Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

przyszlam tylko powiedziec ze:

NIE JESTEM ZADOWOLONA z krzeselek :mad:

nie podobaja mi sie !!!

o ile w kominkowym ten krem jest zarabisty i super wyglada - tak w jadalni NIE PASUJE :mad:

BEDE ZRYWAC :mad:

jak tylko sie palce zagoja. Pomaluje je jeszcze raz wiec pewno wiosna/lato.

Bede miala czas znalezc material - wiem co chce i jaki chce ale wiem na 100% ze jasny tam nie pasuje - bedzie spowrotem szary :mad:

O ile szare wygladaly elegancko i z klasa, tak ten jasny zrobil je na krzeselka typu sieciowek. Jestem zla. Ale to dobrze. Przynajmniej wiem ze nie zawsze wszedzie wszystko pasuje.

byc moze tego na fotkach nie widac, ale ja widze golym okiem.

Na dodatek dwa glowne krzesla ktore maja szare ramy, szary material i zolty z tylu - teraz absolutnie nie psuja i wszystko sie zre :mad:

Czlowiek sie uczy na bledach, jak to mowia nie psuj tego jest dobre. Zamiast polepszyc - pogorszylam. Jednak wole tam miec ciemniej a ladniej.

Ale ciekawe nie???? w kominkowym i dwa fotele i podnozek i sofka sa jasne i wszystko gra, a w jadalni ni chusteczka to nie pasuje.

IMG_9130.jpgIMG_9138.jpgIMG_9140.jpgIMG_9132.jpgIMG_9136.jpg

Jasne nie są złe ale fakt siwe były ładniejsze:yes: wcześniej się nie odzywałam, bo każdemu ma prawo podobać się co innego... ja nie przepadam za jasnymi krzesłami z bardziej praktycznego powodu Ty patrzysz na to z innej strony... ale ostatecznie i tak wyjdzie na to samo - będziesz miała zajęcie:D

Czyli, lepsze jest wrogiem dobrego, sprawdzìło się powiedzenie w Twojej jadalni. Ja boję się zabrać za krzesła w kuchni. Tkaninę mam, ale wnerwia mnie blat stołu, łapie plamy od gorącego i kropel wody. Powinnam pomalować, ale mąż mnie przyblokuje z tym pomysłem. Szkoda zmieniać obicie i myśleć o malowaniu.

no bo chcialam rozjasnic, bo wlasciwie M marudzil ze sie sciemnilo - chociaz mu mowilam ze przeciez sciana bedzie jasniejsza. Ale to MOJA wina.

Rak nie zal, czasu tez nie - zal mi materialu ktory mozna powiedziec zniszczylam a mialam na niego plan. A juz go nie ma w sklepie i byl bardzo drogi.

Slonce zaglada mi do kominkowego i do kuchni az do popoludnia. Potem sie przesuwa i swieci tam gdzie teraz biblioteczka, potm na przod domu. Ale o ile dwie gorne sypialnie od ulicy mialy slonce wtedy tak ten pokuj nie - bo go garaz blokuje. Dlatego ciemnawy.

Oh well....

Gosik - przynajmniej na dzien dzisiejszy wiem jak sobie ulatwic nastepnym razem robote - bedzie latwiej, ladniej tez wyjdzie. Bo nie z kazdym materialem latwo pracowac na krzeslach, a z tym napewno nie. Dzis mi zarowka zaswiecila i juz wiem.

Mika z czego ten stol? i dlaczego kladziesz gorace na stol?? sie nie kladzie nigdy o ile to nie wytrzymaly material :lol2:

Jesli to drewno to zeszlifuj, zabejcuj naloz poly - odkad zrobilam blat na wyspie nic go nie rusza. Wyglada nadal jak za dnia nr 1 a ciagle tu urzedujemy.

może dlatego, że to krem, a nie biały - na zdjęciach wyglądają OK!

) ale jak kolor nie pasuje, nie gra... ból straszny :lol2: Rozumiem, (kiedyś kolor w sypialni mi nie pasował, był śliczny, ale moje samopoczucie cierpiało... mąż pojechał, a ja kupiłam farbę, i... przemalowałam:cool: - no, ale ja tylko w gorącej wodzie kąpana, a nie w ciekłym azocie:lol2:)

ale daj odpocząć paluszkom

PS zapomniałam dodać, że biblioteka z dywanem i całą resztą...cudna, a jak będzie jeszcze podłoga drewniana... sięgnie idei bibliotek!

Edytowane przez ave!

Tomkowa - he he WZOREK :lol2:

Jakos mi wzorek nie pasuje do tych krzesel. Pozatym chce ta jajecznice zostawic na tych srebrnych. Byloby za duzo. Ewentualnie co moge na zoltych zmienic to przod i siedzisko na to samo co reszta bo wtedy bedzie OK. Ale nie wiem co mi odbije - moze zoltko tez sciagne???

No wlasnie tamten za ciemny byl ten za jasny - myslalam o takim:

grey-chenille-fabric..jpg

chenille material, nie wiem jak po polsku? szenil?

chyba ze cos innego znajde

Ave - jakbym dala biale to dopiero by bylo :cool: ogolnie stojac przy oknie wyglada OK, bo sie jadalnia przeciaga do kominkowego - ten sam material. Ale jako same krzesla fuj :bash:

kurna, widzialam na zywo takie krzesla w kremie i byly piekne, no ale poprostu u mnie nie dziala to. Co pomieszczenie ma inny wyglad mimo ze styl ten sam. I nie wszedzie pasuje to samo.

A powiem Wam ze juz po pierwszym krzesle wiedzialam ze bede nieszczesliwa, ale nie mialam odwrotu - tego materialu co mialam na krzeslach nie mialam ani kawalka. A jak zaczelam rozrywac to podarlo sie wsio.

ide beczec.............beda mnie teraz te krzesla nekac i meczyc i wnerwiac...o ja GUUUUPIAAAAA :mad:

ciagle jakiejs "wisienki" brakuje , najpierw byl dywan teraz podloga i zrobienie tej biblioteczki wiekszej - czy to sie kiedys skonczy? i jak ja mam na jakies wakacje jak tu tyle planow na lato w domu :eek:

[ATTACH=CONFIG]350103[/ATTACH]

chenille material, nie wiem jak po polsku? szenil?

Ave - jakbym dala biale to dopiero by bylo :cool: ogolnie stojac przy oknie wyglada OK, bo sie jadalnia przeciaga do kominkowego - ten sam material. Ale jako same krzesla fuj :bash:

kurna, widzialam na zywo takie krzesla w kremie i byly piekne, no ale poprostu u mnie nie dziala to. Co pomieszczenie ma inny wyglad mimo ze styl ten sam. I nie wszedzie pasuje to samo.

ciagle jakiejs "wisienki" brakuje , najpierw byl dywan teraz podloga i zrobienie tej biblioteczki wiekszej - czy to sie kiedys skonczy? i jak ja mam na jakies wakacje jak tu tyle planow na lato w domu :eek:

Mania... nie becz!:hug: i tak masz pieknie, zostaw wisienki... zresztą chodzi o to by gonić króliczka anie złapać go :lol2:

Ta szenila ładnie wyglada, może kup kawałek i niech pobędzie w pokoju przy różnym świetle, zobaczysz, pasuje, czy nie

Ave a ja jestem baba wojowniczka a nie facet lowca :lol2: czyli dopasc i ubidz dziada :lol2: po co sie meczyc :lol2:

Tomkowa sa rozne grubosci szenili, ide popracuje nad M wyciagne go do sklepu zobaczyc co maja. Bo moze nic u mnie na wsi nie ma i znow z US trzeba (bo mi sie nie chce do Tor jechac ).

Z velurowatych jest jeden = przetestowany, na starym lozku bylo obicie a teraz na tej nowej sofce te dwie male poduszeczki sa. To taki typowy meblowy bardzo gruby, niestety on ze stanow. Obadam najpierw co u mnie jest a potem bede myslec.

Z szarym jest klopot taki ze moze miec "podkolory". Tak jak moje sciany pokazuja troche blekitu, albo sofka raz lekki braz a raz fiolet. A ten na poduszkach - polozylam na krzesle i ja widze szary golym okiem a jak chce zrobic fotke to widze fiolet wiec nawet nie pokazuje Wam. Chcialabym znalezc czysty szary czyli mieszanka koloru na bazie bialy+czarny i nic wiecej.

Ha, miałam pisać że mi sie bardziej szare krzesełka podobały, ale sobie mysle że jak tak Ci sie podobaja i w realu moze jednak jest lepiej, to przemilcze, a tu proszz sama to piszesz. To żółtko na krzesłach tez mi sie nie podoba, jesli mam byc szczera, wygląda jak pisanka wielkanocna, no ale to nie mi ma sie podobać:p.

Daj jednak sobie porządnie odpocząć nim weźmiesz sie za kolejną zmianę.

Vesi :lol2: jajko wielkanocne bylo orginalne (na marginesie jak zapomnialyscie to te krzeselka sa z domu pogrzebowego :lol2::lol2:). Mam ich 3 (niestety nie do pary), jedno stoi u mnie w sypialni. Ja bym takiego nie nalozyla, jak juz to ladny wzor.

Jesli mi materialu starczy to zmienie.

WARTO SIE BYLO WKURZYC :yes:

tylko szkoda ze nie wpadlam na to wczesniej i nie zrobilam tak od poczatku zamiast zmarnowac moj drogi material :mad:

bylismy w sklepie - Tomkowa - raj dla Ciebie ! z tego wszystkiego nie zrobilam fotki ale zrobie jutro bo musze wrocic, a po co zaraz napisze.

No wiec - same wzorki :mad: normalnie szalenstwo wzorkowe. Tyle ze ciezko znalezc nawet jakis konkretny wzorek.

Jak na zlosc i tak jak myslalam na tym zadupiu nie ma NIC. Nic co ja potrzebuje. Nawet jednego nie bylo sposrod tysiecy materialow.

szenile - jak na lekarstwo i w samych bezach, zadnego szarego i nawet zadnego kremowego.

velurowate - a i owszem, kilka kolorow ale na ciuchy, nie na obicia. Jeden jedyny ktory mi sie podobal, lekko gnieciony podobny do mojego na poduszkach co wspominalam - czarny - przepiekny! ale taka zla bylam ze nie wzielam - jutro sie musze wrocic wziasc na dwie poduszki bo jest na przecenie z 42 na 14.

jasny kolor...odpadl. Nie spodobalo mi sie, skojarzylo mi sie z kremem, czyli back to square one - bedzie ciemniejszy.

patrzcie

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ottoman/IMG_9141_zpswalvdz1g.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ottoman/IMG_9142_zps73b4qd5d.jpg

cena za metr - 30$, potrzebuje jakies 11. moge zapomniec. Ale nie o to chodzi - jasny za jasny, obok lezy ten co nakladalam na sofke i ottomanke tylko ze swoj sciaglam ze stanow.

I teraz macie perfekt przyklad zlodziejstwa u mnie vs US o czym ostatnio pisalam.

Za swoj w US na Amazon dawalam za metr 4$, tutaj chca 30$ (plus podatek). Kupilam 13 metrow zaplacilam razem z wysylka 120$, tutaj musialabym dac razem vatem....440$. A gdybym mieszkala w US byloby jeszcze taniej bo wysylka duzo tansza, zaplacilabym jakies 60$.

ZLODZIEJE :mad:

wiec wyszlam zla, ze nic nie ma, a to co jest bajoskie sumy, ze trzeba bedzie znow ze stanow sciagac cos i sie modlic zeby kolorek byl OK, juz wyjechalismy i znow sie wkurzylam ze tego czarnego nie wzielam na poduszki, ale wroce jutro. I tak jechalam i para mi z nosa szla i nagle zielona zarowa sie zapalila :lol2:

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ottoman/IMG_9146_zpsdsem2vdq.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ottoman/IMG_9147_zpszyg8f9ji.jpg

jest szaro buro i ponuro deszcz pada, przy swietle zdjecie rozjasnilo...

tu widac na tle sciany , koloru ktory pojdzie tam i obok srebrne "jajo"

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ottoman/IMG_9148_zpsb7pp0e6j.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ottoman/IMG_9149_zpsrjyoqucc.jpg

nawet jesli mi nie starczy na "pisanki" to bedzie ok.

byscie nie zgadly co to jest :D

moje zaslony z Ikei. Bardzo je lubie i lubilam i ciagle lubie - sa grube i welurowate i co wazne - nie maja zadnych podkolorow :lol2:

ale ze w calym oknie w calym domu ma shutters to je sciaglam. I leza.

i czemu wczesniej na to nie wpadlam????

i material jest ladniejszy od tego co byl, wiec nie bede juz ryczec. Mam ich 4. Mam nadzieje ze starczy bo sa sporawe.

Tak ze szykuje sie znow demolka, nie nie bede czekac do wiosny/lata, poszukam rekawic i zaczynam robic. Na dniach. Inaczej mnie qur*** trafi za kazdym razem co bede tam przechodzila.

moj M sie ze mnie smieje, ale polecial do sasiada po jakas masc zeby mi te rozwlone rece posmarowac.

Emi wyjdzie paluszki-lizac :lol2:

bylo przypiete i nie musze czekac kilku dni - strzal w 10tke :lol2:

nic nie widac? ja widze to wazne :lol2:

a serio u mnie na compie widac ok, ale kazdy ma inaczej ustawiony, mimo to napisalam ze oswietlenie do kitu bo juz wieczorowa zadyma sie zaczela

przymiarka zrobiona :lol2:

IMG_9152.jpg

z moim helperem jak zwykle

jedna zaslona = 3 krzesla :D

znalazlam dwie poki co, jeszcze musze dwie odkopac bo nie wiem czy mloda nie zabrala, a jak zabrala to czy oddala bo nie uzywala, ona jak Gosik w bezach sie lubuje wiec nie pasowalo. Wiec te pisankowe jaja tez sie zmienia, ale je na koncu zrobie.

se kroilam i se lecialo "Wind of change", odrazu mi sie skojarzylo po polsku - M mnie nauczyl, z tym ze on trichu inaczej to spiewa...."chodze se o wsi, z du*** mi sie tli"

ale refren dobry:..."zemszcze sie, za te wszystkie guzy i siniaki, zemszcze sie, mocno skopie dupy wam szczeniaki"...no, na Was ze ZADNA ale to absolutnie ZADNA nie powiedziala ze szare lepsze na poczatku jak wpadlam na ten DURNY pomysl zmiany.

Wiecznie ze ciemne/czarne fe i be to myslalam ze potakniecie TAK na jasne a tu guzik

rano zaczynam demolke

"zemszcze sie, za te wszystkie guzy i siniaki, zemszcze sie, mocno skopie dupy wam szczeniaki"...no, na Was ze ZADNA ale to absolutnie ZADNA nie powiedziala ze szare lepsze na poczatku jak wpadlam na ten DURNY pomysl zmiany.

Wiecznie ze ciemne/czarne fe i be to myslalam ze potakniecie TAK na jasne a tu guzik

Maniu, czasami może wygrywa strach, że człowiek opierdziel zbierze, że się nie zna :lol2: Ja uważałam, że z tamtym szarym było za ponuro. I dalej tak uważam, że z Ikeą będzie tak samo ;) Czym one się różnią? Ikea jest jaśniejsza?

Zestawiłam sobie oba ;) Ikea jest bardziej szara, tak? ;)

mania.jpg

Edytowane przez Tomkowa

Mania, podkładek używam, ale... właśnie nieraz postawi się obok, albo podlewajac kwiatek na parapecie obok, woda po lisciu skapie na stół.

Blat jest na wysoki połysk brązowy, te fotki platerów na tym stole robilam. Myślę, że czarny najbardziej by pasował do tej kuchni . tkaninę mam ciemnoszarą.

Białe kraźki znikają przeprasowane zelazkiem przez scierkę tylko temp. trzeba pilnować , suszarką do wlosów teź suszylam:sleep:

Tomkowa no ja nieraz tez sie boje odezwac, bo tez sie boje oberwac ale i tak kusi :yes:

pierwsze pytanie - jak laczysz zdjecia?? kurna nie wiem jak

co do materialu, to naprawde trzeba na glowe upasc jak ja - normalnie sru do sklepu, sie kupuje co sie lubi, a ja nie przezyje jak nie bede kombinwac i sie bawic w odcienie, jestem ku-ku ;)

Material tez SORRY nie jest welurowaty a aksamitowaty - zle napisalam wczoraj.

Jakbym na niego nie patrzyla - wydaje sie byc jasniejszy. A ze nie ma tych podcieni i jest tylko szary wiec akurat to co chcialam.

widac to na zdjeciach ktore dzis pstryklam

z lampa od aparatu - po prawej Ikea, po lewej stary material z krzeselek (na siedzeniach nie sciagalam) z tylu ten co na sofce mam

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ottoman/DSC_0679%201_zpsdvfb35zi.jpg

gorne swiatlo zapalone - normalne zarowki, cieple swiatlo - juz widac jak wylazly podkolory , a Ikea nadal sie trzyma szara

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ottoman/IMG_9154_zpsey64gr4b.jpg

wynioslam na dwor, naturalne swiatlo - i znow podkolor wylazl, - znaczy te krzesla wcale az takie siwe czy szare nie byly! a Ikea nadal szara

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ottoman/IMG_9169_zpszbnvvlg9.jpg

naturalne swiatlo od okna w domu na dywanie, znow widac to samo

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ottoman/IMG_9170_zpsl4ch0ept.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ottoman/IMG_9171_zpstepy7nuv.jpg

dobra wracajac do stolu i pokoju - stare siedzenie i Ikea

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ottoman/IMG_9160_zpsp7c0qa49.jpg

niezle co???? widzicie jak oczy plataja figla? jak sie mozna latwo przyzwyczaic a potem widac wielka roznice?? chociaz ja od poczarku wiedzialam ze ma podkolory

ok, siedzenie won, nalozylam Ikee na oparcie

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ottoman/IMG_9174_zps6a6xwpc0.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ottoman/IMG_9176_zpsfhkcufvg.jpg

ta sciana z tylu bedzie jasniejsza, ale wutryna zostaje czarna, scianami rozjasnie ale witryny nie ruszam bo ja lubie czarna

co do srebrnego krzeselka - jego material jest szaro-niebieski. Nalozylam Ikea na oparcie

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ottoman/IMG_9180_zpshmrknumf.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ottoman/IMG_9177_zpshqqrdoqo.jpg

psuje!

glupi material a tyle problemow, moze ja faktycznie na glowe powinnam sie leczyc?? :D