ave 19.02.2016 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 (edytowane) co do książek, pewnie umarłabym, gdybym miała ustawiać je wg kolorów, wielkości etc.... mamy bibliotekę w jednym pokoju i drugą na naszej antrsoli - nie ma klucza i w jednym miejscu są bardziej mężowe, w drugim bardziej moje ... książek ustawionych wewnętrzną stroną.... nie rozumiem.... jeśli chodzi o farby, ciekawa jestem efektów z rustoleum... z moimi fotelami robię eksperyment - pierwszy już prawie zrobiony: bejca ciemna , na to wosk... oczywiście, że pochwalę się efektami - na razie nie jestem zachwycona............ ale po po jest forum, by unikać błędów, dzięki Mani nie mam "cudnego " brązu z rustoleum PS dobrym "wycieraczem" jest wełna stalowa o gradacji 00 lub 000 do kupienia w większości szanujących się marketów budowlanych Edytowane 19 Lutego 2016 przez ave! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.02.2016 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Ave - tak, masz racje, welna najlepsza - przygotowywalam nia moj bambusowy blat na wyspie, ale jesli Tomkowa ma duze ubytki najlepiej najpierw przjechac sobie papierem sciernym, bo wiecej sciagnie, jest mocniejszy i moze sie obedzie bez zaklejania ubytkow. Trzeba sprobowac na ngach, najlepiej na tylnich i od srodka. Ave - jaka bejce polozylas ze nie jestes zadowolona? I po co ten wosk nalozylas Pokazalam swoja bejce bojest z poly, a poly jak lakier, widac bylo i na schodach ze mimo to nie swieci sie jak psu klejnoty, po tym nie trzeba wosku bo samo poly nadaje odpowiedni kolor, polysk i wytrzymalosc. Kurna, bo wiesz, jakbys chciala jeszcze raz bejce nalozyc musisz zedrzec caly wosk i dojsc jak najbardziej do drzewa inaczej bejca nie wsiaknie bo wosk zatrzyma. Pisalam jak czytalas ze na sofke bede bejce nakladac, ale niestety dopiero az material przyjdzie, bo wtedy rozbebesze wszystko. wiesz, jak robilam wyspe najpierw test zrobilam na kawalku odcietym. Wolalam sprawdzic jak i co zanim zuce sie na duza plaszczyzne bo nigdy na bambusie nie robilam. Wyszlo super! ale musialam 2 testy zrobic na malym kawalku zanim bylam pewna ze dobrze i ze to co mi dpowiada. Szkoda ze najpierw nie przetestowalas na kawalku jakiejs deski. Ale sie nie martw! zanim nauczylam sie malowac meble farba w aerozolu duzo razy spapralam i niezadowolona bylam i musialam zdzierac Jak to mowia - praktyka czyni mistrza Jesli chodzi o ksiazki, widze ze temat kontorwersyjny, a ja przeciez nie chce wszystkich ksiazek tak klasc, nawet mi do glowy nie wpadlo, jak na niektorych zdjeciach. ja chce odwrocic te kolorowe tylko, rozowe, pomaranczowe itp, reszta ma stac normalnie Kto wie, jak przelece wszystkie , moze sie okaze ze nawet Szwaja nie bedzie upychaczem zeby zapelnic i zostanie tam gdzie lezy. Szukalam inspiracji, znalazlam. narazie bede sie martwic malowaniem, Ave - bede pierwszy raz malowac mebel pedzlem i walkiem, tez sie boje co wyjdzie. Farbe kupilam juz. Jest to mebel gdzie mnie nie interesuja sloje ani wzor drzewa wiec moze zaslonic. Ale i tak mam pietra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 20.02.2016 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Maniu... nie pytaj :bash: zwykłą - nie chcę lakieru, więc trzeba czymś zabezpieczyć - dopiero teraz DOKLADNIE doczytałam, co to jest ta Twoja bejca (na bazie oleju.... też wcześniej czytałam, ale jakoś mi to... umknęło w zapale odświeżania i renowacji (a puszka skojarzyła mi się z taką zwykłą farbą...) barwa wyszła mi trochę nierówna - pewnie żle doczyściłam poprzednia warstwę. Czy w zasadzie efekt a la przetarcia jest tylko nie wiem, czy mi o to chodziło. No dobra, mam jeszcze drugi fotel. Teraz zrobiłam ten mniejszy, (damski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 20.02.2016 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Mania pędzel kup mięciutki do lakierów - syntetyczny. Smug nie będzie zostawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.02.2016 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Ave - to tylko krzeselko, wez i zedrzyj z tego co malowalas wszystko i zrob od nowa. Szkoda zesmy sie nie dogadaly dokladnie o bejcy bo bym Ci powiedziala dokladnie, zdazylam tylko pisac ze nie trzeba wosku. Ale wez i zrob ten fotel od nowa. Bejca jest wydajna, bedziesz miala na tyle. Wczoraj chcialam wziasc czarna bejce ale nie bylo jak farbe kupowalam, musze jechac do drugiego sklepu. Emi zawsze syntetycznych uzywam. Na dzis mam i pedzej i walek, oba do farby lateksowej. Na poczatek bede klasc podkladowke, kupilam specjalna ktora kazde plamy itd zakryje, jak ogladalyscie jakies DIY stad to napewno ta podkladowke widzialyscie bo jest popularna. Jedyna jej wada - smierdzi bo jest na bazie farby olejowej. M juz zapowiedzial ze nie bedzie w domu tego wachal i sie wynosi do sasiada a swiatla bedzie zakladal jutro jak skoncze malowac. http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/xxx/IMG_8542_zpsan1z81tq.jpg kolor na szafki http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/xxx/IMG_8541_zpsln6e5htz.jpg popackalam papier farba co mam na sciany i szukalam ciemniejszej niz jasna sciana (na ktorej beda szafki stac) a jasniejsza niz ciemne sciany mam, farba bedzie satynowa olor ten co w srodku jest, nie wiem jak Wy widzicie bo kazdy komputer inaczej wyswietla http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/xxx/IMG_8544_zpsryeafnbl.jpg lekko sie swieci jak widac ale to farba jaka sie naklada na drzwi i framugi, a ta ze scian jest matowa. pozatym zobaczylam cos ladnego w sklepie http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/xxx/IMG_8534_zpslzbdfmuz.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/xxx/IMG_8535_zpsyaphgrax.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/xxx/IMG_8536_zpsg4j4qngb.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/xxx/IMG_8537_zpsrf6f5pez.jpg przepiekne. Dwie fotki pierwsze blat a dwie nastepne polka. Z drzewa akacjowego. Szkoda ze na blat jest waska tyle co na stol, nie na wyspe. Nie wiedzialam ze akacja jest taka ciezka, ledwo ruszylam ta polke. Szafek jeszcze nie mam, M jeszcze spi. Musi wstac i isc wyladowac sasiada samochod i chyba oni pojada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 20.02.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 (edytowane) śliczne te blaty mąż urwał front od szuflady w zamrażalniku właśnie zamawia nową lodówkę biorę tą co miałam brać, pospolitego beko za 4,5 koła Edytowane 20 Lutego 2016 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.02.2016 00:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 EMI................moze specjalnie urwal zeby nowa kupic Ciesze sie i gratuluje! Nie zawsze sie ma co by sie chcialo ale bedziesz miala nowa co juz wypatrzylas ! Jak przyjedzie to fotke dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.02.2016 00:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Strasznie pozno zaczelam malowac bo o 5 popoludniu. Zabralo czasu zeby wycuchac, sprzatnac, umyc i zaczac klasc podkladowke. Mam przerwe na kawe - zostala jeszcze jedna. Mam nadzieje ze do polnocy pomaluje juz farba;) http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/xxx/IMG_8550_zpszwtln9ra.jpg fajnie fotka wyszla - zmrocie oczy - wystaje rama z lustra, swietna by byla taka obramowka. Widzialam kiedys takie szafki i w kuchni. Liscia se kupilam podkladowke mam zabarwiona na lekko szaro http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/xxx/IMG_8551_zpsvdaa3tvc.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/xxx/IMG_8556_zpsbc4qtb8r.jpg nie malowalam nozek bo ciezko tak na podlodze, musialabym deski podkladac a nie chcialo mi sie no i chce te nogi zmienic. Ale co Wam chcialam pokazac, jakbyscie kiedys szafke malowaly - np na szaro, taka wolnostojaca - zostawcie nogi niepomalowane! szary z brazowymi nogami wyglada swietnie, nie wiem, pewno nie udalo sie tego zlapac na fotce no ale moze http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/xxx/IMG_8552_zpsimbzjlin.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/xxx/IMG_8553_zps34ebggpp.jpg oprocz tego rada - jesli pedzlem i walkiem byscie malowaly - zeby bylo latwiej sciagnijcie tyly i osobno pomalujcie - jak sie da sciagnac. O niebo latwiej. Przy pistolecie lub aerozolu nie trzeba Ale z pedzlem - lepiej. Jedno wiem na 100% N i e c i e r p i e malowac pedzlem. Mebli. I nigdy juz nie bede. Jednak pistoletem o wiele latwiej i szybciej i ladniej. Ale takie szafki ok, bo i tak duzo nie bedzie widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.02.2016 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Mania z tą lodówką to jest tak, że ta była wymarzona, dopóki tej kosmicznej smega nie zobaczyłam, wiec bardzo nie rozpaczam bo jest fajniutka, teraz mam srebrną lodówkę i jakoś nie razi, lodówka to lodówka. https://www.youtube.com/watch?v=i4pesUPj2j4 fotki na pewno pokaże, w końcu będzie można zrobić zdjecia tego kącika, nie będzie już straszyć stara lodówka Mania widzę ostro zabrałaś się do roboty. Nie znoszę malowania pędzlem smugi doprowadzają mnie do szału. co by sie nie robiło, to i tak jakieś sie zrobią. a co do połączenia szarości z brązami przecież cały czas powtarzam, że to połączenie doskonałe też mi się te rama lustra od razu rzuciła w oczy i nie muszę mrużyć oczu, żeby widzieć, że to będzie doskonale wyglądać masz jakiś nowe miejsce dla tego lustra?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.02.2016 01:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Emi sliczna ta lodowka, a to z lodem bardzo sprytne. No z checia ja zobacze na zywo u Ciebie. Co zrobie z lustrem? obetne wzor i naloze na szafki Zart! dalam kupe kasy za lustro i go nadal kocham. Na dole nie mam miejsca, bedzie musialo wrocic do mnie do sypialni. Albo do korytarza na gorze a tamto do mnie - pomysle. Szkoda ze na dole nie mam gdzie no ale nie moge wszystkiego zapchac. Ze braz pasuje do szarego to ja wiem, ale to pierwszy mebel ze maluje na szaro i nigdy nie myslalam o zostawieniu nozek w orginale. Bo albo wszystko malowalam, albo nog nie bylo, albo dokreclam swoje metalowe. Tak nas kusi z M zeby przykrecic takie podobne jak na sofce sa, bo tam sie nie da zmienic ale te co okazywalam, pamietasz, metalowe. Tylko musialabym kupic. Pomysle. Podkladowka nalozona, sie suszy. Zobaczymy cze bede malowac dzis czy jutro. Strasznie mnie dzis migrena wymeczyla i jestem jak przeorana Polki bede malowac na tygodniu jak chlopakow nie bedzie bo rozloze w kuchni. Wlasnie temu pedzla nie lubie. Ale jak mowilam - jak cos nie tak wyjdzie to w lecie wyniose do garazu , przetre papierem zeby slady po pedzlu zgubic i prysne pistoletem. A tak poprostu mi sie nie chce czekac. Tyl jak pisalam to nie drewno i troche zjechany. Chcemy go zmienic na drewniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.02.2016 01:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 zaraz ide do sasiadow, bo M tam uciekl zeby nie wachac farby - co za tchorz - i bede molestowac sasiada. jak przywiezli szafki i mlody powiedzial ze nie mam tyle ksiazek (no, to samo mowi co ja) sasiad powiedzial ze ma jakies to moze mi dac. Wiec ide ja i jego pomeczyc , moze co wycyganie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.02.2016 01:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 a plecki jakie będą??? masz jakiś pomysł? szare w kolorze korpusu czy coś będziesz kombinować ? nóżki metalowe lwie łapki czy jakieś inne masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.02.2016 02:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 wrocilam malowac, ksiazki beda. Tylko Kathy musi wygrzebac z piwicy i przejrzec. Troche starawe beda to fajnie bo to po jej ojcu. A ona ma 60 lat wiec ho ho, fajne moga byc Pytanie kiedy sie do tego zabierze. W lecie dokupie wiecej, bo w lecie robia "wystawki". Na podjazdach ludzie wystawiaja rzeczy co juz nie chca i sprzedaja, to za grosze moge fajnych dokupic. Poki co ponapycham czymkolwiek. Emi tyl taki sam. Jasniej nie pojde bo zleje sie ze sciana, znaczy by wygladalo ze nie ma plecow a sama sciana. Ciemniej za ciemno bo i tak ciemne beda. Ale na gorne polki chce swiatelka wsadzic, gdzies mi zostaly jakies stare leza. Moze kiedys polki na szyby wymienie tylko do szklarza trzeba. Beda bardziej grfitowe niz szare, widzialas jak wkleilam kolory do scian. A nozki nie, nie lwie lapki, te: http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/xxx/_5h7_zps8pjerz0q.jpg takie same sa na sofce. Ale jeszcze pomysle, jeszcze w sklepie zobaczymy, bo moga byc zupelnie proste metalowe. Sama nie wiem. Przydaloby sie z regulatorem bo albo szafki krzywe albo podloga - a raczej podloge i rowno nie stoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 21.02.2016 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 pięknie zapowiadają się te regały (i książki po ojcu sąsiadki też ) Lustro piękne! Też nie lubię machania pędzlem (chyba, że trzeba w jakieś kąciki dotrzeć) wolę wałeczek. A odkąd odkryłam spray... Na razie odłożyłam wycieranie pomalowanego fotelika (w naturze jednak tak źle nie wygląda - tzn odarty z "ubranek" wygląda tragicznie - ale uwielbam aksamit woskowanego mebla......) Zdzieram drugi - tzn chłopaków moich zatrudniłam - wytarcie jest OK! I mam nadzieję, że w tym tygodniu oddam je tapicerowi. A na przyszłość będę więcej i uważniej czytać i pytać. (i zakupiłam sobie piekny stolik biurko - jak przyjdzie mogę sie pochwalić Emila lodówka świetna! ( a o smegu też kiedyś marzyłam - ale ... mam ważniejsze marzenia do spełniania:D ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.02.2016 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Dziewczyny - wszystko mnie dzis boli, od tego machania. Na dodatek ze w domu maluje w tym pokoju co najmniejszy i szafki tak stoja wszystkie i sofka tez, miejsca malo, wiec od wyginania sie padam. Skonczylam o 11;30 w nocy. Ale mam GOOD NEWS NIE MA DUZYCH SLADOW PEDZLA nie bede pryskac na lato. Nie potrzeba. Pedzlem podkladowka jechalam wiec ze przeswitywalo to widac bylo pedzel. Po nalozeniu farby - widac minimalnie, tylko jak sie stanie z nosem przy szafce, ale to jest normalka, zawsze malowany tak mebel bedzie inaczej wygladac niz pryskany. Sama sie zdziwlam. No tak, moj pierwszy mebel malowany a nie pryskany, a widzialam pomalowane ze sladami na necie i dlatego od razu na pryskanie wskoczylam, wiec nie wiem jak one malowaly ze mialy takie smugi. Pewno pedzlem wszystko, zamiast walkiem potem. Ave , no, w kacikach Ci powiem najgorzej pedzlem, gdzie rozne plaszczyzny cie stykaja. Pryskaja wychodzi idealnie. Kolor jednak nie wyszedl grafitowy, na kartce tylko tak wygladal, wyszedl taki jak chcialam, o tyle ciemniejszy ze sie bedzie oddzielal na scianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 21.02.2016 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Liść mi się bardzo podoba. Ależ jestem ciekawa całości już pomalowanej. Maniu, tak z ciekawości, po ile płacisz za te nóżki? Półek szklanych nie lubię, całe dzieciństwo polerowałam w segmencie, a teraz zachciało mi się w witrynie i jak są podświetlone ledami, to same mazy i plamy widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.02.2016 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Mika tutaj jest link na nozki, jak wejdziesz na nia to ma jeszcze wiecej, innej wysokosci i w innych stylach http://www.ebay.ca/itm/271752956568?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Maja je tez na Alibaba i Aliexpress. Co do szklanych polek - to byla tez moja udreka, smugi itp. Do czasu az odkrylam odpowiedni plyn, tzw "Invisible glass". Jak umyje tym plynem - nie widac prawie szyby, w drzwi od ogrodu juz przywalilam kilka razy po umyciu. Zaden inny plyn tak nie dziala i smugi widac. Ocet i gazety tez probowalam. A kurze i tak trzeba scierac. O szybkach pomyslalam bo w jednej witrynce w kominkowym mam szybki i swiatlo z gory na dol przebija, z drewnianymi polkami musialabym swiatlo zakladac na kazdej. Narazie nie mysle. To taki temat "moze zrobie moze nie". Zobaczymy jak poustawiam na polkach wszystko. Jesli zapelnie zupelnie ksiazkami to i tak nie oplaca sie szklanych. Mialam dzis sobie poleczki malowac - ale wymyslilam :yes: Mam totalny rozj*** w domu, syf, kurz itd ale robimy cos z M. Plus - poprosilam go o cos i na szczescie - juz wiem, juz jestem happy, ale wszystko napisze jak skonczymy. Teraz ide mu pomagac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 21.02.2016 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Dziękuję za linka. Weszłam na gogle grafika, przeglądam metalowe nóżki do mebli. I co? Widzę te metalowe ozdoby z przekierowaniem do Mani na Muratorze. :lol2: Invisible glass, pewnie następne chciejstwo nie do zdobycia w Polsce. Wychodzi na to, że USA to kraj pięknych tkanin, genialnych środków czystości i taniego Kitchen aid. :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.02.2016 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Mania kurde jakoś te nóżki mi nie pasują do regału i chyba nie zmieniałabym ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.02.2016 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Mika ano, bo bylam w fazie kupowania zelastwa do domu w PL, koniec koncow nozki teraz sa tu uzyte. Emi mysle ze by pasowaly. Nie znaczy ze je zaloze - ale te wyciete co Mika pokazala mam teraz pod witrynka tez i w zyciu bym na inne nie zamienila bo razem z raczkami nadaja uroku i innosci. Bede myslec potem, bo jak pisalam moze zaloze zupelnie proste, musze zobaczyc co w sklepach maja , te tylko na wysylke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts