Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

tak :)

tam ma byc "pokuj rozrywek" :lol2:

kanapy, telewizor, stol, grill (z zzalozonym okapem), na lato, otworzone, na imprezy, na spedzanie czasu tam w lecie nawet jak deszcz pada.

A na gorze nie wiem co jeszcze - ogrzewania to tam ciagnac nie bede, ale letnie pokoje jakies zrobie, sprzydalby sie tez kibelek ale nie wiem jak to zrobic :sick: Woda jest (ze studni pociagnieta), swiatlo jest.

tu inspiracje - oczywiscie ja wypasionych nie bede rob ic bo nie mam worka "piniyndzy" ale cos w ten desen

064e3375c7fbf138aa14ee20a6cb15e9.jpg

42861.webpbbcode image

b6f9d2fd288a6cb9050ee6197fcac1f6.jpg

outdoor-kitchen.jpg

st-helena-hillside-hideaway-jma-jim-murphy-and-associates-img-e101f7b60bfd89fc-14-9993-1-ca56d21.jpg

sKr7DCh.jpgphoto uploader

billarda tysz kcem :p tarcze ze strzalkami juz kupilam, nie pamietasz??

to zdjecie napewno pamietasz, bo pokazywalam, ze wlasnie otworzone drzwi na lato i mozna tam siedziec

Red-Barn-by-Thomas-Kroger-converting-a-barn-in-an-attractive-holiday-destination-Home-World-Design-23.webp

wczoraj znalazlam jak jest w srodku, chodzilo mi o drzwi, tak jak myslalam tak sa zrobione - nie na zewnatrza ale w srodku, lamane na pol i ich z zewnatrz nie widac. Podoba mi sie to .

From-Barn-to-Vacation-Home-by-Thomas-Kroger-Rote-Scheune-Yellowtrace-08.jpg

From-Barn-to-Vacation-Home-by-Thomas-Kroger-Rote-Scheune-Yellowtrace-07.jpguploading pictures

tyle sieczki tam - uszyje materace, wypcham sieczka i jak przyjedziecie walne was na gore :rotfl:

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ciezko znalezc bo przewaznie gora obita a cegla dolem, no ale u mnie na odwyrtke bedzie

mn14oct19-028.jpg

midnight-black-hardieplank-weatherboard-cladding.jpg

545606-2f5228048a81fd635b64699b3213c0cb.jpg

07e3e8d66ca08c346855f5af9618a384.jpg

barn-house.webp

f3b7a5f1eef637ab9d9a654212db8368.jpg

1bd1a1c5d2a9d685ccad5537a5b3cf0b.jpgimage url

na odwyrtke jak u mnie tylko tu bez desek, mozna i tak, otynkowac na ciemno dolem

Rendering-a-house-2.jpgquick image upload

Rendering-a-house-3.jpg

pomagaczka jeszcze wizualna - sufit cegly a sciany juz nie, bo nie wiem co zrobie, czy sciany na bialo a sufit w cegle, czy sufit cegle na bialo pomalowac a sciany w cegle zostawic, cos musi byc zeby rozjasnic w srodku

z19709451-V-Tutaj-beda-jesc-i-wypoczywac-mieszkancy-tzw-apart.jpg

Joana spalam na sianie. Wiele razy. Nic po mnie nie lazilo, tylko pierscionek zgubilam, pewno krowa zjadla ;)

no bonus bo nie musze z tego garazu robic bo sa dwa , czyli moge to uzyc na zachcianke. Z jednego garazu M sobie zrobi warsztat. Nie wiem jak ten po prawej wyglada bo M tam nie wlazl, jest wiekszy od tego po lewej, w po lewej stoi Polonez :p i tez maly nie jest bo jeszcze pomieszczenie z tylu jest. Tak jak M lazil z kamerka i nagrywal to tam duze to jest, znaczy - pelno jakichs zakamarkow, bo sama obora co prawda dluga ale szeroka tylko na 5 metrow.

dzis mnie czeka 300 km jazdy :sick:

150 w jedna i 150 spowrotem. Musze jechac odebrac kran.

Dokupilam materialu na zaslony co pisalam ze ladny ale za malo bylo co kupilam.

A M zrobil mi niespodzianke - jakis "dzien dobroci" mial i kupil mi buty :p

zostalo mi kupic material na lawke do sypialni i dokupic jeszcze rurek na lampy.

wczoraj wchodze na wiadomosci a tam pisza (i pokazuja) ze sie zapalil samochod kuriera z paczkami i strazacy gasza te paczki - odrazu mnie zatrzepalo "mam nadzieje ze nie moja paczka". bo poszla do Mlodej. Na szczescie maja taki speed ze lezy gdzies w Warszawce na lotnisku. Normalnie jak gluty idzie :sick: wazne ze nie spalila sie moja.

Mania, w nowych butach to na piechotę idź :) Sprawdzisz czy nie obcierają :) :)

Cieszyłam się, że w tym roku zabiorą eternit do utylizacji. Niestety, nie załapałam się do grona szczęśliwców. Nie wiadomo kiedy następny program rusza. Na końcu działki chciałam zrobić takie podwyższone grządki jak ma Tar. Guzik z roboty, miejscówka zajęta tym eternitem.

Mika - buty robione w Kanadzie - sciagam z US bo taniej niz tu w sklepie kupic, taniej wliczajac wysylke i clo :sick::sick:

my pewno tez sie nie zalapiemy na sciagniecie eternitu z doplaty wiec trzeba bedzie placic, byle tylko zabrali , powiedz mi - nie mozecie zawiezc go? znaczy sami zawiezc a oni by utylizajce zrobili? drogie to?

Z butami to jaja, że u was droższe.

Nie wiem ile kosztuje utylizacja. W naszej wioskowej gminie jest tak, że zgłaszasz w urzędzie ile masz do zabrania. Są wytyczne jak przygotować- na palecie kładziesz folię, na to do metra max wysokości układa się eternit. Trzeba go dokładnie ostreczować. Paleta ma być ułożona tak, żeby nie było przeszkód jak przyjadą zabrać ten ładunek.

W mieście natomiast rok temu zabierali obok nas był złożony chyba ze dwa lata kalendarzowe. Sąsiadka kilka domów dalej załapała się po kilku miesiącach.

Jak czytałam kiedyś w Krakowie gmina płaciła za zdjęcie, położenie i zabranie. Inwestor płacił tylko za materiał na nowy dach. Czym bogatsza gmina tym większe dopłaty.

przywiozlam wczoraj kran, noweczka niesmigana, wszystko zapakowane fabrycznie, super.

nie znalam nikogo kto ma wiatrak sufitowy w Polsce a wyscie tu krecily nosami i nierozumialy po co - wczoraj z Ewa gadamy (wlascicielka dzialki) - ja patrze a tam wiatrak w salonie wisi :p

dzis ambitny plan - moj , zeby sie M z Mlodym wzieli sie za lazienke na gorze. Maja dzis kibelek i szakfe ze zlewem wyniesc, podlogi zerwac. czas remont zaczac ostatniej lazienki. Zobaczymy ile z tych moich planow wyjdzie ale nacisne ich niezle bo czasu malo a w domu w huk roboty zanim wystawimy. Jak zrobimy lazienke zawolamy agenta (znajomego bierzemy bo duzo i za dobra kase je sprzedaje), powie co jeszcze zrobic i kiedy wystawic.

powiedzialam M ze kran co mam w kuchni teraz zabieram ze soba a tu sie wsadzi inny , wsadze go w spizarce a nowy w kuchni wtedy beda takie same dwa. Chyba ze trafie gdzies na nowy, bo te france tanie nie sa. Nie chodzi o funkcje dotykowa bo to i z Chin mozna kupic - ale o firme. A jak mam to po co zostawiac, zabiore.