Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jak to TAR mowi - dupy nie urywa, ale trzeba miec troche wyobrazni i widziec co sie z tym da zrobic. Najlepiej nowe postawic ale - to jest kolo Lublina, jedynie gdzie mieszkac mozemy to w gorach - na samej slowackiej granicy - za daleko, ani sie nie przypiluje budowy ani nic. A w Lub linie w mieszkaniu laska mieszka na bruk ja nie wywalimy. Wyremontujemy i bedzie cacy, ludzie robia bajke ze starszych domow.

bedzie dobrze :popcorn: tylko sie urobimy po lokcie. Przynajmniej nudzic sie nie bedziemy.

ot i tyle.

ciekawe ile kontenerow wywieziemy na smieci

Edytowane przez mania1220

strop Kleina, juz go znalazlam, tak jest zrobiony

stropy-wzmocnienie.jpg

na przerobkach laska pokazala swoj jak zrobila, jakies 2-3 tyg zapytalam sie jej czym to wszystko oczyscila

260873541-4949432301758227-5121981840965871673-n.jpg

260959928-4949430888425035-7607087520416354742-n.jpg

260982132-4949430165091774-8018147347372694717-n.jpg

260615785-4947153158652808-5476788945464310052-n.jpg

pieknie jej to wyszlo :p tez byla obora po zwierzakach, tyle ze ona dom w oborze buduje i to salon bedzie

ten w mojej oborze az tak bardzo nie jest wklesly a moze nawet i jest prosty, no ciezko bylo zeby M pozadne fotki zrobil, ale tak samo robiony - z cegiel.

Edytowane przez mania1220

Joana przyjdzie pora i na deski, Manka krzyczala, ze potnie na pol i troche dostarczy do mnie na parapetowe :D ja przyznaje bez bicia, ze chce troche dech zagospodarowac w ogrodzie, a jakby sie nadaly to obczyscic, potem opalic i na sciane polozyc. moze w salonie, teraz ładnie drewniana sciana sie prezentuje choc jak zawsze znalazl sie tez glos krytyczny. ;)

A co ty się przejmujesz głosami krytycznymi.

Na tym spotkaniu co byłam u znajomych, bardzo fajne mieszkanie mają, dwupoziomowe, wchodzi się prosto z ulicy jak w domu. Nic u siebie bym nie dała z tego co mieli, ale podobało mi się. Miało klimat, pasuje do nich i dobrze się tam czułam. Kolejne potwierdzenie, rób jak ci w duszy gra. Mimo, że moje ławeczki do sypialni mi z głowy wybilyscie ;)

Wczoraj googlalam komodę co pokazywalas. Choć mi już jedna granatowa starczy.

A co ty się przejmujesz głosami krytycznymi.

Na tym spotkaniu co byłam u znajomych, bardzo fajne mieszkanie mają, dwupoziomowe, wchodzi się prosto z ulicy jak w domu. Nic u siebie bym nie dała z tego co mieli, ale podobało mi się. Miało klimat, pasuje do nich i dobrze się tam czułam. Kolejne potwierdzenie, rób jak ci w duszy gra. Mimo, że moje ławeczki do sypialni mi z głowy wybilyscie ;)

Wczoraj googlalam komodę co pokazywalas. Choć mi już jedna granatowa starczy.

sama wiesz, ze sa ludzie ktorzy za punkt honoru sobie stawiaja zeby cos objechac ;) mnie to smieszy, bo musza miec smutne i nudne zycie, a po mnie i tak to splywa i robie po swojemu :rolleyes: a gdzie bys chciala kolejna komode? ja swoja zamowie jak juz bede miec projekt w garsci albo przynajmniej mury beda. do tego czasu ze 20 razy mi sie jeszcze zmieni. na razie mam porobione wizki wg. orientacyjnych wymiarow

Mania, ziarna w stodole tyle, że na pewno myszy tabunami biegają :) Słomę na pole możesz wywalić. Ja musiałam się z nią długo bujać.

Bardzo fajna ta działka.

twoja sloma chyba byla bardziej zanieczyszczona? ta mozna rzeczywiscie na pole i przeorac. albo zebrac w worki i zawiezc na zime do schroniska dla zwierzat, nada sie na wysciełanie chociazby bud na zime :)

Moja słoma mega zakurzona była, nawet nie wiem ile lat mogła mieć. Najgorsza sieczka była. Służyła jako ocieplenie. Dobrze, że już tylko na zdjęciach została.

Joana, zamarzła twoja woda w beczkach? Nasza w mauzerze z góry zamarzła. Dzisiaj mąż opróżniał zbiornik. A na dworze mamy -2 *C.

Z tydzień temu widziałam kwiatki ciemiernika, jesienią je posadziłam tutaj.

Dzisiaj na skałach piękne sople lodu wiszą.

W beczkach taka skorupka się zrobiła.

Wiecie co, jak się ostatnio bawiłam obiektywem Google i wrzucałam zdjęcia mojego domu, salonu, hollu, to mi wychodzi że najbliższy memu sercu jest art deco. Ja się na stylach nie znam nie ośmieliłbym się definiować tak swojego. Lubię mieszać, ale fakt lubię geometryczne wzory, czyste formy, coś w tym musi być ;)

Konsolka, raczej prosta, nie prowansalska, ale i nie lustrzana , nie Glamour.

Pokaż co znalazlas.

Dziewczyny trzymać kciuki, nie, domu nie zmieniamy, ale mamy ważny temat. Trzymać do prawie połowy stycznia.