano, na co odpowiedzialam ze nie znamy sie na polskich praweach i czy w ogole mozna? czy sie zgodza? (elektryk?? elektrownia?? diabli wiedza kto???) jak to wyglada skoro ten znajomy zropbil? moze mezowaty cos wie na ten temat - zapytaj :D

napisalas : "niech elektryk zalozy profesjonalny konwerter w rozdzielni" masz na mysli w skrzynce w domu u mnie???

tak w skrzynce. i tak bedziesz pewnie robic nowa rozdzielnie itp. to w niej wszystkie automaty powklada i pusci odpowiednie kable (elektrycy maja o tym pojecie jaki przekroj kabli) gniazdka mozesz sobie z Kanady swoje przywiezc takie jakie chcesz. Mozesz zrobic i do tv i do pralki i do sprzetu w kuchni. w elektrowni nic nie zglaszasz bo od zwyklego kabla idzie konwerter a potem kable do gniazdek. pisalam ci z tym gosciem nie mam teraz kontaktu wiec moge mezatego wypytac.

a apropo wysokosci blatow ja tez mam wyzej i jak nie mam moich wysokich klapek to uwazam ze zrobili mi je za wysoko. wkurzylo mnie to, bo gosc ze mna tego nie uzgodnil. standard jest na 82 cm +blat a u mnie to 88 cm + blat. do glowy mi nie przyszlo ze nie bedzie standard. i do tego mam je glebsze niz 60 cm

mam 92cm razem z blatem a chce na 95 :lol2:

blat na 65cm byl ale jest na 62cm bo 3 cm granitu mam na scianie (pamietasz, pisalam ze nie mieli cienszego z tego samego)

tylko jeden okap mi trzeba podlaczyc, reszte kupie w PL a do M sprzetu kupie to co masz. No jakies wyjscie musi byc, wystarczy pokopac (podziekuj mezowatemu :yes:)

zapytaj sie go wie czy kabel musial ten kolega stad zabierac tez czy w Polsce polski wystarczy - bo ja sie za cholere nie znam

z metra cieta jestes? to po chinbsku dla mnie :lol2:

te skrzynki co masz sprawdzilam, sa na 50-60MZ, napisalam tylko do nich ktory do okapu kupic (jakby co)

kable te same mowisz? tzn co?? jak swoje stolowe lapmy przywioze to nie musze wyciagac kabli tylko odciac wtyczke i wkretke na zarowke i nalozyc nowe?? :cool:

zamiast o kieckach, torebkach i butach rozmawiamy o kabelkach, watach i hertzach itp :stirthepot: - pogielo nas.

Niedlugo bedzie rozmowa na temat prowadzenia traktora :lol2:

a zeby dowalic z "a la meskich spraw"...pamietacie moj prezent urodzinowy z zeszlgo roku? betoniarka :popcorn:

juz wszystko wylane co mialo byc wylane i wlasnie z ogrodu wrocilam bo ja przeciagalam na bok domu bo facet ma zabrac. Lekka nie byla. Dobrze ze dwa kolka ma :sick: ale kazalam mu przyprowadzic kogos bo ja z nim tego potwora do auta nie zaladuje a M nie ma

Mój jak teraz porobilismy to w domu to pytał, dziewczyny twoje już widziały? ;)

Ja mam nisko blaty, 88 chyba z blatem, chciałam wyżej, ale mam okna i nie chciałam żeby blat wchodził w okno. Tak mam w mieszkaniu. Blat musieliśmy głębszy brać tym samym drożej wyszło ( docinanie itp)

Tar, twoje klapki na koturnie fajne są, sprawie sobie takie bo lubię koturny ;)