PusiaKssawery 24.01.2016 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Wlazł, bo lazł od tyłu przez puste działki i pewnie zobaczył dziurę w ogrodzeniu. A ze mąż kościelny, to pewnie myślał, że mu wolno wejść na cudzą posesję niezaproszonym Dobrze, że psa nie macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.01.2016 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Ja się o kościele i jego historii wypowiadać nie będę, chociaż pewnie i wiedzę ze wszystkich obecnych w tym watku mam największą w tym temacie i być może prawo jako, że przed nazwiskiem przysługuje mi tytuł mgr nauk teologicznych Powiem tyle, ze lata doswiadczeń w powiązaniu z latami studiów dały w moim przypadku tyle, że mogę nazwać siebie co najmniej agnostykiem z tych bardziej niewierzących w większość aspektów religijnych. Jeśli zaś chodzi o poglądy na kościół jako instytucję... szkoda gadać Mam jednak pewien szacunek do ludzi wierzących w Boga oparty o zrozumienie wolnego wyboru i różnych potrzeb jakie każdy człowiek ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.01.2016 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Tomkowa nikt nikogo tu za nic nie goni, a tacy jak ja np sie wypowiadaja i jak to mowisz maja duzo do powiedzenia z prostej przyczyny - ja lubie wiedziec, jestem ciekawska, jak cos mi zaczelo nie grac to na ile mozliwosci dowiadywalam sie i czytalam itp. Bo jak mam w cos wierzyc (badz nie) to musi to dla mnie byc wytlumaczalne , czyste, bez niedowmowien i tajemnic i ma miec rece i nogi. Nie jestem tez przeciwko wierze (zadnej) bo kazdy musi w cos wierzyc, kazdy potrzbuje czegos, kogos niekoniecznie boga , bozka przez duze B. A ja pochodze od malpy :) M mi czesto mowi ze jestem malpa temat konczymy, jutro ma dywan przyjsc. Pytanie - czy przyjdzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.01.2016 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Ciekawe czym by się przed psem bronił Jak myślisz zdążyłby wyciągnąc kropidło z wodą święconą z jakiejś kieszeni pod komżą Widziałam kiedyś co owczarek syberyjski zrobił z kostiumem gąsiora, gdy ubrany w niego aktor wyszedł na podwórze Teatru Nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 24.01.2016 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Mam jednak pewien szacunek do ludzi wierzących w Boga oparty o zrozumienie wolnego wyboru i różnych potrzeb jakie każdy człowiek ma. Pestko ja też. W ogóle hołduję zasadzie "żyj i pozwól żyć innym". Mnie żadna wiara nie przeszkadza, ani poglądy, w tym polityczne. Tylko - do momentu kiedy nie wchodzą na moje podwórko. Skoro ja szanuję czyjeś wybory proszę uszanować moje, skoro nie narzucam swojego zdania innym, proszę nie narzucać mi swojego. Niech każdy wierzy w co chce, wszak ma do tego prawo, ale z poszanowaniem innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 24.01.2016 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Maniu, jak kupowałaś Iman Sultana, to dostawa tkaniny jest na belce, tak? Chociaż może 1 yard mogli złożyć, choć nie powinni Możesz coś więcej powiedzieć o tych przesyłkach samolotowych od Was do Polski? Bo jak bym chciała więcej tej tkaniny, to z pewnością to będzie na belce i wtedy pojawia się problem z transportem Nie wiem, jak temat ugryźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.01.2016 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Podoba mi się jedna z zasad masońskich – „o religii nie rozmawia się” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 24.01.2016 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Ciekawe czym by się przed psem bronił Jak myślisz zdążyłby wyciągnąc kropidło z wodą święconą z jakiejś kieszeni pod komżą Widziałam kiedyś co owczarek syberyjski zrobił z kostiumem gąsiora, gdy ubrany w niego aktor wyszedł na podwórze Teatru Nowego Pies jest u siebie i broni swojego terenu, po to przecież jest. Dziwie się ludziom wchodzącym na czyjąś posesję tak bezpardonowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.01.2016 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Pusia to samo mam. Zaczynam reagowac dopiero jesli przez kogos wierzacego jestem ponizana badz wyzywana bo albo nie wierze albo mam inne zdanie. To jedyne co mnie wnerwia. I tak samo zareaguje jak jakis Muslim na mnie naskoczy. Nie ma roznicy jaka wiara. Pestka - a ja Tobie dziekuje, bo nie napisalas wprost ale napisalas cos co mnie tylko przekonalo ze sie nie myle w czyms co mi po tym malpim lbie chodzilo. Tutaj znalam jednego fajnego ksiedza. katolicki chociaz kanadol. Na wspomnienie o nim jako fajnym ksiedzu Pani Dyrektor szyko mnie zgasila - ten pedal??hmmm...ok.czy nim byl czy nie who cares, byl wspanialym czlowiekiem, niestety wg Pani Dyrektor spisany na straty. ehhhh szkoda gadac. a nawiazujac do psow. Ja musze poszukac "aktu urodzenia" mojego psa bo ciekawa jestem ile ma zycia przed soba jeszcze. Naszczescie akt jet tutejszy! zero biurokracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 24.01.2016 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 a nawiazujac do psow. Ja musze poszukac "aktu urodzenia" mojego psa bo ciekawa jestem ile ma zycia przed soba jeszcze. Naszczescie akt jet tutejszy! zero biurokracji A jaki to piesio?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.01.2016 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Tomkowa, wiadomo kazda paczke mierza w szerz i wzdluz plus waga.Im mniejsza mniej kosztuje. Jak pytalam w sklepie pamietasz co pisalam - tu u mnie to powiedziala ze mozna material zlozyc w kostke badz zawinac w rulonik- chodzilo jej akurat bardziej o to zeby sie material nie zmietoli.Nie slalam nigdy "rulonika" do PL. Ja swojego sciaglam z US i byl w kostke w paczce malej, bralam wtedy 1 yard . Wysylka samolotem polskim - zanosi sie do bylejakiego sklepu polskiego badz biura podrozy ktore tez wysyla paczki. Paczki w czwartki sa zbierane i wsadzane na samolot LOT. W PL sa przekazywane jakiejsc firmie kurierskiej i ta rozwozi po domach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.01.2016 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Pusia mam Shih tzu, na imie ma Marian ale wolam na niego Manius, a reszta mowi Maniek Bylam w trakcie pisania do Tomkowej o materiale i musialam przerwac bo mi przepiekne ptaki przylecialy na karmnik - czerwone kadrynaly. Ja sobie pstrykam a tu zadyma az musialam wyjsc i przegonic - jastrzab Jak jest piekny i milo popatrzec - a zaczal przylatywac czesto mi na ogrodek - tak gnojka gonie, nie chce tu krwawej rzezi, na male ptaszki poluje, Zoltki sie rozpierzchly, kardynaly odlecialy a jeden bidulek Junco schowal sie pod grilla. Jastrzebia nie pstryklam bo przegonilam dziada. Ogrodek byl pelen spiewow teraz cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.01.2016 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Tomkowa a wiesz co, moze w Polsce inaczej ale tutaj sie pierwszy raz styklam ze wysla na rolce. Normalnie skladaja kazdy, nawet w sklepie jak na sofke kupowalam 12 metrow zlozyli mi w kostke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 24.01.2016 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Tomkowa a wiesz co, moze w Polsce inaczej ale tutaj sie pierwszy raz styklam ze wysla na rolce. Normalnie skladaja kazdy, nawet w sklepie jak na sofke kupowalam 12 metrow zlozyli mi w kostke. Mi w PL też wysłali złożony w kostkę i był tak pognieciony, że ledwie odprasowałam na siedzisko na huśtawkę. Tapicer powiedział, że szanujący się sprzedawca i znający się na rzeczy powinien tkaninę na obicia przesyłać w rolce. Na stronie sklepu joann.com, sprzedającej tkaniny obiciowe znalazłam fotkę klientki, która zachwalała materiał i zamieściła taką fotkę. Widać na niej, w jakiej postaci przesłali jej towar Jeżeli składają, to problem byłby mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.01.2016 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 No fakt, lepiej na rolce, mysle ze wysylaja tak w kostke zeby taniej bylo. Jak moj przyszedl to mialam zagiecia tz i mialam zamiar prasowac ale po naciagnieciu na krzesla sie naciaglo i wyprostowalo. Prawde mowiac balam sie prasowac tego Imana ze wzgledu na ten a la aksamitny wzorek, no i ja i prasowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.01.2016 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 tu sa Cardinals, zaraz przed przylotem jastrzebia, z tylu widac Junco, czarny z bialym brzuszkiem Jak to w przyrodzie meski jest ten czerwony, samiczka jest bledsza a nawiazujac do czerwonosci - takie niebo mialam w zeszlym tyg jak wstalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 24.01.2016 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 No fakt, lepiej na rolce, mysle ze wysylaja tak w kostke zeby taniej bylo. Jak moj przyszedl to mialam zagiecia tz i mialam zamiar prasowac ale po naciagnieciu na krzesla sie naciaglo i wyprostowalo. Prawde mowiac balam sie prasowac tego Imana ze wzgledu na ten a la aksamitny wzorek, no i ja i prasowanie Ja swój prasowałam uderzeniami pary, bo zazwyczaj te materiały do normalnego prasowania się nie nadają. Iman jest bawełniany i po lewej stronie pewnie by można było pocudować, ale też bym się bała Na krzesła da się naciągnąć i wyprostować, gorzej chyba z bokami fotela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 24.01.2016 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Pusia mam Shih tzu, na imie ma Marian ale wolam na niego Manius, a reszta mowi Maniek Do nas też jakieś drapieżne przylatują, nie tylko jastrzębie, ale takie wielkie. Zawsze się o moja Fifkę (ratlerek) boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.01.2016 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Tomkowa jak bede pstrykac materialy co mam o ktorych zesmy gadaly postaram sie znalezc kaalek co mi zostal Imana, chociaz nie obiecuje bo juz jakis czas go szukalam i doszlam do wniosku ze mam skleroze a mialam jeszcze kawalek na dwie male poduszki. Typowej parownicy niestety nie mam, tyle co z zelazka a to wiadomo nie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.01.2016 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Pusia, jastrzebie zawsze tu sie krecily w koncu naokolo mam lasy, ale na moj ogrodek zaczely ladowac pierwszy raz tej zimy gorsze sa kojoty ktre kolo domu tez laza. Ja na szczescie z psem nie chodze na spacery - wystarczy mu ogrodek, a szkoda bo mam piekne tereny do lazenia, ale sie boje. Mialam kilka spotkan z kojotami w 4 oczy i lepszego motorka w 4 literach nigdy nie mialam, wtedy tez doslownego paralizu dostalam jak stal jakies 1.5 metra odemnie, wielki samiec. Bardzo czsto sie zucaja na psy, szczegolnie te mniejsze, z psa zostaje oczywiscie mokra szmatka, ale i na ludzi sie zucaja i bylo pare przypadkow ze zabily ludzi. Do ogrodka mi nie wskocza bo ploty ale isc na spacer nie ide z psem bo strach. A znajac mnie bym sie zucila na ratunek psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts