vesila 18.03.2016 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 :rotfl: crazy, crazy ... nie inaczej Śliczne masz nawet pismo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 18.03.2016 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Mania, pozytywna muratorowa wariatka:D [ATTACH=CONFIG]350288[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]350290[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]350297[/ATTACH]ps. Nad stolikiem w ramce wiszą meksykańskie czubacze8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 18.03.2016 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Mania...:rotfl: też czuje się pozdrowiona i wzajemnie pozdrawiam:hug: a propos ludwikowatych... nie jesteście same ja z reguły swoich nie maluję, bo jak z lat dwudziestych... to nie wypada (nowsze i owszem - przemalowywuję Mmikka - slicznie. Co do pralki... - nie łatwe toto do ubrania ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.03.2016 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Mika prześliczne masz mieszkanie :jawdrop: pokaż tą pralkę porządnie, może coś wykombinujemy jak ją zabudować Mania masz wolne miejsce w wariatkowie dla kuleżanki???? zajrzałam do Tomkowej. Kiedy zobaczyłam te cudne paprocie przypomniałam sobie o galerii jaką miałam u siebie robić. Od kilku lat haftuję sobie zielniczki, takie rycinki w starym stylu, rożne kwiaty - irys, róża, magnolia, piwonia, jaśmin itp, itd. Mam ich już dużo. Tylko są na lnie w kolorze ecru, a u mnie szarości się ostatecznie pojawiły i w końcu czuje, że to moje kolory w których się najlepiej czuje. No i kicha. za nic mi ten ecru nie będzie pasować. Postanowiłam haftować je od nowa na szarym lnie muszę kupić kilka kawałków lnu, żeby kolor dobrze dobrać, żeby znowu wtopy nie było. No to se zajęcie znalazłam moje szarości z ikei - zaslony i kanapa, też ładnie trzymają odcień w każdym świetle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 18.03.2016 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Mania, crazy jesteś, ale za to Cię kochamy Mmikka, piękna sypialnia!! A ten kluczyk nad łóżkiem to do czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.03.2016 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 do pasa cnoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 18.03.2016 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Wczoraj 3 krzesla zrobilam i na ostatnim sie wpisalam, i w krzeselku jest Dzis koncze nastepne 3 i sznurek. To i tak ze przeczytalyscie, bo moj M zapytal - co tu pisze ?? Mika pieknie! a gdzie salon i reszta kuchni?? dawaj Piekna ta szafa. A stolikow takich szukalam jak zmienialam moje w sypialni, ale koniec koncow wzielam zwykle na 3 nogach z marmurem na wierzchu. A propos szafy...Mika myslalam ze nie malujesz, a jednak!! patrzac na Twoja szafe przypomnialo mi sie jak kupilam zestaw witryn (ta witryna co w jadalni mam), zrobilam z jednej czesci szsfke pod tv http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/IMG_0726_zps096fca01.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/IMG_0822_zpsaf52bfb3.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/IMG_0821_zpsd7eb2b76.jpg i wiecie co??? tez nie pasowalo biala. Zostawilam tylko witryne i ona na czarno, a ta sprzedalam - za dobra kase bo sie mi zwrocilo co dalam za caly komplet i jeszcze zarobilam drugie tyle Ale to jest wlasnie ciekawe - drzwi, framugi, shutters - mam biale, nawet kuchnia ladniejsza jak z ciemnego na bialo pomalowalam - wszystko pasuje, jasne obicia w kominkowym tez, a polka pod tv ani krzesla do jadalni nie pasowaly Dla mnie to wielka zagadka. Ave ja az takich antykow nie mam, najstarszy jest sekretarzyk z 1930, reszta to lata 50-60. W orginale meble byly wniesione do domu i tez nie pasowalo. Jak biale Na szczescie u nas takich mebli od groma jest, jak cos to zawsze moge kupic. A tak na marginesie dzis liczylam te "ludwikowskie", nie mam ich duzo. Podnozek w kominkowym, witryna w jadalni, sofka w biblioteczce i krzeselko. Reszta mebli nie jest ludwikowska, druga slfka nie, lawa nie, sekretzryk nie. Na gorze ludwikowskie mam tylko stoliki w goscinnym , uszatka u mlodego i jedno krzeselko. Srebrne krzesla w jadalni sa ludwikowskie ale bez wygietych nog wlasciwie sie utarlo ze co wygiete nogi to sie mowi ludwikowskie a tak naprawde nie, bo moga byc z innej epoki badz innego kraju i inna nazwa, ostatnio kupujac ksiazki na antykach kupilam jedna o antykach, znaczy meblach, szukalam jej dlugo bo fajna mozna sie poduczyc Emila mam dwa wolne pokoje a na szarym lnie zielone motywy beda wygladac slicznie:yes: ja w szarosciach juz jestem od dlugich kilku lat. Jeszcze w bloku mieszkalam i jeszcze nie wiedzialam ze Murator istnieje. Przelecialam wszystkie przez cale zycie i jak sie ten szary mnie uczepil tak puscic nie chce, chociaz nie mowie ze inne sa brzydkie. jesooooo ide rozbierac nastepne krzesla. Na weekend sobie poduszki zostawie na sofke uszyc. qurna - snieg pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 18.03.2016 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) zajrzałam do Tomkowej. Kiedy zobaczyłam te cudne paprocie przypomniałam sobie o galerii jaką miałam u siebie robić. Od kilku lat haftuję sobie zielniczki, takie rycinki w starym stylu, rożne kwiaty - irys, róża, magnolia, piwonia, jaśmin itp, itd. Mam ich już dużo. Tylko są na lnie w kolorze ecru, a u mnie szarości się ostatecznie pojawiły i w końcu czuje, że to moje kolory w których się najlepiej czuje. No i kicha. za nic mi ten ecru nie będzie pasować. Postanowiłam haftować je od nowa na szarym lnie muszę kupić kilka kawałków lnu, żeby kolor dobrze dobrać, żeby znowu wtopy nie było. No to se zajęcie znalazłam Emila, pokaż koniecznie te lny! A próbowałaś włożyć je w większą ramkę z szarym passepartout? Mogłoby wyglądać pięknie O, takie cuś jak ten największy na tej ścianie: Edytowane 18 Marca 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 18.03.2016 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Tomkowa ja Was tez gdyby nie Wy - z kim bym sobie pogadala po polsku?? PAS CNOTY - Emi dobra jestes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 18.03.2016 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Emi, moją tajemnicę wypaplała na forum 12 lat temu kupiliśmy szarą prazkowaną jak sztruks tapetę do korytarza, mieszkanie sprzedane a nowi lokatorzy dalej nią się zachwycają. Szafa dziękuje za poświęcenie jej uwagi, u Wani pisałam, kupiona za grosze z szafeczkami z wystawkowych mebli niemieckich. Tylko pomalowalismy ją już my. Mania, cudo z tej komody zrobiłaś Fotek pokoju dziennego nie zrobię, bo ciemno za oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 18.03.2016 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 [ATTACH=CONFIG]350378[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]350380[/ATTACH] Mania, i nic nie mów o blatach roboczych, bo ja się cieszę, że mam jakikolwiek Muszę się dźwigać i iść kruche ciasto do sernika zrobić. Dzisiaj w Ikea z prędkością światła przelecielismy, szafa z grubsza wybrana, z bólem serca muszę zrezygnować z pieknej inspiracji jjany szafy. Cóż, auto pochłonie każdą iilość złotówek:mad:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.03.2016 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 juz pokazuję te zielniki, oprawa będzie inna, ale też czarna kolorek jak widać jest dość intensywny. Mam plan zrobić je w innej stylistyce o takiej jak ten http://www.lesbrodeusesparisiennes.com/861-2617-thickbox/lin-etude-a-la-tulipe-maxi-grille-a-broder-au-point-de-croix.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 18.03.2016 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Emila, piękne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.03.2016 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Mika śliczna kuchnia. Fajne wykorzystany kącik na kredens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.03.2016 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 dzięki Tomkowa tylko ten kolor.... bardzo mi nie pasuje do kuchni mam owoce na lnie kościowym i już się tak nie gryzie do sypialni róże na lnie piaskowym i też do szarości fajnie będzie pasować, bo chce tam dołożyć naturalny len i odrobinę różu... a tu blehhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 18.03.2016 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Emi, masz niesamowity dar, złote ręce, dbaj o nie.Nie pokalecz jak Mania. Aaaaa pralka stoi w kacie, jak się wchodzi po lewej na scianie co drzwi wisi grzejnik, biała drabinka. Po prawej kabina. Nad kibelkiem jest małe okienko, kiedys kupię rolete rzymska, myślałam o białej b. Cienkiej tkaninie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 19.03.2016 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Mika - kuchnia sliczna I widac jak na dloni ze ten stol w brazie tam pasuje A blatem sie nie przejmuj, wiem ze sie zazdrosci wielkich blatow ale tez wiem ze dobrej kucharce starczy kawalek i w codziennym uzytku wiekszego nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 19.03.2016 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 dobrej kucharce starczy kawalek i w codziennym uzytku wiekszego nie trzeba to już wiem dlaczego potrzebuje hektarów a i tak się nie mieszczę :rotfl: Mika dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 19.03.2016 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Emi jestes bardzo zdolna, sliczne te wyszywania Musisz byc bardzo spokojna i opanowana osoba bo wiem jakie to pracochlonne - kiedys wyszywalam a u mnie w domu wszyscy to robili. Pokazalabys troche wiszacych na scianach w domu Wspomnialam Wam ze wujek z ciocia mieli wystawe teraz zrobiona, wlasnie jednym z elementow bylo krzyzykowe wyszywanie tez - opowiem Wam znegdotke z zycia wzieta w zwiazku z tym - wujek zostal wyslany do jakiegos sanatorium przez lekarza, a ciocia mowi - zebys sie za babami nie ogladal to dam ci zajecie - dala mu nici, len i wzory, a ze wujek bardzo dokladny sleczal wiec, liczyl, wybieral kolory. No ale sam w pokoju nie byl, wiec wspolokator pusicl fame. Jak sie kobitki dowiedzialy ze wujek wyszywa - wtedy dopiero byl oblezony - ciocia do dzis sie smieje ze narobila , efekt odwrotny byl To bylo w latach 80-tych. Wujek wrocil i pokazal sasiadowi - obaj wpadli w faze wyszywania, do dzis dnia w obu domach pelno obrazow wisi . Siedzialy "stare" chlopy i wyszywaly, dla nas byly wtedy "stare" bo mieli po 40 lat ja tylko troche to robilam ale nie dla mnie to bo ja nie usiedze w miejscu, a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 19.03.2016 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Zabudowa pralki, nie jest trudno, a jszcze znalezc stary mebel zeby drzwiczki byly stylowo pod reszte i rozmiarowo - z jakiegos starego mebla i mozna niezly mebelek zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts