mania1220 21.07.2011 03:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 (edytowane) Dywany. Na gore jeszcze nie wiem ale na dol napewno chcemy z dlugim wlosem. Moj M chce ze skory kudlaty ja znowu wole kudlaty sztuczny. Kiedys wypatrzyl jakis w Zakopcu i sie uparl na niego a cwana bestia juz wie ze mozna zamowic i zrobia jaki sie chce wiec dupa blada. Zostalo tylko wyperswadowac mu jakos. Kolor - zalezy od koloru kanap i podlog jakie zrobimy. Ale napewno jasny, szary lub grafitowy. Teraz mam dwa jasniutkie - no musialam bo ciemny salon i jadalnie mam zeby rozjasnic. Ujezdzilam sie za nimi zeby byly dwa ze hej, w kazdym cos mi nie pasilo i na koniec kupilam dwa....najtansze jakie byly Okazalo sie ze najtrafniejsza decyzja jaka podjelam. Mam je juz kilka miesiecy i sie po nich codziennie lazi bo sie nie da przez nie nie przejsc przez uklad kanap i pokojow. I co? Nawet sladu nie ma ze byly lazone! A nawet w buciorach sie lazilo i pies po dworzu po deszczu i blocie, no mucha nie siada. Nie wiem co to z czego zrobiony ale i miekki i kudly nie wylaza i sie nie brudzi skubany. W kazdym badz razie tutaj na takie sie mowi "shag rug". Niestety nie wiem jakie okreslenie jest w Polsce - znow mi brakuje slowek. Kudlaty? Puchaty? Bo wklikalam skorzany i mi skora wyskoczyla a nie o taki chodzi. Pozatym i tak wole sztuczny....jest jakas nazwa na te dywany?? Ktos pomoze?? help...help....help??? takie jak te dwa: http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/spaghetti-rug.jpg http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/shag_area_rugs_cuks_lg.jpg tu opcja innych kolorow ale wlos nie ten http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/9a7d4afa22909645e122f6be9f31.jpg http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/dd_dywany_Mixer_1.jpg http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/black-shag-rug.jpg damn...znow ta Barcelona chair. No nawet jakbym chciala nie mam gdzie tego fotela juz wciupac Mimo ze zakochana w nim jestem i siedzi sie w nim extra...ale juz pisalam o tym. Jeszcze jedna opcja dywanu...:p:p:p http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/dywan_kapcie_logo.jpg TO CO??? pomozecie? jak sie one nazywaja? A moze wcale nie maja specjalnej nazwy? Bo nie wiem jak szukac a stad dywanow ciagac nie bedemmmmmmmmmmmm.... Edytowane 21 Lipca 2011 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 21.07.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 jak to w Polsce bywa, proponuję przejrzeć naleciałości języka angielskiego shaggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 21.07.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Szablony, bez wątpienia, są praktyczne - troszkę cierpliwości powiązanej z dokładnością i wybrany motyw na ścianie wygląda cudnie. Castoramy, aż tak bardzo nie polecam - po prostu, często o niej wspominam, bo mam ją blisko siebie. Można by rzec - rzut beretem - i kiedy chcę coś podpatrzeć lub się dowiedzieć, to wsiadam w swoje pierdzitko, myk i jestem na miejscu. Są inne super hiper markety budowlano-remontowe, np. leroy merlin, praktiker. Jednak, te nie są w moim zasięgu. Maniu, piszesz, że będziesz miała (planujesz mieć) sporo ładnego, ale niezbyt praktycznego wyposażenia. No, nie wiem. Design design-em - owszem pokazujesz go całkiem sporo - jednak, z tego, co czytam (a czytam Ciebie od początku) to - i nie ukrywasz tego - wychodzi z Ciebie całkiem spora nutka pragmatyzmu. Jestem ciekawa, jak to z Tobą będzie, kiedy tu przylecisz i przyjdzie się Tobie zmierzyć z naszą polską rzeczywistością zakupową. hm... E tam, dajmy temu spokój. Przyjdzie czas, to i moja ciekawość będzie zaspokojona lepiej wróćmy do tego, co jest obecnie "na tapecie", czyli kuchnia. Pojemników na chleb, cukier, herbatę i przyprawy jest całe mnóstwo - do wyboru i koloru, jakie tylko chcesz. Jeśli chodzi o zlew 2-komorowy wpuszczany w blat, też nie jest problemem by taki dostać. Gdzieś widziałam (tylko nie wiem, gdzie) taki 3- i 4-komorowy. Dwie lub jedna, mniejsza komora, właśnie na sztućce, noże i takie tam mniejsze krupy, jakie się używa w kuchni. Maniu, wystarczy poszukać, popatrzeć i kupić. A, to dopiero przed Tobą. Powiedz mi tylko - co to jest, to takie ładne, wypatrzone za 8zł? Mnie to się kojarzy z podstawką - dobrze myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 21.07.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 i nastepna przepiekna kuchnia z IKEA. Backsplash mi sie podoba okropnie. No nie wiem, chyba jednak mozaika bedzie dobrze wygladac \z bialymi szafkami. http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/c3472987-1.jpg \ dlaczego tak ciezko sie zdecydowac? Za duzo ladnych rzeczy, nie wiadomo co wybrac bo ciezki wybor. I to ladne, i tamto ladne i siamto ladne...nie wiem, zapalki ciagnac?? doskonale Cię rozumiem i widzę że mamy podobny gust. Uwielbiam wzory damaszku, a nawet nie wiedziałam, że mają taką nazwę dzieki. U mnie na dwóch ścianach królują w odcieniach brązów/beży:D No i widze, ze do kuchni podoba Ci się biały Adel + mozaika metalic silver ja dałam tylko wąski decor i powiem Ci, że na całej scianie sobie tego blasku nie wyobrażam mozaika jest przepiękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 21.07.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Nie planujemy zmywarki i chyba jej nie kupimy . Dlatego chcemy zlew z dwoma komorami. A na pytanie dlaczego - nie mam. ( ... ) No jakas taka zacofana jestem ( ... ) ja też nie mam i nie miałam. A wcale zacofana nie jestem. Po prostu - nie miałam, bo w bloku nie miałam gdzie jej wstawić... teraz też nie mam, bo nie kupiłam jeszcze. Myślę, że taki "wynalazek" będzie bardzo fajnym prezentem pod choinkę. oczywiście, jak skończę zaplanowany remont i zabiorę się za kuchnię. uuuu.... kiedy to będzie... ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BlueMoon 21.07.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Chciałam się przywitać, świetne inspiracje, w moich ulubionych barwach i stylu glamour - będę wierną podczytywaczką pozdrawiam z Wieliczki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 21.07.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 ja też nie mam i nie miałam. A wcale zacofana nie jestem. Po prostu - nie miałam, bo w bloku nie miałam gdzie jej wstawić... teraz też nie mam, bo nie kupiłam jeszcze. Myślę, że taki "wynalazek" będzie bardzo fajnym prezentem pod choinkę. oczywiście, jak skończę zaplanowany remont i zabiorę się za kuchnię. uuuu.... kiedy to będzie... ech... Ja też uważam że brak zmywarki to nie jest objaw zacofania...po prostu często nie odczuwamy potrzeby posiadania takiego sprzętu dopóki go nie wypróbujemy;).... gdy robiłam remont kuchni w 2007 (w starym domu) broniłam się rękami i nogami;) przed zmywarką i robiąc nowe meble wzięłam zlew dwukomorowy (kuchnia nie była zbyt ustawna i według mnie nie było dla niej miejsca i nie była mi potrzebna, bo mąż zmywał naczynia:lol2:) ale pół roku później mój mąż zmienił zdanie i właśnie "pod choinkę" kupił sobie zmywarkę wolnostojącą (skoro w zabudowie nie było dla niej miejsca)... na poczatku byłam wściekła, że kupił coś bez uzgodnienia, że to nie potrzebny wydatek i "luksus", itd... a teraz... hmmm... kobieta jednak zmienną jest:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.07.2011 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 dzieki, znalazlam :) jeszcze je "wlochacze" nazywaja sie okazalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.07.2011 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 doskonale Cię rozumiem i widzę że mamy podobny gust. Uwielbiam wzory damaszku, a nawet nie wiedziałam, że mają taką nazwę dzieki. U mnie na dwóch ścianach królują w odcieniach brązów/beży:D No i widze, ze do kuchni podoba Ci się biały Adel + mozaika metalic silver ja dałam tylko wąski decor i powiem Ci, że na całej scianie sobie tego blasku nie wyobrażam mozaika jest przepiękna Witam i zapraszam Adel jest na drugim miejscu "w razie jakby cos" ale jestesmy nastawieni na Abstrakt bialy polysk, jak sie cofniesz w moich postach to zobaczysz Sliczna masz kuchnie juz zajrzalam! U nas jednak ma byc ciemny blat (czarny lub grafitowy) wiec nie bedzie sie tak swiecie, ale ja i tak lubie BLING-BLING A chce zrobic takie cos: wklejam miniaturki bo juz to pokazywalam. Zdaje sie ze to te same co Ty masz...Dune. Ale patrzac na rozne tyly sie gibalam na strony, jednak ciagle wracam do tego ukladu. Nie na calosc, ale jak na tym zdjeciu pierwszym na wysokosc plastra czyli jakies 30cm a reszta 20 cm biale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.07.2011 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 kardamina taaaa...to podstawki za cale 8 zlotych Wynalazlam ja w Black red White na dodatkach. Co do urzadzenia...ehh...Jakby to napisac. Ten domek to nasze odwieczne marzenie. Bedziemy juz bez obowiazkow, mozemy w koncu o sobie pomyslec - i doskonale wiesz o czym mowie nie ? Staram sie byc praktyczna ale czasem to nie wychodzi. Bo to co mi sie podoba niestety jest drogie Jak sie da - po inspiracjach szukam zastepstw. Ale nie we wszystkim ustapie bo jak napisalam - to ma byc nasze spelnienie marzen. Teraz moge spelnic moje widzi-mi-sie. Mam duzy plus ze mam ten dom. Moglam wziasc kredyt i wybudowac wiekszy lub kupic wiekszy, doszlismy do wniosku ze po co. Taki nam starczy. Dlatego moge wpakowac kase w dodatki czy urzadzenia jakie chce. Plus tez mam taki ze jestem tutaj i przelicznik chociaz juz jest do dupy, nie to co 10-20 lat temu nadal - jak dla nas cenowo jest jeszcze OK. Inaczej bym sobie na takie wypasy i bezsensowne wydatki nie pozwolila. Owszem, wklejam duzo inspiracji. W przeciwienstwie do Was wklejam je tutaj zamiast w osobny prywatny folder. I powiem Ci dlaczego Bo sama duzo zobaczylam i sie zainspirowalam tutaj. Na necie. Na Muratorze. I niekoniecznie musialam komus napisac ze sciaglam jego pomysl - ot, zobaczylam, spodobalo mi sie, poddalo pomysl. Wklejam wiec bo widze ze duzo ludzi oglada chociaz nie pisze, bo moze sie komus sprzydac i pomoc jak mi. Pozatym przeciez fajnie poogladac fajne sprawy, nawet jesli sa w strefie marzen?? przyjdzie i czas ze skoncza sie plany, inspiracje a zaczne wklejac fakty i dokonania. Sama na to czekam i sie doczekac nie moge. Poki co fruwam w obloczkach i marze i plany robie i kombinuje co z czym i jak zjesc bo przeciez z tego sie ma koncowy efekt wylonic. A moze przez to komus pomoge? Kto wie. Czasem glupie zdjecie jakiejs aranzacji duzo daje. Po sklepach nie laze...nie lubie. A tutaj nie mamy jednak jak Wy Ze kazdy sklep na necie, mozna kupic wszystko i jeszcze do domu kurier przywiezie i zamontuje nieraz. No nie ma tego tutaj. Kilka sklepow to tylko ma i to duperelki. Bylam w szoku jak to odkrylam i szwagier potwierdzil...no ale juz pisalam ze na zadupiu mieszkam, w kraju ktory sie zatrzymal w latach 90tych ze wszystkim. Ameryka to juz nie ta Ameryka co kiedys. Byla...za komuny. Teraz tutaj tyly. I to duze. A jak ze mna bedzie w Polsce? Pewne rzeczy ktore mamy w planie beda na 100% kupione, np kafle moje do salonu, agd ktore chcemy, kafle do lazienki itp. Po prostu zrobimy tak jak zawsze robie...upatrze i koniec, nie ma przebacz. Wchodze do dklepu i odrazu bez ogladania mowie - to chce. I wychodze ze sklepu po 5min zaplaciwszy. Z reszta jak z dodatkami - pole do popisu. Napewno sie wiele zmieni ale pisalam o tym kilka razy No i...ze nie chodze po sklepach to nawet nie wiem co jest innego niz mam, albo co nowego...nawet glupie zawieszki na myjke na magnes czy ceramiczny chlebak. Dla mnie to bylo ooo...nowosc. Moze i tu jest ale ja nie wiem? Gdyby nie ten remont i murator i polskie sklepy na necie nadal bym zyla w sredniowieczu :) Zlewu nie chce z kilkoma komorami ze nawet komora na sztucce jest. D|wie komory, a koszyczek na suszarce nakladany. Wiem, widzialam te o ktorych piszesz. gopax ...mialam zmywarke. I tak sie kokczylo ze...zapominalam ze ja mam i mylam przy zlewie Kiedys sie imprezowalo od piatku do niedzieli, dom zawsze pelen ludzi, garow duzo a ja jak ta durna stalam i mylam. A zmywarka se stala! Kwestia przyzwyczajenia napewno. Nie planujemy ale moze kupimy. Chociaz prawde mowiac wole zamiast zmywarki kupic chlodziarke dla M na piwko. Glupie nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.07.2011 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Chciałam się przywitać, świetne inspiracje, w moich ulubionych barwach i stylu glamour - będę wierną podczytywaczką pozdrawiam z Wieliczki!!! Witam Cie serdecznie i zapraszam Komentarze i rady mile widziane Wieliczka Udalo mi sie raz tam byc za dziecka, do dzis pamietam jak sciany lizalam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 21.07.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 (...) Chociaz prawde mowiac wole zamiast zmywarki kupic chlodziarke dla M na piwko. Glupie nie??? czy głupie???? nie, chyba nie...to kwestia potrzeb... u nas z kolei taka chłodziarka stałaby nieużywana:), bo u nas piwo od wielkiego święta... ja nie lubię, wręcz mi "śmierdzi" to i mojego męża jakoś nie ciągnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.07.2011 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 czy głupie???? nie, chyba nie...to kwestia potrzeb... u nas z kolei taka chłodziarka stałaby nieużywana:), bo u nas piwo od wielkiego święta... ja nie lubię, wręcz mi "śmierdzi" to i mojego męża jakoś nie ciągnie... hahahah...czekaj...bo zaraz sie okaze ze jak chce chodziarke to duzo pijemy heheh. To nie tak. ja ja chce bo mam ja teraz i wyglada bombowo. No, poprostu ma se stac i ma se wygladac . Pic ? Ja? Nie wiem, kiedys za mlodu jak sie mialo lat 20 to sie dzamprezowalo co weekend. Przez dwa dni od piatku a w niedziele sie kaca leczylo. I nie mowi o piciu piwa...ale mocniejsze trunki, typu wodka, tequilla. Z biegiem czas przeszlo. teraz u nas imprezy? Nie ma. Zrobilam sie jakas domatorka, nawet do kogos niechetnie ide jak wiem ze bedzie morze alkocholu (kurna, jakie ch czy h??). Przestalam pic, nie wchodzi mi, nie lubie. Jak napije sie drina raz na pol roku to swieto Serio! Moj M owszem lubi piwko ale tez zadko. Na weekend 3-4. czasmi zero przez miesiac. Odeszlo nam od kuprow. Piwa tez nie lubie . Smierdzi mu skunksem. A tych zwierzaczkow to sie tutaj nawacham dosc. Do tego stopnia ze jak M wypije piwo to dostaje eksmisje z lozka i spi gdzie indziej bo nie chce tego odoru wachac co wylazi, taka wredna jestem Branza alkocholowa by przy nas zbankrutowala jakby mieli na nas liczyc ALE...........moj M pije duzo wody. I jak mi przynosi zgrzewke 24 buteleczek to wiesz jak lodowka by wygladala? Ta jego woda zawsze laduje w tej lodoweczce. Nie musze kupowac jej bo mamy dwie spizarnie na dole, jak kupie to tylko dlatego ze jak napisalam - wyglada cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.07.2011 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 jest poludnie i juz wyoska temperatura. W tej chwili jest "niby" TYLKO +34C, ale z humiedm jest juz +46C. Po poludniu ma byc z humidem +49C. Czyli u mnie na gorce bedzie ponad 50C i to grubo. Juz jest ostrzezenia ze mamy heat wave. Chowac sie kto moze. Wspolczuje tym kto nie ma klimatyzacji w domu.Nie trzeba na pustynie jechac...chociaz w sumie tam lepiej, tam humidu nie ma, gorac sie inaczej odbiera. Przy humidzie woda sie oddycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.07.2011 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Problem z okapem? Poszlam po rozum do glowy a teraz z pomyslem wracam zebyscie mi doradzily Wlazlam na program kuchenny i...pozmienialam rozne okapy. Wybralam tylko te ktore mnie interesuja wygladem, inne nie wchodza w gre, wiec je wkleje a Wy mi doradzcie ktore lepiej wygladaja w tej mojej smiesznej kuchni. Wybralam 3. Kurzolap pasujacy do reszty AGD, tube i dwa ale niby jeden prostokatny, jeden na 60cm a drugi dluzszy. Z przodu i zboku. Prostokatny bedzie wygladal tak samo dlugi jak i krotki z boku. Mowi sie ze okap powinien byc na szerokosc plyty a nawet szerszy. No niby tak. Ale te 60tki tez wygladaja ok nad duza plyta. Tu akurat plyta jest 90tka, ja bede miec max do 80tki bo szafki sa 80tki. http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/2-5.jpg http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/1-4.jpg http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/4-2.jpg http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/5-2.jpg i z boku: http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/7-3.jpg http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/9-3.jpg http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/6-2.jpg no i?? Jak myslicie? Bo teraz patrzac na wizualki jestem w kropce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 21.07.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 ciężko jest komuś radzić, przecież to Twoja kuchnia i okap ma Tobie odpowiadać, pasować do Twojej wizji a jak już sama powiedziałaś Ty jesteś "inna" i Twoje upodobania nie mieszczą się w szablonach:lol2:... ja bym chyba brała pod uwagę wersję 2 i 3 a Ty musisz zdecydowac sama:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.07.2011 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 ciężko jest komuś radzić, przecież to Twoja kuchnia i okap ma Tobie odpowiadać, pasować do Twojej wizji a jak już sama powiedziałaś Ty jesteś "inna" i Twoje upodobania nie mieszczą się w szablonach:lol2:... ja bym chyba brała pod uwagę wersję 2 i 3 a Ty musisz zdecydowac sama:) czekaj, rece i nogi mam takie same, palcow tez po 5 w kazdej konczynie, przynajmniej tak ostatnio to wygladalo jak stalam przed lustrem Zartuje oczywiscie. No w szablonach sie nie mieszcze Waszych, tej garstki co tu piszecie ze mna, o to mi chodzilo tylko, bo nie mam nic w sobie z tradycjonalizmu jak Wy. No ale...gusta wiadomo kazdy ma inne. Co nie przeszkadza ze sledzimy sie nawzajem w poczynaniach i planach, bo sie moze podobac cos ale niekoniecznie u siebie A pytam bo zgluplam. Wszystkie ladne ale teraz musze logicznie pomyslec jak najlepiej. Tez jak narazie 2 i 3 mam na tapecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 21.07.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 hmmm... mnie przed tym lustrem nie było, wiec nie mogę potwierdzić ani zaprzeczyć:rotfl:a mówią, że o gustach się nie dyskutuje... zaglądam do Ciebie, bo własnie podobają mi się te Twoje "inne" inspiracje chociaż nijak do mnie nie pasują ja do szpiku kości jestem praktyczna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 21.07.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Wg mnie kurzołap (3) - nie dlatego, że pasuje do reszty AGD (zresztą, co ja już pitolę - to też jest ważne), ale dlatego, że na moje oko z wyglądu jest delikatniejszy. 2 lub 1, to takie klocki. Wyraziłam tylko moje zdanie - a wybór należy do Ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.07.2011 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Polamalam sobie dzis jezyk 4x jak M wrocil Glupim slowem AGD. Pisac mi latwo jak sie okazalo wypowiedziec gorzej. W koncu zrezygnowalam i mowilam appliances, co znowu dla Was sie wydaje polamaniem jezyka. Juz widze jak to bedzie w Polsce Jak kilka lat temu , az sie szawgierki zapytalam co sie tak ludzie na mnie gapia, czy jestem brudna, mam dziure gdzies czy co? Powiedziala ze nie, ze slychac moj inny akcent i czasem smiesznie brzmi. Pracuje nad tym ale ciezko sprawdzic. Zajefanie...bo jak do mowienia dochodzi co jakis czas wtracam slowa po angielsku eeeeeeeeeee........................... Latwo to mi pisac tylko! No ale...pokazalam M co wymodzilam. I zaczelismy kombinowac. Pomijajac ze jak podliczylam ile to moje widzi-mi-sie agd bedzie kosztowac i juz chcialam sie rozpedzic i , ale M powiedzial ze trudno, trzeba bedzie placic., Taaaa...plakac i placic Ale okap. Zeby ta kuchnia byla szersza o metr...albo zeby byla otwarta - ale nie jest! Okragly odpadl. Cos nam w nim nie ten tego...I jak tu nie jest spotykany to za duzo go na necie juz widzialam. Chyba mi sie przejadl. Prostokatny - maly sie trochu za maly wydale. Duzy...duzy by wygladal tak: http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/Bills-House-interior-kitchen-design-800x1092.jpg starszna kolumbryna jak widze . A moja kuchnia zamknieta, takie pudlo to raczej big no-no u mnie. I co? Zostal jeden zdaje sie. .............and the winner is ...........dust collector..... Czyli kurzolap. Trudno. Trzeba sie bedzie spindrac i wycierac te cholerne kurze. jedno z moich ulubionych zajec, nie ma co heheh. Ale bede miala zajecie, coby sie na smierc nie zanudzic i glupot nie wymyslac jak to powiedzial moj M wlasnie, swinia jedna... Ale chyba bedzie wygladal ok, tak mysle: http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/http--resources0mynewsdeskcom-files-ac9ecdd3dabea7067a5f6938fece5a4b-resources-ResourceWebImage-siemens-flakt-cleanair.png Pracuje nad tym zeby nie kupowac pod komplet ze swiatelkiem bo mimo ze mam taki budzet na okap to wolalabym polowe albo wiecej mniej. Moze nizszy model kupie, ale chodzi mi teraz tylko o wyglad. Kuchni chyba raczej nim nie zagrace. I bedzie wow..."normalny"...wygladem oczywiscie. Bo ceny to wcale nie sa normalne. Sie tak w oczy nie bedzie rzucal. Nie wazne ze mam inne gusta niz Wy :) Ja sie licze z Waszymi zdaniami, inaczej bym nie pytala. NO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts