Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zobacz to, o tym pisalam do samochodow

http://www.stardustcolors.pl/lakier-chrom/686-lakier-chrom-lustrzany-wersja-aerozol-280ml.html

a szukaj lakier-chrom

Efekt super, ale cena powala ;) Do tego trzeba u nich podkład dokupić ;) No i nie wiadomo jak na drewnie wyjdzie, bo ja chcę drewno pomalować :)

Nie wiem jak w innych firmach, ale w tej co oddaliśmy do chromowania części z auta, to bardzo drogo nas to będzie kosztowało. Mieliśmy oddać jeszcze chłodnicę, ale to już by chyba przekroczyło koszt zakupu auta :o

Właśnie, Aniu, co chcesz malować? Może jakaś samochodowa będzie dobra?

Dobrze Maniu, że napisałaś, że te butelki są zdradzieckie. Oglądałam kolory w necie i się zastanawiałam nad przyszłościowym zakupem.

Maniu, używałaś kiedyś z Rustoleum spray odpychający wodę? Też myślałam żeby go zamówić, razem z tymi zdradzieckimi butelkami :confused:

Ananasowate lustro mi się podoba.

Edytowane przez mmikka

Mika musze sie dowiedziec ile tu kosztuje, niech tylko Randy - nasz mechanik - sie tu pokaze. Oprocz bycia mechanikem jest lakiernikiem samochodow. Ciekawe ile tu kosztuje.

Butelki sa zdradzieckie ale ich uzywam. Bo w tych butelkach maja wszystkie inne wymyslne srebrne, grafitowe farby. Niestety. Teraz nimi maluje srodki tego bufetu do jadalni )ze zlotego na stalowy). Pamietaj przechylona butelka malowac, na lezaco, inaczej bedzie franca ciekla.

Tego odpychajacego wode nie uzywalam bo uzywam poly na takie plaszczyzny, pokazywalam Ci jak pisalas o malowaiu stolu. W aerozolu bym sie bala ze smugi zostana, wolalabym juz duzym pistoletem pryskac ale osobiscie wole gabkowaym pedzlem badz gabkowym waleczkiem nakladac. Tak jak mam na wyspie - moge sobie wody lac ile chce. Wiem ze Rustoleum tez je robi w puszkach do malowania, ale ja uzywam innej - wyprobowanej firmy.

Zaczelam malowac dzis ten bufet. Piatek na skonczenie...w sobote rozpierdula w jadalni, M listwy wsadza a ja bede miala nastepny plan - co powiesic nad bufetem. Bo nic nie mam. jakies lustro sie rozumie..:yes:

Potem mnie biurko czeka i fotel do zrobienia. Nie wiem kiedy siade na 4 litery

Mika, jesli chodzi o wiklinowe mebelki - nie ma sensu kupowac tego za tyle kasy - na Wasza kase to duzo.

Jesli masz czysta wikline - pomaluj lakierem badz poly ktore moga byc na zewnatrz.

Ja mialam kiedys wiklinowy zestaw na balkonie , byl bialy. Pomalowalam go biala Rustoleum - taka co na plastyk sie nadaje, na plastyk na zewnatrz - bez podkladu nawet. Nic mu sie nie dzialo ani nie schodzilo.

Na poduszki ok, ja tez uzywam na moje ale innej firmy. Psikam dwa razy w sezoni dla pewnosci, ale wielkie deszcze i tak nie pomoga, zawsze cos przecieknie - chowac poduchy. W domu mam sofke jasna i krzesla takim samym spsikane - to co ja uzywam jest i na wode i na plamy.

Na ta biala sofke ostatnio mi pies wskoczyl po spacerku w deszczu - mialam samo bloto! i tak kilka razy w ciagu weczora, nie zauwazylam bo mielismy gosci. A ze on pierwszy do wyjscia - przy kazdym otwarciu drzwi dawal susa a potem sie rozkladal na sofce. Jak potem zobaczylam - a juz zaschlo - za glowe sie zlapalam.

Wzielam przejechalam reka - zlazlo, bez plam, potem przetarlam mokra i sladu nie bylo. Bez tego spsikania by bylo...wszystko by wsiaklo i problem.

musialam poprawic :

"smieciowe" lustra skonczone

IMG_9929_zpsmcrhedw1-side.jpg

IMG_9994.jpg

IMG_9995.jpg

kiedy zawisna niewiem, bo ida do Fioletowego a ja jeszcze nie zaczelam obu goscinnych bo mlody nadal tu jest kilka razy w tygodniu - bo jeszcze sobie internetu nie zalozyli i nie ma na czym grac :yes:

dzis sie mecze nad drzwiczkami od bufetu - nie podobalo mi sie co wyszlo na nich , nie myslcie ze Rustoleum jest najlepsza farba :no:

te ktore pryskaja wymyslone faktury sa cholernie ciezkie do malowania, bo w tej durnej puszcze co nienawidze. Wiec nie wyszlo co zamierzalam i zaraz bede je poprawiac, w nosie mam beda w chromie, a jak mi nie podejdzie przejade je walkiem - jesli ten chrom bedzie mnie za bardzo po oczach walil. Chcialam stalowe ale wyszlo guzik.

IMG_9929_zpsmcrhedw1-side.jpg

IMG_9994.jpg

IMG_9995.jpg

ok laski, to ze sie naczytacie i napatrzycie nic nie znaczy - sila perswazji i reklamy. Wiec sie nie podniecajcie :no:

To sie nie nadaje na nic. A napewno nie na ciuchy i buty - mowie o tych pdwojnych butelkach.

Zapomniec mozna o nakladaniu na czarne - po czasie powstaje bialy film z tego. To samo poduszki itp. Ogolnie to zostawia film na kazdej powierzchni, a w zagieciach bedzie sie kruszyc.

Na meble tylko lakier lub poly, a na material tylko ten drugi badz jakikolwiek innej frmy.

Rustoleum nie jest naj naj naj farba i nie maja naj naj produktow. Obstaje przy ich pryskanych farbach - solidnch ktorymi meble maluje ale reszty bym nie tknela.

Za duzo produktow narobili i niestety ale polowa to sieczka.

prosze bardz0:

Not intended to be applied to electronic devices or clothing

Sprays clear and dries to a flat, frosted haze, may cause items to change color or sheen and is more noticeable on dark colored objects, test in an inconspicuous area first

May leave a slightly chalky feel to treated objects

nalozyc to na cos? never! :mad:

produkt dla amatorow, tym sie mebli nie wykancza

ale robta co chceta :p

tylko potem nie beczcie :p

Maniu, widzisz jak dobrze, że jesteś:) O tym impregnacie myślałam tylko o fotelu rattanowym i poduszce na nim.

Szukam jakiegoś małego, zgrabnego biurka, w rozsądnej cenie tylko takie widzę. ludwik.jpg

Może trafię na mniej biurkową, zgrabną konsolę. Mam trochę czasu na szukanie.

W sumie, to biurko dla męża, a ja, jak widać, szukam mało męskiego:lol2: Czyli ma tylko dobrze wyglądać :lol2::lol2: Ten mały pokój ma się wizualnie powiększyć, a nóżki chyba spełnią te zadanie? Potem dojdzie zakup pasującego dywanika i lampy.

ludwik.jpg

Tez chcialam zostawic ciemny braz, niestety moje zjechane totalne. Ale go jeszcze nie ruszylam, moze sciagne stara bejce i zabejcuje? a ja nie to bedzie czarne.

BARDZO ladne to biueczko :yes::yes::yes:

A jak cenowo??

Ogladalam takie samo ale chcialam takie jak mam bo zamiast krzesla mam tam fotel, chcialam wiecej miejsca pod blatem. No i biurko raczej pelni funkcje "stoje i ladnie wygladam w bibliotece" niz cos uzytkowego.

Nie napisalas jaka masz ta wikline.

Pamietaj ze lakery badz poly sa dwa rozne - te co zolkna po czasie i te co nie zolkna.

Na naturalnych kolorach objetnie jaki bo widac nie bedzie, na ciemnych tez widac nie bedzie. Na jasnych po czasie bedzie widac wiec trzeba szukac tego co nie zolknie.

Jesli masz pomalowane te krzeslka lepiej nalzyc nowa farbe ktora jest na zewnatrz bez lakieru na wierzchu. I tak co jakis czas trzeba odnawiac takie meble z dworu.

Nie nakladaj tego podwojnego Rustoleum. Na poduszki mozesz sobie kupic ten zwykly bo sie i w domu sprzyda na krzesla i sofke itp.

Ogolnie musze wymierzyc moje biurko i skoczyc kiedys do szklarza, wolalabym miec szybe na nim.

To biurko kosztuje 520 zł i cena do negocjacji jest zaznaczona, doszłaby przesyłka. Ale i tak Twoje bardziej mi się podoba :yes:

Fotel, to nawet nie wiem czy inwestować w niego, kupiony kiedyś w Ikea za 100 zł :D Teraz stoi w tym małym pokoju przy biurku, latem wynoszony jest do ogródka. Maniu, znalazłam starą fotkę z tym fotelem i tą lampką, co kiedyś pisałam, że mąż mi sam zrobił :lol2:[ATTACH=CONFIG]352995[/ATTACH]

A spryskanie krzeseł w kuchni i tych obitych foteli, to jest świetny pomysł. hahahh że też na to wcześniej nie wpadłam, kot jak z dworu przychodzi, to na krześle lubi się wylizywać :)

wpadam na chwilę, bo jutro znów robota od nocy do nocy...

Mania lustra - jak zwykle - po pomalowaniu są świetne!!!

Mmika, jestem po szukaniu biurek dla siebie i m. W końcu kupiliśmy raczej stoły niż typowe biurka, z pięknego drewna - więc nie "nadawały" się do malowania, Moje jeszcze w ogóle nie sfotografowane:mad: Mam nadzieję, że niedługo będę miała więcej czasu

Nam zależało także na wygodzie korzystania z biurkostołu. Mają szuflady na długość stołu, ale można swobodnie "manewrować":lol2: nogami pod nim.

To Twoje jest piekne, - lecz jesli ma być do częstego korzystania.... nie będzie wygodne

Szukałam zdjęcia mężowego biurka i.... nic..widocznego nie znalazłam....