TAR 30.09.2021 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 ja chcialam okna wyzej, w poprzednim mialam zrownane z blatami, jej jak mnie to wkurzalo. szczegolnie bez sensu byly narozniki i dodatkowe listwy. wiecznie tam balagan a okno uflejane od wody ze zlewu. teraz mam normalniej i kwiatki jest gdzie postawic i zioła. a jak od strony maslakow zaslonie zazdrostki to maslak nie widzi co sie dzieje. nie musze zaslaniac calego okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.10.2021 01:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2021 okno w kuchni zrobie wyzej niz ustawa przewiduje w Polsce czyli bedzie wysoko nad blatem, znaczy tak jak mam tutaj. Zeby mi sie szyba nie chlapala, a parapetow to wiecie ze nie znosze i co? i bede je miala betoniarke Hindus kupil, ich i Chinczykow najwiecej, nie moglam uwierzyc bo Mlody zapytal co ktos wzial, ja mowie ze betoniarke a on - "a nie kupilas jej sobie na urodziny" - zaloze sie ze M o tym zapomnial a ten skubaniec pamietal!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.10.2021 01:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2021 bylam w sklepie, M wrocil wczesniej to pojechalismy, ide zaraz spac ale wkleje cos co mnie wkurzylo :mad: takie sprzedaja w Europie.... a takie sprzedaja u mnie :mad: wole te u nas - dwa rozne piekarniki i leposze (ladniejsze bo ja lubie duze) przekretla. kit. sprawozdanie wkleje rano jak wstane. jedno jest pewne - kupujemy na 120 cm zakochalam sie i powiedzialam ze jak mi jej nie kupi to ja sie do obory wyprowadze na pieterko :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.10.2021 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2021 wczoraj w sklepie : troche bylam wlasnie rozzalona ze Bertazzoni w EU nie robi kuchenki na 120cm z dwoma roznymi piekarnikami a tylko na rowne. Z dwoma jest o niebo lepiej - ten maly jest super np. na zapiekanki badz mniejszy garnek itp, a wiekszy jest wieksz. Z rownymi sa rowne i traci sie ten jeden zeby byl wiekszy. No ale. Po obejrzeniu roznych rozmiarow stanelo ze na 120cm. Smega nie ma tutaj, Bertazzoni nie mieli na podlodze na 120 (mieli na zamowienie w katalogu) ale inne firmy mialy te same rozmiary wiec dla porownania bedzie. Swoja droga mamy wiecej wyboru firm niz sa w Polsce - szkoda. Ale - gdybym tu dalej zostala i nowy dom miala i kuchnie od nowa - Bertazzoni by nie bylo, sa lepsze Jedna z nich w Polsce sie czasem pokazuje ale na polskie ceny koszmar. porownawczo i pokazowo-podgladowo pokazuje, indukcyjne laski nie musicie ogladac co kupimy w PL nie wiemy, wczoraj stanelo na B, ale moze skusza mnie te rozne piekarniki w S, zobaczymy. tu wyzej 120 & 100 razem a nizej - taki prosty okap Joana mialas na mysli? znaczy obudowe? czy chcesz ukosny? pod okapem francuzka kuchenka, a najlepsza ta obok indukcyjna, kto to wymylil??? wyglada jak zmywarka na dodatek sie nazywa AGA Bertazzoni mieli kilka ale nie cyklam wszystkich, tylko dwie mojemu M sie podobala ta co kolo niej stanal - mi nie, bo za bardzo staroswiecka. tam stal tez kolo tej na 120 specjalnie zebyscie widzialy jaki rozmiar do czlowieka. to sa kuchenki kobyly, nie kazde maja ladne wykonczenia (np raczki za wielkie) ale to tylko podgladowo do wielkosci robilam. a na co choruje to na zabudowana winiarke z lodowkami obok tylko w innej konfiguracji, ale i tak cool. Zobaczymy jak bedzie, moze sie uda. Co prawda jest piwnica i tam mozna trzymac flaszki ale winiarka wyglada ladnie, mielismy podblatowa przez dlugie lata. Nawet lodowke mozna odciazyc z butelek z woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.10.2021 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2021 czy ktos wie jak sie sprawdzaja lodowki Liebherr ??nie znam, a maja fajne kombinacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.10.2021 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2021 nie wiem jak teraz ale kiedys to byl bardzo dobry sprzet. chorowalam na taka z wbudowana winiarka. tylko cena mnie zabila 23 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.10.2021 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2021 taaak, na lodowke jeszcze by sie uzbieralo, ale zamrazalnik i chlodziarka na winko - trzeba nerke sprzedac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.10.2021 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2021 ja chcialam te za 25 tys. lub te za 23 tys., maja wszystko oprocz zbyt wysokiej ceny jak na moje standardy sa strasznie energożerne, maja niewystarczajaca ilosc + pewnie kupie taka jak mam teraz, jestem z niej mocno zadowolona i osobno wbudowana winiarke. wstawie ja albo w wysokiej zabudowie albo pod blatem na polwyspie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 01.10.2021 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2021 Mam zamrażarkę liebherr, właściwie dwie. W tym roku kupiliśmy druga. Niskie, szufladowe. Jestem bardzo zadowolona. No ale to tylko zamrażarki, które stoją w takim pomieszczeniu za garażem. My mamy lodówkę w zabudowie, Boscha. Nie powiem że jestem nie zadowolona, ale szału nie robi. Winiarki nie mam, ale chce. Stanie tam właśnie gdzie zamrażarki. Blisko wyjścia na taras, ale to odległy plan. Mania, tak, o taka prosta zabudowę okapu mi chodziło. Kuchenki piękne, ale o ile nie mam problemu z utrzymaniem porządku w domu, to te kurki, ruszyła, i ten lepki osad z gazu mnie odstrasza. Ale do wyglądania, piękne nie przeczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 01.10.2021 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2021 Mania, przypomniało mi się, że ostatnio na jednym blogu, laska kuchnie z tej firmy wstawiała http://www.lacanche.pl/ Nie wiem czy znasz, widziałaś, mi temat jest obcy, więc się nie wkrecalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.10.2021 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2021 dokladnie te ogladalam TAR - ale ta z winiarka w wolnostajacej nie podoba mi sie. To to nic, zobacz sobie ich linie Monolith - to dopiero jazda bo mozesz lodowki i zamrazalki innej szerokosci dobrac. Sprawa stoi tak : ja inaczej przeliczam, patrze co za to bym mogla kupic i mam budzet na wszystko. Na kuchenke tez musze wydac okolo 25 zeby miec na 120 - tutaj po przeliczeniu niemozliwe Lodowke jakies kilka dni temi rozmawialismy i doszlismy do wniosku ze kupimy dwie sosbne - znaczy lodowke na 90cm i zamrazalnik na 60 badz na 90 - zeby miec cala sciane zabudowana. Ale jak poszlismy obejrzec kuchenki i zobaczylam te wysokie winiarki to powiedzialam M ze znajde cos zebysmy sie zmiescili w cenie. I tego niemczucha znalazlam. Bo winiarka w planie jest i miala byc albo w wyspie albo w spizarce ale po stronie butler'a czyli tam gdzie blat. Dzis przekopalam razem z M i szukalismy innych wyjsc ale niestety - Lieb wychodzi najtaniej. Sa 3 wersje najtansza za 24 reszta 2 za 26. Podobno mozna na zamowienie panele srebrne miec (jak w ich wersji Monolith) czyli cena wywinduje do 30 jak nic, nie mowiac o tym ze chyba za laczki do czesci tez sie placi osobno. No ale - bedzie fajnie wygladac. M powiedzial ze mi to kupi, ze jak juz ma mnie do PL zawlec to zebym nie nazekala ze mam kijowa kuchnie, pozatym on tez winiarki lubi - a bedzie duzo flaszek bo jego brat wiecznie robi nalewki i wina i M z nim bedzie robil. Cos innego wezme tanszego bez wypasu ale kuchnia musi ladnie wygladac TAR powiedzialas ze moze zaszalejesz i kupisz wloska sofe za 20 klockow - ja bym wolala lodowke wiem ze piszez o pradzie, ale ja nigdy na takie zeczy nie patrzylam i raczej patrzec nie bede. tak ze kuchenka wstepnie wypatrzona i lodowka z winiarka tez. Monolith jest lepszy bo duzo wyzszy ponad 2 metry (tak jak te zabudowane co u mnie pokazalam) ale da sie zgubic, podniose je wyzej w zabudowie i juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.10.2021 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2021 Joana - widzialam te kuchenki, nie moj styl, lubie szybke w piekarniku, ale musze przyznac ze jak galerie przelecialam to niezle takie staroswieckie sie w nowoczesne kuchnie wtopily Bosha mam plyte gazowa i zmywarke. Plyta OK, ale nigdy wiecej emaliowanej czy co to jest. Zmywarka meeehhh..... moze byc, myje, ale moja stara (tansza) byla lepsza. Jesli chodzi o osad z gazu - Joana, zauwazylam ze w Polsce panuje taka ocena ze brod, syf i sie lepi - bzdura. Tu lece na gazie juz kilka lat, w lesie lecialam na butli propanowej - nigdzie zadnego osadu nie mialam. Tak jak sie czysci blaty w kuchni tak sie przeciera kuchenke itp. Nie mam zadnego osadu nigdzie. Przy normalnej kuchence tak samo syf mozna miec na scianach i szafkach jak sie odrazu nie umyje bo pryska z garow. Jesli ktos nie dba i zarasta brudem to normalne ze powie ze sie osady robia. No i dobry wyciag to tez wazne. Gdyby takie poglady byly tutaj to 80% ludzi by gazowych nie mialo, a maja i ja sama tez zmienilam przeciez. Nawet wzgledem kurkow - ja mam kurki na wierzchu bo to plyta, nie sa ani tluste ani brudne, bardzo zadko je musze myc, a sa zeliwne jak kratki to je wzucam do zmywarki. W normalnych stojacych kuchniach kurki sa z przodu wiec tymbardziej nie ma sie co upaciac. No jedynie co wiecej roboty to to ze trzeba kratki myc, ale reszta mycia/sprzatania nie rozni sie niczym o indukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.10.2021 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2021 Mania a ja raczej sofe:cool: lodowke taka co mam teraz tez mi styknie a jest idealna na miare potrzeb naszych plus zabudowana winiarka w polwyspie. a ta sofa miodzio, tak wygodna ze mozna godzinami sie byczyc:lol2: mezaty w sklepie siedzial az wszystko poogladalam i nie chcial wylezc:cool: o osadzie z gazu nic nie napisze, bo nie mam, nie mialam i nie bede miala. zreszta nie lubie tez zadnych wystajacych pokretel, kratek itp. dlatego u mnie na gladko bedzie. ale kazdemu wg. potrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.10.2021 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2021 pokaz ktora to sofka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.10.2021 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2021 u mnie nie ma wg potrzeb a wg wygladu , juz raz to tlumaczylam - na szpilkach tez jest niewygodnie a sie chodzi zeby ladniej sie wygladalo i lepiej po babsku wygladalo. nic sie wam nie podoba co mam, badz bede miala czy robila - inne gusta, i jest ok, ale pamietajcie skad przyjezdzam. Mi sie polski styl nie podoba. Jest inny i nie w moim guscie. A to ze Polska indukcja slynie to wiem i slupkami nawet kosztem miejsca na blacie ah i malymi kuchniami w duzych domach, masakra byla jak plany ogladalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 02.10.2021 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2021 Ja nie powiedziałam, że to co ty wybierasz mi się nie podoba, wręcz przeciwnie. Co do wielkości kuchni w projektach masz rację, chociaż widzę że się to zmienia. Lubię sobie popatrzeć czasami na projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.10.2021 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2021 Joana no pokazuje inaczej niz macie, wiem ze sie moze nie podobac - inne gusta. Tylko TAR po raz 100tny powtarza ze czegos nie lubi - a ja przeciez to wiem a z tymi projektami - domy w srodku super jak ogladam ale co popatrze to te kuchnie male, nadal panuje moda na oddzielanie kuchni od reszty domu, jak za starych czasow ze kuchnia to wstyd i tam tylko kucharki siedzialy, a panstwo na salonach Nie rozumiem tez - zobacz, nawet to jak nadal bez sensu robia w Polsce - okna za nisko do blatow why?? i nie rozumiem jak ludzie robiac projekty i zmiany w nich nie zwracaja na to uwagi i potem problem. Ze okno nizej niz blat. Albo upychanie zlewow po katach w kuchni i krzyk ze sie okno nie otworzy - serio? kuchnia na parterze, mozna z dwoch stron umyc a macie uchylne okna wiec powietrze tez jest. powiedz mi - od poczatku budowalas swoj dom? nie zwrocilas tez na to uwagi? nie rozrysowalas sobie najpierw kuchni i pod kuchnie rozstawienie i wysokosci okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 02.10.2021 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2021 Mania, ja mam parapet wyżej niż blat. Blat wchodzi pod parapet i tak chciałam. Zlew mam pod oknem, okno się otwiera normalnie. Mógłby być blat wyżej, ale na tej wysokości jaka jest do naszego wzrostu nie jest źle. Macie zupełnie inne przyzwyczajenia, zupełnie inne plany domów. Tar, ma bardzo funkcjonalny dom, jeśli będziemy kiedyś budować drugi, też dużo rzeczy zrobię inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.10.2021 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2021 aaa ok, myslalam ze masz za nisko okno do blatu bo duzo ludzi tak ma. bedziesz drugi budowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 02.10.2021 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2021 Chciałabym mieszkać w miejscu mniej zaludnionym myślę, że jak Antek skończy szkołę średnią, to możemy wtedy przenieść się gdzieś indziej. Śmiejemy się z sąsiadami, że wyprowadzaliśmy się na wieś, a mieszkamy na przedmieściach. Za płotem miałam wielkie pole kukurydzy, teraz dom na domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts