Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

widze, widze, nie masz mebli. a ja bede jakies graty miec. Bo lubie. A ksiazki sa moja nieodłaczna częścią zycia i musze je miec blisko tam gdzie przebywam najczesciej, duza czesc zbioru jest po moim Tacie, lubilismy ten sam rodzaj literatury wiec moja kolekcja sie tez powiekszyla. Poza tym regal z ksiazkami sprawia, ze jest jakos tak przytulniej. Musze miec duza sofe w kształcie niedomkniętego "U", komode pod TV ( a w niej schowane obrusy itp.) teraz mam taki ala kredens w salonie (miejsce na obrusy, jakas zastawe i barek)

A poza tym ile pokoi bedziesz miala poza salonem? Jakoś mi umknelo. U mnie tylko 3 sypialnie jeszcze dojda i finito wiec wbrew pozorom dom wielki nie bedzie. Dla nas styknie a i kogos przekimac tez sie da.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zabilas mnie tymi glanami :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

do bicia mojego po lbie te drugie lepsze - mocniej by bolalo :lol2::lol2:

ale osobiscie te pierwsze co kupilas bardziej mi sie podobaja :yes:

sluchaj no, na budowe mozesz w nich wejsc, bloto nie straszne :lol2:

to mu pokaz co dostanie jak bedzie tajniaczył

mam ksiazki po babci tez, wiele starsze odemnie, i takie co za komuny trzeba sie bylo zapisac w kolejce zeby kupic bo seriami wypuszczali (np. caly Sieknkiewicz itp). Czesc sobie tutaj przywiozlam, reszta w Polsce jest, ksiazki wszystkie po babci ja zabralam, maszyne do szycia po pradziadku i harmoszke po dziadku. No, to tyle w spadku mam, taka "bogata" jestem :cool:

zanim zrobie ten stol zeby pokazac - ze nie pasuje - wkleje wyspe - bo mam otworzeone gotowe do wklejenia juz od godziny

wiec miualam wzdluz juz dawno temu zrobione ale nie wklejalam, to byly stare probne wizualki , wczoraj zrobilam juz w tym dopracowanym planie z przesunieta sciana, dzis rano pokazalam M i mu sie bardzo spodobalo. Obie wersje sa fajne, obie lubie, kuchnia sie nie zmienia rozmiarowo, ani wyspa rozmiarowo, tyle ze jest przekrecona. Bo myslalam ja tak dac i nawet zwezic kuchnie ale wyszlo ze zebym miala ok miejsca strace na kuchni tylko 40cm - bo szafki tez sie musza zgrac, wiec sensu nie mialo.

Etsy-Kitchen-image-27499381-Home-By-Me.png

Etsy-Kitchen-photo-27505842-Home-By-Me.png

West-elm-Living-room-image-27499501-Home-By-Me.png

West-elm-Living-room-photo-27500090-Home-By-Me.png

a co w praniu wyjdzie to wiadomo

TAR na dole teraz sa 3 pokoje, jeden biore na moja sypialnie, z drugiego robie lazienke i garderobe, trzeci poki co M bedzie mial. Jak zrobimy poddasze to M idzie na gore a ten na dole pokuj co zwolni bedzie jako TV pokuj - bo tam tak jak i tu w salonie tv nie bedzie.

zrobilam gdzies wizualke z tv i mi wszystko popsulo :lol2: Zrobie jeszcze raz bo nie wiem nie wsadzilam fotki.

ale, na dole jak on pojdzie na gore bedzie moja sypialnia i TV pokuj (oprocz salonu) a na gorze nie wiem, zalezy co z dachem zrobimy, minimum 2 sypialnie ale licze na 3 zeby dzieciaki rozlozyc jakby co, im starsze tym mniej beda chcialy razem spac w pokoju, wiadomo. Ale to nie jest podstawa i cos najwazn iejszego, w 90% sami bedziemy w domu.

Fajnie z ta wyspa w poprzek. Ja bym też stół wciskała gdzieś. Ale u mnie jak u Tar, wszyscy wprost do stołu, mimo, że kanapy na wprost wejścia. Myślę też, że to kwestia stylu życia no i innego urządzania u Was, inna tradycja. Ja jakoś nie widzę np wujka, czy ciotki gramolacej się na hokera. Gdyby całe życie mieszkali w domach gdzie są wyspy, czy powyspy to by była norma dla nich.

Ja sama u kogoś prosto do stołu idę, no i narożników nie lubię w salonie, jakoś tak jak bym w tramwaju siedziała.

ja mam tzw "formal dining room" teraz, czyli jadalnia formalna uzywana na swieta,m czyli pare razy w roku. Formalne jadalnie nie sa uzywane codziennie, dlatego te stoly sa zawsze nie tanie , dlatego tez kuchnie sa tutaj duze bo albo jest wyspa, albo wyspa + stol w kuchni. Przy moim stole siedzielismy chyba z 3 razy tylko. Serio.

dziewczyny nie da rady, moj stol jest wielki, nawet jak go zamkne i wyciagne wkladke - nadal potrzebuje i to minimum 3.20 szerokosci zeby wszedl i mozna bylo siasc i krzeslo odsunac. To juz za duzo dobudowac i mi wszystko rozwalilo w salonie. Mierzylam przed chwilka. Pozatym stol obiecalam Stevowi i Sacharze.

serio???????? kase ktora mam wladowac na wieksze pomieszczenie zeby stol wsadzic, nawet jak kupie nowy a wybredna jestem wiec latwo nie bedzie - wole wpakowac w shutters. Bo i tak nie bedziemy przy nim siedziec.

To jest dokladnie to co mowila TAR - kazdy robi pod swoje potrzeby.

Ja powiekszylam o 1.32 a jak chce tam stol musze poiwiekszyc o 3.,5 metra - nie przejdzie taki numer.

Edytowane przez mania1220

stary plan - ktoiry nadal jest aktualny bo to ze chce przedluzke zrobic - nie znaczy ze ja zrobie - wszystko zalezy ile to bedzie kosztowac, bo przedluzka przedluzka ale jeszcze dochodzi konstrukcja dachu, chce zrobic dwuspadowy zeby gdzies zaoszczedzic. Tak wiec, obie wersje stara i nowa nadalk aktualne wiec o stole nie ma mowy, jak tez myslama tak tez mi sie to nie podoba, nie chce miec stolu za plecami, mialam to w bloku i odetchnelam z ulga jak sie do domu wprowadzilam i stolu n ie bylo

no wiec, stara wersja

Seguin-Kitchen-image-27506989-Home-By-Me.png

nowa wersja

2-Seguin-Kitchen-image-27507163-Home-By-Me.png

wszystko sie zgrywa, jest rowno, kominek i okna obok sa symetrycznie

przesuwajac kanapy pod sciane i wciskajac jakis maly stol nie ruszajac wiecej tej przedluzki - kominek i okna tez musialam przesunac inaczej sensu nie ma - wyszlo paskudnie :sick::sick:

1-Seguin-Kitchen-image-27508015-Home-By-Me.png

a tu powiekszylam wiecej ale nie na tyle co trzeba, jest tylko na 2.5 co odpada bo nie zmieszcze mojego stolu - a nie liczylam czy na dlugosc wejdzie jeszcze nawet

Seguin-gh-Kitchen-photo-27508094-Home-By-Me.png

nie podoba mi sie

ah zapomnialam dodac - salon na tyle duzy ze nadal moglam ta sciane wsunac i zrobic wiekszy wiatrolap z szafa - nawet bez przesuwania tej sciany z wyjsciem, a salon nadal na tyle duzy ze nie musze sofy wciskac pod sciane, chce miec luz, pewno z przyzwyczajenia bo teraz tez nie mam sofy pod sciana zadna

Jak ci stół nie potrzebny, to nie wstawiaj, bo faktycznie wciśnięty.

Mi się bardzo podoba to ustawienie kanap względem kominka.

Ja miałam dziś tapetować, ale ten pogrzeb mamy w piątek i musiałam tydzień przeorganizować inaczej. Dzisiaj po spozywke pojechałam, bo się zorientowałam że w czwartek święto i na bank w środę beda znowu tłumy w sklepach. Wolę robić zakupy w środku tygodnia i rano, najmniej ludzi.

Mania Dzień Niepodległosci :lol2:

No wiec tak jak rozmawiamy o przyzwyczajeniach, Aska nie lubi naroznikow a ja od kiedy swoj kupilam juz nie chce luznych sof, chociaz wczesniej nienawidziłam narozy, taka jestem:lol2:

Kominek - nie, nie, nie i nie. Za to bedzie TV, nie bede robic pokoju telewizyjnego, bo nie mam wolnego pokoju:cool:

Wyspa, ja osobiscie uwielbiam ale tez sobie nie wyobrazam mamy czy tesciowej slepej karujacej sie na hookera. Inne style życia. I to tak na szybko. Ide cos wciagnac, bo jestem glodna po calym dniu latania.

jaka barowa wysokosc hokera :mad: o czym gadacie :sick:

to nie jest wysokosc barowa , to jest wysokosc blatowa i te krzesla sa o niebo niozsze i kazda tesciowa i kazda mam wsiadzie bo krzeslo sie zaczyna 60 cm od podlogi - siedzisko, kazda dupa nawet 1.5metra w kapeluszu wsiadzie bez wlazenia - to nie sa wysokosci barowe, te sa o niebo wyzsze. Barowe TAR masz teraz w domu - czy wy myslalyscie ze ja wam zrobilam wyspy barowe????????

a na temat wysokosci barowej i tesciowych wiem, mielismy kiedys stol z krzeslami w jadalni, typowa barowa wysokosc - tesciowa przyjechala - wlezc nie mogla, obcinalismy wszystkie nogi - z metalu :sick: