joana_ 11.12.2021 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2021 No i znowu nie mogłam edytować, widziałam na Instagramie że coś w tym stylu często teraz montują. Czyli przyszła moda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.12.2021 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2021 no i co ja biedna poradze, ze mi sie to ani troche nie podoba:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 11.12.2021 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2021 Mi się podoba czarny z ciemnymi lopatkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 11.12.2021 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2021 Jasna ławka. Joana, dywan wsunięty Lampy z wiatrakiem były kiedyś modne. Doskonale pamiętam lampy z wielkimi czarnymi łopatami, na 4 czy 5 żarówek. Nie miałam przymności skorzystać z działania, bo wiatrak nie kręcił się. Coś się zepsuło i tylko taka kolumbryna pod sufitem wisiała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 11.12.2021 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2021 A cośmy się nasapały z kumpelą. Podoba mi się teraz, jest taka spokojna i elegancka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.12.2021 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2021 mnie tez te wiatraki kojarza sie z prl-em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.12.2021 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2021 nie wyswietla mi tego wiatraka, znaczy strona mi sie nie otwiera. sa wiatraki a wiatraki . Ja tu mialam kilka ale sciaglam, mam tylko w sypialni, ale mi sie lopatki chowaja i sa przezroczyste, jak nie chodzi wyglada jak lampa. Normalny tobym tylko powiesila w salonie jesli mialabym super wysoki sufit . Zeby zwiewal cieple na dol, wtedy chodzi na niskich obrotach. Mam tez dwa na tarasie i nie wyobrazam sobie ich tam nie miec na lato, w upal sie wysiedziec nie da bez nich mimo ze dach i cien. ja tu komuny nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.12.2021 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2021 nachodzilam sie jak durna, az mokra bylam, bylismy w 3 sklepach a w ostatnim masakra - nie moglismy plyt cementowych znalezc takiej grubosci jak trzeba bylo, juz mnie szlag zaczal trafiac bo nas odsylali z jednego konca w drugi a sklep dlugi, w koncu zlapalam innego chlopaka i mu mowie - pokazuje i mi na tel i babce z kasy na kasie ze jest ich 30 a nie ma zadnej. Tez znalezc nie mogl ale wynalazl 7 - staly na dworzu. Tak ze plyty sa. W innych sklepach nie bylo. M idzie zaraz szukac i kupowac bilet do Polski, Ewa we wtorek juz zaniesie papiery we wtorek i notariuszka powie co trzeba jeszcze, przygotuje wszystko i nie trzeba bedzie czekac i kombinowac. Kupilismy dzisiaj szampana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 11.12.2021 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2021 Mania, samych zrealizowanych pomysłów na tych waszych nowych morgach życzę :) Dzisiaj pokazałam mężowi fotki domu i obory. Jęknął- ale zazdroszczę miejsca do składowania materiału.(w sensie budowlanego, nie obiciowego ) My się ciągle potykamy i nic nie ma stałego miejsca. Non stop czegoś szukamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.12.2021 00:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 Mika zebys wiedziala, a to miejsce miedzy oborami mnie rozwala - na cos co moze padac i sypac snieg, bo nie widac, z tylu.Powiem tak - siedlisk jest od groma. Ale duzo minusow - np. chalupa stara drewniana i np 2 pokoje badz 3 ale kuchnia pozal sie boze piec normalny z blacha. albo dom przy samej ulicy, albo dzialka duza ale lyse bez drzew, w kazdym znalazlam cos na NIE. A jak juz fajne bylo - za daleko. Tu mam duzo zeczy ze inne nie mialy - chociazby swiatlowod do internetu - kosztuje majatek zeby pociagnac. A tu podlaczone za 1 zl, opowiadalam. Dopoki szopy nie zbuzymy bedzie sluzyc za wlasnie skladzik mimo ze tam nie jeden a kilka tirow wejdzie, musze ja wymierzyc ile ma. Ze dom starszy? WHO CARES. Wazne ze ma potencjal. Ciesze sie jak cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 12.12.2021 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 I dobrze, że się cieszysz. Masz z czego, bo fajne miejsce macie. Szampana wypiliscie do dna? Mmika, my przez to że nie mamy domu urządzonego do końca( choć ostatnio usłyszałam, że mam na bogato i w wysokim standardzie ) to ciągle czegoś szukamy. Czasami mam wrażenie, że gonimy własny ogon, żeby zrobić coś fajnego i nie wydawać dużo kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.12.2021 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 (edytowane) szampan wypity do dna, rozpracowalismy go we trojke Smakowo -prawie jak kazde musujace wino , ale zupelnie inna "konsystencja" czy jak to sie mowi. Bardzo bombelkuje a po nabraniu w usta - "rosnie" jak drozdze. Pamietacie za komuny oranzade w torebkach? Zamiast w wodzie rozpuscic to ja ja prosto z woreczka lizalam - w buzi bombelkowalao, wiec podobny efekt tyle ze jeszcze odczucie rosniecia, pisze dla tych co nie pily. Smakowo mi tez smakowal. Bez bicia mowie - moj pierwszy prawdziwy szampan. 12.5 % - a sieklo mnie jak nic i jezyk mi sie zaczal platac. Chlopaki dostaly po pol kielicha - ja wychlalam reszte bo M lal i powiedzial ze ja najwiecej dostaje Drogi? tak. Moglam kupic duzo zeczy za to. Ale raz sie zyje, raz tez mozna zaszalec. Warto bylo? jak najbardziej Raz ze okazja byla a ja sobie tak umyslilam, a dwa - warto bylo ekspoeryment zrobic i sie przekonac jak to jest. Czy kupie jeszcze? Chyba tak Napewno jeszcze drugiego chce sprobowac : Cristal. Stalam wczoraj w sklepie i sie zastanawialam ktorego wziasc, ale stanelo na As Pik z dwoch powodow - raz ze szedl z pudelkiem i woreczkiem to zostanie a dwa swiadomosc ze: As pik jest robiony w mniejszej ilosci niz Cristal i wszystko na butelce jest naklejane recznie a nie maszynowo. M powiedzial ze butelke chce zabrac do PL, hmmm, ok, pusta? malo tego, po wlaniu do kieliszka na dnie byly drobinki zlota? nigdzie o nich nie wygooglalam a jednak byly, a ze czarne kielichy to bylo widac. Jedeno ale jest - ze to szampan, wiec trzeba pic odrazu i nie moze stac. Nawet jak nie otworzony to ma tylko pafre lat zywotnosci. Bo np. wodka czy whiskey moga stac latami, niektore wina tez. M sobie bedzie kupowal 40 czy 44 letnia whiskey, cena jak za tego szampana, ale moze otworzyc na jakies okazje i pic po trochu przez iles tam lat - z szampanem to nie przejdzie. No ale, na wszystko przychodzi pierwszy raz, wiec ja wlasnie mialam na szampana TAR pila rozowego, widzialam ze sa rozne kolory, niestety u nas tu sa tylko zlote. sa tansze niz macie w Polsce czego zupelnie nie rozumiem. I sa tansze od Cristala - w Polsce na odwrot znow. Roznica 20$ tylko. To tak z ciekawostek. Edytowane 12 Grudnia 2021 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.12.2021 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 drogie flaszki stoja za szyba pod kluczem - w Polsce tak samo? tu zesmy sie zastanawiali z facetem ktorego wlasnie wziasc, on tez nie pil nie wiedzial ktory jak smakuje i niby drogi, ale spojrzcie na koniak co wyzej stoi :sick: 4300 $ po ile moj dolar? po 3 zl? to 12.900 zlotych to juz ekstawagancje nie dla mnie a sa przeciez jeszcze drozsze alkohole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.12.2021 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 kupilam wczoraj drugi pistolet do mebli pic uploader taki sam jak mam, moj nadal chodzi ale kupilam "na wszelki wypadek". Bo raz ze sprawdzony i nastrzelalam nim miliony zszywek to dwa - lekki - a ja i moja slaba reka nie wszystko uniosa. Zszywek mieli tylko 3 paczki niestety, musze w innych sklepach poszukac. dokupialm chyba pisalam jeszcze material na zaslony, wiec zgarnelam ze sklepu caly co mieli, ale oprocz tego jeszcze 2 male kawalki po 2 metry kupilam, a facet mi napisal ze poszedl mi pakowac i sie okazalo ze jednego nie ma - szkoda, fajny wzorek mial, szenilka sie rozumie, chcial albo mi kase oddac albo wynalezc cos innego nawet wyzszej jakosci, kazalam mu cos wwybrac. Napisal potem ze znalazl jeszcze lepszy i jak mi sie nie bedzie podobal zeby mu zaraz dac znac. Tak wiec czekam na niespodzianke bo fotki nie poslal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 12.12.2021 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 Szampana nie piłam, zostanę przy prosecco Ale dostaliśmy kiedyś wino, warte ok 2 tys. Wzielismy pierwszy łyk i zgodnie stwierdziliśmy, że znawcami wina to my nie jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.12.2021 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 Joana bo cena nie znaczy ze smak dobry, nawet wczoraj ten facet w sklepie mowil ze kuoil wino za 200 a to dalej za 20 lepiej smakuje.Z win to ja Burgundy lubie. jak sytuacja z paskami? przyszly? poslali? wsiakly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 12.12.2021 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 Facet przeoczył zamówienie, ale po przypomnieniu się od razu wysłał. Już wczoraj miałam w paczkomacie. Dziś wyciągnęłam. Młodego na sanki wzięłam i trzymał paczkę na kolanach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.12.2021 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 szwagier tez cos o tych paczkomatach mowil, nie wiem co to ale zaraz wygooglam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.12.2021 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 wygooglalam - i jak to otwieras jak cos przyjdzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 12.12.2021 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 Mania, nie ma u was??? U nas na każdej wiosce. Ja otwieram bez aplikacji. Dostaje SMS, że mam paczkę do odbioru ( przy zamawianiu wybierasz do którego paczkomatu ma pójść) . Na paczkomacie masz klawiaturę, wpisuje nr tel swój, kod odbioru. I otwiera się skrytka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts