Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

godzine w jedna godzine w druga, plus czekania godzine, a jeszcze pakowanie wszystkiego na samochod a potem w domu rozpakowanie, sprawdzanie, terstowanie, a na koniec wypad do Indiancow i zjechalam niedawno :cool:

IMG-2473.jpg

normalnie "Malzenstwo doskonale " :lol2:

jak bede miala kase to dokupie drugi bo jeszcze jeden maja, o obrazie mowie.

laska mi wywiozla wozek z betami i dywan lezal i jakas babka stala i do mnie mowi - to ty mi go gwizdlas sprzed nosa :D mowie jej no widzisz, sorry! Life suks a jeszcze sobie obraz pod niego dokupilam .:lol2:

ale mebla tez se kupilam, nie mowilam o nim bo sie czailam kilka dni - nie wiedzialam czy wygram :cool: ale wugralam i wywalilam ich wszystkich :p

oparcie

IMG-2450.jpg

siedzisko

IMG-2453.jpg

i UWAGA - dluga na 2 metry :wave:

IMG-2454.jpg

wiem ze guzik widac ale i tak sie chwale bo raz ze wygrane noweczka, dwa za polowe ceny sklepowej trzy - ma te CALE DWA METRY :D:yes:

wyglada tak

ashley-d530-09-tripton-dining-room-bench-1.webp

normalnie mozna kupic 3 czesci i zrobic siedzenie do stolu, mozna albo m3, albo dwie tylko albo jedna - przez to nie ma zadnych widocznych laczen po bokach, pewno sa pod spodem - nie sprawdzalam, nie wyciagalam.

Po co mi to? ano mam hytry plan sciagnac oparcie i uzyc laweczki przed lozko, do tego mojego wielkiego lozka akurat wielkosc pasuje prawie na cala szerokosc, po pare cm zpostanie po bokach - i tak chcialam. Oczywiscie musze material zmienic naszary, poprosze w sklepie gdzie lozko kupilam zeby napisali do fabryki i zapytali czy by mi kilka metrow nie sprzedali - za to czekanie do marac chociazby :cool: a jak nie - dokupie jakis jasny szary, mam probke materialu z lozka wiec bedzie mi latwiej.

Moge tez postawic cale z oparciem, sofki tez sie kladzie w nogach i fotele, a moge z oparcia zrobic day bed - po calej dlugosci, styknie materac z podstawa kupic i dla jednego dzieciaka lozko jak mazenie.

Joana, 3 wozki mi wywiezli :cool: spartolili tylko jedna zecz - wygralam za grosze fajne spodenki Mlodemu Adidasa bo przeciez w garazu sobie silownie zrobil - co mi dali? stroj kapielowy dla dziecka w kolorze wscieklo niebieskim :sick:

No i lozeczka dla piesow, drugiego donuta i kupilam jeszcze dwa dwie kratki dla nich, jeden pojedzie do domu w gorach a drugi identyczny jak juz mam tylko bialy, mozna je laczyc, bede je mogla na ogrodzie zamknac jakby co zeby sie nie plataly

Edytowane przez mania1220

IMG-2432.jpg

Manius w srodku siedzi :D nie walczyl, zm iescil sie OK bez problemu.

a tu z Maja,

IMG-2447.jpg

IMG-2448.jpg

otworzone tylko z jednej strony ale z dwoch tak poszerzyc mozna, wyjscie jest z obu stron albo przez gore. Mieszcza sie spokojnie nawet w zamknietym, troche nie wiedzialy po do jest tek kawalek wiec nie wlazly tam, ale dziala! i mam z glowy.

pal szesc sofke, o lawke mi chodzilo bo sie mi nie chce robic od nowa ze szklieletem, nie doprosilabym sie u M, a na dwa metry laweczke przed lozko ciezko kupic, znalazlam dlugie ale nie az takie to jedna 700 a druga ponad 1000 :sick: nie pogielo mnie.

ale zeby nie bylo ze wszystko szare - material tez kupilam , cale 16 metrow i nie jest szary :cool:

sluchajcie pokaze wam material, bala 17 yardow to wychodzi jakies 15 metrow, tapicerski.

IMG-2486.jpg

IMG-2488.jpg

przepiekny kolorek, zupelnie jak moja sofa. Tez wygrane :D najleposze jest to ze normalnie nawet 1 metra bym nie kupila - jest tak drogi :sick: A zrobic lozko to mnie nie stac na niego :sick: 1 yard kosztuje teraz 208$ US na przecenie w calych US , 1 yard to 91.44 cm, to prawie metr :sick: Normalna cena to 289$ US za yard. :sick: Ale znam firme, uwielbiam ich materialy, dwa lozka z nich mam zrobione, jakies poduszki i cos tam jeszcze robilam, wsio szenilki, ale nie kupowalam takich drogich :sick: sciagalam materialy wlasnie z US. Wiec za cala bale 15 metrow zaplacilam 137$ kanadyjskich, czyli mniej niz za jeden .

Cos z tego wymysle :yes:

ale dlatego bedzie mi tego sklepu brakowalo bo naprawde perelki mozna wyhaczyc. Na bali jeszcze papierek wisi, z US wyslane do jakiegos sklepu co robi design do domow w Toronto . Jak takie materialy sprzedaja to juz ja widze jakie ceny maja zeby dom komus urzadzic.

A moze padli smiercia niezawiniona przez Covida jak wiele innych sklepow.

A na marginesie, zabieram swoj pistolet tapicerski i jeszcze sobie dokupie drugi na wszelki wypadek, one na sprezarke sa to nie ma sie co przejmowac. Tasm i metalowych czesci tylko dokupie bo nie widzialam w Polsce nigdzie tych co tu uzywalam.

u mnie tez byla impreza :popcorn:

przygotowanie terenu

Screenshot-2021-11-07-at-20-43-25-Photo-La-redoute-inte-rieurs-scandinavian-white-kitchen-Copy-o.png

no i sie towarzycho zebralo

Screenshot-2021-11-07-at-20-34-57-Photo-Wayfair-modern-white-kitchen-Copy-of-Renovation.png

TAR jak zwykle kombinuje :lol2:

Screenshot-2021-11-07-at-20-44-15-Photo-Smeg-mediterranean-white-kitchen-Copy-of-Renovation.png

ten w gajerku to jakis sprzedawca chandlowy, moj M zapatrzonyn i zasluchany - lyknie wszystko,:lol2: ten z tabletem szuka info bo chce pokazac jaki sprzedawca kit mu wciska

Screenshot-2021-11-07-at-20-40-29-Photo-Ethan-allen-contemporary-white-kitchen-Copy-of-Renovatio.png

ta slodzinka jak moja Natki wyglada

Screenshot-2021-11-07-at-20-41-22-Photo-Seguin-contemporary-white-living-room-Copy-of-Renovation.png

przyszly qurw...tfu - KURY w delegacje!

Screenshot-2021-11-07-at-20-34-31-Photo-Seguin-contemporary-white-living-room-Copy-of-Renovation.png

za kurami "zmartwieni sasiedzi" co to kury na zwiady wyslali bo imprezke wywachali....

Screenshot-2021-11-07-at-20-38-02-Photo-Seguin-contemporary-white-kitchen-Copy-of-Renovation.png

po wieczorku sasiedzko-zapoznawczym sasiedzi dostali kielicha a ze leciala muzyka...

Screenshot-2021-11-07-at-20-36-36-Photo-Seguin-contemporary-white-kitchen-Copy-of-Renovation.png

Screenshot-2021-11-07-at-20-35-49-Photo-West-elm-contemporary-white-living-room-Copy-of-Renovati.png

uraczyliscie mnie polska wodka - poszlam spac!

ja nie wiem co to za facet, skad go wytrzaslyscie, CO ON ROBI WLASNIE i dlaczego tak sie cieszycie, ale lepiej posprawdzajcie telefony mezow bo wlasnie ta w czarnym sweterku na was kablowala :rotfl:

Screenshot-2021-11-07-at-20-37-26-Photo-Seguin-contemporary-white-living-room-Copy-of-Renovation.png

i co on robi w MOIM reczniku?????????:mad: