mania1220 13.12.2021 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2021 ciezko nazewnictwo wybrac bo krowy i konie tez tam mieli, tyle ze swin wiecej. Na gorze bylo siano dla krow. Z koni zrezygnowano jak weszla era traktorow. Wiec wszystko tam bylo - chlew, obora i stajnia. Zmienialo sie z czasem potrzeb i tego co mieli.Krowa Mac mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.12.2021 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2021 (edytowane) pod Wrockiem jest hotel Zamek Topacz odrestaurowany ze starych budynkow gospodarczych i dworku. i jest: Zamek, Rzadcowka, Oficyna, Spichlerz (z obórki), Stajnia, Dom Ogrodnika - wszystko poprzerabiane wlasnie z budynkow gospodarczych. nota bene pieknie zrobione. Warto zobaczyc Edytowane 13 Grudnia 2021 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 13.12.2021 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2021 Mućkownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 13.12.2021 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2021 Kilka dni temu w radio mówili o rolniku który w oborze pędził bimber. Policja go nakryła.Redaktor mówi- jakaś świnia na niego doniosła. A drugi- krowa, pędził w oborze. Co o Mani obórce pomyślę, to ta świnia mi się przypomina i się śmieję sama do siebie.Kilka lat temu wisiały bilbordy z reklamą piwa Łomża- łomżing bez pastwingu i pastwing bez krowingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.12.2021 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 Mikka :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.12.2021 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 ja wczoraj czytalam o jakiejs stazystce, ktora byla niezadowolona z pracy i podpalila sekretariat gdzie splonely dokumenty firmowe. po prostu kazali jej pracowac a ona przeciez na stazu to przeciez nie bedzie sobie rączek brudzic w dziwnych czasach zyjemy:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.12.2021 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 pamietacie gdzie jedna z piwnic jest? pod garazem tym wiekszym. A wejscie z tylu miedzy oborami - w tej piwnicy najlepsze miejsce do pedzenia bimbru raz ze nie widac wejscia a dwa wejscie mozna nizle zamaskowac czytalam tez o tej stazystce, smialam sie i mowie M - patrz jakie numery w Lublinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.12.2021 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 wstalam dzis a M mowi do mnie - zmienilem ten lot na 4 mowie mu po co, mogl sobie wracac jak chce, bo ja juz o tym zapomnialam. A jak wychodzil do pracy mowi - widzisz, ja dla ciebie wszystko, nawet koze z nosa ... czyli nie udalo sie wyprobwac ani mozdzieza ani kuli, udalo mu sie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.12.2021 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 normalnie przez skore czuje ze masz ochote wyprobowac na kims ten zestawik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.12.2021 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 bardzo az mnie swedzi pare osob by sie znalazlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.12.2021 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 tylko pare? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.12.2021 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 dokupilam wczoraj jeszcze 3 zlote rurki - ostatnie za cene ktora mi odpowiadala (czytac taniej niz w sklepie), to mam juz ich 7. Niklowanych tez mam wystarczajaco, to rurki juz z listy moge wykreslic. Chyba ze trafie jeszcze na jakies zlote bo tych lamp tam mam 4 + 6, ale wszystkich rurek nie uzyje i nawet z 4 mi zostanie. Jakby starczylo na te 6 toby fajnie bylo. Zapowiedzialam M ze ruruki zabiera ze soba teraz jak poleci i ma tam lamope wyciagnac (porobic dobre zdjecia sie rozumie) wyciagnac kabel, nawlec rurki i zobaczyc czy bedzie dzialac. Na moje srebrne dziala i sie nawet zakreca na lampe, zobaczymy jak na tamte. Jak kupowalismy cementowe plyty poszlam na "polowanie". Znow sie oblowilam Tylko 6 bylo. Takie to lowy Co doloza to ktos mi je podbiera:sick: dostalam wydruk wojownika afrykanskiegoo wczoraj zajebisty bylam milo zaskoczona ze tak dobrej jakosci. I super zapakowany na ruloniku a nie jak inni co pakuja (czytalam) w "kopercie na plasko" i wymiete przychodzi. Jak sie naciagnie bedzie extra - z tym ze ja wiekszy chcialam, napisalam do gostka czy moga wiekszy zrobic, jak nie to kupie na Ali bo maja. Teraz jeszcze bedzie lew do kupienia i czarna pantera. No takie dziwne mam upodobania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.12.2021 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 TAR - na miliony to raczej kalasznikowa bo reki szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.12.2021 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 przez przypadek dzis znalazlam laske od nas z Canady chociaz z drugiej strony kraju ze jest gotowa namalowac mi ten obraz, dziewczyna ma talent. Tanie nie bedzie ale tansze niz moj pierwszy obraz , na zamowienie i nie tasmowe. widzialam jej prace.musze to przemyslec i z M pogadac. Bo duze by bylo, wieksze niz ten wydruk: 100 x 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.12.2021 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 mowie wam moj M to skarb zgodzil sie zeby laska mi obraz namalowala powiedziala ze miesiac by trwalo. ciekawe jakbym szwagra poprosila ile by mu zajelo? myslicie ze w jednej pieciolatce by sie wyrobil?? :lol2: z ciekawosci jak beda ze soba gadac zapytam HA HA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.12.2021 00:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 powiedzialam M ze sie ma zapytac brata o namalowanie obrazu, M powiedzial - ale ja wiem co on powie. "Co bede Murzyna malowac" zobaczymy. po przestudiowaniu "orginalu" i mojego wydruku okazalo sie ze orginal to moj wydruk - z tego zdjecia namalowali obraz Male zmiany zrobili - inne kolczyki, co innego na szyji, co innego na glowie, ale ta szeroka opaska z muszelek identczna i to cos na zapinke. Poszlam wiec spowrotem na strone sklepu i fakt, jak byk pisze : "The picture is based on a giclée/digital print". laska co bedzie mi go malowac wiec bedzie miala duzo pomocy. a pozatym - znow szlag trafil diete wlasnie robie lazanki z kapusta. Nawet moj Mlopdy co wieprzowiny nie je - czeka az sie zrobia i mu kielbacha i boczek nie beda przeszkadzac. Ok. Boczek udawany - bo z indyka, ale kielbacha prawdziwa. No i jak tu schudnac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.12.2021 01:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 (edytowane) zarabiste swiatla, wymyslilam zeby takie w korytarzu dac. Mozna pod sufitem albo od podlogi do sufitu, sa biale i czarne (oprawki) i mozna je przekrecac. Nawet jak zdechnie mozna nowa led tasme nakleic. Kto powiedzial ze musza byc normalne lampy? Edytowane 15 Grudnia 2021 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 15.12.2021 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Obraz dziewczyna namaluje w sam raz na urodziny M. No popatrz, jaki cudowny prezent mu się trafi Mania, ty dla niego nawet kozę z nosa... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.12.2021 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 lubie łazanki ale gotowce kupuje, nie mam czasu na zabawy. czasem tylko kluchy gotowe i w bigos wrzuce, prawie jak łazanki i niech juz te świeta wreszcie mina, bo moj system nerwowy wysiada. ilosc świątecznych songow, reklam, swiatelek i innego badziewia mnie po prostu przygnebia:sick: najgorszy miesiac w roku. niestety coraz gorzej i trudniej znosze durny przedswiąteczny klimat, rozbuchany badziewiem i reklama. na szczescie od stycznia juz dzien zacznie sie wydłużac:wiggle: i mozna myslec o poczatku a nie o koncu. lampy fajne, na korytarzu by mi pasowaly, musze poszukac u nas. ciekawe jakie ceny, pewnie jak zwykle zaporowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 15.12.2021 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Ja tam lubię święta, u siebie bym kolorowych światełek nie powiesiła, kłóci się to z moim poczuciem estetyki. Choć na choince dwa zestawy lampek, jedne białe jedne kolorowe. Antek włącza sobie kolorowe na trochę, a potem ja białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts