Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Ale ja serio uważam, że Twoje jest najpiękniejsze :D Inne gwozdki, mniejsze lusterka, dodatkowe srebrne obwódki, po prostu jest cudne :yes:

Eagan jest moją miłością od dawna, potem trafiłam na Twój wątek i zobaczyłam Twoje lustra, w tym to nad kominkiem i ucieszyłam się, że jest gdzieś w świecie osoba, która lubi lustra tak bardzo, jak ja :D

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie wiem jaką ma wielkość i cenę ale znalazłam coś takiego.

http://www.instile.pl/upload/galeria/g_500x315/img_acc5.png

źródło

A tu (klik) masz zwykłe gwoździki w różnych wielkościach

i jeszcze takie cuś, chyba za duże ale może w innym diy się przydadzą, są również ozdobne okucia na narożniki (klik)

http://sklep.sztukazdobienia.pl/11282-large_default/sztuka-metal-4szt-rozetka-delikatna-srebro.jpg

Edytowane przez Doriko

Mialam stroik na drzwi ktory kupilam swa lata temu. Niestety byly tylko zlote albo czerwone. Jakies dwa tygodnie temu go rozparcelowalam i wszystko co na nim bylo wlacznie z szyszkami - oddalam sasiadce

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39179/IMG_6316_zpshhpmfnmp.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39179/IMG_6317_zpsfbsfbxxq.jpg

i zrobilam sobie nowy

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39179/IMG_7023_zpsazktol01.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39179/IMG_7024_zpsbupjsw4k.jpg

dzis Mikolajki :rolleyes:

Mikolaj sie po osiedlu paletal - chwycilam go za wora :p tego z prezentami!!!

dostalam to co chcialam i dokladnie jakie chcialam i sie musze pochwalic

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39179/2_zpswjxu0ol0.jpg

i na dodatek - po wielkiej walce ale szczesliwie wygranej Akoya i Tahitanska

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39179/er_zpsn55qlh3o.jpg

bo ile w dom mozna pakowac

Nakrecilam dyskoteke u sasiada musze zobaczyc czy sie wklei tu czy nie za duze

Wianek super aż nabrałam ochoty na zrobienie własnego ale u mnie na zewnątrz nic się nie uchowa. Wichura za wichurą. Nasza ulica powinna się nazywać wichrowe wzgórze.

Prezenty przepiękne :) musisz ślicznie podziękować swojemu mikołajowi.

Chyba niegrzeczna byłam bo nic nie dostałam za to upolowałam sobie parę rupieci do renowacji więc sobie wynagrodziłam :p

Sąsiedzka dyskoteka koszmarna.

Maniu, stroik śliczny, prezent jeszcze bardziej :D U mnie też Mikołaj się spisał i przyniósł to, co w liście napisałam :D

Podświetlone cegły na domu sprawiają wrażenie, że się wszystkie ruszają, niesamowite :) A sąsiad dał czadu, nie ma co :lol2: U nas pewnie wywołałby skargi sąsiadów, że spać się nie da :rotfl:

Piękna biżuteria.

Wianek ślicznie Ci wyszedł. Ja w końcu żadnego nie zrobiłam, nie ma czasu na zakupy jechać.

Dom sąsiada jest przerażający :o to chyba powinno się leczyć:p

U mnie od 2 dni choinki przed domem ubrane w lampeczki

Julka choinkę swoją dzisiaj ubrała.

A salonie stoi już cudna jodła i walcze z lampkami :bash: coś czuję, że całą noc będę ją obwijać i zawijać...

Sylwia, czy to Twoje kocisko :)

Mania fajne te błyski na domu u Ciebie, ale sąsiada to bym chyba spaliła, albo zrobiła mu jakieś inne kuku.

A ja zamówiłam sobie w nadleśnictwie... sosnę na święta. Są piękne, nie sypią igłami, tylko przywiozą mi dopiero w tygodniu przedwigilijnym :(

Sylwia, czy to Twoje kocisko :)

A ja zamówiłam sobie w nadleśnictwie... sosnę na święta. Są piękne, nie sypią igłami, tylko przywiozą mi dopiero w tygodniu przedwigilijnym :(

Tak, to moje kocisko:)

A sosenki polecam. Mam je dookoła-mieszkam w sosnowym lesie. Pięknie pachną i faktycznie się nie sypią.

Sylwia pieknie wyszlo !! :rolleyes:

Czy mialas juz pytanie - czy tam jest choinka?????? bo ja mialam. Kilka razy ha ha...mimo ze glebiej wepchnelam mesh to mam duzo kwiatow i trzeba tych galazek szukac :wiggle:

Co do Mikolajka - latwo go bylo zlapac......za wora....:wiggle:.......bo wielki na kilka metrow

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39180/IMG_6828_zpsqancazub.jpg

tu u drugiego sasiada.

Co do oswietlenia typu "dyskoteka".

Dlaczego jestescie takie zgorzkniale :cool:

Czy naprawde musi byc smutno, szaro, nudno???

ja bym nie zalozyla, by sie mi nie chcialo, duzo roboty, ale z usmiechem patrze na taki domek. Wesolo, inaczej, 100% swiatecznie, no co z Wami?? :eek:

Polacy zawsze zrzdza i marudza eh, wylazcie z tego wora :)

Wiecie co - zycie jest krotkie, trzeba sie cieszyc wszystkim a naprawde na zywo to wyglada wesolo i mniej tych swiatelek niz na tym zdjeciu co wkleilyscie. I wszystko sie trzyma kupy i ma sens.

Pozatym nie, one nie swieca cala noc. U kazdego - u mnie tez, swiatla sa podlaczone do czujnikow - wlaczaja sie jak zaczyna sie robic szaro a wylacza 10-11 w nocy, nikt cala noc nie swieci .

Ogolnie na osiedlu w tym roku wiecej domkow sie przystroilo i kazdy kto przyjezdzal do mnie odebrac swoje zakupy - chwalil i mial miche usmiechnieta ze jest na co popatrzyc. Jeden tylko ten dom mryga i jest prawdziwe widowisko i sero wyglada to cool :cool:

To witam w gronie zakoconych forumowiczów :wiggle:

Ja mam do lasu rzut kamieniem, czyli jakieś 150 m w linii prostej. Oczywiście mam sosny u siebie w ogrodzie, ale ciętej jeszcze w salonie nie miałam. Widziałam rok temu u znajomych. Pięknie wyglądała. Dlatego zamówiłam. W dodatku będę mogła wybrać w lesie (w szkółce), którą dla mnie wytną :)

Nie jesteśmy zgorzkniałe i nie zrzędzimy, Maniu, ale... Jak widzę taką przesadę jak u Twojego sąsiada, to mi się obiad cofa. Wszystko ładnie tylko co za dużo to fatalnie wygląda.

Nie mogę obejrzeć choinki Sylwi, bo forum się zbiesiło i zdjęcie otwiera się ale zakrywa jest okno z postem. :(

Pestka a ja nie uwazam ze to przesada, gdyby tych domow bylo kilka naraz w ten sposob - wtedy pewno tak, ale w takiej sytuacji wyglada to fanie i wesolo - tymbardziej ze mamy zero sniegu i na swieta tez sie zapowiada zero sniegu a tak czlowiek czuje te swieta.

No ale kazdy ma swoje zdanie i Cie rozumiem. Mnie tez duzo razi w PL - np naduzywanie angielskich slow na dodatek poprzekrecanych na polska modle :sick:

Dla kogos takiego jak ja co tu zyje ponad polowe swojego zycia jest to smieszne. Rozumiem nalecialosci ale w PL jest tego za duzo - tak jak w Twoich oczach ten dom.

Mi sie tez sie ta fotka z choinka nie otwierala, okazalo sie ze sie otworzyla za okienkiem

Spróbuj najechać na zdjęcie, prawy klawisz i "otwórz odnośnik w nowym oknie".

Co do kotów - to ten jest"pokojowy", ale latem jak mam otwarty taras to ucieka "na wolność". W domu są jeszcze trzy dachowce- mama (planowana), uratowana znajda- tata i ich pociecha. Jest jeszcze pies, więc całkiem nas sporo;)

Edytowane przez SylwiaS

Ten dom Twojego sąsiada, to przynajmniej jest starannie zrobiony, a u nas ludzie wieszają światełka od sasa do lasa, bez pomysłu, przypadkowo. Tu kawałwm kolorowego miga, a tam zwisa smętnie ze świerka przed domem parę linek z lampkami. do tego na balkonie stoi jelonek i miga. Nie jest to ani ładne, ani staranne.

Dom sąsiada mnie drażni estetycznie, ale masz rację, jak się bawić to na całego.

Naleciałości obcojęzyczne w PL, to klęska. Ja nie mogę patrzeć na nazwy osiedli, biurowców, sklepów angielskie (głównie). To jest uważam chore :( Czemu nie wymyślić czegoś fajnie brzmiącego po polsku? To nasz kraj, nasz język. Zupełnie jak byśmy byli gorsi od innych. :(

Spróbuj najechać na zdjęcie, prawy klawisz i "pokaż obrazek".

Co do kotów - to ten jest"pokojowy", ale latem jak mam otwarty taras to ucieka "na wolność". W domu są jeszcze trzy dachowce- mama (planowana), uratowana znajda- tata i ich pociecha. Jest jeszcze pies, więc całkiem nas sporo;)

U nas też 3 sztuki. Dwóch elegantów w taxedo i szaro ruda królowa kotów. Mają kocie drzwiczki, więc cały rok chodzą wolne.

U nas też 3 sztuki. Dwóch elegantów w taxedo i szaro ruda królowa kotów. Mają kocie drzwiczki, więc cały rok chodzą wolne.

Nas jest więcej -razem 4 szt. Zanim zamieszkaliśmy w lesie mój persik dostawał kataru jak tylko otworzyło się okno. Teraz biega po lesie i pije wodę z oczka wodnego. Natura leczy;)

Sylwia pieknie wyszlo !! :rolleyes:

Czy mialas juz pytanie - czy tam jest choinka?????? bo ja mialam. Kilka razy ha ha...mimo ze glebiej wepchnelam mesh to mam duzo kwiatow i trzeba tych galazek szukac :wiggle:

Co do Mikolajka - latwo go bylo zlapac......za wora....:wiggle:.......bo wielki na kilka metrow

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39180/IMG_6828_zpsqancazub.jpg

tu u drugiego sasiada.

Co do oswietlenia typu "dyskoteka".

Dlaczego jestescie takie zgorzkniale :cool:

Czy naprawde musi byc smutno, szaro, nudno???

ja bym nie zalozyla, by sie mi nie chcialo, duzo roboty, ale z usmiechem patrze na taki domek. Wesolo, inaczej, 100% swiatecznie, no co z Wami?? :eek:

Polacy zawsze zrzdza i marudza eh, wylazcie z tego wora :)

Wiecie co - zycie jest krotkie, trzeba sie cieszyc wszystkim a naprawde na zywo to wyglada wesolo i mniej tych swiatelek niz na tym zdjeciu co wkleilyscie. I wszystko sie trzyma kupy i ma sens.

Pozatym nie, one nie swieca cala noc. U kazdego - u mnie tez, swiatla sa podlaczone do czujnikow - wlaczaja sie jak zaczyna sie robic szaro a wylacza 10-11 w nocy, nikt cala noc nie swieci .

Ogolnie na osiedlu w tym roku wiecej domkow sie przystroilo i kazdy kto przyjezdzal do mnie odebrac swoje zakupy - chwalil i mial miche usmiechnieta ze jest na co popatrzyc. Jeden tylko ten dom mryga i jest prawdziwe widowisko i sero wyglada to cool :cool:

Dzięki Maniu, miałam świetną nauczycielkę.

Co do "dyskoteki" to zgadzam się z Tobą. Taki obrazek zawsze wywołuje uśmiech na mojej twarzy. Sama tak bym nie chciała, ale u kogoś mi nie przeszkadza. Wystarczy posłuchać komentarzy dzieci-zawsze zachwycone. A chyba o to chodzi. Co do naleciałości-jak słyszę takie teksty u mojego nastolatka to mnie krew zalewa.