Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

.........."Ja się już nastawiłam, że wracacie"......:lol2:

no klamka juz zapadla :D chyba wyjscia nie mam skoro lozko kupilam a tu w domu mi sie nie zmiesci - chyba zebym kanapay w ktoryms salonie wywalila badz zrobila sypialnie w jadalni gdzie wlasnie lezy materac - stol juz u Sahary i Steve'a stoi :yes:

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mnie mierzi zycie w tym kraju, gdzie łupia cie jak moga, zawsze traktuja jak zlodzieja, dowalaja podatkami i karami. system podatkowy zamiast łatwiejszy to zamotany tak zeby tylko kroic obywatela. mnie sie juz naprawde nie chce tu zyc. co to za zycie, ciagłe kombinowanie zeby przezyc i cos zarobic a nie zapier...lac i oddawac wszystko zlodziejom i nierobom, bo kurdupel stwierdzil, ze wszyscy musza miec tak samo dobrze. czyli nie oplaca sie pracowac, bo twoja kase i tak ten pisdzielniety rzad odda nierobom i zabierze dla siebie.

tu jest wszystko tak pogmatwane, przepisy, prawo, zycie, lokalny kacyk robi sobie panstwo w panstwie, msciwosc urzednicza, korupcja, papierologia, itp. zeby chociaz pogoda byla ładna ale i to pod gore. zawsze bleee. okropny, zapisdziały, katopatolowy kraj. mnie juz sie po prostu nie chce.

TAR - skoncentruj sie na budowie domu :yes: chociaz na chwile sie mozna oderwac od takich wrednych spraw.

pogoda do kitu, u mnie zimnica, musze jechac kupic naszych tutejszych czekoladek dla dzieci i zawiezc paczke do Polski do Mlodej. Zieciu kurtke zapomnial a jakas co lubi musialam z domu jej zabrac i w paczke wsadzic. Normalnie nie chce mi sie z domu wyjsc.

Adwokat laskawca odebral 10 min temu - po miesiacu prob - telefon w Polsce "widzialem ze pan dzwonil" serio, miesiac nie odbieral. "zadzwonie jutro bo zalatwiam sprawy pogrzebowe".

no to znow poczekamy bo slabo widze to zadzwonienie w takiej sytuacji.

nastepna frustrujaca sprawa :sick:

na razie zlozylam dokumenty te co moglam i mialam dla projektantow i czekam na projekt. musze uzbroic sie w cierpliwosc:cool: na razie skupiam sie na powolnym pakowaniu i porzadkowaniu rzeczy ale ciezko mi to idzie. przy okazji uswiadomilam sobie ile to czlowiek nazbiera niepotrzebnych gratow przez te kilka lat:eek: mentalnie jestem juz gotowa na wyprowadzke:cool:

to co mam zarezerwowane to ok. 150 m2 plus ogrod ale niezagospodarowany i bez garazu lub 220 m2 w podobnej cenie z ogrodem i garazem (zalezy czy sie z wlascicielka dogadam) dojazd do pracy podobny, chcociaz w tym mniejszym mniej w korkach bym stala i mialabym blizej na budowe. ten mniejszy jest tez ładniej zrobiony, jest nowy i ekonomiczny ale niewyposazony, ten wiekszy ma zabudowy i z gratami sie pomieszcze. kazdy z nich ma wady i zalety. wszystko bedzie kwestia kasy. Edytowane przez TAR

nozek poszukiwanie ciag dalszy, okazalo sie ze nozki nie sa chromowane :sick: to juz czarne bym wolala :sick:

tak czy siak za za niskie moim zdaniem, mimo ze ten kolor akurat pasuje pod kolor komody.

Bede zmuszona jednak kupoic z Chin na ALi - znaczy ze beda szly wiecznosc :sick:

nozki takie sa - wzielam 8 do czegos sie sprzydadza.

IMG-2990.jpg

IMG-2991.jpg

nie mozemy prawa jazdy zamienic, mimo ponad 30 letnego doswiadczenia i posiadania prawy jazdy. Egzamin bedziemy musili ponownie zdac zeby dostac polskie - teoretyczny.

Nie mamy zamiaru kupowac zadnego samochodu z wjacha, poprostu wyrazilam zdanie ze to prawo polskie jest bzdurne i sie ma nijak do jakosci jazdy badz robienia wypadkow.

Sluchaj ale chyba mozesz uzyskac bez zadnych egzaminow w Starostwie Miedzynarodowe Prawo Jazdy, wazne jest 3 lata potem trzeba przedłużyc. Koszt 35 zł. Tam przeciez nic nie mowisz na jakim aucie zdawalas prawko.

To, ze jest mnostwo durnych i martwych przepisow to nie tylko tu. Akurat trafilas na takie, ktore ciebie dotyczy. Szczerze to ja po raz pierwszy o tym uslyszalam, ze ma znaczenie na jakim aucie sie zdawalo. Ja zdawalam na maluchu odpalanym na wajche, bo jeszcze bez kluczykow robili. Czyli stolat za murzynami:lol2:

miedzynarodowe stad musimy zabrac, za dlugo nie jest wazne tez. To w starostwie to tylko jesli chcesz wyjechac poza Polske, nie na odwrot.

No zdawalas na maluchu wiec na manualu, czyli mozesz i automatem jezdzic, ale jakbys zdawala na autoamcie a zlapia cie ze po zdaniu prawka jedziesz manualem - wtedy jest mandat - o to mi chodzi, tlumaczylam ze to bzdurne.

normalnie nic mi sie dzis nie chce, pogoda pod zdechlym Azorkiem, snieg pada, zimno, cisnienie skacze, mnie glowa napitala.