mania1220 15.12.2021 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 TAR swiatlo znalazlam na ALI https://www.aliexpress.com/item/1005001926783708.html?spm=a2g0o.cart.0.0.696e3c002v89af&mp=1 zwykla jest tasma, chodzi o ten system do naciagania. W sklepach na bank duzo drozej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.12.2021 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 wyglada na to ze ja choinki nie bede miec w tym roku bo nadal nie wyciagnieta. Tak ze wogole nie czuje ze nadchodza, a po sklepach niejezdze to tez mnie to nie meczy, ale fakt, jak gdzies jedziemy ze juz ciemno to lubie jak na skwerkach oswietlone Miastowych. Wszystko w jednym kolorze - na szczescie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.12.2021 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Mika - no, zaplaci za prezent na swoje urodziny, ale mu sie ten wydruk podobal tez (na zywo lepiej wyglada) i obraz tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 15.12.2021 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Mi ten obraz też się podoba. W tym roku bardzo mało po sklepach chodzę więc natłoku wrażeń nie mam. Raz czy dwa pojechałyśmy z bratową i nie weszłysmy do kilku sklepów bo kolejki były i nie chciało nam się czekać. Sklepy z jedzeniem się nie liczą, bo i tak trzeba zakupy robić. Nawet nie wiem czy Kevin w telewizji leciał, bo może święta odwołane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.12.2021 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 z papierow ledwo wylazlam, ide zaraz malowac druga warstwe lazienki bo M czasu nie ma, a jak wraca to juz ciemno albo zmeczony. Chciaz dzis swiatlo zalozy bo ciemno tam jak sciagnal, nawet nie wiem czy zarowki mam?? Wyszperalam lampe - nie wiem czy pisalam - ktora kupilam do tej lazienki z 5 lat temu Ale czy mam zarowki - nie mam pojecia, jak zmienilam wszystkie na ledowe w 2013-2014 tak do dzis nie zmienialam, france sie trzymaja. No ale czy mam jakies jeszcze w zapasie to NO IDEA. Nigdzie nie jezdze, prezentow kupowac nie musze. Jedzenie M obiecal ze do normalnego sklepu sam pojedzie a zamowione on tez odbierze, nie odczuwam wiec tych swiat i zawieruchy, chociaz widzimy parking zawalone i nie ma gdzie igly wstawic. Ma mi odebrac dzis obrazy co kupilam bo w koncu przyszly - ciekawe czy bedzie gdzie zaparkowac czy trzeba bedzie jechac kiedy indziej. Mika kupilam dzis ten duzy od tego samego sprzedawcy na zamowienie. Tabiej niz na ALI i wysylka za darmo. Ale i tak go dam do namalowania. A ten gdzies indziej powiesze. Np. w oborze No chyba ze mi sie odwidzi i nie zrobie malowanego bo roznica w cenie ogromna, no ale zgode od M dostalam, a co malowany to malowany. Zobaczymy. Musze to przemyslec. Ale raczej malowanie bedzie. dobre, ide malowac, za oknem deszcz po sniegu nic nie zostalo a M juz kilka razy odsniezarka musial wyjezdzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.12.2021 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 wiecie co, ja nie wiem kto bedzie malowal ten dom w Polsce. Ja nie dam rady. malowalam juz lewa reka a jestem praworeczna Normalnie w tej mojej pokrojonej stracilam czucie i mi walek z reki wypadal masakra! to znaczy krow nie moge miec bo nie wydoje ani masla nie ubije No i tak sie rozwialy moje plany na gospodarce swiniom w parniku tez nie wymieszam jednym slowem zasiac zboze niech samo rosnie a potem z kombajnem kogos zawolac i niech kosi i zbiera. Zadna ze mnie Jagna nie bedzie. Moze z mojego M bedzie Boryna Ale i dobrze, jeszcze by mnie na taczkach wywiezli jak bede anty -wiadomo-kto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.12.2021 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Mania, teraz wynajmujesz kompresor i pistolet i malujesz, po co sie meczyc. i nie pisze tu o jakims domowym tanim sprzecie tylko wynajmie w profesjonalnej wypozyczalni. 3 dni chata odmalowana i jak dokladnie moj takim tanim z lidla pomalowal 2 krotnie te panele ogrodzeniowe z obu stron, mowi ze w zyciu tak dokladnie pedzlem by nie naniosl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.12.2021 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 no mozna mozna, ale jak cos w srodku stoi bo za duze zeby wyniesc, albo nie ma gdzie - to za duzo obklejania i zaklejania. A od czego mam M. Toz to jego pomysl niech maluje, a dzisiaj i tak "mu dobrze zrobilam" i pomalowalam bo mial malowac on. w piatek pracy nie ma to polozy plytki a lazanki to ja wole z biala kapusta a nie kiszona kiedys sama robilam ciasto na nie, teraz kupuje, a tak serio - ostatni raz robilam jeszcze w bloku, wiec kupa lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 16.12.2021 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Ja robię łazanki jak Tar, na leniucha. Ale już szczerze mówiąc wieki nie robiłam. Antek nie lubi. U nas w domu ja maluje, mój ew sufity. Nie lubi malować, mi to nie robi różnicy, więc maluje Wczoraj prysł mi nastrój świąteczny. Mojego kolegi i koleżanki synek z pracy jest chory. Ma 14 lat. Jak miał 2.5 roku zachorował na białaczkę. Toczyli boje o życie. Udało się. A we wrzesniu Piotrek napisał, że szykował się na mecz, mały jest piłkarzem ( bardzo dobrym) jak nagle rozbolała go głowa, trudności z utrzymaniem równowagi i zaczął bełkotać. Od tego momentu z przerwami, szpitale, przedwczoraj dostali w Warszawie diagnozę. Guz mózgu. I powiem Wam, że to jest tak wspaniałą rodzina i już tyle przeszli, że wsciekla byłam wczoraj, że to znowu im się przytrafia. Ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.12.2021 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 OMG Joana, straszne zeczy piszesz az nie mam slow ani nie wiem co napisac. jakie rokowania? operacyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.12.2021 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Poczta Polska ma "predkosc swiatla" (ale w zwolonionym tempie) normalnie, zupelnie jak nasza Canada Post Dotarlo dopiero do Wroclawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 16.12.2021 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Nic nie wiem, nie dopytuje. Teraz robimy zbiórkę, każdy grosz im się przyda. Aneta z Otim w Warszawie, Piotrek tutaj, ich świat znowu stanął na głowie. Piotrek to były szermierz, też przeżył swoją tragedię https://www.google.com/amp/s/sport.onet.pl/szermierka/szermierka-25-lat-od-tragedii-w-naprawie/wrweb1.amp Przekreśliło to jego świetna karierę, a teraz nieszczęście dotyka ich po raz kolejny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 16.12.2021 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 No to ci mówiłam Mania, że szybko to ona nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.12.2021 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 moj M za to wczoraj byl u lekarza, cos na skroni mu sie zrobilo i za uchem. Polpasiec :sick::sick: Lekarka spojrzala ile ma lat i pierwsze pytanie jakie zadala - "miales jakis stres ostatnio". No ma, od kwietnia, a od sierpnia podwojny, melisa na pozadku dziennym pita tak go codziennie trzepalo. Niebezpieczne miejsce zaraz kolo oka ryzyko wiadomo jakie (zapalnie opon mozgowym, utrata wzroku to tylko dwie z takiego miejsca). Dostal leki zobaczymy co dalej. Za to ja latam co chwila do lusterka i sie ogladam. Dzqwqonilam dzis do cioci ale ciocia nie pamieta - mialam ospe czy nie. Nie jest na 100% pewna bo mowi ze pewne zeczy sie zacieraja w pamieci wiec latam i sie sprawdzam bo miec ospe w tym wieku to tragedia. Mlody mial, Mloda nie miala, ale wziela szczepionke potem. W wieku przedszkolnym, spali nawet w jednym pokoju i na nia nie przelazlo - a chcialam zeby przelazlo co do M - nic mu nie jest, nie boli tylko szczypie od czasu do czasu, oczywiscie uznal ze jest bardzo chory i do racy poslal samego Mlodego a on "na chorobowym" w domu wzial sie wiec za kafle. Lampe juz podlaczyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.12.2021 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 ale do wrocka juz doszla, to blizej niz dalej, moze do swiat sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.12.2021 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 zapomnialam dodac, u M jego matka miala i brat i szwagierka, a teraz on, u mnie ciocia mowila babcia miala ale to juz w duzo starszym wieku co nie jest nic nowego. Tutaj daja szczepionki na polpasca po 60tym roku zycia za darmo, mlodsi musza placic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 16.12.2021 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Miałam półpasiec, parę lat temu, na brzuchu mnie wysypało, po jednej stronie. Źle się czułam miałam gorączkę i bolał mnie bok jak by mnie ktoś palą obił. O szczepionce na półpaśca nie słyszałam. Trzy koleżanki po mnie w pracy miały, dwie dosyć łagodnie, a trzecia tragedia, aż rany miała pod pachami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.12.2021 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 jego brat mial na plecach, jego zona na dupie, matka na brzuchu. Tu jest szczepionka i na ospe i na polpascia. Skutecznosc szczepionki na polpascia 80-90% wiec duza. Tutaj i w US bardzo duzo ludzie je dostaje (stresowe zycie).M obserwujemy dokladnie bo zaczyna sie na skorni przy wlosach i idzie naokolo ucha w dol, jesli mu sie rozrosnie to pojdzie na czolo, naokolo oka przez powieke na policzek i na cale ucho, wtedy strach wlasnie o wzrok i sluch. Jak powiedzialam cioci ze dostal go w zlum miejscu odrazu powiedziala - na twarzy (ciocia pielegniarka). Powiedzial ze zostaje w domu do konca tygodnia . A ze ma to trwac kilka tyg to jeszcze trochu przed nim.wiec patrzymy czy nie rozrasta sie bo wtedy spowrotem ma wrocic do kliniki badz do szpitala. Goraczki nie ma ale go glowa ciagle boli.Jak dlugo mialas Joana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 16.12.2021 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Dosyć długo mi się trzymał, ale ile nie pamiętam chyba z 3 tyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 16.12.2021 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 To był chyba 2010 mój był w Afganistanie a ja miałam sesje na studiach. Po ostatnim egzaminie poszliśmy na piwo, wszyscy wypili już po dwa, a ja jedno męczyłam i pamiętam że się czułam źle, więc zostawiłam takie prawie pełne i poszłam do domu. wieczorem jeszcze sobie taki zabieg w domu na celulit robiłam, ampułki do smarowania i krem i folią spożywczą się owijalam. Nogi, dupa i brzuch. Rano myślałam, że mam uczulenie od tego, ale zdziwiłam się, bo tylko jedna strona, no i nie pierwszy raz robiłam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts