ivy17 10.11.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 No więc byłam i kupiłam Dzięki Pestko, wzięłam ostatnie cztery sztuki srebrnej Aniu pokaż proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.11.2015 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 (edytowane) Aniu pokaż proszę Tak na szybko cyknięte. Najbardziej zbliżona do struktury mesh jest ta szeroka srebrna. Jest odpowiednio sztywna, by uformować jakiś kształt. Udało mi się ich kupić tylko 2 sztuki. Te węższe ze srebrnym wzorem są ładne, ale bardzo cienkie i wiotkie. Może coś się uda z tego zrobić Kupiłam też malutkie szklane bombki, sople szklane oraz kilka wstążek Tak więc to nadal nie do końca to Maniu, wybacz zaśmiecanie Edytowane 13 Listopada 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 13.11.2015 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Tomkowa wyglądają super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.11.2015 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Tomkowa wyglądają super Cieszę się Obym umiała coś z tego wyczarować Fotki zabieram do siebie, żeby Mani porządek zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.11.2015 23:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 (edytowane) Tomkowa - ale u mnie mozna wszystko wsadzac! u mnie jest smietnik pospolity U mnie nic nowego. Czasu nie mialam osatnio a i balowalismy troche, nic w domu nie robilam, teraz wzielam sie za ogrodek i owijanie drzewek (snieg juz byl , przymrozki kazdego rana a potem mgla ze nic nie widac). Tutaj juz sie powoli zaczelo przygotowywac do swiat - bylo cieplo za dnia - duzo ludzi - wlacznie z nami - powiesilo swiatelka na zewnatrz. Ja narzie na choince. Zdjec to teraz dlugo nie bedzie bo nie ma nic ciekawego a i planow na jakies projekty nie ma - odpoczywam. Wzielam sie tylko za zbieranie prezentow zeby w grudniu jak kot z pecherzem nie latac i siedziec i sie smiac. Pare fotek jednak mam - jak bylo zapowiedziane tak bylo zrobione - swiatla zamocowane To byl pain in the ass bo w jeden kat nie bylo jak sie dostac drabiny na daszku nie dalo sie postawic ani na daszku oprzec bo daszek za szeroki i jeszcze by zgniotlo rynne, sie M nagimnastykowal z Rickiem (sasiadem) ze hej! Ale sie udalo ufffffff...... Zdjecia wiem ze zle ale wez czleku badz madry i psrtyknij w nocy! nie jest wcale tak ciemno bo mam lampe przed domem uliczna ale na zdjeciu ciemnosc diabelska wychodzi. Jest jak jest. AHA.....gdyby sie ktos dziwil dlaczego swiatla nie zamontowalismy w szycie dachu i garazu - bo nie chcialam! bo wtedy zle wyglada, bardziej jak swiateczne oswietlenie. Ma tylko oswietlac rogi domu. Mimo ze wyglada niby nie wysoko na zdjeciu - jest bardzo wysoko. Jak M to robil ucieklam do domu zeby nie patrzec. A jemu sie tak nogi trzesly ze potem go bolaly przez pare dni. Czlowiek nie przyzwyczajony a zadnego strazaka nie znamy http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39166/IMG_6159_zpsbz5yts4e.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39166/IMG_6178_zpsmvcma9pw.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39166/IMG_6289_zps5spiqu2f.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39166/IMG_6311_zpsucnkezay.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39166/IMG_6293_zpsr21miues.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39166/IMG_6306_zps9squkfcf.jpg Na zywo wyglada 100000x lepiej, ale nie poradze. W kazdym badz razie jeden sasiad z rogu az przylecial bo on tez tak chce. Ha ha... Mam jeszcze wiecej tych swiatelek i sie zastanawiam czy nie zalozyc tam gdzie daszek. To jest juz pikus i w kazdej chwili mozna zaloazyc badz sciagnac. Podlaczone sa w srodku garazu pod eee..?? czasownik? hmm, cos mi nie gra to slowo. OK...timer! wlacza i wylacza sie samo, ustawione na 6 godzin. a ze swiatecznych - kupilam dzisiaj czarny mesh: http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39166/IMG_6312_zpsry5fy1py.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39166/IMG_6315_zpsuyyufxlq.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39166/IMG_6314_zps46k67lkk.jpg niestety nie bylo ze srebrnym, ale te grubsze nitki sa ze sliskiego wiec sie blyskaja a te cieniutkie z matowego. Mieli ale wstawki zlote - a to odpadlo. niedlugo choinka ubieranie Edytowane 16 Listopada 2015 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 17.11.2015 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Jak widzę u Ciebie znowu szaleństwo. Dom z tym oświetleniem wygląda BOSKO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 17.11.2015 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 (edytowane) Maniu dom wygląda rewelacyjnie z tymi światełkami ! My w przyszłym roku jak skończymy elewację to też damy takie światełka . Pięknie to wygląda, a ja czekam z niecierpliwością na Twoją choinkę :rolleyes: NA pewno będzie boska:) PS a mam takie pytanie jeszcze, może mi doradzisz... Kupiłam kwiaty takie na choinkę i mają na brzegach dużo brokatu , który strasznie się osypuje Co zrobić żeby tak się nie robiło? Myślałam lakierze do włosów tylko nie wiem czy tak można, czy przy zaświeconych światełkach nie zapalą się czy coś? Help! Edytowane 17 Listopada 2015 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.11.2015 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Ledy są ultra zimne nic się od nich nie zapali. Mania ślicznie domek podświetliłaś brawo dla męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 17.11.2015 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Dzięki, bo już się martwiłam Mam właśnie ledowe światełka... Czyli psikać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.11.2015 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Dziewczyny dziekuje! Plan tych swiatel byl od poczatku tylko byl problem jak je zamocowac . Dopoki nie znalazlam swiatel ze mozna je inaczej pociagnac. A dom - nie chwalac sie - na zywo naprawde teraz rewelka wyglada. Bo na zdjeciu to guzik widac. Aniqa - mam jedna rade - jesli masz wysoki dom lub z trudnymi zalamaniami gdzie nie mozna sie dostac jak ja - zakladaj swiatla w momencie jak ci beda robic elewacje - bo ekipa bedzie miala odpowiednie narzedzia i odpowiednie drabiny itp. Przy wysokich domach zakladanie po skonczeniu domu potrafi byc niezlym wyzwaniem i w zaleznosci od trudnosci elektrycy moga zawolac wiecej. A tak jak juz rusztowania stoja - latwiej, lepsze dojscie itp. Aurora daj znac czy nadal mam pstrykac fotki step-by-step jak bede choinke ubierac zebym nie zapomniala, czy sobie rade dasz. Bo tak naprawde nie bedzie nic nowego w ubieraniu niz napisalam. Ale nie ma problemu pstryknac. Co do brokatu - moja choinka ma na sobie brokatowe koncowki i biale. Do dzis jak odkurzam nadal gdzies skads potrafia wylazic a zaraz bede ja znow ubierac. Ale nie wiem ile flaszek lakieru bym musiala uzyc. Tak wiec zostawilam. Bombki i dekoracje to ok, ale prawde mowiac nigdy nie probowalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.11.2015 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 PS a mam takie pytanie jeszcze, może mi doradzisz... Kupiłam kwiaty takie na choinkę i mają na brzegach dużo brokatu , który strasznie się osypuje Co zrobić żeby tak się nie robiło? Myślałam lakierze do włosów tylko nie wiem czy tak można, czy przy zaświeconych światełkach nie zapalą się czy coś? Help! Aniqa, jakie w końcu kwiaty kupiłaś? Eurofirany? Musze Cię zmartwić, ale lakier do włosów niestety nic nie pomoże, kiedyś próbowałam na brokatowych bombkach. Jedyne wyjście to lakier bezbarwny w sprayu, błyszczący. Wiąże się to niestety z wyniesieniem malowania z domu i czekaniem na wyschnięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 17.11.2015 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Moje kwiatki też się sypią- mają jednak przewagę -kosztowały 1/4 ceny, bo kupiłam je w lutym na poświątecznej wyprzedaży:) i grzecznie czekają spakowane w pudełeczku. Też zastanawiałam się nad lakierem do włosów, ale skoro już macie z nim doświadczenie to nie będę eksperymentowała. Maniu pstrykaj zdjęcia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 18.11.2015 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 (edytowane) Tak z Eurofiran mam te kwiatki i straaaaaasznie się sypią !okropnie wręcz Ja za 1 szt dałam 9,50 , najtańsze takie znalazłam . Tomkowa a czy lakier ten nie zmieni kolor materiału?Bo ja mam białe. i zastanawiam się czy nie zażółcą się albo choinka nie będzie potem śmierdziała.... http://i66.tinypic.com/24g0t1l.jpg W ostateczności lekko "otrzepię " te kwiatki i trudno będę odkurzałą ten brokat, bo szkoda mi ich zniszczyć... Maniu na szczęście dom mamy parterowy , ale i tak będą nam mocować światełka przy elewacji jak będą stały rusztowania.Warto , bo dom wygląda przecudnie wtedy ! Edytowane 18 Listopada 2015 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 18.11.2015 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Moje kupiłam w salonie z firanami. Dodaję zdjęcie ze strony Eurofiran i moje, jeszcze złożone z cenami. To są ceny wyjściowe. Warto jest rozejrzeć się w miejscowych sklepach. No i odchodzi jeszcze koszt wysyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 18.11.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Maniu, dzięki wam ceny nieruchomości wzrosną w okolicy Pięknie się prezentuje wasz dom. I w dzień i w nocy. Co będziesz robiła z tej czarnej siateczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 18.11.2015 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Tak z Eurofiran mam te kwiatki i straaaaaasznie się sypią !okropnie wręcz Ja za 1 szt dałam 9,50 , najtańsze takie znalazłam . Tomkowa a czy lakier ten nie zmieni kolor materiału?Bo ja mam białe. i zastanawiam się czy nie zażółcą się albo choinka nie będzie potem śmierdziała.... http://i66.tinypic.com/24g0t1l.jpg W ostateczności lekko "otrzepię " te kwiatki i trudno będę odkurzałą ten brokat, bo szkoda mi ich zniszczyć... Bardzo ładny kwiat! Kupowałaś stacjonarnie, czy w necie (za link wdzięczność )? Nie wiem, jak zachowa się ten materiał spryskany lakierem. Oprócz zmiany barwy, materiał też może się pokurczyć.. Ja miałam bombki, więc nie było takiego dylematu. Przyszedł mi jeszcze do głowy pomysł z pomalowaniem miejsc, gdzie tego brokatu jest najwięcej bezbarwnym lakierem do paznokci, albo popsikanie żelem w sprayu Hegron. On jest bardzo mocny i klejący. Może on da radę? Wypróbuję zaraz na swoich brokatowych wstążkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.11.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Na bezbarwny lakier do paznokci robiłam kiedyś złote błyski na jedwabnej kiecce. Kropelka lakieru i sypałam drobinki takiego pyłu złotego jak ramiarze używają do napraw złoconych ram. Wyszło genialnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 18.11.2015 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 (edytowane) Zrobiłam właśnie test na szerokiej białej wstążce z brokatowym wzorem. Niestety nie da się tak nałożyć lakieru do paznokci, żeby nie "rozlewał" się po materiale. Mimo, że starałam się nanieść wyłącznie na wzór, lakier rozszedł się po materiale. Po wyschnięciu zostają po nim plamy, ale brokat zupełnie się nie sypie edit: chyba mam jakiś lipny lakier bezbarwny, bo lakier kolorowy jest dużo bardziej gęsty i świetnie się trzyma miejsca na tkaninie. Musze się więc zaopatrzyć w super gęsty bezbarwny lakier do paznokci i będzie to, co potrzeba Edytowane 18 Listopada 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 19.11.2015 00:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 swego czasu jak robilam bombki i nakljalam Swarovskiego kupilam specjalny klej do takich spraw - nie rozlewal sie, zasychal przezroczysty i trzymal jak cement. Osobny uzywalam do naklejania materialow - specjalny klej taki - zeby chwycil a nie przecielk przez material (np. koronki jak chcecie). moze jeszcze nie jest za pozno - poszukajcie.a na calosciowe kwiaty itp - moze lakier do malowania przezroczysty? cienka warstwa.Ja za moe kwiaty niestety malo nie dalam a i tak cena cena - a sie sypia. Nie ma bata sie bedzie sypac. Nie ruszam ich. Odkurzam jak sie nasypie. Bo sie boje ze lakiery zzolkna i np. bialy kwiat bedzie potem zolty w plamy jakies a nie bialy. sasiad co tak bardzo oswietla dom na swieta w tym roku po bandzie pojedzie. Widzialam ile ma kabli w garazu i wzdluz domu pociagniete. Ale co postawil dzis na dachu nie wiem! bo sie ciemno robilo jak lazili po nim. Zobacze za dnia. I sie doczekac nie moge grudnia jak juz pozapala - bedzie na czym oko zawiesic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.11.2015 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 (edytowane) Maniu, może jakiś rodzaj werniksu w spryskiwaczu. Są tzw. fiksatywy do rysunków na papierze. One nie żółkną i mają pewną elastyczność np. http://www.artysta.sklep.pl/produkt/2543/202/fiksatywa_spray/talens_fiksatywa_skoncentrowana_064_spray_150_ml W Toronto jest sporo sklepów dla plastyków – sama wiesz – szczególnie w dzielnicy chińskiej (jeśkli jeszcze istnieje ) Klej do szkła http://www.pearl-beauty.pl/klej-profesionalny-bison-ultra-glue-2g-p-600.html Ale prawda jest taka, że jest to cyanoakryl. Klej ogólnie dostępny nawet pod postacią populalnej Kropelki. Tu może się przydać moja wiedza z czasów pracy przy konserwacji zabytków Edytowane 19 Listopada 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts