Emila3000 04.11.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 mam taki stojak z Ikei. Do tej pory obiweszałam go pierniczkami, ten wygląda bosko. to jakie cudne, jakie proste do zrobienia. A właśnie zrobiłam zamówienie w dwóch sklepach z koralikami no nic może przed świętami będę jeszcze robić zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.11.2015 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 kolejny pomysł na przezroczystą bombkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 04.11.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 świetne! Oniemiałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 05.11.2015 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Kiedyś szukałam lampę do swojego salonu. Mam nowoczesny wystrój, więc te kryształowe do mnie nie pasują. Jedyne pasujące rozmiarem ( do sufitu 7 m, 54m2 salonu) były z Włoch, oczywiście za ogromne pieniądze. Znalazłam polską firmę która zrobiła mi lampę"na wymiar" tzn. dopasowała długość linek. Cena około 1 tys. zł. co przy tych "zagranicznych" było zbawieniem. Teraz widzę,że robią też z kamieniami - kryształ górski, cytryn, kwarc. Może komuś się spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 05.11.2015 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 [ATTACH=CONFIG]336232[/ATTACH] mam taki stojak z Ikei. Do tej pory obiweszałam go pierniczkami, ten wygląda bosko. [ATTACH=CONFIG]336233[/ATTACH] to jakie cudne, jakie proste do zrobienia. A właśnie zrobiłam zamówienie w dwóch sklepach z koralikami no nic może przed świętami będę jeszcze robić zakupy też coś znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.11.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 super zapisuje, akurat takie zawieszki filigranowe widziałam w sklepie z koralikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 05.11.2015 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 no to teraz szalenstwo swiateczne pomyslow jest miliony jakby tak cos poszperac a tymi "brylantami" cos opowiem kiedys czytalam polska ksiazke i pisalo ze jakas tam laska miala brylantowy naszyjnik ......:wtf: mysle - jakies kamienie o ktorych nie slyszalam??? musialam przekopac internet zeby sie dowiedziec ze w Polsce DIAMENT to nie oszlifowany kamien a BRYLANT to dopiero oszlifowany do bizuteri. Tutaj jest inaczej i diament to diament i powiem szczerze ze do tych brylantow (z nazwy) ani sie nie moge przyzwyczaic ani przekonac. Kwestia przyzwyczajenia wiem, ale takimi slowami nie operowalam w PL ani sie nie interesowalam a tutaj bedac dluzej niz w PL od poczatku mialam diamntowe pierscionki od M i diament to byl diament. Emila poszperalam na allegro - octagonki do robienia eee...sznurow?? - do lamp - Strass, 14 mm, dwie dziurki zeby polaczyc - 1.50 zl - cos kolo tego. Oczywiscie mowiac Strass mam na mysli te z logo w srodku, takie jak kupowalam na swoje lampy. I co? taniej niz tutaj bo to nawet 1$ nie wychodzi :mad: Im wiekszy tym drozszy normalka, ale jakbym miala taka mozliwosc za ta cene tutaj to kazdy bylby w pelnym Strass zrobiony. Mialam podobne drzewko ale w ksztalcie choinki i wieszalam na nim gwiazki Swarovskiego (strass sie rozumie), ale oddalam sasiadce drzewko bo juz za duzo mam dekoracji - Swarovski oczywiscie spakowany lezy w szufladzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.11.2015 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Jak dla mnie brylant to dobre określenie. chociaż u nas też się tego nie używa na co dzień diamentowa może być tarcza do piły... jakoś tak mi się to kojarzy malusieńkie kryształki może są tanie, ale ja szukałam takich większych kryształków dyndających przy żyrandolu drzewko zostanie na pierniczki taka fajna forma patery pierniczki słabo wyglądają leżące gdzieś, a na choinkę ich wieszać nie chce, no chyba, że Julkową. Ale to jest niebezpieczne, bo może przez noc wszystkie wchłonąć. Dzisiaj rano w końu ukreciłam ciasto nie pierniki więc będzie co wieszać, w zeszłym roku przez wykańczanie domu i przeprowadzkę nie zdąrzyłam ich zrobić :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 05.11.2015 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 (edytowane) To nie do końca tak ze brylant to oszlifowany diament, jest to diament oszlifowany w dokładnie określony sposób. Z tego co kojarzę to szlif uznawany za najpiękniejszy. "W terminologii jubilerskiej brylant to diament formy okrągłej z pełnym szlifem brylantowym." W Polsce jeszcze do nie dawna diamenty były bardzo a to bardzo elitarnym kamieniem. Ze względu na cenę. Ale pewnie każda pani chciałaby mieć brylant stąd w mowie potocznej się przyjęło Z resztą wielokrotnie spotkałam się z tym że wszystkie świecące kamyki nazywano diamencikami. edit:Właśnie się dopatrzyłam że mam w pierścionku kamień z takim szlifem ale to tylko cyrkonia Edytowane 5 Listopada 2015 przez Doriko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 05.11.2015 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 tak, ciecie to jedno, a ciec jest wiele, chodzi mi o to ze tutaj ani w US sie nie uzywa slowa brylant na diament, dlatego bylam zielona jak przeczytalam to slowo i nie wiedzialam o co chodzi. Doriko chyba po niemiecku pokazalas anyway...ciecia diamentow znam, i dopiero teraz zaskoczylam z tym cieciem. BRILLIANT CUT - to jeden z ciec diamentow, w tym wypadku ten co pokazalas Doriki, mam go w 3 pierscionkach. Ale jest ich duzo wiecej - ciez innych znaczy. pogrzebalam - milo zaskoczona byla jak z zegarkami Pateka - to ciecie wymyslil....Polak w 1919. Z tym ze on sie uczyl w Londynie a potem wypucil cala ksiazke na temat ciecia - nie w Polsce jednak czyli na emigracji byl badz tam sie urodzil. Wlasciwie niedawno zmarl bo w 1991. Teraz tak....sie zastanawialam i myslalam az zaskoczylam - polskie slowo brylant sie wzielo z angielskiego brilliant, ale tak naprawde slowo brilliant ma duuuzo znaczen i Tolkowsky bedac za granica i operujac tym slowem na codzien uznal ze najlepiej pasuje do okreslenia tego ciecia na diamencie. To ciecie powoduje najwiecej odbic swiatla wiec duzo Bling-bling wiec pasowalo jak ulal. No i juz wiemy skad sie wzial brylant po polsku. W terminologi po angielsku nikt tego slowa jako takiego nie uzywa, uzywa sie go w polaczeniu jako "brilliant cut" czyli ciecie jasne, swiecace, jasne, intensywne itp itd. Znaczy jak sie idzie kupic pierscionek to sie pytaja jaki ksztalt badz ciecie sie chce. tak jak Wasze "platfony"........tez mi szczena pamietam tu kiedys opadla - co to??? a to z francuzkiego. Ciekawe ze u nas wszystko jest w dwoch jezykach na opakowaniach, ale ze tu sie po angielsku mowi oczy odrazu na angielski lecialy. Zalapalam te wasze platfony jak rozpakowywalam swoja lampe jakies dwa lata - po drugiej stronie pudelka jak byk po francuzku pisalo "platfoniere" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.11.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Emila poszperalam na allegro - octagonki do robienia eee...sznurow?? - do lamp - Strass, 14 mm, dwie dziurki zeby polaczyc - 1.50 zl - cos kolo tego. Oczywiscie mowiac Strass mam na mysli te z logo w srodku, takie jak kupowalam na swoje lampy. I co? taniej niz tutaj bo to nawet 1$ nie wychodzi :mad: Im wiekszy tym drozszy normalka, ale jakbym miala taka mozliwosc za ta cene tutaj to kazdy bylby w pelnym Strass zrobiony. Mialam podobne drzewko ale w ksztalcie choinki i wieszalam na nim gwiazki Swarovskiego (strass sie rozumie), ale oddalam sasiadce drzewko bo juz za duzo mam dekoracji - Swarovski oczywiscie spakowany lezy w szufladzie. Maniu, też znalazłam na allegro 2 sprzedawców http://allegro.pl/swarovski-6328-xilion-bicone-8-mm-crystal-i5412078034.html http://allegro.pl/swarovski-6000-teardrop-crystal-11x5-5mm-i5021203422.html Czy możesz zerknąć i sprawdzić, mają właściwe kryształki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.11.2015 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 to są elements - czyli też bez ołowiu musisz szukać strass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.11.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 http://allegro.pl/strass-swarovski-28mm-8721-migdal-14-kolorow-i5739941830.html tu jest niby strass, ale nie wszystkie kolory mają hologram w opisie piszę, że są pokryte jakąs chemiczną powloką przez co się błyszczą ogłupieć można co ciekawe znalazłam też strass które w opisie aukcji elements Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 05.11.2015 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 spoko, nie nerwujcie sie wytlumacze to : nie przejmujcie sie jak Strass jest wlozony pod Elements - nie wszyscy wiedza ze Swarovski je wsadzil gdzie indziej juz 3 lata temu, nawet duze sklepy co zaraz udowodnie. Nie kazdy ma nowe szkielka - sklepy/spzedawcy moga miec nadal stare w starych opakowaniach gdzie nadal pisze elements. Swarovski nadal moze miec miliony ich wyprodukowanych w magazynach i takie wysylac beda - krysztalki sie nie zmienily, tylko ze tak powiem - nazwa na opakowaniu. Najwazniejsze - jesli tylko pisze ze jest Strass a w opisie nie pisze czy jest hologram lub nie jest pokazane - PYTAC. Inaczej kupicie "strass" a dostaniecie "spectre" - czyli bez olowiu, bez hologramu. Jesli zalezy wam na Strass - musicie sprawdzac i pytac. Jesli nie - niewazne jakie kupicie. Strass jest zawsze drozszy - to jest normalne - od spectrt. Sprzedawcy lubia oszukiwac i albo wciskaja Spectre pod opisem Strass albo - co gorsza - wciskaja podrobe ktora nawet nie jest Swarovskim a jakims innym wyrobem, niekonieczniem chinskim - krysztaly sa robione w wielu krajach. Ostatnio wojne prowadzilam na eBay i na Paypalu bo zbieram Pandore. Trafilam na 3 nieuczciwych i wcisneli mi kit podrobe, piana mi z ust poszla, oczywiscie wygralam, kase odzyskalam ale co sie czlek nawkurza to sie nawkurza. Dlatego tez...jesli mam kupic Swarovskiego - wole sam Strass kupic bo mam pewnosc ze jest hologram i wiem ze prawdziwy - tego poki co Chinczyki nie podrabiaja. (w przeciwienstwie do Pandory, ale i tak daleko od perfekcyjnosci sa i widac roznice). Wiec jesli chcecie miec pewnos ze jest prawdziwy Swarovski kupujcie Strass - nawet jesli zabierze to dluzej "uzbierac". Ja jak pisalam nie wszedzie mam Strass na lampach - bo to majatek kosztuje a mam lepsze pomysly jak wydac kase, temu kupuje Asfour na wieksze ilosci. Jak np. kule. Ale inne ksztalty Strass. I Strass i Spectra i cala reszta krysztalkow ma swoje numery. Chcac znalezc odpowiedni ksztalt u kilku np sprzedawcow - szukac wg numerow. Oczywiscie jesli dany sprzedawca sie zna a nie sprzedaje na odwal sie. Podaje Wam strone gdzie sa ksztalty, wielkosci i numery podane - i wlasnie wsie sa pod elements. Na to nie patrzcie, patrzcie ze sa hologramy i numery. Potem poszukam co mam w domu i pokaze Wam roznice na wielkosciach Strassa http://crystallineamerica.com/catalogsearch/result/index/?q=SWAROVSKI+ELEMENTS&limit=all jeszcze jedno - hologram najlepiej widac na czystych badz jasnych, im krysztalek ciemniejszy tym trudniej go znalezc, osobiscie tylko czyste kupowalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.11.2015 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Mania a jak wytłumaczysz tą aukcje gdzie piszę strass, ale 2 kolory z 14 hologramu nie mają, co zaznacza sprzedawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.11.2015 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 W Warszawie w Złotych Tarasach jest sklep firmowy Swarovski. Muszę się przejechać i zobaczyć czy nie dałoby się tam kupować. Oczywiście ważne jakie mają ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.11.2015 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 ceny pewnie maja zabójcze nie odwazyłam się tam zajrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 05.11.2015 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 ha ha...Emila....wyobraz sobie ze durna Pandora - jden charm potrafi byc drozszy od czegos Swarovskiego. Tutaj na kazdym wiekszym mall'u - TFU TFU - w Galerii jak to w PL nazywacie - sa sklepy Swarovskiego. U mnie na wsi jest ich 2 co wiem bo mijam czesto, moze i wiecej. Przedwczoraj szlam do Pandory i mialam zajsc do Swarovskiego zeby popatrzec jak sie swieci ale jakos nie wlazlam. Nie wiem czy sprzedaja krysztalki na lampy. Figurki oszem, bizuterie - nie mam nic bo nie przepadam, ale lubie popatrzec jak sie blyska - sie rozumie ze specjalnie swiatla ustawione odgrywaja swoja wielka role ale nadal jak krolestwo diamentowe. Na weekend sie majtne i zobacze czy sprzedaja, ale watpie - na lampy czesci raczej w sklepach z lampami badz specjalnie krysztalowymi czesciami - powinny byc jakies w PL, w koncu Swarovski jest austriacki i macie blizej wiec niby dlaczego u nas sa te sklepy a u Was by nie? jakos nielogiczne by to bylo. OK.......co do Strassa i niby braku hologramu na Emerald i Bordeaux - powinny byc! i dolaczam dowod. Wiec dlaczego on ich nie ma nie wiem. Znaczy powody moga byc dwa - badz to spectra badz ma bardzo stare szkielka gdy jeszcze hologramow nie robili - bo tak tez moze byc. Tymbardziej ze malo kto kupuje kolorowe, 90% ludzi czyste kupuje wiec takie moga miec lata swietlne . http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39160/SWAROVSKI%20ELEMENTS%20Crystal%20Pear%20Shape%208721%20Bordeaux%20Pear%20Shape%2028x17mm%202015-11-05%2017-37-34_zpsh1lwjpdz.png http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39160/SWAROVSKI%20ELEMENTS%20Crystal%20Pear%20Shape%208721%20Emerald%20Pear%20Shape%2028x17mm%202015-11-05%2017-38-24_zpsl6tfstgm.png ale ja juz bym ich nie kupila, bo nie ma hologramu - tak wiem, jestem snobka I to przed duze S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 05.11.2015 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 ps. 28mm jest bardzo maly - ostrzegam tylko, bardziej na kolczyki sie nadaje bo to niecale 3cm. mialam film ogladac, teraz musze poszukac swoich i pstryknac fotki kilkum..czy kilkom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.11.2015 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 u nas sklepów mniej bo bidni jesteśmy Nie ma kto kupować jakiś kryształowych durnostojek u mnie w mieście nie ma ani jednej gaerii, oprócz jednej malutkiej gdzie jest mini empik i 2 sklepy- duże sieciówki z butami i tesco mini fajne te kolorki, lubię takie... ale do żyrandola chyba tez bym ich nie dała. Chociaż taki jeden bordowy powieszony w centrum lampy fajnie by wyglądał... jak kolia brylantowa z rubinem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts