mania1220 03.11.2021 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.11.2021 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 Aska a jaka ty masz duzą kuchnie, na wizkach wyglada o wiele wieksza niz moja wyszla. moja mniej wiecej bedzie miec 5,5 x 4.65 minus wcinka na spizarnie. kuchnie akurat musze miec duza. kiedys mieszkalam w bloku, nie dalo sie pracowac w tych klitach a jak jeszcze ktos wszedl i ględzil to wszystko z rąk mi lecialo. Mnie tez wersja ostatnia sie najbardziej widzi. Wy macie obnizony sufit częściowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.11.2021 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 TAR i wyspa na srodku i slupki jakie masz i spizarka jest do zrobienia, robie wizualke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.11.2021 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 TAR zrobilam kuchnie, nic nie ruszalam tylko przestawilam - teraz to dopiero wielka kuchnia wyszla, a blatow masz w CHU.Jak skoncze wkleje bo na dwa sposoby jedna ustawke chce zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 03.11.2021 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 Nie no co ty, nie jest większa. 3x3.8 tu już podałam wymiar jak dojdzie półwysep. Tak mamy obniżony sufit, bo deweloper dał nam za małe rury do wentylacji i mój wymusił na nim kupno elektrycznych ( drogich) i trzeba było coś wymyśleć, żeby tam jakieś rury dodatkowe poprowadzić. Ale ja nie jestem taka techniczna jak wy, to nie powiem dokładnie. No i wtedy stwierdziłam że trzeba to wykorzystać i od razu blat doświetlić. Mój teraz, po tylu latach chciał zamontować ten wentylator, on miał działać na włącznik, razem z tymi oczkami, ale coś z elektryka pochrzanili. Jak przyjedzie to będzie wolał kolegę do tego. Tak coś mi się kojarzy że tak mówił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 03.11.2021 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 A co do płytek, to musimy przemyśleć, o ile tak jak na ostatnim zdjęciu na str z okapem mi się widzi, tak po drugiej mi zgrzyta, ale zgrzytać mi może półka. Jak będzie słupek dodatkowy na blacie przy spizarce, półka musi zniknąć. O Boże! A gdzie ja mój zegar dam??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.11.2021 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 Joana, na paru wizualkach jak stala witrynka kolo spizarki - zegar przesunelam kolo okapu na sciane, nie bylo gdzie go wsadzic niestety. Bedziesz musiala poszukac miejsca innego. Potem wywalilam ta witrynke bo powiedzialas ze narazie cienka witrynka i blat. Szukaj miejsca. Ja na planach tez nie mamm miejsca na zegar a teraz mi wisi nad wyspa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.11.2021 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 mi sie ten uklad lepiej podba i ma wiecej plusow; wieksza kuchniawiecej blatowwielka wyspa plyta i okap na srodkuspizarka nadal jest - ze mniejsza? powinna wystarczyc, bo jest tyle szafek ze jest gdzie chowac wszystkokuchnia jest jasniejsza (bo wieksza) ja tez mam kilka wizualek ze wyspe u siebie w ta sama strone postawilam bo nadal sie zastanawiam czy tak nie zrobic wlasnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 03.11.2021 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 Super, ta druga wersja jest świetna. Wielka, cudowna kuchnia. Półki przy okapie, miodzio. Bardziej podoba mi się tak niż z tą wcięta spiżarka, ale wiadomo każdemu wg potrzeb. W podobnych kuchniach do moich, ludzie likwidowali spiżarki i dawali całą ścianę w zabudowie. Ja jednak wolałam spiżarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.11.2021 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 no ale TAR miala potrzebe spizarki i spizartka jest, nie wiem jak robila wizualki ze tracila spizarke moze wsadzila wyspe wszerz? dowiemy sie ale i tak sie bedzie darla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.11.2021 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 no ale TAR miala potrzebe spizarki i spizartka jest, nie wiem jak robila wizualki ze tracila spizarke moze wsadzila wyspe wszerz? dowiemy sie ale i tak sie bedzie darla zgadlas, bede sie darla, ze tak nie chce. jest gicio poza spizarka. ja po prostu nie strawilabym takiego ukosu, zaburza mi symetrie (tak samo jak nie trawie zlewow czy płyt naroznych) no i brakuje mi sciany w salonie jaka byla w mojej wersji. Wiem Joana, ze moze Wam sie to podobac ale robilam wszystko by spizarka byla ukryta jesli chodzi o wejscie. z czysto praktycznych powodow. moj luby notorycznie nie zamyka drzwi i zawsze bylyby otwarte akurat na widoku. Wyspe ukladalam tak jak Ty moze tylko bylaby mniejsza ale spizarnia musi zostac jak w moim projekcie. pokazalam polowkowi to samo stwierdzil. wiadomo, kazdy dom, kuchnie czy sypialnie projektuje sie na swoje potrzeby. ja musze miec tez sciane w salonie bo bede mniec mniejszy dom, musze gdzies graty pochowac, brak sciny troche to utrudnia. moglabym co najwyzej powalczyc o wyspe ale z tym moim ustawieniem. musialaby byc nieco inna kocepcja. i w tym wypadku kuchnia robi sie monstrualna, nie do konca mi to odpowiada. Szkoda Maniu tylko twojej pracy. Ja obecnie walcze z kolorami. i dopasowuje spieki. jesli zrobie szafki w drewnie to spieki czarne lub grafitowe a jesli szafki grafitowe to moge zrobic spieki te taupe: lub w stylu corten tylko czy wtedy moge wysoka zabudowe w innym kolorze np odpowiednie odcien drewna? Jak myslicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.11.2021 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 Mania a moglabys zrobic wersje z wyspą ale przy zachowaniu mojej spizarki i zabudowy. tylko mozna spiżarkę zwęzic do 130 cm nie jak teraz 160 cm. Moze to bedzie bardziej mi pasowac. i moze nieco węższą wyspę i wszystko sie zmiesci. Chociaz chcialam miec swobodny dostęp do lodowki i od zlewu i od plyty. bez okrążania wyspy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.11.2021 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 wiedzialam ze o skos sie bedzie darla drzwi na zapominalskich sie zaklada samo-zamykajace, wiesz jak w salonie na dzikim zachodzie tylko cale ten skos nie jest zly, napewno pierwszy zut oka zle sie odbiera ale nie jest tragedia. wyspe mozna mniejsza zrobic i spizarke w prostokat kazalas szukac pomyslow wiec szukamy, lepiej teraz niz potem cos postawic i zalowac. na temat szafek sie nie wypowiem bo nie lubie rudych blatow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.11.2021 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 zrobie - wez zapomnij o tym trojkacie, nawet nie odczujesz lazenia, nie gotujesz dla restauracjii codziennie zebys musiala miec trojkaciki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 03.11.2021 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 Co do kombinacji kolorystycznych. To jest kuchnia, jedno z droższych pomieszczeń w domu. Szłam bym bezpiecznie. Drewno na frontach i grafit na blacie i ścianie. Zawsze możesz zagrać dodatkami, chociaż kto wie czy za 5 lat nie oglosisz, oto moje kolejne włości Grafit z cortenem super, ale może ci się opatrzyć, corten z drewnem chyba nie, za dużo by się działo. Ustawisz cokolwiek na blacie i już będzie za dużo. Ale wiesz, to moja ocena, ty możesz czuć to inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 03.11.2021 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 A i jeszcze wysoka zabudowa, jeśli wybierzesz ten pierwszy blat, to można fajnie dopasować zabudowę, taka kawa z mlekiem, czy coś, jaśniejsza, rozjaśni całą kuchnię. Pod corten byś musiała dobrać coś rdzawego i może ci wyjść wielką czerwona plama. Ale może nie mogę sobie tego wyobrazic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.11.2021 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 sklaniam sie ku 2 wersjom szafki drewno i blaty grafitowe ciemne ew podchodzace w szarosci. albo szafki grafitowe (tylko co z wysoka zabudowa) i blat taupe, on nie jest rudy tylko szaro-mosiadzowo patynowany. widzialam go na zywo i zakochalam sie, jest po prostu przepiekny i nietypowy. dlugo by mi sie nie znudzil. chociaz grafit mi pasuje ze wzgledu na moj KA, w sumie zawsze moge go sprzedac i kupic w innym bardziej pasujacym. znowu osiolkowi w żloby dano Mania znasz mnie, skosy ściecia to nie moj klimat, nerwica by mnie zzerala po kazdym wejsciu do kuchni, moze by bylo lepiej jakby lodowka byla odstawiona i nie wchodzla prosto na skos. ale ....nie, nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.11.2021 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 dla mnie jest ruday, wpada w palete czerwonych i nie jest neutralny. Czyli bedziesz musiala grac z kolorami zeby dobrze wygladalo. No jasne ze mozesz nowego KA kupic (osobiscie nie lubie kolorowych-landrynkowych) . Twoja kuchnia i zrobisz kolory jak uwazasz Nam sie moze nie podobac, ale z Joana mamy inne gusta kolorystycznie jesli chodzi o kuchnie i nami sie nie przejmuj, a my se pogadac mozemy osobiscie mi sie podoba to zestawienie co teraz Ci malowalam. Ale to ja Z natury nie lubie kolorow duzo i jestem monokolorystyczna, obojetnie czy w domu czy w szafie zabieram sie zaraz za ta nowa wyspe u Ciebie , zajeta troche bylam. Pokaze potem tez moja z wyspa na druga manke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 03.11.2021 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 Gdybyś wybrała ten corten, to na ściany bym poszła też w grafit, tak jak szafki i zabudowa też grafit. Wtedy ten blat będzie najbardziej wyeksponowany. I to już moja wyobraźnia ogarnia. I zgrywa mi się z Toba, a KA czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.11.2021 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 szerokosc od okapu: blat + przejscie + wyspa + przejscie + zabudowa + sciana + spizarka 65 + 95 + 95 + 95 + 65 + 10 + 130 = 555 to sa wymiary ze bedzie wygodnie i szeroko na rozmiar ktory masz teraz. Ale mysle ze brakuje ciupek, mozesz dodac?? a jak tak to ile mozesz dodac? Bo zapas trzeba miec. Na wszelki wypadek badz zalezy jaka gruba scianke chcesz miedzy zabudowa a spizarka.Wyspe zrobilam na 95 (ja tutaj w domu mam 112), jakby byla na 100 byloby lepiej. Ale moze styknie??????Nadal jest dluga na 230 - z dlugoscia to mozna tam poszalec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts