Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

TAR by zrobila jak robi teraz bo to jej pasuje i odpowiada i jak napisalas Joana - pasuje do niej.

Mi chodzilo o to ze jakby byla w prawdziwych np. amerykanskich wnetrzach to by inaczej na nie patrzyla i tak zle nie odbierala bo ma straszna niechec do nich :lol2:

nie znam TAR na zywo ale tez mi inne wnetrza do niej nie halo :lol2:

no i co ja mam ze soba teraz zrobic, chyba zamkne sie w sobie i poplacze w kątku:lol2::p

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

sluchajcie, czy w sklepach z farbami do scian itp w Polsce maja komputerki ze skanerem? ze przyloza np. do pomalowanych juz gotowych drzwi i pokaze im jaka mieszanke zrobic?

wiecie o co chodzi? jak robilam tu kuchnie zanioslam swoje drzwiczki i przylozyli to ustrojstwo i wymieszali mi perfekt kolor pod kuchnie zeby okap zrobic i pomalowac.

maja na pewno we Flugerze. to sie pochwale ze jestem prawie jak komputer, dobralam farbe identyko numerek jak komputer dobral. szukalam odcienia pod serwetki. czy ja jestem aby normalna:cool:

maja tez tam gdzie okna zamawialam, pod ramy dobrali mi odpowiedni kolor parapetow. ja mam okna w kolorze szary cedr, ciezko bylo dobrac cokolwiek

Tam gdzie my bierzemy farby też chyba mają. Nie wiem jak w marketach, bo tam farb nie kupuje. Kupiłam teraz wyjątkowo do łazienki, bo nam się nie chciało do tych naszych kawałek jechać. Klełam jak szewc ( u nas w domu, maluje ja ;) ale wiecie o dziwo teraz mi się na ścianie podoba, tylko mimo wszystko nigdy więcej. Trzy razy malowane, miejscami i cztery. Wolę dać więcej za lepszą farbę.

ROZOWY????:rotfl::rotfl::rotfl:

szarosci i biele tez mam, ale najwiecej czarnych ciuchow, mam to od dziecka. Jakis mroczny charakterek jestem :popcorn:

do dzis pamietam jak jkies kuracjusze mnie zaczepily jak do podstawowoki chodzilam i zapytaly - dziewczyno co sie stalo, w zalobie chodzisz?? :lol2::lol2::lol2:

super, pytam bo biel bieli nierowna a okap M bedzie znow robil.

wiesz co, ja pisalam ogolem nie ze do Ciebie konkretnie, zeby czytacze zrozumieli :cool: a tak, idz do kata beczec :rotfl:

jest tak - idziesz z rozpedem naprzod i lubisz nowoiczesnosc, ja z racji wieku bo jestem starsza - siedze w przeszlosci :lol2: juz lustra zaczelam zaslaniac :yes:

ja tu maluje Sherwin Williams i bede bardzo tej farby zalowac bo w Polsce nie ma :sick: jak w 2013 dom pomalowalam tak do dzis farba jak nowa i moge ja wszystkim zmywac i nic. Benjamin Moore niezbyt lubie bo sie inaczej kladzie ale pewno na niej skoncze. Chyba ze macie inne jak BM dobre w Polsce to mi powiedzccie. Szukam gdzies oszczednosci bo kuchnie mnie bedzie reke i noige kosztowac, pomimo szafek z Ikei :mad:

wczoraj liczylam ile blatow mi trzeba i ile bedzie kosztowac. Granit najtaniej wychodzi, nawet ten co mam teraz Viscount, niestety nie wyjdzie mi efekt co chce czyli super bialo wiec musze isc w sttrone kwarcowki a ta franca drozsza :mad::mad:

to w takim razie wezme pare wzornikow stad i niech mieszaja, nie chodzi mi kolor ale o jakosc farb

TAR - wczoraj wpadlam na to "niechcacy" jak szukalam cen za blaty, wez sobie wejdz tutaj na ten kalkulator bo maja spieki i mozesz sobie pi x drzwi policzyc ile wyjdzie. Z tym ze maja grubosc zdaje sie na 3 cm wiec na blaty ok ale na sciane lepiej cienkie (nie ze mi to przeszkadza, zaplacilam ta sama cene co za blaty) no ale, podgladowo, maja tam z 5 kwarcytow na kalkulatorze. Fajnie bo mozna glebokosc wybrac jaka sie chce, niektorzy na typowe 60cm w Polsce tylko sprzedaja, ja chce na 65 jak tutaj zrobilam.

https://lukstone.pl/oferta/blaty-granitowe-2/kalkulator-ceny-blatu-granitowego/

Nie malowałam twoimi, to nie mam porównania. My bardzo sobie chwalimy Sikkens. Znam dwa domy, gdzie malowali Para. To chyba wasza firma kanadyjska. To nie są farby z marketów budowlanych. Mania, pamiętaj o instrukcji dla mnie jak twój będzie okap obudowywal.

Ja też mam różowe ;) nawet buty ;) i jedne szpilki których nigdy nie założyłam, ale pięknie w szafie wyglądały.

Mania dzieks, juz bylam na tej stronie. A wam nie mowilam, ostatnio sobie jechalam i w korku jechalo auto firmowe ktore ma sryliony spiekow w ofercie. 2 wioski dalej. Kto by pomyslal. Na pewno tam w pierwszej kolejnosci uderze. Lubie u miejscowych kupowac.

A dzis z kolei jechal samochod z uslugami ktore mnie za chwile beda interesowac. Odwierty pod studnie glebinowe. Nie moge brac pod uwage jednego gostka, nowy sasiad mowil ze ichni fachmen jest niepowazny jesli chodzi o terminy i podwyzszanie cen. Wole miec wybor.

Tak wiec czasem cos sie zdarza i w fonie mam juz mnostwo zdjec do fachowcow jezdzacych po okolicy:lol: kostka, ogrodzenia, prace ogrodowe, kamienie, woda, hydraulicy itp.robie sobie pomalutku baze.:cool:

to mialas juz ta strone i nie mowilas :mad: normalnie wpierrrr....l TAR :p toz mowilam dawajcie wszystko co moze mi sie sprzydac.

ja swoje blaty robilam 3 min od domu, a dwie min od domu mialam drugich i cena prawie podwojna.

studnia moje marzenie odwieczne bylo, nawet nie wiesz jak sie ciesze ze mam, nie wiem czy Ci pisalam ze sa dwie w jednej - normalna i glebinowa w jednym, tylko nowa pompe musimy kupic. Myslalam ze dwie osobno ale to jest 2 in 1. Diabli wiedza jak to dziala. Szkoda tylko ze ja zrobili przed samym wejsciem do domu i musze cos wymyslec, ale juz rozbudowac w ta strone nie moge :sick:

Joana u nas Sikens i Para sa w marketach :lol2::lol2: chociaz Para ma swoje tez jak Sherwin czy BM.

uzywam obu do malowania framug itp , do scian tylko w jednym pokoju uzylam na gorze bo mi Sherwin wyszedl i nie chcialo mi sie dalej jechac do sklepu. Nie wypowiem sie o scianie bo w goscinnym pomalowane wiec prawie nie uzywane. Trzyma sie nadal. Od 2013.

TAR hmm, nie widze nic tam o farbach tylko o lakierach i innych do drzewa, albo totalnie slepa jestem, ale napisze i zapytam, tylko nie wiem czy sie oplaca dla glupiej farby jechac przez pol Polski np., jak moze BM kupic na miejscu. To nie jest cos ze akurat musze miec na scianach na mus.

u mnie kolory na scianach zmieniaja sie tak szybko, ze wystarcza mi flugger (mieszalnia reczna, znaczy sie dozowanie reczne a nie automat). dobra jakosciowo jest tikkurila ale pod warunkiem, ze dozownik jest reczny a nie automat (tak sie nacielam przy sypialni, ze w automacie barwnika nie bylo i dostalam zly kolor zamiast granatowego lazurowy błekit), kiedys bardzo sobie laski chwalily farby Kabe