Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie musi byc spiek na okapie, to tylko sugestia. raczej bym obudowala plyta meblowa ciemna w kolorze sciany. na tego falmeca myslalam zeby otwierane okienko zasuwane zrobic albo szparke :lol2: ale nie pisalam, oni maja w ofercie tez takie nie scienne a takie jak ty masz tylko mniejszy wydatek. a w nowym sezonie planuja wiecej modeli temu tak sie waham.

lampy bede miec sufitowe i chce takie jak teraz, te klatki. sa zarabiste i daja duzo swiatla. a te cycki jak mowisz musze miec nad blatem, nie chce tu sie wywnetrzniac zdrowotnie ale slepa jestem jak kret i u mnie swiatla musi byc duzo. halogenkow sufitowych nie lubie, boli mnie od nich glowa i oczy.

drzwi do salonu musza byc bezapelacyjnie ale to wynika ze specyfiki naszego zycia, kiedys opowiem. a salon sobie sama zrobie to wtedy zobaczysz o co mi chodzi. na razie na gwalt szukamy projektanta za przyzwoite pieniadze

Tar, widzę Cię w tej kuchni, jak mi robisz aperitif ;)

U mnie te półki by chyba tak fajnie nie wyglądały, ja mam 60 cm od płyty okno, a pod nim zlew.

Wejście do spiżarki z boku, to wiem o co chodzi, pokazywała mi to Tar, jak byliśmy.

A ty wiesz, że mój nie pamięta, że wy macie drzwi do salonu ;)

o tym, tylko ma inne parametry niz twoj link pokazuje,

https://www.falmecpolska.pl/pl_pl/product_details/grupa_silnikowa_pro-127.html

ale ma dostepnych jeszcze 4 rodzaje silnikow. I sie zastanawiam czy nie wziac z takim poddaszowym. nie musialabym robic dodatkowej elektryki z konwerterem

TAR pamietaj tylko o tym ze to jest typowy podszafkowy wiec jest waski, zobacz ma tylko 28cm szerokosci, jesli to jest OK to jasne bierz ten, te moje sa typowe do zabudowy - nie szafkowe , moj ma prawie 49cm.

Obojetnie na co sie zdecydujesz jedna rade moge dac - jesli plyte na 90-100cm kupujesz i okap w mniej wiecej tej samej wiekosci - zrob sobie obudowe wieksza na 120cm, to jest dluga sciana - bedzie lepiej wygladac, 10-15cm z kazdego boku zrobi roznice wizualnie. Ja tam wtedy wyrysowalam wielki tez na 189 ale bo mialo nie byc nic zebys sama zobaczyla, ale z polkami i tak warto go wiekszego zrobic niz jest.

Pomysl o tym

z tymi jasnymi polkami o dziwo bardziej mi sie widzi, tak mogloby zostac albo zrobie takie klatki jak wczesniej pokazywalam, beda pasowac do lamp.

chcialam o okapie dopisac ale znowu murator sie zbiesil i nie moge postow edytowac, normalnie wscieku przez to dostac mozna, co ktorys post jest nieedytowalny:mad:

ten okap z mojego linku ma jedyna wade, ma 80 cm szerokosci i bylby na styk z plyta.

TAR pamietaj tylko o tym ze to jest typowy podszafkowy wiec jest waski, zobacz ma tylko 28cm szerokosci, jesli to jest OK to jasne bierz ten, te moje sa typowe do zabudowy - nie szafkowe , moj ma prawie 49cm.

Obojetnie na co sie zdecydujesz jedna rade moge dac - jesli plyte na 90-100cm kupujesz i okap w mniej wiecej tej samej wiekosci - zrob sobie obudowe wieksza na 120cm, to jest dluga sciana - bedzie lepiej wygladac, 10-15cm z kazdego boku zrobi roznice wizualnie. Ja tam wtedy wyrysowalam wielki tez na 189 ale bo mialo nie byc nic zebys sama zobaczyla, ale z polkami i tak warto go wiekszego zrobic niz jest.

Pomysl o tym

wiem i tak wlasnie bym robila, dlatego mi ten skosny scienny bardziej pasuje, obudowalabym i przezylabym te szparke. tylko cena widzialas jaka jest, gwarancja tutaj i instalacja.

i ja nie moge miec za glosnego okapu, czasem dlugo gotuje, kuchnia bedzie otwarta. szalu bym dostala. przez glowe galopuja mi setki mysli, bo wiesz..:cool: