joana_ 01.11.2021 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 U nas tapety kładę ja, tak samo maluje ściany. Mój jak musi to pomaluje, ale do tapet bym go nie dopuściła, teraz jak kładłam to był, przynieś, podaj, przytrzymaj. Tylko tych papierowych nie lubię, na flizelinie, lepiej się kladziePamiętam jak kiedyś wieki temu moja mama położyła sama tapetę w przedpokoju. Rano się budzimy i cała tapeta na podłodze. Już nigdy więcej nie mieliśmy tapet, a ja teraz za każdym razem się boję że mi spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.11.2021 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 Mania ja go pije albo z lodem i limonka. albo lod, limonka i pepsi. do innych drinkow szkoda, bo jest przepyszny. czytalam, ze producent dodaje mieszanke 13 roznych przypraw stad ten specyficzny smak ale nie zdradza jakie to przyprawy, podaje tylko kilka a reszta to tajemnica wytworcy. to jest mlody rum, jedynie 2 letni, havana to 7 lat a Baccardi Dark jest 4 letni. w Havanie i Bacardi za bardzo czuc drewno. Ten Kraken jest bardzo delikatny w smaku dlatego moge go z samym lodem łoic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.11.2021 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 U nas tapety kładę ja, tak samo maluje ściany. Mój jak musi to pomaluje, ale do tapet bym go nie dopuściła, teraz jak kładłam to był, przynieś, podaj, przytrzymaj. Tylko tych papierowych nie lubię, na flizelinie, lepiej się kladzie Pamiętam jak kiedyś wieki temu moja mama położyła sama tapetę w przedpokoju. Rano się budzimy i cała tapeta na podłodze. Już nigdy więcej nie mieliśmy tapet, a ja teraz za każdym razem się boję że mi spadnie. moj kiedys kladl tapety ale nie lubi tego robic, mamy gostka, ktory za przyzwoita cene ładnie i szybko kladzie. mieszka we wiosce obok. tez wole na fizelinie, łatwo w razie czego zerwac bez szkody na tynku:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 01.11.2021 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 Ja się właśnie muszę nauczyć pić takie rzeczy na lodzie. Pepsi i cole tak ograniczyłam, że jak teraz łyka wezmę, to mnie mdli od slodyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.11.2021 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 ja ogolnie nie cierpie nic co jest gazowane, temu pije z sokiem pomaranczowym co sie da. ale jak juz mam cos wybierac to wole pepsi od coli i ta pepsi diet mi bardziej smakuje - nie ze diet bo slodziku kupa, ale mniej slodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.11.2021 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 akurat pepsi w tym zestawieniu calkiem niezle sie komponuje. coli tez nie lubie wole pepsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.11.2021 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 TAR pokaz jakie fototapety mialas na oku bo napewbno ogladalas. I mialam jeszcze zapytac - bys na tej swojej bajecznej dzialce narysowala gdzie planujesz dom postawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.11.2021 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 obejzalam tapety w tym sklepie co Joana dala, chyba ta jodelka mi sie najbardziej podoba, tez ja wyszukala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.11.2021 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 mam zamiar przywiezc lustro co z Mika robilysmy. To to nic. Pamietacie to co wisi nad schodami tego potwora? Tez chce zabrac. Ciekawe w ilu kawalkach doplyna oba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.11.2021 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 TAR pokaz jakie fototapety mialas na oku bo napewbno ogladalas. I mialam jeszcze zapytac - bys na tej swojej bajecznej dzialce narysowala gdzie planujesz dom postawic na polance, tam gdzie drzew nie ma fototepety juz wczesniej pokazywalam i na wizkach powinnas widziec : https://www.bimago.pl/fototapety/pejzaze/las-i-drzewa/gorski-las-zielony-126805.html?gclid=EAIaIQobChMIsayFpon48wIVjd4YCh3ArACLEAQYAiABEgJMYvD_BwE https://www.bimago.pl/fototapety/pejzaze/las-i-drzewa/mglista-amazonia-129390.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.11.2021 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 apropo lustra, chce zrobic na sciane takie lustro postarzane, jakby ze śniedzia. widzialam jak to zrobic ale chemia okrutna, chyba juz na nowym pocwicze. ja tez juz powoli zaczne z dodatkow kupowac to co mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.11.2021 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 ah no tak. znaczy sie chcesz sie toagalnie w lesie zakopac nawet w domu:D to na ta duza sciane to chyba bedzie trzeba dwie? bo 4.5 ma, da sie jakos polaczyc? czy chcesz tylko na szerokosc 4.5 wsadzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.11.2021 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 robilam takie, za duzo syfu, doszlam do wniosku ze latwiej drugim sposobem co robilam - na wode sama czysta szybe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 01.11.2021 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 Miałam kiedyś w przedpokoju szarą tapetę która wyglądała jak sztruks. Wypukły wzór miała. Pamiętacie fototapety z palmą na plaży? Jak ja kuzynce tej fototapety zazdrościłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.11.2021 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 przyznam sie bez bicia ze zawsze zwykle zakladalam wiec zerwac juz nie szlo na flizelinie nigdy nie robilam. ale wlasnie sobie przypomnialam ze mam kilka rolek tapety w Polsce co kupilam do domu w gorach, nie bede jej tam zakladac wiec moze sie nada do szafy. Ta w jodelke moze do korytarza? zeby ja widac bylo bo ladna, w szafie ciuchy zaslonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.11.2021 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 Mika osobiscie nie znalam nikog kto mial, ale w filmach widzialam czesto. Niektore sa fajne ale nie wiem czy bym sie odwazyla ja miec na scianie. Moze gdybym trafila taka ze za serce by mnie zlapala, ale tez nie rozgladalam sie nigdy. za to pamietam jak ogladalam "Usterke" i jakie "fachowcy" mieli problemy je nalozyc albo polaczyc swietny ten program byl, ale tez po obejrzeniu boje sie zatrudnic "fachowca -zlota roaczke" w Polsce . Powiem szczerze, ten Rusek ostatnio co nas wuciulal to pierwszy "zlota raczka" co spapral robote. Nigdy nie mialam przebojow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.11.2021 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Moj M tak mnie posluchal z wezem ze zaczelam wode wylewac po 6 wieczorem zanim sie obejrzalam - ciemno sie zrobilo wylewalo sie do po 10 w nocy Latalam z latarka No i dochodzi 2 w nocy a ja spac nie moge i siedze nad Joany kuchnia, ale zaraz ide w bety Joana podgladowo wsadzam dwie fotki, reszte posle na @ jak wstane. pociaglam kafelki wyzej bo najladniej wyglada i bedziesz miec czysta sciane. Inne warianty wygladaly FE problem robi okno i okap na jednej scianie za blisko siebie, wiec nie kazde polozenie wychodzi dobrze. Niestety nie moge wkleic kafelek prawdziwych chyba ze by poszly na cala sciane, niestety nie ma ten program jednej zeczy - ze kafle mozna nalozyc dokad sie chce jak inne programy, wiec musze cale slaby klasc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.11.2021 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 ah no tak. znaczy sie chcesz sie toagalnie w lesie zakopac nawet w domu:D to na ta duza sciane to chyba bedzie trzeba dwie? bo 4.5 ma, da sie jakos polaczyc? czy chcesz tylko na szerokosc 4.5 wsadzic? te tapety zamawia sie na konkretny wymiar, nie sa z rolki do kupienia w sklepie. Drukuja na ścianę i odpowiednio kadruja by sie zmiescila. lasy jakies takie nostalgiczne sa i bedzie dobry sen w takiej sypialni. przez okno las i w srodku las. Mnie pasuje:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 02.11.2021 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Mania, dziękuję że ci się chce. Jak wrzuciłas te plany, to dopiero to widze. Faktycznie, jak nie ma garażu przy domu, to by się przydało takie miejsce. Widzę, jak u mnie w garażu, każdy po parze kaloszy, ja dwie. Crocsy, młodego kurtki, bluzy dla nas do zarzucenia na szybko. Robi się z tego niezły bajzelek. Dziewczyny, stwierdziłam że się poddaje i dzwonię do lekarza, byłam 12 w kolejce. Odpuściłam. Może później zadzwonię jeszcze raz. Nie znoszę oczekiwać na infoliniach, stać w kolejkach, wszystkiego co mi marnuje czas. Mmika, mojej mamy koleżanka miała fototapetę, taki widok na las, o jak ja chciałam taka. Dziś jak sobie przypomnę, dwa paski nad ława powieszone, obok dwa fotele, kanapa na drugim końcu pokoju. Taki standart był, chyba w domach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.11.2021 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 bo garazow sa az dwa ale nie sa przy domu, wiec nie ma gdzie walnac brudnych buciorow czy pelnych sniegu a tam w tym wiatrolapie co mi wyszedl bedzie sajgon jadalni nie bedzie, stolu tez nie, ale z jadalni chce zabrac ta czarna komode - ona w planie jest postawic w tym wiatrolapie. Jesli wejdzie. Znaczy normalnie wejdzie, ale jak to bedzie jedyne miejsce na buty i sie syf narobi bo nikt zasniezonych butow nie bedzie dom szafy kladl badz ubloconych gumiakow - w koncu wies, to komoda i korytarz urok straci to plan taki jest a co wyjdzie sie okaze. tam wyzej na tych wizkach widac co sie zmieni w starej czesci - niewiele - scianki dzialowe, dwa okna znikna, potrzeba nam tylko wybudowac szkielet z tej strony. I caly dach nad nowym i starym. Jak pisalam nie wiem czy bedziemy podnosic. Moze uda sie bez robienia scianek kolankowych, moze styknie tylko zmienic kat dachu i bedzie spokojnie mozna na gorze cos zrobic, a moze podniesiemy wyzej tylko nad polowa domu a reszta niska jako typowy strych. ja sie przyznaje bez bicia, ze bieżace buty codzienne stawiam na takich ociekarkach z ikei i one sa zawsze na wierzchu, czasem przesunę pod siedzisko lub konsole. Buty ogrodowe croksy po kazdej robocie myje i sa pochowane do szafki ale buty ogrodowe wiazane to jedynie otrzepuje z blota i trzymam w garazu we wiaderku z gratami ogrodowymi. i czasem bywa, ze wywalonych na wierzchu jest nawet i 10 par butow a ja mam to w nosie. w koncu to moj dom a nie muzeum. lubie jednak gosci to dobry argument i motywacja by to wszystko posprzatac:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts