Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mika nie kusze :p ja sama sie skusilam, jak go zobaczylam to pomyslalam ze fajnie za szybka by wygladal wiec zaczelam walczyc o niego - i wygralam. Wczoraj go przywiozlam. Musialam moje malpy eksmitowac bo w witrynce to jedyna polka gdzie sie zmiescil ten dzbanek, ma prawie 40cm wysokosci. Ale nie jest z cyny, jest posrebrzane i ma jakies 57-75 lat wg pieczatki. Zaden antyk ale nispotykane. I robione tutaj. Filizanki tez kupilam, a raczej odkupilam, bo mialam takie. Filizanki sa juz ze srebra. Wkladki sa porcealnowe z Rosenthala (znasz na bank). Tamte co sprzedalam mialam wkladki z Lenoxa amerykanskiego. Jeden facet wtedy kupil odemnie sporo srebra, jak wysylalam (na ebay sprzedalam) to kazal mi nie slac wkladek - srebro kupowal na przetopienie :sick: myslalam ze padne jak sie dowiedzialam :sick:

pamietam jak mnie M tu przywiozl jak dom kupilismy, musialam sama na noc zostac z psem, zero mebli, tylko kanapa dwojka zebym sie przespala , czajnik, kubek i kawa. I male pidelka co wlazly. bo tyle na maly samochod weszlo, reszta w duzym z M miala przyjechac. Tak samo echo szlo, balam sie jak cholera w nocy :p Poszlam spac przed 5 rano , wstalam przed 9 jak oni przyjechali.

Kupuje na olx, komodę ta z salonu, konsolkę brałam z wysyłką, ale firma meblarska jakaś mi przywozili. Ta spod tv ciężka przecież jak diabli, bo z marmurem.

Wczoraj kupiłam komodę do młodej, Malm 6 szuflad z szybą na blacie. Tez na olx, mój jechał po nią.

Dzisiaj byliśmy na charytatywnym turnieju piłki nożnej. Widziałam się z mamą chorego Piotrusia. Nic nie napiszę, ściska mi gardło od rana.

Mania, piękne te skorupy, nasze plany przebudowy kuchni trzeba przesunąć, więc mniej boli, że nie będę miała co do witryny wsadzić ;)

Tar, trzymam kciuki za sprawne pakowanie.

Na olx najlepiej pisać z kupującym tylko przez olx. Żadnych przysłanych linków nie otwierać. Z tego co czytam, to sprzedający dzielą się na zwolenników i przeciwników opcji kup z olx. Przeciwnicy sprzedają tylko po wpłacie kasy na konto. Tak nas gość oszukał. Od tamtej pory kupowałam tylko z odbiorem osobistym.

Sama parę rzeczy sprzedałam w opcji kup z olx i mi nie przeszkadza, że pieniądze wpłyną później. Nie miałam jeszcze jazdy z żądaniem przesłania skanu dowodu osobistego do olx. Oby mnie to nie spotkało. Kilka razy wystawiałam grzecznościowo komuś ogłoszenie, też bez problemu się to odbywa.

Mania, te cacka oglądam z ciekawości. Dla mnie za drogie są. No i nie mam już na nie miejsca. W przyszłości kilka mebli na wieś będę musiała kupić. Patrząc na nasze tempo, to daleka przyszłość.

Mika nie kaze Ci kupowac tego :no:

ale dlatego pisalam ze mozna z zupelnie innej firmy i ze sama kupilam z innej za duzo wieksza mniejsza cene bo mozna mieszac. a czasem cos mozna za bezcen wyrwac. Cyna to nie srebro, mozna trafic .

Pokaze Ci potem cos. Pamietaj ze jak cos sie trafi to zawsze sie miejsce znajdzie.

Pokaze tez dwa zdjecia ktore wlasnie otwarlam od Paoli - wlascicielki, zaskoczyla mnie dzis :p

Ale najpierw musze sie dobudzic bo niedawno wstalam i chodze do tylu - znow pozno poszlam spac, nie wiem co sie dzieje ostatnio chodze 3-4 rano spac :sick:

Mikka jesli olx żada przeslania skanu dowodu osobistego to jest to nielegalne. Ostatnio takie praktyki Vinted tez zaczal stosowac i nie chca przeslac kasy zadeponowanej za ciuchy. Oszusci. Tez zadaja skanu dowodu a wiadomo do czego potem zostanie on uzyty? To samo w olx zastrzegaja to sobie . Ja nawet w banku nie pozwalam na kserowanie. Maja stwierdzic tozsamosc i potwierdzic swoim podpisem ale nie kserowac dokumentu.

Przerobilam to z molochem pko, sprawa skonczyla sie w UODO i wygrałam. Nadgorliwosc ludzka iscie urzednicza jest oszalamiajaca.

Edytowane przez TAR

Z 2 lata temu zgodziliśmy się z mężem w banku na skanowanie, kuźwa, nie chciało nam się użerać, pracownik powiedział, że nie załatwimy sprawy. Wiem, że nielegalne to, ale nie chciało nam się banku zmieniać, bo w następnym mogłoby być tak samo.

Pracownicy się boją, szefostwo wymaga. Szkoda tylko, że oszukany klient zostaje pozostawiony sam sobie.

Mamy, przecież wiem że nikomu nic nie każesz :hug: Wiem też, że masz nosa do ciekawych rzeczy :p

Mika, ja zalatwialam sprawy spadkowe, uodo o tyle mi pomogl, ze podal 2 ustawy, na ktore mam sie powolac w korespondencji z bankiem. pani z banku mi potwierdzila tozsamosc ale jakas pindzia nadgorliwa w innym departamencie sie upierala na skan dowodu, w ogole nie znajac zasad i podstaw, dla niej niewazne bylo notarialne nabycie spadku ani potwierdzenie tozsamosci przez pracownika placowki, bo ona chce i koniec. zle trafila, ja co do tego jestem strasznie upierdliwa i uparta.nikt nie ma prawa kopiowac ani żadać skanu twoich dokumentow (chyba ze szemrane chwilowki, bo wiem ze ci bez oporow to robia)

A sprawa Vinted jest badana, bo przepisy na ktore oni sie powoluja nie do konca sa zgodne z rodo i maja ponoc szemrane zapisy. Wpisuja sobie w regulaminie, ze moga zadac twojego skanu po przekroczeniu jakiejs tam kwoty ale jak urzad zauwazyl, nie zostala okreslona wysokosc tej kwoty plus jeszcze kilka innych mykow.

Z ciekawosci Wam powiem, ze dowodu moga zadać jedynie jesli sa przeslanki o uprawianiu terroryzmu i przeciwdzialaniu praniu brudnych pieniedzy. ale to musza ci udowodnic. Natomiast nie rozumiem po co skanowac dowod chca np. firmy telekomunikacyjne jak podpisuje sie umowe. Nie powinnismy sie na to zgadzac.