mania1220 27.11.2015 23:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Mania, jak zwykle wielkie WOW! Na zdjęciach nie widać aż tak wielkiej różnicy, ale w realu pewnie inaczej. Śnieżynki cudne:) U mnie z podbitki jeszcze kable wystają, a co tu mówić o lampeczkach. Poza tym mój dom stoi 65m od drogi, dookoła tylko sosnowy las i mimo, że mam sąsiadów to się nawzajem nie widzimy. Więc chyba tylko dla sarenek i dzików byłyby te cudeńka. No, niestety coś za coś. Sylwia - ja zazdroszcze takiego sasiedztwa! drzew, prywatnosci! Ja niestety tego nie mam. To moja bolaczka niestety ale w ludzkiej cenie nowego domu nie kupisz jak na osiedlu z coraz mniejszymi dzialkami. Cudenka mozesz powiesic na zewnatrz dla siebie, jak bedziesz w zimie wracala jak juz bedzie ciemno - oczy cieszyc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.11.2015 23:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Pestka, ja ci dam ponuro! ja ci dam jak w zamku Emila dobrze zauwazyla ze mam zly kadr - bo stalam przy samym ganku, od ulicy widac calosc. Melduje ze zaczepilam kalejdoskopiki na moich drzewkach kreconych, przez co nie trzeba bylo patykow. Moze to odstraszy potencjalnych zlodziei. No i teraz swieci pod sam dach. Tak jak zauwazylyscie - na zywo widac wszystko pieknie, niestety robiac zdjecie wychodzi to kiepsko bo jest ciemno. Jakbym statyw wyciagla i pstrykala pilotem i miala ustawione na duzym aparacie wyszlo by jak ma wyjsc - ale przyznam sie bez bicia - nie chce mi sie Moze jak napada sniegu bedzie widac wiecej, ja u ciebie Pestka, zdjecie wyszlo perfekt a przeciez w nocy. Poki co mialam deszcze i snieg zlazl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 30.11.2015 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Widzisz mój dom jest w kolorze złamanej bieli, z różowiutką dachówką mnich-mniszka i drewnianymi oknami kolor jest taki jak kiedyś były domy z naturalnym tynkiem białkowanym wapnem z dużą ilością pokostu. W środku wszystkie ściany mam bielusieńkie - pomalowane najzwyklejszym wapnem z pokostem, Julka ma tylko blękitne ściany w pokoju - do wapna dodałam odrobinke niebieskiego barwnika Melduję, że lampki na choinki na zewnątrz kupione - ciepłe białe mąż w rossmannie kupił - pestko zajrzył sobie, niedorogo wyszły. Kupił 2 szt - mamy 3 choinki spytałam się go, która choinke zamierza skrzywdzić - jutro pojedzie dokupić jeszcze jeden sznurek. kupi też przedłużacze i je założymy U Julki w pokoju na oknie wisi już jakieś dziwactwo ledowe. Wygrzebałam ze strychu w starym domu moją drucianą choinkę - w sumie jest fajna, tylko ja kiedyś muszę psiknąć, na srebno chyba. Na razie taka musi zostać zmajstrowałam z niej kalendarz adwentowy dla Julki. Wszyscy przy nim pomagali. Julka zrobiła numerki, maż dziurkował a ja zostałam świstakiem i wszystko składałam do kupy W wigilie kiedy zostanie ogołocona zawisną na niej pierniczki Fajnie świątecznie się już robi w domu na mikołajkowy weekend chciałabym już mieć choinkę w domu, tylko nie wiem czy uda mi się kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 30.11.2015 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Emila to dobrze, to nie masz tego typowego kogla-mogla Zanim wyjechalam - nie zwracalam uwagi na domy. Potem jak latalam to w sumie tez nie, chyba ze zobaczylam te seledynowe, rozow-majtkowe czy jakies wscielka neionowa zielen. I za kazdym razem jak lece rece mi opadaja jak tak mozna dom opaskudzic. A odkad wdepnelam w domowe sprawy to juz zwracam uwage na wszystko. A dzieciece pokoje to inna bajka - tam zawsze zadzi inne prawo, dziecko to dziecko i ma tak jak chce wiec kazdy kolor OK Choinka z torebkami pomyslowa! Podoba mi sie ja swiatelka zmienie za rok, jak kupie innego jelonka i cos innego nad garaz, a te opyle. Dlaczego masz nie kupic choinki? nie ma jeszcze? tu stoja wszedzie zywe po sklepach, po farmach, po poboczach. Melduje ze udalo mi sie kuoic te anielskie swieczniki...uffff...okazalo sie ze albo zle szukalam albo dostawili ale postawili w inne miejsca. Byly tylko dwa i je wzielam odrazu. Swieczek nie planuje w nie wsadzac, ale sie mi podobaly. Pstrykne to wsadze fotke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 30.11.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 (edytowane) Mania - seledyny, brzoskwinki to nic przy ŻÓŁTEJ elewacji!!!! jesuuu nie ma nic bardziej paskudnego. Facet który robił u nas eleacje miał dostep do taniej zółtej farby i każdemu ja wciskał. Nam oczywiście też proponował, bo to taki ładny kolorek, bedzie pasować do rzepaku który rośnie na polu obok Niestety kilku sąsiadów się skusiło na tą promocje. Serce nam zamarło kiedy poszedł z tą propozycją do domu naprzeciwko, Co prawda dzieli nas z kilometr, . Na szczęście poszli po rozum do głowy i pomalowali dom na śmietankowo. Widok z okien kuchennym mam uratowany. dopóki nie zrobili oświetlenia - a'la oświetlenie pasa startowego - ale to inna historia Nie mam pojęcia co kieruje ludźmi malującymi domy na takie tęczowe kolory, do tego jakaś zielona lub wściekło niebieska blachodachówka :sick: a wiesz, że czasem jest odgórny nakaz, że dom musi być zrobiony w danej kolorystyce. Jeszcze jak cie mogę, jak te kolory są podpartę historycznym wyglądem domów w danym miejscu. ale zazwyczaj są kompletnie od czapy, od widzimisie. Np. w okolicy pałacykow nowobogackich karzą budować tylko i wyłacznie zółte domy z wsiekło czerwonymi dachami. tam gdzie kostki gierkowskie z płaskimi dachami - domu o ze spadzistymi dachami. Choinka torebkowa dziękuje. Żywej choinki jeszcze nie widziałam nigdzie do kupienia, najwyżej wyślę męża gdzieś do szkółki z siekierą Pokaż świeczniki koniecznie. To w ogółe jest skandal, że fotek nie dałaś Edytowane 30 Listopada 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 30.11.2015 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 (edytowane) bo siedze i pisze z ludzmi i mi dupe truja a jeden to myslalam ze nacpany a on sobie sluchal muzyki na iphonie i tak sie wczul ze pisal nie myslac az w koncu mnie gejem nazwal ha ha dobre! autocorrection nie wylaczone i potem wlasnie takie durnoty wychodza he he zachcialo mi sie wypasionego pierscionka ze zlota z diamentami na swieta M powiedzial ze kupi jak mu pomoge - wiec pozbieralam bizuterie co mam i nie nosze badz sie znudzila i teraz mam zadyme z ludzmi pierscionek wypatrzony ok, po waszemu - z brylantami LOL duzo bling ok....mania gej moze i tak byc anyway...........kolor domu pod rzepak na polu hmmm...dobre wytlumaczenie no wlasnie, wiec pomysl jak mnie raza takie kolorki jak wpadam do PL, raz na kilka lat lece , nie przyzwyczajona, od ostatniej wizyty zapomnialam o tych horrorkach i nagle BUM, jakas teczowka po oczach bije. Palpitacji serca mozna dostac he he...ide pstrykne te swieczniki Edytowane 30 Listopada 2015 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.11.2015 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Mania sorki, ale bez tych dolnych podświetleń wyszło jak w Halloween u Adamsów. ALE NIE TO, ŻE MI SIĘ NIE PODOBA, TYLKO TAK CIEMNO, POWAŻNIE. Zamówiłam w Nadleśnictwie sosnę Dziś przyjechały śliczne lampeczki led z Tchibo. Zamówiłam tylko 2 sztuki i teraz żałuję, bo już wyprzedali. Cudne są, delikatne łezki na srebrnych cienkich drucikach. Pójdą do drewnianych lampionów, albo do przezroczystych szklanych bombek U Ciebie Mania, one się nazywają string lights led. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 30.11.2015 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Pestka bo stalam za blisko i tak fotka wyszla to bylo zdjecie wiec trudno ujac wszystko, na zywo normalnie wyglada. Ale jak wlacze spowrotem dolne oswietlenie to nie bedzie widac tych latajacych swiatelek, dolne podlacze po Sylwku jak przestane swietowac. Te swiatelka dzis mialam w rece :lol2: tylko zamiast jednego ciaglego bylo ich kilkanascie, ale nie wzielam bo gdzie mam je niby wsadzic, nie ma juz miejsca ani pomyslu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 30.11.2015 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 śliczne te światełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 30.11.2015 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 jestem gejem i mam dom rodem u Adamsow na koniec roku taki humor jest dobry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 30.11.2015 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 U Adamsów nie było fikuśnego reniferka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.11.2015 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Nasz sąsiad 2 latatemu wreszcie dom przemalował, ale nadal go nazywamy „ten z byłej zielonej paskudy”. Dach ma typowo dachówkowy. Czekajcie gdzieś mam fotkę robioną u mnie w ogrodzie i tle to paskudztwo jest. Moje domiszcze jeszcze w kompletnym proszku. A sąsiada teraz nie widać, bo zarosło. Nie mogłam zrozumieć – gość rzyga pieniędzmi: basen, kort tenisowy, 4 samochody w tym jeep i mini cooper i jeszcze wypasiony Harley, a dom wygląda jak toaleta miejska za PRLu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 30.11.2015 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Pestko czy ja dobrze rozumiem - buraczkowy dach i zielona elewacja? fantazja ludzka nie ma granic i za takie coś powinni do wiezienia wsadzać. Za szpecenie przestrzeni publicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 30.11.2015 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 ok , moje janiolki http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39172/IMG_6751_zps6m2vmpbh.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39172/IMG_6744_zps7xyca9cs.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39172/IMG_6750_zpswdpzb2l8.jpg jeszcze nie wiem czy tu beda stac, a jak tak to czy tak, moze je przekrece ze beda do srodka, nie bawilam sie tylko z siatki prosto na kominku wyladowaly tu sa moje nastepne szklane bomby dokupione http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39172/IMG_6740_zpsro5iqrp0.jpg najwiecej mam tcy duzych na choince ale sa czste jak ta mniejsza obok i taka szklana szyche kupilam, zamiast kuli postawilam na wyspie kolo wazonu http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39172/IMG_6742_zpsfzcfyofu.jpg a teraz ide na dwor i zobacze jak ten moj dom Adamsow wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 30.11.2015 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 wiecie co, w PL macie inne domy, tam te kolorowe dachy pasuja, tu nie...wyobrazacie sobie taki dach na moim domu? LOL jakikolwiek kolor oprcz grafitowego badz czarnego? ale ten dach pomaranczowy naprawde mnie powala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 30.11.2015 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Śliczne nowe nabytki. Janiołkowe świeczniki przecudne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.11.2015 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Maniu, masz ślicznie Ja zawsze dziury w całym szukam, ale nie żeby krytykować, bo nie każdemu powiem co mi się po głowie miącha. Tylko tym osobom, co wiedzą jaki użytek z różnych możliwości zrobić i szukają zawsze najlepszego, a na dodatek im to świetnie wychodzi. Muwię, bo obce oko widzi często czego twórca nie zauważył. To pomaga mnie w pracy, więc musi pomóc i innym. Dziś znalazłam zdjęcie naszej pierwszej choinki w tym domu. Ściany bez gipsowania, brakowało podbitki nad salonem i był beton na podłodze, ale choinka stanęła z czerwoną dekoracją. Energetycznie Na tym betonie moja córa urządziła Sylwestra. Jak następnego dnia wróciliśmy, wszystko było pokryte pyłem betonowym, a jeden z jej kolegów spał wtulony twarzą w „materac” z rozwiniętego rulonu wełny mineralnej. Na zdjęciach nic nie widać - tylko szary pył w powietrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.11.2015 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Eh, dobrze masz, że możesz wybierać, przebierać i tak świetnie bawić się dekorowaniem. U nas problem, bo jak jest to drogie. Ja nie przepadam za kupowaniem przez net, bo nigdy nie wiadomo, czy to co zamówiłam jest dobrej jakości. Zwracać nie cierpię. Na przyszły rok urządę polowanie na aliexpress z dużym zapasem czasowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 30.11.2015 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Pestko czy ja dobrze rozumiem - buraczkowy dach i zielona elewacja? fantazja ludzka nie ma granic i za takie coś powinni do wiezienia wsadzać. Za szpecenie przestrzeni publicznej Ciekawe jak wyglądałby mój domek w takiej kolorystyce, wśród sosenek... Feeeeee, może lepiej nie myśleć. Mania, bombeczki super, u nas niestety nie ma takich wielkich. A świeczniki - zawsze wypatrzysz coś ciekawego;) Czy ty dziewczyno aby jakiegoś banku nie obrabowałaś, bo te cholerstwa strasznie drogie!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 30.11.2015 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Eh, dobrze masz, że możesz wybierać, przebierać i tak świetnie bawić się dekorowaniem. U nas problem, bo jak jest to drogie. Ja nie przepadam za kupowaniem przez net, bo nigdy nie wiadomo, czy to co zamówiłam jest dobrej jakości. Zwracać nie cierpię. Na przyszły rok urządę polowanie na aliexpress z dużym zapasem czasowym Pestka, ja już wypróbowałam, że na zakupy ozdób choinkowych to się wybieram po świętach. Już pisałam,że kupiłam kwiaty i bombki na choinkę za 2,5-3 zł. To duża różnica do ceny wyjściowej. W tym roku pewnie zrobię tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts