Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Joana a wiesz w tej letniej fajniej niz w normalnych? Nawet lazienka z prysznicem tam na dole jest, ale w kuchni - po jednej stronie jest spizarka a po drugiej piwnica - zimniejsza niz spizarka. Nie nwiem jak to zrobili ale zeby to wszystko bylo caly dom podnosil wujek z dziadkiem zeby sie wkopac.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no wlasnie ja uwielbiam taka patyne wysrebrzoną, gdybym miala duza ilosc takiej dechy to bym cala elewacje tym oblozyla i chrzanilabym cegle i tynk. U mnie na nowej dzielni jest jeden taki dom wlasnie decha ze starej stodoly oblozony. boski az zazdroszcze, to bedzie taki troche dalszy sasiad. ale elewacje ma obledna z tych dech

jak se przyjedziesz, zalatwisz dowozke i sama rozbierzesz stodole - mozesz wziasc i caly dom obic, wez no sprawdz sobie z ciekawosci ile by kosztowalo obicie kupujac takie dechy a ile placac za sam transport i ewentualnie przywiezienie kogos do rozbiorki. Bo deski oddam za darmo. Moze idz do sasiada i zapytaj?

rozebrac sie rozbierze w jeden dzien w kilku chlopa i kilka drabin.

nie moglam znalezc miejsca zeby ta cholere powiesic, no bo nie ma na czym, w koncu powiesilam na okapie - jutro pokombinuje w lazience, niestety w malym WC bo w mojej gdzie akurat jest duze lustro ale nie mam jak zaczepic :cool: a chce na lustrze zobaczyc jak bedzie.

nic to poki co - jestem bardzo zadowolona z lampy ( a jutro pewno z drugiej) i widze juz z gory ze bedzie tak jak sobie to wymalowalam.

Wysoka jest na prawie 40cm, klosz ma na 15 i jak widac 15 cm klosza wcale male nie jest.

tu bez swiatla

IMG-2696.jpg

a tu kilka ujec jak wisi - ciagle sie przekrecala na tym kablu, rurki kupie teraz w tym tygodniu i mam nadzieje ze da sie tak zalozyc ze sie nie bedzie obracala i latala na wszystkie strony - nie, kabel nie dla mnie, taki jak TAR ma materialowy jest ok, ale te w plastykowej powloce nie.

swiatlo jest zgaszone wszedzie i sa egipskie ciemnosci - dobrze swieci

IMG-2639.jpg

IMG-2688.jpg

IMG-2644.jpg

Te zlote w Polsce kupione beda wieksze - na 60cm i klosz na 20cm wiec potwory i podobno normalne zarowki ida wiec dwie sie nadadza i beda dobre do czytania w lozku.

Szkoda ze w Polsce nie ma ich srebrnych :sick::sick: jakby byly to napewno bym zlotych nie kupila, tutaj sa i zlote i srebrne ale nie ma wysokich srebrnych na 60.

daje mi klosz jakies mniej-wiecej wyobrzenie tamtych drugich co kupilam w PL tez, co w komplecie z zarowkami ida , tamte maja klosze 13cm wiec 2 cm mniejsze niz te, w kupie 3 albo w kupie wszystkie 6 gdzies tez beda ok.

obczaje wszystkie jak dojda do szwagra, mam nadzieje ze sa z mosiadzu a nie malowane na a la mosiadz. Te male nawet widac ze tak ale te wysokie to za male zdjecia zeby zobaczyc.

wiecie ze zarowki tez sa inne :cool: ja mam tu E26 a u was E27, niby to samo i roznicy nie widac a jednak

dzis juz jak wstalam mialam @ ze kurier je odebral, mam nadzieje ze szwagier zdjeciam zrobi, kazalam mu pootwierac.

A teraz ta tutaj druga dopiero co text na tel dostalam ze dzis dostarczona bedzie.

swoja droga szkoda ze nie ma Wayfair w Polsce :sick: Jest tu, w US, w Niemczech i UK - i nie posylaja nigdzie. A tam taniej niz na Overstock i wysylka za darmo. I te same zeczy :sick:

Zaskoczona jestem, ze daja takie ładne i duzo światła. Ja raz sie tak zrazilam do mlecznego szkla, ze teraz boje sie zamawiac.

Jak sie wprowadzilismy zamontowali mi plafony z mlecznym szklem, jak w trupiarni szpitalnej, nie dosc ze to szklo malo przepuszczalo światla to jeszcze w odcieniu zielonkawym. Pochorowalam sie od samego wejscia do łazienki :sick: 2 wielkie plafony 80x80 cm a swiatla tyle co z 1 zarówki. Porazka. Do dzis je mam na polce w garazu, przy przeprowadzce wystawie na olx za 50 dych i niech ktos sobie to zabiera.

Nie byloby problemu oddac gdyby jak zwykle nie lezaly i nie nabieraly mocy. Ale wiecie jak to z facetami jest. Raz przyszla niekompletna roleta to pozniej wielkie mialam zdziwienie, ze jak to brakuje czesci. Na szczescie firma solidna doslala. A ci od lamp nie chcieli zwrotu mi zrobic 4 dni po terminie. Teraz wszystko juz sama rozpakowuje od razu w razie "W"

TAR bardzo ladne swiatlo daje, swiatlo tez jest cieple biale 3000K nie zimne biale szpitalne, ale na zdjeciu wyglada jak biale. I bylo bardziej rozswietlone w kuchni no ale wez i ustrzel swiatlo :cool:

wiesz co, to moze byc wina zarowki, przeciez sa rozne i rozne odcienie swiatla, w WC mam dwa male kinkiety oslona jest biale szklo tez - a okna nie ma w lazience bo na srodku domu jest - jest jasniutko jak cholera. Mam tam normalne dwie zarowki jednak ledowe.

tutaj jest takie malem gowienko, G9 , one na 3 cm wysokosci sa, 84 punkcikow na niej jest widze na pudelku i ma tylko 3.5 wata

pol-pl-Zarowka-Led-G9-10-W-75-W-ciepla-3000-K-514-1.jpg

w Polsce w tych kulkowych sa takie same, ale w tyej co kupilam podobno normalna duza. Okaze sie jak przyjdzie.

podliczylam sobie koszt 8 shutters wczoraj tutaj i w Polsce, wyszlo taniej tutaj, bym jeszcze na jedno okno kupila tutaj za ta roznice i jeszcze by zostalo drobnych. I tutaj juz mialam ze wszystkim, z zawiasami itp gotowe, w Polsce bez dodatkow czyli jeszcze by doszlo extra :sick: Wyszlo mi wiec na lyso w Polsce 28.500 zl :sick: strasznie sie na ta sume patrzy a to tylko 8 okien zwyklych! W obu panstwach drewniane liczylam.

Z kompozytu tutaj taka sama cene maja w tym sklepie co chce kupic, drewniane maja jednak patyk na srodku a te z kom pozytu nie maja, za to w Polsce jak sie chce bez patyka - jeszcze drozej :sick:

Kiedyś ci pisaliśmy, że u nas drożej wiele rzeczy wychodzi.

Wayfer, niestety u nas nie ma, ostatnio lamy sobie właśnie zaczęłam u nich przeglądać. Z overstock niby też nie wysyłają do Polski. Ale mój kiedyś wysłał do nich maila z zapytaniem i odpisali, że jak będzie chciał coś kupić to ma wysłać maila i wysla