Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

moj prezent na swieta

IMG-1563.jpg

to zdjecie z poprzedniego razu, a dzisiaj staly oba razem :D

IMG-3128.jpg

jak stal sam bardziej srebrny sie wydawal na bialej scianie, a jak stoi razem z tym co juz mam - duza roznica. Tez olejny.

Chcialam tylko mu wbic do glowy ale koniec koncow wplacil zaliczke i odbierzemy po swietach. Mimo ze przyjdzie w przyszlym tygodniu - razem z wazonem bo jeszcze go na wazon namowilam. No wiec odbierzemy dopiero na Boxing Day po swietach bo wtedy beda mieli obnizke i facet powiedzial zeby poczekac - sie zaoszczedzi i mniej bedzie kosztowal. One niestety tanie nie sa :sick: Wiec poczekamy. Musi z Montrealu przyjsc.

a wazon metalowy - ja jestem pies na metalowe zeczy, jak go zobaczylam nie moglam przejsc obojetnie, podlogowy, prawie metr wysokosci, aluminium na chrom wypolerowane. No ja lubie metal i lubie jak sie swieci cos.

sprzyda sie na jakiego habuzdzia.

IMG-3110.jpg

IMG-3111.jpg

polecial tylko sprawdzic czy maja w Montrealu bo jak nie to dalby mi ten z podlogi, ale sa czyli dostane nowiutki w pudelku. Duzo ludzie wykupili jak teraz Black Friday byl, ja niestety nie mialam kasy zeby kupowac wiec mi duzo kolo nosa przeszlo.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a teraz plany na ten sklep jeszcze:

1. Lawa - chodze kolo niej tez odkad tam jezdzimy. Ogladalam w Polsce ale jak cos juz nowoczesnego to cena ze dynia dymi. Jest duza - a to sie liczylo dla mnie. Nawet jak szyba prasnie podczas transportu 6 tygodniowego - szybe mozna nowa kupic, wazna ta podstawa.

Wymiar : 90x150 - wiec spora. Wysoka na 16 cali wiec 40.64cm, moglaby byc troche wyzsza jakies 5cm ale i tak nie jest super niska, niecierpie niskich law.

jest stolik boczny tez ale nie podoba mi sie bo ma juz tylko jeden szpic w srodku i nie wyglada juz tak ciekawie

IMG-3035.jpg

IMG-3069.jpg

IMG-3122.jpg

ale czy ja kupimy nie wiem, duzo czasu jeszcze moze na co innego trafie, ale poki co stoi mocno zamiar na nogach, czasem jak sie cos upatrzy to nie popusci i koniec.

2. krzeselka do wyspy - wypatrzyl je M bo wie ze szukam wiec gdzie nie napotka leci i siada, bo ma i wyglad miec i ma byc wygodne.

IMG-3091.jpg

IMG-3092.jpg

zapomnialam przezucic ceny na druga strone, wiec powiem - jedno krzeselko 549 $ plus vat razem - 620 DOLCOW :mad::mad::mad:

zawolalam faceta i mu mowie - to jedyny kolor? i powiedz mi ze za ta cene to skora.

wyobrazcie sobie - nie jest skora :sick::sick::sick::sick: a ja 4 potrzebuje :sick::sick::sick::sick: a jest piekne i mega wygodne :sick::sick::sick:

i co teraz? M sie najaral jak ruski na pierogi na nie. Jak chce niech placi ale zebym tego nie widziala :sick:

Jego tekst jak wracalismy juz do domu - narazie jak cos to sa ok, a potem sobie sciagniesz ta skajke i nalozysz material. :sick:

super, pocieszyl mnie.

bardzo mi podeszly, ale cena nie wiec b ede dalej szukac.

no chyba ich pogielo ze taka cena!!:mad::mad::mad: za 800 kupie 4 !!

3. lampa "nastrojowa", tez kolo niej chodze za kazdym razem, nawet jak nie zapalona ladnie wyglada, podlogowa (stolikowe tez maja ale nie).

IMG-3032.jpg

IMG-3034.jpg

mozna abazur zmienic jakby co jakby sie wiecej swiatla chcialo, ale mi sie podoba na takie akcent swiatelko.

I te nóżki będą najfajniejsze.

Ja zamówiłam wczoraj te narzędzia, i paski kartonowe. Paski z allegro, w tym sklepie co mowilysmy nie ma dostępnych, trzeba pisać czy będą itp.

Chce teraz się wziąć za ta duża fire co mamy w salonie, a służy nam za stolik i podnóżek ;)

Ciągle nie wiem, czy jasna ja zrobic, czy czarna. Będzie dalej służyć za stolik. Mam tak samo, że nie lubię niskich , jak już znajdę wyższy i duży, bo nie chce małej piciuweczki, to cena dla mnie zaporowa.

Te stoły z tym Ala marmurem nie podobają mi się. Szafki dla Tar bardzo, żyrandol też.

Schabowego jem jak mój jest, tak to raczej mało wieprzowiny zjadam

Joana tez nie jemy miesa , znaczy jemy ale kure i indyka, a wieprzowiny i wolowiny zero. Ten schabowy byl niesamowity ale do dzis mi siedzi na zoladku.

stoly tez nie dla mnie, ale mialam okazje na zywo zobaczyc z bliska jak wzorki sa robione, bo ostatnim raz jak widzialam te slaby ale w sklepie z plytkami bylo z 7 lat temu i tylko poptrzylam i poszlam dalej.

nazucilas material zeby sprawdzic material w salonie?

tutaj ten sam problem ze czegos nie ma, wczoraj ten gostek w sklepie opowiadal nam ze kobitka zamowila stol na swieta bo ma duza rodzine (3 pokolenia) i wlasnie musi do niej zadzwonic ze nie bedzie na swieta. Ja z lozkiem tez czekac musze.

MAnia idealnie trafilas w moj gust z komodami, podobaja mi sie tez te czarne lampy i jeden obraz jakby fala metalowego zlota.

Tez pije herbaty z Malwy i Herbapolu - sa najlepsze :)

znalazlam do pokoju goscinnego lub wykorzystam w łazience goscinnej jako szafke pod umywalke

204106.jpg

199864.jpg

jeszcze takie komody mi sie podobaja:

195982-large_default.jpg

i ta, jest troche wyzsza

195985.jpg

i takie fajne w ikei znalazlam, tez by mi kolorystycznie pasowaly i maja biureczko i kredens, ktory moglby za biblioteczke robic

lommarp-szafka-ciemnoniebieski-zielony__0742800_pe742825_s5.jpg?f=s

lommarp-bjoerkberget-kombinacja-biurko-szafka-i-krzeslo-obrotowe-niebiesko-zielony__1026909_pe834609_s5.jpg?f=l

i jeszcze jedno, ja nie mowie ze swiatlo w suficie jest be i fe, ono po prostu mi nie odpowiada z kilku powodow. raz zdrowotnych, dwa lubie po prostu lampy i zyrandole, dla mnie nadaja charakteru wnetrzu, trzy nie robie i nie zamierzam robic sufitow podwieszanych wiec idea lampek w suficie nie ma racji bytu;) Edytowane przez TAR

TAR bardzo fajne te mebelki, te z Ikei tez, masz na liscie czy zdecydowana kupujesz ktores?

o swiatlo mi chodzilo nie ze ma wisiec cos czy nie, wtedy napisalas ze potrzebujesz duzo swiatla i nie moga byc halogenowki czy jakies zarowki i ze cycki wiecej swiatla daja - o to mi chodzilo, a nie o wyglad - pokazalam tylko ile daja moje w suficie LEDowki az nogi nie widac, a mam je bardzo male chyba na 10 cm :D O ilosc swiatla mi chodzilo :yes:

mebelki na razie ogladam, te granatowa komode mysle by dac w łazience goscinnej, wywierci sie tylko w srodkowej czesci otwor pod umywalke i odplyw, bylaby przepiekna. łazienka bedzie tak rzadko uzywana ze nic jej tam nie grozi jesli chodzi o wilgoc. zreszta bedzie wentylacja mechaniczna. i glupio by bylo tak dac te sama komode w pokoju przylegajacym do tej łazienki jak myslicie? bo ona by mi pasowala i tu i tu. i cena do przelkniecia.

te ikeowe mi drozej wychodza ale sa przepiekne, komod musialabym 2 wziac plus biurko. a te granatowe maja odpowiednia szerokosc i sa tansze.

ten obraz jest tanszy niz tamte moje :cool:

pokazalam go bo mi sie wlasnie podoba i mam go na liscie, jak wszystko pojdzie OK to by sie nadawal do pokoju z TV, zlota lampa na sufit, zlota w kacie na podlodze i jakies cos na lawie - taki plan mam , ale zobacz jak na na necie wyglada - nawet bym na niego uwagi nie zwrocila

514017144-warany-toile-1.jpg

514017144-warany-toile-2.jpg

na moim zdjeciu o niebo lepiej (tylko kijowo stanelam pod katem) a na zywo wlasnymi oczami jeszcze lepszy - tak samo jak te moje

a rozmiar ma 150 x 120 wiec tez spory.

co zauwazylam - niech tylko obraz bedzie na plotnie mazniety farbami - cena winduje w gore ze hej. Nawet same wydruki maja cene wysoka. Szukalam w Polsce tez sa drogie, ten akurat kosztuje 507$ ( z podatkiem). Ile moje nawet nie wspomne, ale temu tury kupowania robie ;)

a niby czedmu nie dac dwoch takich samych??? na jednej umywalka bedzie to sie ciezko skapowac, a jakbys jeszcze na jednej zupelnie inne raczki/galki zalozyla to juz zupelnie nikt sie nie skapuje

ja w lazience ta wieszana z kuchennych z Ikei bede robila bo ma byc polysk :D:D a co, po co wywalac grube tysiace na zamowienie :D

Mania no wlasnie, nie bede bulic za zabudowy grube tysie, do drugiej łazienki tez dam komode akurat wejdzie mi 160 cm na styk. Chetnie bym te granatowa upchala w lazience i pokoju, jest wymiarowo idealna i dosc pakowna i bedzie mi pasowac do calej zaprojektowanej reszty, tapet pozostałych.

N forum kiedys pokazywala Amelia swoje komody drewniane z odzysku, ktore ładnie odrestaurowala i wsadzila w łązience. Majstersztyk

Joana cena tej komody to niecale 800 zł a za szafke na zamowienie 1,5 - 2 tys. bym musiala wydac. Z kolei gotowe meble łazienkowe mi sie nie podobaja, sa niefunkcjonalne i niewymiarowe odpowiednio. a czasem maja takie ceny ze lepiej komode kupic i przerobic.

to je kup i mozesz przejsc do nasteonego pomieszczenia :D

ja ide pokojami, zrobilam/kupilam sypialnie, teraz urzadzam salon :cool: na wizualkach wlasnie taki obraz sobie powiesilam, a ze salon ma byc jasniutki wiec obraz zaplanowalam i zazyczylam SE :popcorn: Bo tak serio mial byc inny, do "gdzie indziej jeszcze nie wiem gdzie", ale wole isc pom kolei pomieszczeniami. Do kuchni krzesla do wyspy - najchetniej bym zabrala swoje co mam teraz - wygodniejszych nie znajde. I nie do sdarcia. Niestety sa w ciemnym brazie i niestety ale mam ich tylko 3 ;) a ja 4 potrzebuje. Ale z "powodow wiadomo jakich" nie wiem nwet czy wyspa bedzie, wiec nic nie kupuje a tylko ogladam. Jak juz bedzie "wiadomo co" to wezme sie za prawdziwe szukanie.

Te moje - nie ma juz nigdzie zeby nawet dokupic czwarte

bardzo duzo ludzi robi szafki do laienek z komod i wychodza lepiej niz ze sklepu, a zakladam ze umywalke chcesz postawic na wierzch, wiec nawet malo szuflad zabierzesz.

to je kup i mozesz przejsc do nasteonego pomieszczenia :D

ja ide pokojami, zrobilam/kupilam sypialnie, teraz urzadzam salon :cool: na wizualkach wlasnie taki obraz sobie powiesilam, a ze salon ma byc jasniutki wiec obraz zaplanowalam i zazyczylam SE :popcorn: Bo tak serio mial byc inny, do "gdzie indziej jeszcze nie wiem gdzie", ale wole isc pom kolei pomieszczeniami. Do kuchni krzesla do wyspy - najchetniej bym zabrala swoje co mam teraz - wygodniejszych nie znajde. I nie do sdarcia. Niestety sa w ciemnym brazie i niestety ale mam ich tylko 3 ;) a ja 4 potrzebuje. Ale z "powodow wiadomo jakich" nie wiem nwet czy wyspa bedzie, wiec nic nie kupuje a tylko ogladam. Jak juz bedzie "wiadomo co" to wezme sie za prawdziwe szukanie.

Te moje - nie ma juz nigdzie zeby nawet dokupic czwarte

bardzo duzo ludzi robi szafki do laienek z komod i wychodza lepiej niz ze sklepu, a zakladam ze umywalke chcesz postawic na wierzch, wiec nawet malo szuflad zabierzesz.

z zakupami sobie jeszcze poczekam az projekt bede miec w reku, jeszcze moze mi sie cos w glowie poprzestawia i zostane z komodami. wiesz jaka jestem :bash: z obecnego domu zabieram te komody z sypialni byc moze postawie je w salonie, biore tez krzesla z jadalni ale bez stolu. krzesla sa pamiatka, moze je tylko obije nowym materialem