Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Mania u nas takich domow jak na lekarstwo, rzadko zdarza sie takie łaczenie ciemny + cegla. Szara cegla tez ładna ale szary mi juz sie przejadl no i nie bede tak jak Ty robic:P

co do elewacji to jeszcze sie zobaczy czy imitacja czy cegla, kwestia ceny i koloru. Mężaty obstawia te cegle ze zdjec, nie powiem mi tez ona mocno pika do serca.

Ten kocyk z futerka to na kulig i bedziesz jak ta Krzyska od Wołodyjowskiego albo Olka od Kmicica:lol2::lol2::lol2:

z rurkami lepiej te lampy sie prezentuja :)

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

siedzac tu teraz jak odslonie shutters - mam za oknam 2 czerwone, to po mprawej stronie, wyjde na taras - sasiad obok po lewej odrazu (co jak plune to mu na scianie wyladuje bo tak blisko) , a patrzac na wprosc z ogrodu bo teraz lisci nie ma to widac - nastepne 4-5. No wiec wiecie - napatrzylam i opatrzylam sie :p ale TAR w lesie postawi i bedzie jeden sam - to co innego.

dzis mi sie snilo ze juz wrocilismy, mieszkalismy w Polsce, dom byl szaro grafitowy a M wieszal mi lampki w sypialni :sick:

Joana, typowe rurki do lamp co widzialam w Polsce to te co mowilam ze trzeba talerz sciagnac i drogie bo 256 zl za jeden komplwt, reszyta co znalazlam to takie typu DIY. Najlepiej wiec lancuch zalozyc, trzeby by tylko wkretki z cyckiem przykrecic.

u mnie na tarasie lodowisko - co bylo mokre wczoraj dzis skute lodem. Moge sie pobawic w szlachcianke z kocykiem :lol2:

skonczylam pisac tu i poszlam obadac jaka sytuacja na ebay, bo wczoraj znalazlam kogos kto mial jeszcze te same rurki ale w US, dalam mu oferte i przyjal wlasnie ja, wiec mam drugi komplet.

Te rurki akurat sa w kilku kolorach, ja kupilam niklowane na wysoki polysk, sa jeszcze szczotkowany nikiel, chrom, zlote, kamienne, czarne, braz i nierdzewka.

Niestety - szwagier ani myslal lampy mi otworzyc i pokazac i od wtorku jak M staral sie go namowic - zero odezwu :sick: chamstwo. Nie wiem wiec jaki ten zloty jest - czy jak zloty, czy jak mosiadz, wiec nie wiem jakie rurki kupic. Kupie wiec chrom albo niklowane bo dwukolorowe zloto/srebro tez dobrze wyglada. Najbezpieczniej bedzie wymieszac niz dwa zlote kupic bo co jak jednak zloto mi nie podejdzie i przemaluje???

Pendant-Lighting-59c4b668-7b69-4d58-ae21-69e333d25a48-600.webp

vintage-italian-brass-and-chrome-plated-metal-pendant-lamp-1940s-3.jpg

nadal bede szukac okazji, ale jak nie znajde kupie reszte rurek na amzonie badz w sklepie zamowie za normalna juz cene.

wiedzialam ze mialam cos jeszcze napisac i zapomnialam, na temat cegiel.

Jestem przyzwyczajona do cegiel i daze do nich - obojetnie z czego beda zrobione. M juz nawet policzyl ile by to wynioslo - duzo zaoszczedzimy bo sami to polozyc mozemy. Mozna sie bujac z tym cale lato. Moja ciocia sama w Polsce polozyla piaskowiec dolem domu - to my takiego gowienka nie polozymy?

Daze do tego z cegla ze chce dom zeby wygladal jak najbardziej jak tutaj mamy domy. Czyli cegla.

obojetnie czy ten czy inny dom.

szukam materialu na ta lawke co kupilam. sa ale drogie jak diabli te co chce . A musze wiecej kupic bo nie wiem czy zostawie sama lawke czy bedzie razem z oparciem.

M ma zamiar jechac kupic mi kosiarke w przyszlym tygodniu, na baterie, bo tansza niz w Polsce, taka sama jak mam teraz ale wieksza. Ale ta co mam teraz tez jedzie do Polski. Na te same baterie. Wymyslil ze kupi inventor na ladowanie baterii, inventor jest mniejszy, cichszy niz generator (na generator odpowiedniej mocy mozna cala chalupe podlaczyc jak prad siadzie) no i jest na benzyne, wiec mozna bedzie ladowac wszystko od moich ogrodniczych poprzez jego nazedzia az po moje odkurzacze. Problem solved :p

i tu mam pytanie, bo wiele razy trafiam na teksty na necie ze na wsiach nadal czesto prad wysiada - wiecie cos na ten temat???

WU - wiesz co? Jesli ktos czegos zazdrosci w tej sytacji to go za tepaka uwazam. Granice od dlugich lat otwarte - kazdy zazdrosnik mogl wyjechac gdzie chce i zarobic. A jego brat? Nie masz pojecia ile razy chcielismy zeby przyjechal, ile razy zapraszalismy przez te wszystkie lata - kilka razy co roku walkowalismy ten temat. Chcielismy mu dac prace, za nic by nie placil, ani za mieszkanie, ani za jedzenie, zarobilby w tydzien to co miesiac mu w jego pracy zajmuje (i jeszcze nieraz kasy nie dostaje i ciagle do tylu). Facet po uniwersytecie! A zero myslenia. Nigdy nie chcial przyleciec bo za leniwy, wiec absolutnie zal mi go nie jest ani tego ile zarabia. Nie mowiac o tym ze od lat siedzi w tej robocie i nie ma ambicji poszukac czegos lepszego. Lepiej platnego. Jak sie cos chce lepiej trzeba czasem cos innego poswiecic, ale on jak za czasow PRLu - z przyzwyczajenia siedziec i pierdziec w ten sam stolek , tymbardziej ze nie jest to ktos ze nie znajdzie pracy innej w tym zawodzie.

M sie tak zezloscil ze od rana siedzi i szuka innego domu bo juz nawet nie wie czy chce byc blisko. Bo co dalej bedzie?

u mnie na 5 lat mieszkania na dluzej to wylaczyl sie podczas burzy a tak to sporadycznie na chwile. ostatnio czesciej jak przylaczaja kogos do sieci to krotkie wylaczenia. i juz raz placili mi odszkodowanie, bo wywalilo sterowanie w kotle jak 5 czy 6 razy wlaczali i wylaczali i robili przepiecia. dlatego na kotle mam zalozony UPS

a apropo lamp, jade ogladac mieszkanie gdzie w lazience nad lustrem jest dokladnie ta lampa co do sypialni kupilas :D widzialam na filmiku przeslanym przez agentke, szkoda ze raczej nie wezmiemy tego mieszkania, jest troche za male na ilosc naszych gratow :sick: praktycznie nie ma szaf ani zabudow, jest luksusowe ale bez miejsc na przechowywanie a kuchnia malusia. kuchnie zrobili zmknieta co na tym metrazu sprawia, ze jest mniej miejsca i powierzchni do przechowania, nie mam tam nawet miejsca na suszarke. jakby w lazience zamiast wanny byl prysznic byloby miejsce. juz szczerze mowiac to mam dosyc ogladania mieszkan i domow. chca srylion kasy ale warunki szkoda gadac.:sick:

wu - strasznie lekko :lol2: on nawet pojecia nie ma co robimy, znaczy wie ale nie dociera! on nigdy tak ciezko nie pracowal, ja sobie zrypalam kregoslup do konca zycia w tej pracy, mialam dwie przepukliny operowane, nadgarstek dwa razy operowany - ale najlepiej siedziec wygodnie jezdzac sama myszka w pracy i mowic jak to nam dobrze ;) sure ze dobrze!

zal mi M bo tak sie cieszyl z powrotu ze bedzie blisko brata a tu wielka niewiadoma co bedzie.

wu bo wiesz, jesli lampy - to napewno ja wymyslilam, jakby to M kupil jakas wiertarke bylaby odrazu otworzona, ja tylko zona jestem wiec nie jestem rodzina - no inaczej tego nie widze, tymbardziej ze to nie pierwszy raz ze tak sie zachowuja. Nie znajac mnie.

no ale mnie poznaja :popcorn::popcorn::popcorn:

letko nie beda miec :popcorn: