mania1220 16.12.2015 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 (edytowane) Kupilam mlodemu lasce wlasnie sztucce. Mlody teraz wisi mi kase Wczoraj sie pytm na ile ludzi chce, a on - jeden. No nie mozna kupowac na jedna osobe, mowie ze na 4, 6, 8 i 12 osob. Nie wiedzial to jak on chce sie z nia kiedys wprowadzic? wypatrzylam sliczne , takie klasyczne ale nowoczesne, podobaja sie ?? bo mi tak, sama bym chciala miec http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39186/41f0nANN3WL_zpsqvrcxzjn.jpg Mowie mu ze najlepiej na 8 osob, bo jak sie jakas czsc zgubi to w zapasie jest. Wiec kupilam na 8. Do sklepu czesto jezdze w Toronto jest, niestety te sztucce mozna tylko kupic w ich sklepie na online, ale daja gwarancje dostawy jesli zamowi sie do 18. Wlasnie dostalam wiadomosc ze zostaly przygotowane do wysylki. Teraz trzymac kciuki zeby poczta nie nawalila. melduje ze nagralam filmik mojej choinki ale wkleje potem bo chce jeszcze wieczorem nagrac i moje Luminary lepiej na zywo widac niz na fotce caly bling, CHOCIAZ - krece telefonem to niestety calego blingu nie widac, a szkoda, ale na tel ustawien nie ma, nawet zoomu na filmach Edytowane 16 Grudnia 2015 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 16.12.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Maniu, Ty to masz gest! Prezenty zapowiadają się niezwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 16.12.2015 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Mania, mogłabyś mnie zaadoptować? świetne wybrałaś prezenty!! fajnie, że możecie tak "na bogato"... każdemu sprawić radość tym na co czekał, albo o czym marzył my trochę skromniej i często "praktyczniej" (mamie marzył się mikser z misą , tacie nowy telefon ) ale Młodym chyba zrobimy niespodziankę, której się nie spodziewają... zamówiliśmy czytnik Kindle... Młoda dostanie książki, kosmetyki i ciepłe spodnie piżamowe a my? my marzenia o kolejnym wyjeździe wakacyjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 16.12.2015 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Mania, mogłabyś mnie zaadoptować? Ja bardzo chętnie będę siostrą Catti!! my trochę skromniej i często "praktyczniej" (mamie marzył się mikser z misą , tacie nowy telefon ) To u nas zdecydowanie jeszcze skromniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 16.12.2015 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Hehe ja również się dopisuje do rodziny U nas też skromnie. Ja dostane żyrandol do wiatrołapu, mam nadzieję że jest równie ładny na co na zdjęciu z aukcji. Mężowi planuję kupić dodatek do wiedźmina i coś do ubrania. Dla młodego poszaleliśmy i góra zabawek ale nie jakieś bardzo cenne. Dla dzieciaków mojego rodzeństwa i to tez nie wszystkich, tylko tych najmłodszych też po jakimś drobiazgu. Tylko dla chrześnicy planuję nieco droższy, w planie są fajne sanki. Rodzeństwu w tym roku miałam nic nie dawać ale może coś drobnego jak mnie natchnie wena. Często jest to asortyment ikea, rzeczy praktyczne rządzą. W zeszłym roku siostra ze szwagrem dostali stolnico deskę z ikea, szwagier robi świetną pizze więc jak znalazł. Druga siostra z mężem dostała zestaw foremek do pierniczków, wiedziałam że kompletują. Moi rodzice dostaną telewizor ale na niego składać się będzie nasza siódemka więc też bez szaleństw, choć to będzie u nas najdroższy prezent. Teściom jeszcze nie mam pojęcia co. Prezenty zawsze na ostatnią chwilę. Te co są już kupione kupił mój mąż, ja jeszcze nic nie kupiłam, muszę się chyba wziąć do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 16.12.2015 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Najważniejszy żeby prezenty były trafione, przemyślane i dla tej osoby Nieważne ile kosztują tylko ze sa od serca i te, właśnie te idealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.12.2015 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 u mnie też mniejsze prezenty matka dostanie płytę Adel (chociaż sama też bym nie pogardziła:lol2:) siostra dostanie książkę o naturalnych kosmetykach druga siostra dostanie zestaw do haftu. najmłodsza siostra dostanie gre którą już przetestowałam z Julką "prawda fałsz" od dumela. zerknijcie sobie, jest rewelacyjna. a jeszcze lepszy jest Migiczny Jin - taki stworek - zgaduję zwierzątko o którym się pomyśli - zawsze mu się udaje!!! Julka w zeszłym roku dostała. Był główną atrakcją przy wigilijnym stole babcia dostanie zestaw noży ceramicznych - pamiętam jej rytualne ostrzenie noży przed każdym krojeniem brrr wujek dostanie prezent wspólnie z rodziną - mają malutkie dziecko - kupiłam im wyciskarkę do owoców. mąż dostanie prezent wspólnie z Julką - wszystkie tomy "Muminków" mąż jest fanem, a Julka też się wciągnęła ostatnio. będą razem sobie czytać. Julka to temat rzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.12.2015 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Ja jeszcze dokładam książki. To już tradycyjnie, co roku. Jest w Warszawie jeszcze kilka księgarni wyprzedażowych. Jest tam dobry wybór niezłych tytułów, a ceny czasem nawet 70% niższe. W PL książki są drogie niestety. Nic w normalnej księgarni nie kupi się poniżej 40 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.12.2015 03:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Dziewczyny - przygarne Was wszystkie .......ale az taka stara nie jestem, matka nie moglabym byc chocbym sie uparla :P:P:P po prostu wczesnie ja zaczelam i przez to mam "stare" dzieci a corka jeszcze wczesniej zaczela , i na dodatek mnie uraczyla nie dwojka ale trojka No tak, bo w marcu trzecie urodzila. Anyway...jak czytam co kupilyscie - i to ma byc SKORMNIE???? roboty, telefony komorkowe, noze ceramiczne, telewizory, plus cala reszta? ksiazki tutaj niestety tez drogie Kindla nie mialam, mialam inny czytnik, jakiegos Soniaka i tak go zjechalam ze padl, w koncu kupilam iPada o mam poloczenie z reszta urzadzen. Ksiazki wiec sciagam i na nim czytam, uzbieralam juz jakies 5000 tys ksiazek. Mimo ze duzo czytam bo to moj nalog to watpie ze przeczytam do smierci tymbardziej ze ciagle nowe wychodza i ciagle laduje. Wiecie te sklepy Tj Maxx, Marshals, Winners ? Wy macie cos z Maxem zwiazane czy cos??? to siec amerykanska wystepujaca pod roznymi nazwami. Nie wiem jak u was zaopatrzenie tych sklepow jest ale tutaj jest na full wypas. Od ciuchow , przez perfumy, po dodatki domowe, bizuterie (zlota, srebrna itd) az po buty itd. Znaczy wszystko. W tych sklepach czesc zeczy jest tansza od sklepow skad je maja, nie zawsze - juz sie przekonalam ale w wiekszosci. Ja jestem uzalezniona od nich. I tam najwiecej kupuje. Bo nie sztuka jest wydac 100 na jedna pierdole, sztuka jest poszukac i ja kupic za 50. Nie wszystko sie da, ale wiekszosc. A maja ladne i markowe zeczy tam. Dzis pojechalam szwagierce kupic te reczniki. Nie bylo nic zeby mi wpadlo w oko - niestety teraz szal pal i polki pustoszeja. Na co jej trafilam? no ponczo kupilam jak chcialam a do tego sliczne skorzane rekawiczki z futerkiem ( z mysich psitek ) Ralpha Laurena. Za taka cene ze uwierzyc nie moglam. W normalnym sklepie bym nie kupila za drogo by bylo. Wiec tak, cena nie gra roli, czaem zwykla pierdola cieszy, ale jak sie da cos fajnego za grosze kupic to jeszcze lepiej. Duzo tez od wakacji posprzedawalam z domu. Dwa razy na rok czystke robimy, zrobcie zobaczycie ile pojdzie na przemial, a cos co nam sie juz nie przydaje - dla kogos jest upolowanym skarbem. Wiec jak sprzedawalam szlam i kupowalam na swieta juz cos. Dlatego nie mam swiat na bogato ha ha, tak sie wydaje. Na swieta zawsze osobny budzet robie. Bo lubie dawac A wiecie, jedynymi rzeczami co nigdy nie daje to pizam, skarpetek, majtek itp. Nie pasuje mi to do prezentow, brakuje tego magic. Jak daje prezent uzytkowy i praktyczny - zawsze daje dodatkow pierdole niezupelnie uzytkowa ale ladna. Bo jakos tak, wlasnie, na swieta, niespodzianka , takiego innego typu, wiecie o co mi biega??? A mlodemu powiedzialam zeby mi nie oddawal kasy. Niech ma! niech ida z laska na obiad albo cos. Taka dobra mamuska bede, a co. Zbankrutuje po tego roczynch swietach. Na pocieszenie wam powiem ze w zeszlym roku dostalam tylko bombonierke na swieta i jakis zapaszek do ciala. Nawet sama sobie nic nie kupilam. To sobie odbilam w tym roku, a co, raz sie zyje a potem nas robaki nawiedzaja. W domu mam budel!! totalny bajzel na kolkach. pamietacie jadalnie??? http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39190/IMG_7240_zpssw36usng.jpg stala tam witryna. I jak malowalam chair molding nie mialam jak jej odsunac i oczywiscie moglam M prosic, wiec bylo pomalowane tyle co dostalam zeby nie upaprac witryny - wiec musze zamalowac lustro zostalo sciagniete, witryna stoi na nowym miejscu, chlopaki sie mecza nad druga szafka http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39190/IMG_7242_zpsukmzto9l.jpg a tu tylko kawalek widac...bo cholernie zle zdjecia wychodza i ZNOW na zdjeciach moje krzesla wychodza fioletowe jakies a sa szare http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39190/IMG_7248_zpsdmiwvhuy.jpg stol zostal calkowiecie rozlozony, mam w koncu 8 krzesel , bardzo mi sie podoba - mialam ten zamiar zreszta dawno, M sie przekonal i tez chwalil, sasiadka przyleciala i tez chwalila. No! ale co jest w starej jadalni niempokaze. Bo patrzec nie moge. Do konca tyg chlopaki maja ogarnac ale to nie bedzie to co ma byc. Ale narazie bedzie. Edytowane 17 Grudnia 2015 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.12.2015 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Wiecie te sklepy Tj Maxx, Marshals, Winners ? Wy macie cos z Maxem zwiazane czy cos??? to siec amerykanska wystepujaca pod roznymi nazwami. Nie wiem jak u was zaopatrzenie tych sklepow jest ale tutaj jest na full wypas. Od ciuchow , przez perfumy, po dodatki domowe, bizuterie (zlota, srebrna itd) az po buty itd. Znaczy wszystko. W tych sklepach czesc zeczy jest tansza od sklepow skad je maja, nie zawsze - juz sie przekonalam ale w wiekszosci. Ja jestem uzalezniona od nich. I tam najwiecej kupuje. Bo nie sztuka jest wydac 100 na jedna pierdole, sztuka jest poszukac i ja kupic za 50. Maniu, o jak dobrze znam tę chorobę Terapię wspomaga nieco odległość do TK Maxx, ale mimo niej, ja bym mogła tam być codziennie Unikałam dotąd buszowania po ubraniach i butach, ale ostatnio się przełamałam i poczyniłam zakupy dla młodzieży, którą mam pod dachem Zawsze, zawsze wymyślam jakiś pretekst, żeby móc do tego sklepu się wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 17.12.2015 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Jasna choinka, ja na adopcję się nie załapię, bo my Maniu w podobnym wieku jesteśmy, tylko ja zaczynałam później;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.12.2015 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Mnie też nie da się adoptować , ale babcią to jestem tylko dzięki córkom mojego J, chociaż poczwórną Mojej córce się nie spieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.12.2015 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 też się do adopcji nadaję - 27 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.12.2015 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Tomkowa ciesz sie - ja mam dwa kolo domu, jeden po jednej stronie ulicy, drugi po drugiej, a trzeci jak pojade dalej w miasto. A jak do Tor pojedziemy to tam juz co 2-3 skrzyzowanie. Masakra , ale wszystkie domowe "upiekszajki" i nawet te wielkie bombki mam wlasnie stamtad. Pestka nieszkodzi ze przyszywana jestes - przynajmniej taka stara sie nie czuje Juz myslalam ze tu stary grzyb jestem he he Emila masz 27?? taka mloda siksa jestes?? 3 lata starsza od mojej corki?? ok.......teraz to sie staro poczulam po przestawieniu stolu doszlam do wniosku ze trzeba powiesic girlandy ze swiatelkami na schodach wiec musze sie zabrac za to i musze wyciagnac farbe i zamalowac ten moulding. Gorzej jak pedzla nie mam Gwozdzi po lustrach - a raczej srub narazie nie wyciagam i beda straszyc w scianach. Na wypadek gdyby mi sie po swietach odwidzialo i bym chciala wsio na stare miejsce wsadzic. Zamaluje je farba najwyzej zeby nie straszyly. Mlodego sztucce dzis przychodza, zobaczymy czy sie oplacalo, bo na necie fotka to co innego niz na zywo. Moze i ja sobie takie kupie jak ladne> hmm... nic to, ide szukac pedzla albo cokolwiek zeby mozna pomalowac Prognoza pogody na Wigilie : miedzy 8-12C na plusie w dzien, 3-4C w nocy. Super! i jak tu czuc swieta??? co nastepne trzeba kupic?? mazyne do sniegu nawet sztucznego zeby za oknem sypalo? pamietajcie jak nazekam............bo luty bede klac bo sa najgorsze tu, a potem do maja nawet konca bede klac bo u was bedzie juz wsio kwitlo a ja bede miala snieg i zimnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.12.2015 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 gwoli tradycji - ktora ja mam na opak....nie wszystkie z Was pewno wiedza - wiecie ze od ilus tam juz lat do Wigili zakladam czarny obrus?Uwielbiam jak stol z nim wyglada! ps. jak pomaluje sciane wkleje filmiki z choinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.12.2015 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 wkleilam na YT 3 filmiki , choinka, Luminarki to jak pisalam telefonem nagrywane wiec malo widac, zero zoomu i jakosc do kitu, ale cos tam widac jeszcze sie potykalam o papier do pakowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 17.12.2015 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 gwoli tradycji - ktora ja mam na opak....nie wszystkie z Was pewno wiedza - wiecie ze od ilus tam juz lat do Wigili zakladam czarny obrus? Uwielbiam jak stol z nim wyglada! ps. jak pomaluje sciane wkleje filmiki z choinki No nie, muszę przeczytać cały dziennik... bo w zeszłym roku też położyłam czarny obrus! Szkło mam na stół białe i przeźroczyste, do tego rozsypałam po nim drobne kryształki, przeźroczyste wysokie świeczniki i kryształowe serwetniki, które są pamiątką po teściowej. Wyglądało super, a moi goście robili zdjęcie, bo pierwszy raz taki widzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 17.12.2015 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 wkleilam na YT 3 filmiki , choinka, Luminarki to jak pisalam telefonem nagrywane wiec malo widac, zero zoomu i jakosc do kitu, ale cos tam widac jeszcze sie potykalam o papier do pakowania Mania cudnie!!! Widać wszystko, nawet Ciebie trochę. No i słychać. Pomimo tylu lat w innym kraju akcencik masz " nasz";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.12.2015 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 W przyszlym tyg bede stol robic to pstrykne fotki, ja mam z bialym i srebrnym (dodatki) Sylwia iles tam lat temu mialam bardzo mocny akcent, ja go nie slyszalam ale szwagierka mi w PL powiedziala - bo zapytalam sie co sie tak ludzie na mnie gapia Ale to byly czasy ze malo czytalam (male dzieci, brak czasu, praca itd itp) i nie bylo dojscia do polskich filmow tak. No i z dziecmi na dwa jeyki musialam leciec bo im latwiej po angielsku. Jak dzieci podrosly wzielam sie za czytanie po polsku i filmy polskie (chociaz mnie dobijaja). Z M po polsku mowimy. Nie wiem czy cos slychac jak mowie cos wiecej, w koncu tylko baklam cos na filmiku Ale brakuje mi slow, wielu polskich nie znam bo nie uzywalam - ucze sie przez ksiazki i serio - ale najlepsza szkola zeby nie zapomniec jestescie WY TU Bo nie mamy Polakow znajomych. Mam jedna tylko Polke kolezanke ale ona w Montrealu wiec czesto nie gadamy. Piszemy raczej a gadamy 2x w roku jak sie spotkamy. ps. widac mnie hmmm...pewno w bombkach, przez co jak bambaryla wygladam haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.12.2015 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 przyszly sztucce. Jak czekalam na nie pomyslalam - aaaa se pojde, se kupie........bo sie mi podobaja. Byla 9 rano . I co?? I GUZIK........nie ma juz! pisali ze maja limitowana ilosc, tak ze zazdroszcze lasce mlodego bo naprawde mi sie podobaja, sa super i sa ciezkie - to co lubie. http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39191/IMG_7301_zps0du4ajv9.jpg jako tako doprowadzilam jadalnie do uzytku. Zle zdjecia zrobic bo zle wychodza - raz slonce z jednej strony raz z drugiej, no i moje krzesla fioletowo wylaza na szczescie na fotkach tylko. M musi zyrandole przewiesic bo tu wisi maly a duzy byl w jadalni nad stolem, teraz zamianke trzeba strzelic. I beda te same dwa duze w jadalni i kominkowym, a male nad wyspa i w saloniku tamtym, orbitalna lampa w koncu zaczela pasowac, musze druga skrecic bo dwie beda fajnie wygladac. W KONCU MAM DUZO MIEJSCA W JADALNI http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39191/IMG_7309_zpsbuam7495.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39191/IMG_7302_zpsvhdv9p0a.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39191/IMG_7278_zpstb5ovk8k.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39191/IMG_7298_zpscesuj1xu.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39191/IMG_7297_zps2vmt6ghz.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39191/IMG_7275_zpsnjvwuwbh.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39191/IMG_7290_zpsfgpounye.jpg i juz nie jest tak monokolorystycznie - sa zolte dwa krzeselka http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39191/IMG_7315_zpsvnk1nmsd.jpg a tu w ten kat jest inny plan, znaczy to lutro stad idzie won do gory http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39191/IMG_7311_zpss9lanis1.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39191/IMG_7281_zpsius25xp9.jpg chce tu powiesic to co w jadalni jest rzezbione, to idzie do gory a gory wraca do tamtego pokoju to drugie rzezbione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts