Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mania to z czego te drzwiczki są zrobione, to jakaś masa szpachlowa potraktowania "grzebieniem". Takie coś sama mogłabym zrobić. Musze sobie zapisać i na bank gdzieś wykorzystam :D uwielbiam romby. Faktycznie łatwo to przemalować na dowolny kolorek :D

kredensik gdzie trafił? nie będzie Ci brakowało miejsca na przechowywanie zastawy??? chociaż u Ciebie w nim więcej durnostojek niz użytkowych. Nie to co u mnie cały w kiliszkach i paterach, ledwo się mieszczę :lo2:

Mania Ty dobrze być się czuła w tradycyjnym dworze polskim, gdzie jest milion malutkich saloników i pokojów tematycznych. :lol2:

Mika spoko, wezme Cie za zone :p bo nienawidze gotowac. I bedziesz zamiast myc te pedzle - wyrzucac je :p

Myslalam o wysokim polysku ale zostalam przy satynowym bo krzesla sa takie.

Co to jest nie mam pojecia, jakas forma byla odciskana. Mysle ze latwo zrobic bo sa takie rozne a la pieczatki byl znalezc cos co nadaje sie jako masa ze zastyga. Na grzebien mi to nie wyglada.

Emi ja nie lubuje w krysztalach to byly durnostojki , pochowane dolem mialam talerze, waze itp, podstawki - wszystko sie zmiescilo do nowego bufetu wraz ze szklankami krysztalowymi i kielichami. Tylko zabilam jeden czarny kielich :sick:

Kurna jakbym zaczela tematycznie robic to by mi domu braklo i faktycznie jakis dworek trzeba by kupic :p Zrobie wiec kolorystycznie, bo na gorze pokoju kazdy w innym kolorze bedzie - oczywiscie nie sciany bo one szare :p

M zaczal dzis bajzel robic, zostawil i se poszedl do sasiada, i kazal MI TO ROBIC :sick: normalnie szok tak mnie wykorzystywac, jak po wczorajszym obiedzie ktorego ja nie jadlam musialam odgruzowac kuchnie.

Dwie zimy, sniegi, lod i slonce (plus lopata w zmie) zaczela farba zlazic i trzeba od nowa. Wiec pozyczyl maszyne od sasiada i zaczal, ale maszyna z tych slabszych wiec trzeba bedzie kupic plyn do sciagania. A potem zalozymy bejce nowa.

IMG_0072.jpg

syf dla mnie do sprzatnia, tyle lezy kawalkow farby z szok, naokolo na ogrodku :sick:

czy ja mam napisane na czole - sluzaca..???:sick:

IMG_0072.jpg

Maniu, jadalnia wyszła mistrzowska, nie mogę się napatrzeć!! :hug: Jak już mmikka będzie Twoją żoną, to weźcie mnie adoptujcie :D Nie będę sprawiała kłopotów wychowawczych :lol2: Gotować, co prawda też nie będę, ale świetnie sprzątam i mogę co wiosnę szlifować taras :lol2:

W jadalni zmieniłabym jedynie drzewko ;) To jest jakieś trochę za ciężkie do tego pomieszczenia, które przez wprowadzone zmiany zyskało lekkość i światło. Może jakaś dorodna, ale delikatna w odbiorze dracena? Albo może na odnowionym słupku postawić Aspidistra (żelazne liście), która jest tak samo nie do zdarcia, jak Sansevieria, którą chyba masz w jadalni :)

Maniu, jakiej wysokości jest Twój Barley Twist? Też mam kolumnę drewnianą w jadalni, którą przemalowałam dawno temu na satynową czerń (widać ją na moich fotkach, a stoi na niej lampka), ale już dawno myślę o jej wymianie, bo jest trochę za ciężka ;) Myślałam o czymś pasującym do komody i na naszych "lokalnych" widziałam bardzo podobne do Twojego, które obserwuję :) Mój słupek ma 92 cm i w takim rozmiarze chciałabym coś lżejszego.

jak bysmy tak zamieszkaly razem - to dopiero by bylo pomyslow :wave:

Tomkowa alez masz pamiec do nazw kwiatow. No ja taka dobra nie jestem ha ha...

Serio tak drzewko zle tam wyglada? Moze na zdjeciach? bo ono wcale nie jest duze, sciana jest dluga, mimo ze ten bufet jest dluzszy niz byla witryna.

Kwiat wyladowal narazie w bilbliotece, a ja nadal przzuwam co gdzie ma stac. Podoba mi sie drzewko w jadalni ale w kominkowym teraz mam lyso, obraz na stojaku za niski bo stoi za fotelem. Cos musze pomyslec.

A dracena to akurat jeden z kwiatow ktore nie lubie.

Barley ma 102 cm.

Szukajac lustra.....facet mial 3, chcial za kazde 50 albo 3 za 100. Mnie interesowalo jedno, zapytalam o rozmiar..a pn mi odpisal ze DZIS tylko DZIS oddaje je za darmo ale musze wziasc wszystkie.

Rozmiaru sie nie dowiedzialam, nie pytalam - jak za free to biore :rolleyes::rolleyes:

Jedno moze na ogotdzie sie powiesi tylko rame trzeba? bo sama tafla po builderze, a dwa sa takie:

IMG_0080.jpgIMG_0082.jpg

Oba sa duze, oba fazowane - niestety - za male nad bufet. Czyli szukam dalej.

Ale mam dwa super za darmo nie bede nazekac, musze sprawdzuc sytuacje u mnie w lazience bo chce tam wieksze lustro - czy wlezie.

IMG_0080.jpg

IMG_0082.jpg

jak bysmy tak zamieszkaly razem - to dopiero by bylo pomyslow :wave:

Tomkowa alez masz pamiec do nazw kwiatow. No ja taka dobra nie jestem ha ha...

Serio tak drzewko zle tam wyglada? Moze na zdjeciach? bo ono wcale nie jest duze, sciana jest dluga, mimo ze ten bufet jest dluzszy niz byla witryna.

Maniu, ale by było odjazdowo :lol2:

Ja nie mam pamięci do kwiatków :) Po prostu wiem, które przetrwają najgorsze traktowanie i wiem, jak one wyglądają :lol2: Na tej liście u mnie jest jeszcze Zamiokulkas :D Poradził sobie z zasuszeniem, z zalaniem, z wycięciem niemal do pnia :) Krótko mówiąc, poradził sobie ze mną :rotfl: W nagrodę muszę mu ładną kolumnę sprawić :D

Twój kwiat nie wygląda bardzo źle :) Ale są kwiaty, które wyglądałyby tam zdecydowanie lepiej. A juki lubisz? ;) Palmy nie proponuję, choć wyglądałaby świetnie, bo pamiętam, że miałaś i Ci padły. A może filodendron?

Lustra piękne!!

Palme bym chciala kupic, ale jak pamietasz zdechly mi wszystkie a raczej czytaj - zostaly pozarte :cool: jest ciezko znalezc zdrowa palme bez robactwa. Po palmach jestem tak wyczulona ze wchodzac do ogrodniczego jak widze te przeklete muszki latajace juz zadnego kwiata nie kupie , chyba ze te nie do zabicia.

Tego Ziamiokulusa mam, to byl pierwszy kwiat kupiony tutaj i byl maly stal najpierw na wyspie w kuchni, sie rozrosl i rosnie w podlogowej donicy.

Sanseviera mam dwa - nazw zapomne za 5 min :rolleyes: - oba podlofowe.

Trzeciego zabil mlody. Nie wiem jak to zrobil ale kwiat padl. A specjalnie kupilam mu cos wytrzymalwgo bo wolal o kwiata.

maly kwiatek na kolumience odpada przy tak duzej scianie, zgubi sie i zburzy mi sie wszystko wymiarowo, tam stoi wysoki zegar po drugiej stronie bufetu.

Wiesz Tomkowa, czasami wlasnie najgorzej znalezc maly uzupelniajacy detal. A tam wiem ze tylko cos duzego pasuje.

Narazie nie koncentruje sie na tym, narazie szukam lustra zeby sie wpasowalo w srodek listew.

A musi miec rame. Ja lubie lustra z ramami, im ladniejsza tym lepiej.

Tomkowa a wiesz, jak Eagan mi sie podoba , jak bardzo mi sie podoba moje lustro nad kominkiem, tak ja mam innych faworytow. Szczegolnie Od Sterling na ktore choruje a ktorych juz nie robia. Choruje tez na lustrza postarzane, nie rama ale tafla lustra, stara, zadymana.

aha, ten kwiat to drzewko i na dodatek sztuczny , bo ja reki nie mam do drzewek ani normalnych kwiatow. Niestety.

Sansevierie ( mówią na nią jęzor teściowej:cool:) mam jedną. Rok temu podzieliłam się nią z siostrą i ukarała mnie brakiem sadzonek, rośną tylko liście.

Na pewno jak będą sadzonki rozmnożę ją sobie :rolleyes:

Za to może z 25 lat miałam hoje i nigdy żadna mi nie zakwitła :bash: U znajomych kwitną, a moje cholery nigdy kwiatka nie wydały na świat. :bash:

Storczyki, też traktuję sezonowo. Jakoś mi padają biedaki.

Za to odkąd podlewam fusami kawy paprotkę, dostała staruszka wigoru :rolleyes:

Jestem wariatka, bo wrzosy też podlewam zalanymi zimną wodą na noc fusami :cool:

Maniu, bo się pogubiłam, w tę ramę co teraz wisi nie dasz lustra? Tylko nowe obok powiesisz?

Tak tak Mika, Jezyki tesciowej. Po angielsku tez ma taka potoczna nazwe :p

Mika rama wisi tymczasowo zeby nie bylo lyso, ta rama idzie do granatowego nad lozko, na nia jest plan, mam cos do srodka wsadzic co nie jest ani lustrem ani obrazem.

Znalazlam przepiekne lusto...zakochalam sie. I niedrogo, ale niestety na wysokosc byloby od ramki do ramki wiec odpadlo.

Dalej kopie i szukam....nowego nie kupuje bo to kilka stowek na taki rozmiar z odpowiednia ramka, wiec lokalne.

A jeszcze dwoch lampek potrzebuje, wysokich bufetowych, wiec normalne stolikowe odpadaja.

Tomkowa a wiesz, jak Eagan mi sie podoba , jak bardzo mi sie podoba moje lustro nad kominkiem, tak ja mam innych faworytow. Szczegolnie Od Sterling na ktore choruje a ktorych juz nie robia. Choruje tez na lustrza postarzane, nie rama ale tafla lustra, stara, zadymana.

Pokaż to ukochane Sterlinga :)

Stare, antyczne przydymione lustra lubisz? To mam dla Ciebie kolejny projekt, za grosze :D To "antyczne" lustro ze zdjęcia jest zrobione z ramki Ikea :) U nas ramka Stromby jest największa 50x50 cm, ale u Was są chyba też te duże 70x100 cm.

9cb918a8a9440427b45f860bcbb25f32.jpg

A TUTAJ szczegóły, jak zrobić takie cudo :)

9cb918a8a9440427b45f860bcbb25f32.jpg

Tomkowa znam te sposoby :D Juz za mna chodza ze dwa lata. Sfrajerowalam sie bo byly w sklepie lusterka 30x30 po 6 w paczce juz postarzone. I mialam kupic i zapomnialam, potem wsiakly i nie ma juz.

Takie lusterko robilam kilka dni temu w przerwach jak farba schla w jadalni, nie skonczylam bo probowalam kilku sposobow zeby byl jak najblizej tego co chce, dzis mam zamiar dokonczyc.

Dziewczyny, mam dylemat....

Z lustrem.

Sciaglam ramke bo i tak wisiala tymczasowo - postawilam jedno z luster ktore dostalam za darmo.

Lustro jest piekne, rama super szeroka ( 13 cm). Ja uwielbiam ramy na lustrach i im szersza tym lepsza.

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/ququ/DSC_0975_zps63b0unwl.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/ququ/DSC_0967_zpswt2yx40o.jpg

Niestety lustro za male - dla mnie przynajmniej. Nie wieszalam go, postawilam tylko ( powinno byc w druga manke), ma tylko 96 x 81 cm.

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/ququ/DSC_0987_zpsf8xpp4w7.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/ququ/DSC_0985_zpsle4g91zf.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/ququ/DSC_0960%201_zps5guh9w1t.jpg

no za male :cool: chce wieksze.

Znalazlam dwa/ Aha...rozmiar listew w srodku tego prostokata jest 160 x 116 cm.

Znalazlam wiec dwa lustra...

to kocham za wielkosc i rame, cacko :

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/ququ/_2677_zpsyrf4ysfk.jpg

przemalowac tylko ze zlotego. Rozmiar 113 x 138.5.

Wiec prawie jak srodek. Boje sie ze lustro "zezre" wizualnie listwy. No ale piekne jest. A jakby go zamiast wieszac - postawic jak teraz to male postawilam???

Drugie ma rozmiar idealny - 122 x 89.

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/ququ/_vg27_zpsbir3kvkc.jpg

ramka juz srebrna nie trzeba malowac ale ciekna, duzo ciensza niz to wyzej lustro

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/ququ/_2700_zpsk0qu2j6b.jpg

to wielkie jest tez fazowane a to srebrne nie.

Ramke powiekszyc nie ma problemu - zrobic extra ramke i przyczepic naokolo lustra do sciany. Rozmiar super, no ale...brak fazy i jednak nie pobije ramy za nic.

co myslicie?