Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Joana, granatowa sciana mowisz ze zamalujesz a lubisz, a takie cos? bo mam takie cos na oku zrobic gdziers - nie wiem czy w granacie czy innym kolorze, podobnie jak zrobilam w swojej sypialce - mam puste ramki na szaro pomalowane na szarej scianie i sie fajnie zlewa, przedtem mialam ta wysoka komode tez na szaro, tutaj jest granat na obrazie i sciana mala, jak kupowalam materac to wypatrzylam granatowy obraz bo mi to do glowy wpadlo zdjecie jak tam bylam

2455000a046e7c9cf0c3afaae53578fb.jpg

a obraz taki, no nie taki sam ale w sklepie na miejscu, jak mi jaka extra kasa splynie to kupie bo myslalam o lazience :cool:

IMG-1525.jpg

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jestem na wsi i net mi słabo chodzi. Jak było ciepło, to przed domem zasięg łapałam.

U nas znów pod górkę, w pokoju deski z podłogi zdjęliśmy, żeby zobaczyć co jest pod nimi. Niestety, pod nimi ziemia i kawałki kamieni. No i pleśń.

Cóż, pocieszam się, że kupowałam dom dla skały :)

Hortki rozrosły się, mało kwitły bo w cieniu rosną. Grzyba w tym roku nie miały. Muszę wisterię wykopać, między hortkami posadziłam i zagłuszyły ją.

Mania, jak ci się chce te kółeczka wlec to poproszę.

Podziwiam was, że wiecie jak umeblujecie, jakie meble kuchenne itp.

Z dobrych wieści, to załapałam się na program Moja Woda.

Mania, znów zgapiłam coś od ciebie, stare dzieje ale w głowie mi siedział kominek tarasowy i kupiłam sobie niedawno.

Niestety, jeszcze nie paliłam w nim, tylko podkręcałem go.

https://www.leroymerlin.pl/relaks-w-ogrodzie/grille-i-akcesoria/paleniska-i-kociolki/ogrzewacz-tarasowy-112-x-41-cm-zeliwny-activa,p568788,l1936.html

Mika toz to miejsca nie zabierze a szkoda wywalic, przywioze Ci.

Ogrzewacz tarasowy - sie usmialam. Swoj palilam ale sie nie grzalam bo w lecie bylo. Tylko go schowaj badz okrec plandeka na zime zeby na sniegu nie stal.

u szwagierki mojego M ten dom tam wsi, w jednym pokoju gdzie jej matka jest - to samo jest - deski i ziemia pod spodem wlasnie. Podobno tam ziemniaki kiedys trzymali (nie rozumiem tego bo i piwnica jest i obora i stodola i wielka posesja no ale moze tak dawniej bylo???) w kazdym badz razie - w przyszlym roku maja ta podloge wlasnie robic. Najlepsze jest to ze matce to nie przeszkadza i sa jeszcze 2 pokoje a ona w tamtym ciagle spi, bo oni tylko narazie wpadaja na kilka dni zanim tam sie sprowadza. Pierwsze co zapytalam M to czy nie ciagnie od tej podlogi chlodem ale nie wiedzial a matka sie nie skarzyla.

TAR - bedzie wklejanka i troche tego bedzie, moze cos wpadnie w oko? tylko wysil komorki mozgowe i wizje bo wiekszosc stoja kuchenki gazowe bo nie szukam w Polsce.

Ale bez szafek, bez polek, mozna sam okap z czysta sciana, mozna pociagnac spieki, mozna cala gore zabudowac sciana zamiast cos , sama zobaczysz. Okap ciagnie jak smok, nie wiem na jakiej wysokosci bedziesz swoj robila ale ja swoj bede robila tak wysoko ze wejde glowa na stojaco pod niego (mam 1.70) czyli duzo wyzej niz teraz mam, bo na paru tam masz wysoko pokazane

zaraz wkleje

A pewnie że lubię granat, nadal, zawsze lubiłam. I jeszcze będę miała w domu, ale nie w sypialni. Teraz się za to nie biorę, może w grudniu zrobimy z moim zagłówek, jasny i wtedy spojrzę na ta ścianę inaczej.

Tkmaxx, to jest jedyny sklep który lubię, ale fakt trzeba uważać na ceny. Chociaż moje szafki nowe nocne tam kupiłam i uważam że dałam nie dużo. Często buty Antkowi tam kupujemy, zabawki.

Wracając do kuchni i okapu, właśnie to mnie zastanawia jak taka zabudowa będzie wyglądała z perspektywy salonu. Bo ja też na kuchnię patrzę pod skosem.

Joana, bardzo mi sie podobaja w kuchni Twoje kafle miedzy blatem a gorna zabudowa. I chyba mam taka sama zamrazarke Liebherra, podblatowa, i tez jestem z niej bardzo zadowolona.

Jesli juz jestesmy w kuchni :), to kiedys ktos z forumowiczow pisal co zrobic, zeby okap dobrze ciagnal, a nie halasowal. Bo jest tak, ze im wyzszy bieg, tym okap jest glosniejszy. Ponizej post w ktorym o tym mowi. Moze komus sie przyda

pkorol

user-offline.png

STAŁY BYWALEC (min. 300)reputation_pos.pngavatar148868_2.gifZarejestrowanyApr 2011SkądkrakówKod pocztowy31-321Posty351

icon1.png

Mój okap też kiedyś hałasował a teraz mruczy 24dB.

Rozwiązałem ten problem u siebie i u kilku moich klientów. Wyrzucam trefne silniki i instaluje wentylatory kanałowe harmana na wylocie okapu w szafce lub przy samym kominie. Słychać tylko szmer powietrza. Silnik ma 24 dB (Poziom 20 dB to ledwo słyszalny szept.) Instaluję też czujnik temperatury i gdy czajnik zagotuje wodę sterownik włącza 1 bieg silnika (150m2/h) automatycznie, gdy spadnie temperatura w okolicach okapu to go wyłącza. Kraków i okolice

okap.jpg

niech sie TAR wypowie, wizualki dostala :cool: nie wklejam bo to jej kuchnia :cool:

Generalnie super to wyglada i chyba pojde w wersje te zabudowane na prosto. Byc moze wtedy nad spiekiem dam otwarte polki albo metalowe albo drewniane.

Tam gdzie mi na scianie wstawilas obraz od strony salonu chce zrobic zabudowe na ksiazki ale zamykana i przeszklona i sciana bedzie albo czarna albo w cegle.

dziewczyny jak robie literowki to musza juz zostac, ostatnio w muratorze co kilka dni wywala sie opcja edycji postow i krzyczy mi ciagle komunikat o za krotkiej wiadomosci. irytujace

Edytowane przez TAR

A pewnie że lubię granat, nadal, zawsze lubiłam. I jeszcze będę miała w domu, ale nie w sypialni. Teraz się za to nie biorę, może w grudniu zrobimy z moim zagłówek, jasny i wtedy spojrzę na ta ścianę inaczej.

Tkmaxx, to jest jedyny sklep który lubię, ale fakt trzeba uważać na ceny. Chociaż moje szafki nowe nocne tam kupiłam i uważam że dałam nie dużo. Często buty Antkowi tam kupujemy, zabawki.

Wracając do kuchni i okapu, właśnie to mnie zastanawia jak taka zabudowa będzie wyglądała z perspektywy salonu. Bo ja też na kuchnię patrzę pod skosem.

powiem ci ze fajnie wyglada, tylko myslimy z Manka jak rozwiazac temat ze spiekami bez gornych zabudow. Teoretycznie ten okap zniknie jak graty dojda na blat. a granatowy to u mnie plasuje sie w pierwszej trojce kolorow. bardzo lubie