Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

tyle slow w Polsce, wiecej niz po nagielsku jest, nawet wiecej liter w alfabecie a nie macie nazy na sciane nad blatem :rotfl:

sluchaj no, te zuty z gory to chces calosc z salonem czy sama kuchnie? i co mam wywalic? wszystko? zostawic tylko wymiary? czy jak?

bo rozmiar mebli nie pokazuje musialam kazda szafke wkladac osobno

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

MAnia, mezatemu podobaja sie obie wersje kuchni, z polwyspem i wyspa. ale w obu przypadkach cokolwiek nie wybiore on nie chce tych poleczek tylko wersje ktora proponowalas z oknami. chce okna i juz, bo jasniej, bo widok na ogrod. mowie mu, ze to od poludnia ale sie uparl, chce te okna i juz. to chyba mu zrobie skoro nie sapie na zadne inne pomysly:lol2: za to spiekow na scianie wyjdzie mniej:p

no sluchaj, to jest wlasnie nastepny polski cudak - w parze z "kuchennymi trojkatami" - stawianie domu wg stron swiata :mad:

SERIO???? :rotfl::rotfl:

zrob mu okjna, mi tez tam okna pasuja, szkoda widoku na ogrod jak sie robi cos w kuchni, na chu ci te polki, zeby kurz scierac?? a tak sobie na lasek bedziesz patrzec, na ptaszki. Nic nie mowilam - ale myslalam o tym :sick: Nie wyobrazam sobie zamknac sciane na ogrod sciana. Juz mnie nawet kusilo zeby ci pomysl podsunac - zmienic sie scianami i kuchenke wsadzic tam gdzie zlew a zlew gdzie kuchenke

mysle zeby w miare rowno bylo skoro na tej samej scianie bedzie tarasowe 4x90 cm, w kuchni tez bedzie 4 razy 90 cm wiec szerokosc 90 cm bedzie najlepsza. ostatecznie zmienie na 100 cm i wtedy pozmieniam wszystkie okna juz w projekcie. przy oknach pozbede sie problemu ze spiekiem i czym zapelnic pusta sciane i nie bedzie kurzolapow w postaci poleczek:lol2:. Oknami starego mojego kupilas. I teraz rozkminiamy wyspa/polwysep. kazde rozwiazanie ma plusy i minusy i sie zakrecilismy okrutnie.

wsadzilam nawet pajaki nad wyspa, i penisy z sufitu :sick: zaraz posle, ale okna zrobilam na 70 (nad zlewem wsadzilam 3x70) to sobie sama pozmieniasz wszystko

ja stawiam na wyspe i mowie zostan z wyspa, duzo wiecej korzysci niz 30cm szersza spizarka. Lubisz gosci - kupa luda tam sie zmiesci. Wiecej szafek - a i tak ich masz w grom wiec na co te 30zm w spizarni. No i,lepiej sie siedzi. Nie masz limitu jak Joana, wal wyspe.

ale tak serio??? jak juz chalupe wybuduja , sciany i posadzki - pojdziesz, wykleisz tasma i sama zobaczysz.

poza plusami to ladniej wyglada tez.

ide slac te penisy sufitowe

Joana_ wczoraj walczyła z chorobą, ale za to dziś pierwsza nic która przespałam cała i nie budził mnie ból gardła.

Nie tapetowalam, wczoraj przespałam w dzień dwie godz, dobrze że sobie budzik nastawilam, bo bym się po dziecko spóźniła.

Teraz was poczytalam. Pokażcie z tym oknem jak wyszło.

Ja się nie dziwię, że Tar się uparła na cycki, bo ma teraz i na żywo wyglądają świetnie. I pasują do jej wystroju.

Mania, robie z oknami, wygladaja zaje...szczo. Mowie mojemu, ze bedzie mial okna i lekko przesrane, bo to on u nas okna myje :lol2:

tylko caly czas waham sie wyspa czy polwysep. ale zrobie research wsrod rodziny i znajomych, bo obie wersje ida łeb w łeb. co wybieram wyspe wracam do polwyspu i na odwrot. masakra, takim osiolkiem to ja nigdy nie byłam:cool:[h=2][/h]

naprawde swietnie wyszlo z tymi oknami, naniose jedynie drobne korekty, okno prawe blizej drugiej sciany i przesune okap z plyta zeby nie był na srodku, dosune wtedy tez drugie okno i zrobi mi sie kawalek sciany na ktorej byc moze powiesze klime. ale to niuanse i drobne szczegoliki. bo w ogole to mam probem gdzie klime powiesic zeby skropliny puscic grawitacyjnie, rury schowac w scianie a nie bujac sie z pompkami skroplin. ja musze tez troche patrzec od strony technicznej i pożenic to z wizualna. ciezkie zadanie, musze tez do tych wizek rozrysowac sobie wentylacje Edytowane przez TAR

I tak będzie ;)

Z zazdrości. Ty się nawet nie zastanawiaj, wszystko przemawia za wyspa. Z oknami sto razy lepiej. No i znowu wyszło że półki to ładne, ale nie u nas

wiesz, co okno to okno, daje wiecej swiatla. a miejsce mam bardziej zalesione wiec i ciemniejsze. plus tego, ze caly dom bedzie otoczony zielenią. wczoraj mielismy tylko sprzeczke czy rolety czy zaluzje. ja sie sklaniam ku zaluzjom a mezaty ku roletom. jak slonce bedzie walic to zaluzje mam pod katem ustawione i dalej jest jasno w kuchni a przy roletach zaslonie i mam ciemno. i juz nie chce zadnych zazdrostek wieszac na co on tak nalega. niby jest nowoczesny a starej daty.