joana_ 13.11.2021 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 No Mania podobny bardzo, zobaczymy jak się będzie prezentował, ale będzie to mój pierwszy w życiu Tar, ty masz oko do lamp, jaka u mnie widzisz? Czy po babskim wieczorze, nie widzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.11.2021 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 metalowe nozki i to czarne i skorka - fest wymyslone a zaslony ogladalas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.11.2021 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 TAR z wiaderkiem obok lezy :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.11.2021 01:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 szukalam i szukalam i znalazlam prawdziwe rurki do lamp, bo mowie sobie - to niemozliwe zeby nie bylo, lampy mozna samemu zrobic, czesci musza byc, tak samo jak sa przedluzki do wiatrakow bo kupowalam na taras - no i znalazlam tum sa w komplecie, dwie na 30.5 cm i 2 na 38cm, wiec wszystkich nie uzyje do jednej ale tez jedna za malo zeby zrobic dwie, musze dwa komplety wiec wziasc. Zlote tez sa. drugi pomysl co mi wpadl - zeby isc do Ikei i zobaczyc czy maja odpowiednie kolory - maja lampy ponizej 40$ i by sie nadawaly A zestaw 52 kosztuje , zobacze, ale tutaj kupie bo w Polsce ich nie znalazlam. no ale, wszystko sie znajdzie jak sie przekopie neta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.11.2021 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 (edytowane) dziewczyny ja dzis jestem nie do zycia, wczoraj odchorowywalam kaca ale glowa mnie nadal lupie, od pogody i pomyslow mezatego. do tego cisnienie i ta mgla za oknem dobijaja. wyszlam do ogrodu cos porobic i sie tlenu nawdychac to mezaty mnie pogonil. znowu walczy z kretami (to juz choroba) i wylewa do korytarzy jakies swinstwo. no myslalam, ze go zaciukam, dawno tak sie nie wydarlam. smrod okropny a ja z moim wechem odczuwam to x 10. glowa mnie rozbolala jeszcze bardziej i jest mi niedobrze. faceci sa czasem tacy glupi, ze az boli. zamiast zrobic cos uzytecznego to 2 godziny z kretami sie uzera. nie dostanie dzis obiadu, bo przez niego zle sie czuje:sick: Mania ja tam lubie kulki, mam na takiej wysokosci, ze mnie nie oslepiaja. W kuchni mam szklane klatki i nic nie zachodzi. w lazienkach jak mowilam sciagam klosze i piore w zmywarce. Ale co kto lubi. Wcale sie nie upieram, ze macie robic i lubic tak jak ja:p poza tym ja oswietlenie bede dobierac juz na koncu, bo jeszcze nie wiem w jakim konkretnie stylu i jakie meble beda. Bo wiecie wizki sobie a zycie sobie. i jeszcze wam napisze, mam ugadanego mojego kochanego pana budowniczego. jeszcze tylko ogarnac projekt i w czerwcu zaczynamy wykopki Edytowane 14 Listopada 2021 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.11.2021 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 jesli sie pije ciezkie % a potem sie urznie winem to tak wlasnie jest czyli najgorsze co moze byc - lekko wchodzi ale bardzo ciezko wychodzi bo nie przyzwyczajone cialo TAR lampy co masz nie jest czyms co ja nagle odkrylam, zawsze byly i sa, poprostu nie nie bralam je nigdy pod uwage bo tu mi nie pasowaly. I chyba nie odczytalas - napisalam ze sa ok wlasnie w lazienkach bo latwo klosz sciagnac i umyc - ale nad wyspa to juz bedzie problem bo zeby je sciagnac trzeba sie nameczyc - na tej wyspie. Samo wytarcie z kurzu nie wystarczy, w sklepie nawet cyklam fotke i nie widzialam az w domu na compa przenioslam - starali sie umyc je - nie wytrzec na sucho ale umyc na mokro - zostaly maziaje. Bo czysto szklane klosze musza byc do sucha wytarte - albo jak robisz w zmywarce - ze nie zostaje sladu - inaczej jak sie zarowke zapali to widac - te maziaje Mi chodzilo o wsype, bo nigdzie indziej nie planuje wieszac czystych szkiel. Nad wyspa akurat fajnie wygladaja bo niby lampa wisi ale jej nie ma, wizualnie sie gubi. Druga sprawa ze niecierpie widoku zarowek na widoku - chyba ze jest to mleczna zarowka. Nigdy nie lubilam i akurat jest to cos czego nigdy nie polubie Nawet od spodu jakbym miala widziec - nie wezme. Mowie o czystych zarowkach zwyklych i tych na stara mode. Ja mam latwiej bo wiem jak bedzie w domu, w sypialni mi najlatwiej bo mam wszystko juz od lozka, przez stoliki i komode po dywan. Latwo wiec mi bylo wizki zrobic. Salon i kuchnie tez wiem. Klatki i inne azurowe lampy sa fajne, mam na oku klatke z biala zarowka badz kulka tez nad wyspe ale klatka chrom badz nikiel. Podobaja mi sie azurowe czarne jak wkleilam w wiatrolapie na wizkach - ogladalam je w sklepie wczoraj na zywo. Bardzo fajne - ale nie z czysta zarowka. Tar oslepiona wrocilam bo 90% lamp wczoraj byla wlaczona a tyrzeba bylo na nie popatrzec, najbardziej mi szkody narobily wlasnie z czystymi zarowkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.11.2021 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 zapomnialam napisac - jedyne szklo ktore mi sie podoba bo tej zarowy tak nie widac - pomijajac biale szklane klosze - sa ze szkla ktore nie jest gladkie, nie wiem jak sie to w Polsce nazywa ale tutaj "seeded glass" i te akurat mam na liscie. Ale tylko nad wyspe. zreszta to jest jedyna zecz ktora bardzo lekko mnie obchodzi, nie wiadomo co sie stanie, moze wcale wyspy nie bedzie, wiesz o co chodzi. Ale nie zawadzi obejrzec i wiedziec na zas, same internetowe fotki nie dadza obrazu , trzeba tylek do sklepu ruszyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.11.2021 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Ja chyba u siebie troche pozmieniam z oknami tymi duzymi w salonie. Zamiast 4x90 cm zrobie 3 x 120 lub 130 cm a zamiast 3x90 zrobie 3x100. Powierzchnia podobna ale okna nieco tansze wyjda. w ogole musze sporo rzeczy przemyslec na spotkanie z architektką, okna, drzwi, elewacje, oswietlenie, wtyczki i pstryczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.11.2021 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 daj mi namiar gdzie bys ewentualnie okna kupowalazastanawialam sie wlasnie ostatnio o tym co piszesz z oknami ale nie sprawdzilam. jesli u mnie wszystko bedzie ok - to te co zostaja chce zmienic na nowe (zeby byly biale w srodku a czarne/grafit na zewnatrz), mam tez plan na ktory wpadlam wczoraj, jesli wszystko bedzie OK i M znow bedzie musial leciec (w styczniu) to ma isc i wymierzyc okna dokladnie jeszcze raz - kupie tutaj shutters na te co sa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.11.2021 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 TAR - kolor domu na zewnatrz jaki? i jaki kolor dachu i okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.11.2021 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 okna zapewne kupie albo u przedstawiciela tych: https://krispol.pl/ mam z tej firmy obecnie i jestem bardzo zadowolona, nic z nimi sie nie dzieje, okleiny w porzadku, profile sie nie odksztalcaja. Firma monterska z okolic dobra, montowala mi okna tez w poprzednim domku. Nie zlewaja klienta po usludze montazowej. Bralam tez tam brame garazowa i drzwi wejsciowe ale juz innego producenta) Jednak chce rownież sprawdzic oferte na okna, brame i drzwi tej firmy: https://veka.pl/ wszystko bedzie kwestia ceny, jedne i drugie okna maja swoje zalety drzwi moge z tej samej firmy co obecnie: https://www.art-tom.pl/main.php?strona=produkty&lang=pl lub cos tu poszukam http://wegrzyn.biz/ a moze jeszcze cos fajnego wynajde Elewacje bym chciala ciemnografitowa podchodzaca pod antracyt z elementami starej cegly w podcieniu i od frontu (podoba mi sie kolor cegły skalnej z elkamino, choc to nie jest cegla) drzwi drewniane tez grafit/antracyt, brama równiez. dachowka ceramiczna kolor łupek. tylko nie wiem jakie ramy okien albo cos drewnianego albo isc juz w ten grafit. Mialam Was sie pytac co by pasowalo do takiego zestawu. Ten ciemny dom w mojej zieleni utonie, a glownie o to mi chodzi. Nie chce by świecil bielą. Chociaz kolor juz zszokowal kilka osob Ramy oczywiscie dwukolorowe, od srodka biale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 14.11.2021 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Ciężki dzień miałam, ale jak przeczytałam co piszesz, elewacja moich marzeń. Żaden brąz, grafit rób okna, zawsze za takimi kark sobie wykręcam przejeżdżając gdzieś. Ja zaczęłam rano patrzeć za lampa do sypialni, ale po jednym telefonie mi przeszło. Wrócę do tego za parę dni. Napisze Wam, bo trzeba dawać świadectwo dobroci. Zmarła dziś rano mojej przyjaciółki mama. Ona, przyleciała we wtorek z Londynu, więc jeszcze ma kwarantannę, dopiero we wt może test zrobić który z kwarantanny ja zwolni. Muszę pomóc jej teraz ze sprawami. Muszę, ponieważ miałam po rozwodzie, mega mega trudną sytuację życiową, i to właśnie Ania, jej mama mi pomogła wtedy bardzo. Bardziej niż moi rodzice. Była najlepsza osoba nie z rodziny jaką znałam i to nie jest tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.11.2021 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 na pompe nas przekonalas a Joana i jej maz na ceramiczny dach - bo my sie na dachach nie znamy, ja cisne wiec na ceramiczny a M jeszcze poki co kombinuje z aluminium bo "brat taki bedzie kladl " To jest cos co bedziemy musieli na poczatku planowac bo ten kawalek szkieletowy a ceramiczny ciezszy wiec trzeba dobrze ten dach zrobic zeby wytrzymalo. z tych drzwi co pokazalas tylko 3 mi sie podobaja czarny dom jest pikny szczegolnie wlasnie jak duzo zieleni wklep sobie "czarny dom miedzy brzozami" bo dzis szukajac elewacji sie przyplatal - czarny i brzozy chodzi kolorystycznie a nie jak jest wykonczony ani jaki dom. tez robie ciemny - czarny caly, badz czarno grafitowy. I jakies laczenia , tynk czarny z sidingiem badz tynk z ceglami lub lupkiem, caly czarny albo czern z grafitem. Okna i dach i drzwi wejsciowe czarne. To tutaj may taki sam gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.11.2021 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Joana same nieszczescia, myslalam ze tam z nia zostajesz bo mialas na chwile "zniknac" niestety - bo to przykre - ja tez najwiecej pomocy i wsparcia dostalam od obcych niz od rodziny. Zal takich ludzi tracic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 14.11.2021 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Młody do przedszkola jutro, a ja bardziej się jej przydam bez dziecka u boku. Już o dzwonilam kogo miałam, żeby jej pomóc przy pogrzebie. Ona już męczona dzisiaj, pojechałam bo jej potrzebny jest sen.Z rana zadzwoniła i lekarz powiedział że jest lepiej, parametry się poprawiają, a za 15 min zadzwonił, że Ania nie żyje. Czarna seria... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.11.2021 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Joana, takich ludzi zawsze zal najbardziej. Wspolczuje straty. Ciezko zegnac bliskich i przyjaciol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.11.2021 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 na pompe nas przekonalas a Joana i jej maz na ceramiczny dach - bo my sie na dachach nie znamy, ja cisne wiec na ceramiczny a M jeszcze poki co kombinuje z aluminium bo "brat taki bedzie kladl " To jest cos co bedziemy musieli na poczatku planowac bo ten kawalek szkieletowy a ceramiczny ciezszy wiec trzeba dobrze ten dach zrobic zeby wytrzymalo. z tych drzwi co pokazalas tylko 3 mi sie podobaja czarny dom jest pikny szczegolnie wlasnie jak duzo zieleni wklep sobie "czarny dom miedzy brzozami" bo dzis szukajac elewacji sie przyplatal - czarny i brzozy chodzi kolorystycznie a nie jak jest wykonczony ani jaki dom. tez robie ciemny - czarny caly, badz czarno grafitowy. I jakies laczenia , tynk czarny z sidingiem badz tynk z ceglami lub lupkiem, caly czarny albo czern z grafitem. Okna i dach i drzwi wejsciowe czarne. To tutaj may taki sam gust no popatrz, kto by pomyslal:lol2: ja tez tylko ceramiczny dach, zadnych betonowych a juz tym bardziej blachy, nawet najpiekniejsza i najdrozsza to zawsze blacha. Nie obrazcie sie ale mnie sie kojarzy z prl-em. Mnie z tych drzwi tez sie wszystko nie podoba, ale kilka sie znajdze. Za duzo nie chce szukac bo potem znowu bede jak ten osiolek. Postanowilam oprzec sie na tych materialach i firmach ktore juz sie sprawdzily, nie bardzo mi sie marzy eksperymentowanie. Uf, ciesze sie ze nie bede jedyna z ciemna elewacja, pamietam jak w Gdańsku zostal skrytykowany Teatr Szekspirowski i ECS kilka lat temu a mnie az ciary przechodzily takie to ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.11.2021 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Tylko wiecie nie wiem jak to bedzie wygladac, bo jest kilka problemow technicznych. Raczej mi nie wypali z moim projektem dach dwuspadowy i bede musiala zrobic czterospadowy, czyli nei w typie stodowly. Myslicie ze czarny wtedy pasuje i wypali? Co prawda wizualnie widzi mi sie bardziej stodolowaty dom ale z punktu praktycznego stron swiata i zalozenia fotowoltaiki to czterospadowy bylby idealem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.11.2021 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 a czarny dach to tylko do stodoly?? oczywiscie ze bedzie dobrze wygladal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.11.2021 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 debil ze mnie, szukalam kilka dni raczek zeby policzyc po tym jak druga partie dokupilam - uparlam sie nie wiem czemu ze na dole wsadzilam, kilka dni przezucilam wszystkie szafy az sie zagotowalam, a ja durna je wsadzilam kolo komputera do szafki ide liczyc, zobacze ile jeszcze trzeba kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts