Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Mówisz o zewnętrznych, czy wewnętrznych?

Ja w środku mam roletę, ta najtańsza z Ikei na magnesy, na próbę była jedną kupiona i została, bo mi się spodobała. Ale moja kuzynka założyła w pokojach żaluzje ciemne, niestety nie drewniane, ale wyglądają dobrze i powiem ci że podobają mi się bardzo, myślę o takich w salonie. Tym bardziej że tam mam to siedzisko pod oknem, do którego już tysiąc razy zmienialiśmy decyzję czy zostawić czy rozebrac i firany tam nie pasują wcale.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zaluzje wewnętrzne jakies matowe, teraz mam w salonie i jestem bardzo zadowolona, mozna je przyslonic pod kątem i widac to co na zewnatrz a slonce nie razi. na shuttersy mnie nie stac ale widzialam ostatnio zaluzje z tasma, ładnie to wyglada. w kuchni i pokojach tez mam rolety na okna najtansze z casto, od 5 lat nic im nie dolega a codziennie sa zwijane i rozwijane. kosztowały grosze

a te z tasmami tak wygladaja, tasma maskuje troche sznurek, tasme mozna z materialu lub tworzywa

ZALUZJE-ALUMINIOWE-zaluzja-DUZO-KOLOROW-50mm-TASMY

images?q=tbn:ANd9GcRxyDTDhLQoLp-WMO6g4bBN7hmmB2yJqCw7_w&usqp=CAU

1033043_9599bd28-3224-425c-98db-047f1e64058f_max_900_1200_zaluzja-drewniana-czarna-kuchnia-styl-nowoczesny.jpg

kto wie, moze pokusze sie nawet o drewniane w kuchni i salonie, troche podroba shutters takie z tasma. wycenili mi shutters na okno w salonie 280 x 210 - 16 tys. padłam:lol2:

dziewczyny, temat zaluzji mialam ruszyc dzisiaj akurat, caly temat sobie "przygotowalam" bo bedzie dotyczyl szczegolnie mnie i TAR.

wroce ale musze popracowac, od rana w pracy siupy az zawiesilismy umowe z producentem - tak nas wkurzyl. Dopoki nie naprawia co popsuli nie wracamy z naszym dealerem do nich , nie pomogly zazalenia az dzis po tym co zrobili pekla bomba.

tak na szybcioraszka - TAR wielkosc tych shutters co chcialas zamowic u mnie to cena 3700$ - najtansze jakie mozesz kupic, sa z roznych materialow - i bez zalozenia. Tutaj sa tez drogie. Co prawda ja mam na dwoch podlogach w kazdym oknie ale zajelo mi to multum czasu zeby znalezc odpowiednie rozmiary. TYlko ze mialam lepoiej - wszystkie kupilam na lokalnych jak ludzie sciagali, wiekszosc byla noweczka zalozona do domow-modeli i po sprzedazy modeli ludzie ich nie chcieli. Zaoszczedzilam kupe kasy - tego w Polsce niestety brak.

dobra ide, wroce potem

no to dotarlam :mad:

1:24 w nocy, pewno Joana to juz na nogach :lol2:

szybkosc mialam szachisty!

TAR trzymalam mocno szczegolnie za najwazniejszy numer bo mnie gnebil :D Az jojczalam i M sie pytal co tak gadam do siebie i co ma sie udac :lol2:

Drugim sie nie przejmuj, nie koniec swiata, najwazniejsze punkty zaliczylas a czyms co ma trwac 1.5 roku i isc na odpal - szkoda nerwow.

Sprawdzalam tylko @ bo czekalam na info ale na telefonie i daleko od domu :sick:

Stuklismy sie z M za wygrana :yes::yes::yes: A drugie powiedzial ze jestes durna :lol2::lol2:

kupilam Karakana - no to juz Karakan zostanie nie Kraken - myslalam ze nim sie stukne, niestety TAR - mamy inne kubki smakowe :sick: Nawet nie dopilam i nie mam komu teraz flaszki oddac, na stukniecie sie za Was wyciaglam swoje B52 :D

Ciesze sie!!! bardzo!!

a teraz ide spac

13 dni, do 19, ale 19 w piatek wypada wiec trzeba dodac weekend a potem ile az na rozmowe zawolaja? Do 19 to pierwsza tura, chociaz wg prawa to juz druga tura :sick:

no nie smakuje :sick::sick: Ani jako drink, chociaz to przejdzie najszybciej bo smaku nie czuc ale pewno ma kopa "potem" ani samo z lodem, ani mi ani M :sick: Wiesz co, smakowal mi troche jak plastyk i tez tak pachnial. Nie jest to tylko moje zdanie pare osob jak je tu ocenialo mialo takie same zdanie. A ze smaku przypomina mi koniak. Wczoraj pierwszy raz weszlam do alkoholowego od ponad 2 lat :lol2:

Sluchajcie, zadzwonili wczoraj ze samochod naprawiony i gotowy do odebrania, M pojedzie dopiero we wtorek jak z pracy beda wracac.

Ten co go rozwalil mial jeszcze niezly tupet bo sie az zaplulam ale napisze nastepnym razem.

Kupilam wczoraj ten obraz z granatem, nie bralam jednak wazonu bo jesli pojdzie wszystko ok to dywan (w niedziele po niego jade) i obraz w hallu beda i miejsca na szafke z wazonami nie bedzie bo potrzebuje szafke na ksiazki tam.

Dokupilam znow dzialke raczek do kuchni, musze policzyc ile mam juz i jeszcze raz na wizualce zobaczyc ile mi potrzeba. Rozgladam sie za raczkami do lazienki, niestety nie moge znalezc takich jak na wizce wsadzilam a bardzo mi sie podobaja :sick:

M pojechal wlasnie do sklepu po kafle na podloge do lazienki, zdecydowalam sie zrobic taka jak u mnie czyli ze wyglada jak deski i sie ladnie z korytarzem zleje. Nie bedziemy tez zrywac kafli znad wanny juz, szkoda roboty, ani klasc marmurowych - teraz mi ich kupa zostala i musze je wystawic na lokalne.

Na moich wizualkach troche sie zmienilo :cool: Myslalam ze dopracowalam, ale wymyslilam cos. Tez wkleje potem.

na dzis plan wniesienia lawki z ofrodu do domku na zime juz, przykrycie fontanny i przykrycie sofek. Poki co zimno, wszedzie nadal bialo - szron a juz 11 rano.

13 dni, do 19, ale 19 w piatek wypada wiec trzeba dodac weekend a potem ile az na rozmowe zawolaja? Do 19 to pierwsza tura, chociaz wg prawa to juz druga tura :sick:

no nie smakuje :sick::sick: Ani jako drink, chociaz to przejdzie najszybciej bo smaku nie czuc ale pewno ma kopa "potem" ani samo z lodem, ani mi ani M :sick: Wiesz co, smakowal mi troche jak plastyk i tez tak pachnial. Nie jest to tylko moje zdanie pare osob jak je tu ocenialo mialo takie same zdanie. A ze smaku przypomina mi koniak. Wczoraj pierwszy raz weszlam do alkoholowego od ponad 2 lat :lol2:

masz zupelnie inny nos i smak, plastiku tam nie czuc na pewno. nie smakuje to trudno, mi pasi:p a powiedz mi kupiliscie tego ciemnego? to az dziwne co piszesz

Artier calkiem mozliwe, z polskich wodek lubie Belvedera i Chopina. Nie wiem jak Belveder a,e Chopin na export a Chopin w Polsce mialy dwa rozne smaki, pamietam lata temu to sprawdzalam bo pilam tu pierwszy raz i potem jak w Polsce bylam i bylo WTF???!!! potem sprawdzilam i sie okazalo ze jeden z ziemniakow byl a drugi ze zboza. Nie wiem czy tak nadal jest, to bylo dawno - ale bylo na bank bo wyczytalam to.

To wiecie, jak za komuny - co prawda ja nie pamietam, ale czytalam o tym - w Polsce same skladaki (tez mialam, brazowy :p) a na export robili przezarabiste rowery gorskie o ktorych nawet nie mialam pojecia ze istnieja bo w sklepach nie bylo :lol2: