mania1220 09.10.2021 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2021 czesc pierwsza umowmy sie - Ikeowskie szafki zadne nie sa prawdziwymi shakerami. Prawdziwe-prawdziwe to wlasnie jak Joana pisala - bez tych widocznych laczen. No ale jak sie nie ma co sie lubi...wiec temu chcialam te ich obejrzec. Do teraz i po raz enty powtarzam ze najlepsza, najtrwalsza, najlepiej sie myjaca jest seria Bobdyn. Reszta to sieczka. Ale skoro chce gdzies zaoszczedzic nie ma wyjscia. Jak mowilam - zawsze moge zbalezc kogos ze mi nowe zrobi - te ze sklepow co robia pod Ikee sa koszmarnie drodzy, szkoda kasy, odrazu mozna robic na zamowinie i oszczedzic sobie czas i kase. Mozna zatrudnic stolarza ze zrobi - jak pisalyscie - ziezko trafic na odpowiedniego, no ale bez jaj, gdzies sa solidni i uczcciwi. Mam plus - mam wujka stolarza, robi bezbledne meble, niestety nie wiem czy jeszcze sie tym zajmuje ale zawsze jakis zaczep. Ostatnia wersja jak pisalam - przemalowac fronty . kuchnia w Polsce o ktorej myslalam wyglada na biala - temu pytalam czy ktora nie wybiera sie do Ikei zeby zerkla. Ale zdjecia sa zludne, zaraz zobaczycie. Na necie nic znalezc nie moglam bo w Polsce kazdy, albo 99% robi drewniane blaty wiec nawet kremowy bedzie jak bialy wygladal. Moj Bobdytn przez szarosci na blatach i scianach ez jak bialy wyglada, a nie jest. "udawane" shakery z Ikei z netu , wygladaja na biale? nie wiem skad zdjecie sciaglam. a tutaj jest z Polski zdjecie jak ja montuja - wyglada ze sa biale bo szafki w srodku sa biale. Strzalka zaznaczylam co mi sie nie podoba - szparka zbieracz kurzu ale jakos do przezycia. I na tym jechalam ze bedzie. DO wczoraj, ale wczoraj znow sie rozjechalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.10.2021 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2021 czesc druga wczoraj stanelam w Ikei i szok Bobdyny sa w srodku, shakery sa po lewej stronie noz kurna KREM.....jakbym nie patrzyla to krem. Tu mieli zmontowana w tych shakerach: cieple swiatlo, szare blaty ipt - no z dala biala nie? no po przypagtrzeniu sie nie jest biala jednak. wiec ciekawa jestem czy w Polsce one sa biale-biale czy jak u mnie kremowate?? a teraz sie wroccie do tych zdjec i spojrzcie na biale kolo Bobdyna - mowie do M - i to jest to. Podoba mi sie ze sa biale - biale, nie ma szpary bo maja "zaslepke", nie ma laczenia na pokach - suoer! Jedyny minus - nie maja fajnego pokrycia jak Bobdyny (shakery tez nie maja). Ale to pikus, mozna spryskac lakieram satynowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.10.2021 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2021 czesc druga wczoraj stanelam w Ikei i szok Bobdyny sa w srodku, shakery sa po lewej stronie noz kurna KREM.....jakbym nie patrzyla to krem. Tu mieli zmontowana w tych shakerach: cieple swiatlo, szare blaty ipt - no z dala biala nie? no po przypagtrzeniu sie nie jest biala jednak. wiec ciekawa jestem czy w Polsce one sa biale-biale czy jak u mnie kremowate?? a teraz sie wroccie do tych zdjec i spojrzcie na biale kolo Bobdyna - mowie do M - i to jest to. Podoba mi sie ze sa biale - biale, nie ma szpary bo maja "zaslepke", nie ma laczenia na pokach - suoer! Jedyny minus - nie maja fajnego pokrycia jak Bobdyny (shakery tez nie maja). Ale to pikus, mozna spryskac lakieram satynowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.10.2021 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2021 tak wygladaja poszlam szukac czy maja kuchnie zmontowana - mieli robia w bialym i w granacie jak nie jestem kredensowa, tak musze przyznac ze fajnie to wyglada no i po powrcie pojechalismy wymienic raczki, mowie do M teraz wyjdzie cymes sa jeszcze dluzsze i sie zastanawiam czy na dolnie szuflady ich nie nalozyc a na gore te normalne (co myslicie???) no ale wrocilam do domu, wlazlam na Ikee w Polsce i sie zalamalam - te drzwiczki w Polsce sa tylko szare i to dosc ciemne szare , a naprawde, naprawde podobaja mi sie o niebo bardziej od ich shakerowatych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.10.2021 23:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2021 a z innej paki, TAR pisalas o nich, niestety zdjecia mi do kitu wyszly bo mieli lampe zaraz nad nia i rozswietlao na inspiracjach fajnie wygladaja, ale jak dla mnie takie wzorki tylko do popatrzenia, nie do kupienia. Nawet jakby to miala byc kuchnia za 100 tysiecy bardzo fajna spizarka, nie miala nawet metra szerokosci na ostatnim zdjeciu - w naroznej szafce gorna czesc szafki miala ta karuzele w srodku, sprytne. Nigdy bym nie pomyslala ze sie w spizarce tez moze sprzydac. Nie znaczy ze ja zrobie, no ale. Sam pomysl. a dla TAR specjalnie..bylismy w salonie meblowym i jak zobaczylam ta sofke to pomyslalam ze komplet do rozowych ubran TAR :lol2: musialam przyznac ze material miala zarabisty i byla niesamowicie wygodna kupilam tam dzis obraz do swojej sypialni, ide wlasnie go otworzyc i nacieszyc oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.10.2021 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2021 bardzo fajna sofa i kolor tez , pasuje do wielu kolorow, mozna sie pobawic. u mnie odpada z powodu psow i meza. spizarnie sobie skopiuje, bo mi sie bardzo podoba. co do bytnosci w Ikei, nie wiem kiedy bede. robie glownie zakupy internetowe , bo w sklepach jest wymog łazenia w namordnikach a ja sie w tym dusze i juz dwa razy zasłablam. nie bede sie kopac z koniem. Poza tym Mania poczekaj do poczatku roku wtedy zmieniaja duzo wzorów, wprowadzaja nowe i usuwaja te "niesprzedawalne". Kto wie co bedzie dostepne jak wrocisz. Generalnie utwierdzilas mnie tylko co do tej jodelki, jak mi ja Dorka pokazal to nawet nawet w necie to wygladalo. Ale na dłuzsza mete bym nie strawila. Chociaz to nie moj styl to tez mi sie podobaja te kredensy, granatowy wrecz uwielbiam, swietny kolor. idealnie zgrałby sie z ta różową sofa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.10.2021 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2021 dziewczyny Mania i Mikka wspolczuje Wam klopotow. Mikka dobrz, ze mąż żyje, bo wiesz roznie to bywa. Ale na jego miejscu najstepnym razem zainwestowalabym w szelki budowlane albo rusztowanie z barierkami. cud ze karku nie skrecil. Mania w studio kuchennym placisz za projekt jakies grosze, jesli kuchnie zamawiasz zwracaja za to kase. Nie spotkalam sie tez z tym zeby mnie ktos przekonywal do swojej wizji. Jesli oni widza konkretnego klienta, zdecydowanego i pewnego swoich zalozen to nikt nie kopie sie z koniem. Moga co najwyzej cos zasugerowac. Ale nic na sile. Troche sie pozmienialo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.10.2021 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2021 pokaze wam cos jeszcze co znalazlam na instagramie, bardzo mi sie podoba. Zebym tak zrobila calosc u siebie to potrzebuje troche kasy i porzadnego projektanta. Ale dobrze bym sie czula w takich wnetrzach chociaz mowicie, ze to do mnie nie pasuje https://www.instagram.com/anna_kukulska/ https://www.instagram.com/house_loves/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 10.10.2021 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2021 Mmika, trzymam kciuki za szybki powrót męża do formy. Tar, obserwuję te profile na insta. Ale staram się zachowywać zimna głowę, co roku bym musiała dom budować, tyle rzeczy mi się podoba. Mania, z tym projektantem Tar ma rację, u ciebie w grę wchodzi tylko wycena już zaplanowanej zabudowy. Ale coś czuję, że masz dobre doświadczenia z kuchniami z Ikea, i tak jak mówisz 25 lat gwarancji. Co do wyjazdu do sklepu, to ja też póki co się nie wybieram. Może jak mój będzie to po parę pierdół pojedziemy. Wiecie, że odkąd u nas powiększyli ten sklep, to mnie wkurza, za dużo czasu tam tracę, a ja jak na kobietę jestem nietypowa. Nie znoszę, szwendanie się po sklepach, nawet z ciuchami. Ja konkretnie, jadę po to co chce, a nie, jadę popatrzeć co kupić. Też się ograniczam ostatnio do internetu. Galerie mogłyby dla mnie nie istnieć. Jeszcze jak by tkmaxx miał sklep online, byłoby super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 10.10.2021 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2021 Mania, miałam pytać, twoja młoda zaszczepiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 10.10.2021 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2021 Mam nadzieję, że limit wypadków już wyczerpany namy. Staram się nie być przesądna, spadło lustro i sprzątając szkło pomyślałam, że na pewno coś się stanie. No i stało, za dzień czy dwa. Do Ikea bardzo rzadko zaglądamy. Jeszcze moje umiejętności robienia zdjęć nie wróżą oddania bieli w bieli Mania, na sumieniu bym miała twoją kuchnię. Tar ma rację ze zmianą kolekcji, wszystko może się zmienić mim przyjedziecie. Joana, może i dobrze, że nie ma internetowego TK Maxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.10.2021 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2021 Joana moja Mloda jest stuknieta i nie jest zaszczepiona nie wiem dlaczego, zawsze szuka wymowki ale tak naprawde nie wiem dlaczego - mimo ze jej dupe truje od poczatku Mika nawet nie o fotke chodzi ale o stwierdzenie czy sa biale czy nie. watpie jednak ze z shakerami cos sie zmieni - za duzo ludzi je robi. One i w ich stylu dluzej posiedza, same Bobdyny ile juz sa. A nie mogli debile ich zrobic bialych? kto robi kremowe kuchnie?? tez nie lubie lazic po sklepach, ale czasmi musze. W meblowym bylam bo musialam - tam lozko kupilismy, musialam wybrac material. No i sie wrocilam po obraz. Dobrze miec duzy samochod z paka bo do osobowego ani do SUV by nie wszedl. Niestety na zdjeciu nie widac jaki naprawde jest, tylko na zywo albo na filmiku moze pokaze , cobyuscie NOSEM KRECILY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.10.2021 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2021 u mnie niestety ciag dalszy nieszczesc..... Mamy Thanksgiving, czyli Swieto Dziekczynienia. Na rowni wazne jak Boze Narodzenie. Zrobilismy duze zakupy na jedzenie i kupilam nawet indyka bo trzeba. Ostatni Thanksgiving z Mlodym. Nie wiem kiedy go zobacze jak wyjedziemy?? za kilka lat? za 10? a moze nigdy? chyba ze przyleci do PL - w co watpie! Wiec chcialam tak po rodzinnemu usiasc przy indorze. Na nastepny dzien czyli wczoraj lodowka wysiadla zamrazalnik chodzi, szuflada chodzi, lodziarka chodzi - lodowka nie stracilam cale jedzenie co kupilam, wlaczni z indykiem a wielki byl widzialam tylko Salmonelle jak skskala i reka do mnie machala ze taka wyzerke jej sprawilam Kupic lodowke - NIE MA SZANS Najszybciej w polowie listopada, potem w polowie grudnia. Nie ma w zadnym sklepie ani na magazynach przez covida bo produkcja stala i sa do tylu dwie mieli na stanie, firme ktorej nigdy nie kupie bo sieczka totalna. wiec zaczelismy jezdzic zeby kupic uzywana. I tez nic - albo stare jak swiat i widac golym okiem, albo jak nowsza - wgnioty na nierdzewkach badz podrapane. A ja potrzebuje zeby miec lodowke na nastepne 8 miesiecy i zeby chodzila jak dom bede sprzedawac bo sie czepna ze lodowki nie ma nic, zero. Musialam poszukac kogos do naprawy , serio? nigdy nie naprawiamy lodowek, kupujemy nowe. Ale nie mam wyjscia bo nic kupic nie moge. Jesli poszlo to cop mi gosciu mowil na telefonie to troche zaplacimy, rtazem z jedzeniem ktore musielismy wywalic tysiac sie rabac pojdzie Normalnie rece opadaja. Mowie M ze w porownaniu ze stratami z samochodem to lodowka p;ikus, ale nie mogla poczekac jeszcze pare dni????? zebym mogla tego indyka zrobic co nastepne?????? tak serio, mialam dzis lzy w oczach, nawet juz nie qurwialam, z bezsilnosci, bo nawet zla nie bylam. Mlody powiedzial zebym sie nie przejmowala, ze mozemy zrobic w inny dzien, co za roznica. W US tez maja inna date, ja sobie moge swoja prywate ustalic tez. czy sie naprawi nie wiemy, jak mus to mus trzeba kupic nowa. I poczekac az sie pojawi. A mialam okap kupowac nastepny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 11.10.2021 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2021 Mania, wiem że naprawy długo trwają. Czy ta lodówka nie jest na gwarancji? Ps. Salmonelli mina by zrzedła w 180*C ( jak w miarę szybko odkryłaś brak chłodzenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.10.2021 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2021 zawsze cos jak nie urok to przemarsz ruskich. moze nie bedzie tak zle. a jak dobra lodowka to lepiej naprawic, drugie tyle wytrzyma. szkoda kasy na nowa. a nie masz ubezpieczenia sprzetu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 11.10.2021 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2021 Mania, młody ma rację zrobisz w inny dzień. Nie martw się i nie płacz, po każdym deszczu wychodzi słońce. Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 11.10.2021 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2021 Mania, młody ma rację zrobisz w inny dzień. Nie martw się i nie płacz, po każdym deszczu wychodzi słońce. Będzie dobrze. Mój młody też nie zaszczepiony, przeciwny nie jest, ale jakoś się nie składa, nie ma kiedy. To jego słowa. Jego zaszczepiona, a on nie, ja by nie mógł iść z nią razem. Brak slow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.10.2021 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2021 u mnie pracownicy fizyczni tez nie sa zaszczepieni i powiedzieli ze nie pojda na szczepienie, bo oni w zaden covid nie wierza. zobaczymy co powiedza jak ich jakis zjadliwy dopadnie. ale generalnie oni nie mysla o innych pracownikach, rodzinie itp. Nawet ich zwolnic nie mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.10.2021 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2021 osciu wczoraj byl, przyjechal kolo 9 wieczorem, wiem co zmienil . Skasowal 300$ . Lodowka nadal nie dziala. Bylam sceptyczna ze to ta czesc - sluchac jednak nie chcial mnie, bo przeciez pan technik i malo tego - pracowal dla Samsunga kiedys. Czesc moglam sama kupic i odebrac bo nawet na stoku jest jutro - 50$ kosztuje, ta co wsadzil, czyli za 20min roboty skasowal 250$ plus za czesc. :mad: Najleosze ze ten kabelek tez sama moglam zmienic bo na wierzchu jest. Nie mamy wyjscia, trzeba nowa kupic a to wydatek 2 tysiace plus i czekac do polowy listopada. O ile! materac jak kupilismy powiedzieli ze do dwoch tyg bedzie. Pare dni temu sie okazalo ze jest backorder zrobiony bo jednak nie maja i data do 23 pazdziernika sie przesunelo, nie ze mi przeszkadza bo materac do Polski ma isc i nie bedzie uzywany i bedzie nam tu dlugie miesiace zalegal pod sciana, ale tak samo moze byc z lodowka - ze nie w polowie listopada a w grudniu bedzie. Lodowka to nie materac. juz rozmawialismy i jako tako damy rade zyc bez niej, na szczescie lodowka ma osobna szuflade ktora dziala jak lodowka i tam troche miejsca jest, nawet zeby mleko w kartonach polozyc na lezaco, wedlina, maslo itp. Nie na darmo kupowalam ja przez ta szuflade, bo szuflady w srodku sa duzo mniejsze. Czyli co zamrozone ok i ta szuflada, jakos przezyjemy. nie nie mam ubezpieczenia na lodowke, na takie zeczy nie ma tutaj ubezpieczenia i gwarancji tez juz nie ma, my ja dawno temu kupilismy, dawno wygaslo Lodowka nadal jak nowka wyglada, na zewnatrz i w srodku, Samsuga mam french door z ta dodatkowa szuflada jak gostek poszedl M sie mnie zapytal co mysle czy naprawiona, powiedzialam ze nie przeczucie mnie nigdy nie zawodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.10.2021 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2021 no to duda zbita. zawsze cos. tez mam tego french door tylko zamiast szuflady mam cała komore obok zarazarki. moge z niej zrobic zamrazarke albo lodówke. bardzo duza wygoda w uywaniu chociaz tanie toto nie bylo. my wykupilismy 5 lat gwarancji i juz naprawialismy z tego ubezpieczenia kostkarke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts