Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Maniu, teraz ten 1000, to jeszcze da się żyć, fanaberia to. Ale nie pamiętam, może z 10 lat temu to wprowadzili, to dopiero była koopa kasy :jawdrop:

Dzisiaj powiedziałam mężowi, że zamiast kupić dywan czy biurko kupimy mu tablicę za 1000 i będzie beka śmiechu z tego:):rolleyes:

Wyróżnik województwa musi być i od 3 do 5 znaków.

a to z przymrużeniem oka

333884355_1_1000x700_tablica-rejestracyjna-z-imieniem-i-inne-tanio-poznan.jpg

Edytowane przez mmikka

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo mi się podoba to czarne z drewnianym blatem :) Ta biała konsolka z czarnym blatem jest mocno glamour , fajnie ktoś to wymyślił :)

Najwcześniej, to w maju kupię biurko, a potem będę/będziecie myśleć o lampie. I tutaj jest niespodzianka, nie ma oświetlenia sufitowego, tylko jeden kinkiet na ścianie. Do tego czarnego, to taki kinkiet chyba by pasował? [ATTACH=CONFIG]353453[/ATTACH] ( ten jest w zaporowej cenie:sleep:)

Mmikka-trafiłam na taki kinkiet w OBI i pomyślałam o Tobie

obi?type=image&source=ObiWebShop%2FPROD%2FPL%2Fproduct%2F624%2F624516_picture_1.jpg&width=1583&height=739&quality=85&effects=pad%28CC,ffff%29

Oczywiście nie tak ładny jak poprzedni, ale cena przyjemniejsza-279,00 zł. Tylko nie wiem czy Ci się spodoba.

Sylwia, dziękuję :hug: Dobrze wiedzieć, że tam są. Ze 2 tyg, temu na ww były z patyczakowatymi ramionami. W cenie +/- jak w Obi. Nie kupiłam, bo ostatecznie nie wiem jakie będzie biurko.

No i dzisiaj rypnął się mój udział w tym targu staroci. Ten znajomy Szwed jedzie ze swoimi gratami i sobie zażyczył żeby mój mąż mu pomagał.

Ja zrezygnowałam z wyjazdu, bo nie mam zamiaru tyle godzin z nimi się męczyć. Jeszcze jak sprawdziłam pogodę i zobaczyłam zapowiadany na jutro deszcz, to z radością w domu zostanę. Idę zrobić fotkę zaprzęgu, którym jutro oni jadą. :cool:

garsc pastylek i ide zaraz smordzic, bynajmniej nie w kibelku !

M przywiozl wczoraj lustro - a raczej dwa :jawdrop:

bo babka miala dwa, wzial i drugie , gdzies sie powiesi

tu widac to duze na sciane roznice miedzy nim a tym co stoi teraz

IMG_0117.jpg

a tu jest drugie co wzial, male tez nie jest

IMG_0114.jpg

wypatrzylam takie cos, z podstawka, do przemalowania , do postawienia na tym bufecie

$T2eC16ZHJHEFFm!9Jh3CBR7I3LtCyQ~~48_27.JPG$T2eC16FHJHwFG1PJONIeBR7I3YZHqg~~48_27.JPG

babka mieszka niedaleko gdzie pracuje moja mloda to by mi odebrala, tylko narazie czekam - zeby babka poslala mi swoj @ zebym jej zaliczke ;oslala i zeby sie mloda odezwala bo pisze i pisze a tam cisza :cool:

ide kleic lustro, zanim M wroci z pracy to wyschnie i mi go zawiesi

garsc pastylek i ide zaraz smordzic, bynajmniej nie w kibelku !

M przywiozl wczoraj lustro - a raczej dwa :jawdrop:

bo babka miala dwa, wzial i drugie , gdzies sie powiesi

tu widac to duze na sciane roznice miedzy nim a tym co stoi teraz

[ATTACH=CONFIG]353721[/ATTACH]

a tu jest drugie co wzial, male tez nie jest

[ATTACH=CONFIG]353722[/ATTACH]

wypatrzylam takie cos, z podstawka, do przemalowania , do postawienia na tym bufecie

[ATTACH=CONFIG]353723[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]353724[/ATTACH]

babka mieszka niedaleko gdzie pracuje moja mloda to by mi odebrala, tylko narazie czekam - zeby babka poslala mi swoj @ zebym jej zaliczke ;oslala i zeby sie mloda odezwala bo pisze i pisze a tam cisza :cool:

ide kleic lustro, zanim M wroci z pracy to wyschnie i mi go zawiesi

Ożeż ty, znowu się obłowiłaś. Zakupy ekstra.

Maniu, jak myślisz, czy takie lustro jak masz nad kominkiem będzie pasowało do moich wnętrz - tylko w chromie?

U mnie piękna pogoda, dzisiaj sadziłam surfinie w skrzynki na okna:wiggle:

Edytowane przez SylwiaS

Sylwia - jak najbardziej !

lustro nie jest "zamkowe" ani z wypasiona rzezbiona rama. Jest proste, nowoczesne, bezbieczne i wielofunkcyjne bo pasuje do kazdego wnetrza.

otoczenie lustra tez swoje robi.

Bedziesz robic czy kupowac gotowe?

Dzięki Maniu. Chyba będę robić.

Może w przyszłym tygodniu zabiorę się za tapicerowaną ławeczkę i skrzynię do sypialni, bo nóżki leżą i się kurzą.;)

zeby mi sie za bardzo nie nudzilo....

zrobic lustro z czystych szybek to jedno, ale postarzyc lustro ktore sie juz ma to drugie - smierdzaca sprawa

zrobic takie lustro:

IMG_9728adj.jpg

kupilam wczoraj wiec produkty i bede probowac

IMG_0121.jpg

pierwsze - do sciagniecia farby - na lustrze na sreberku jest farba

drugie - mineral spirits do usuniecia resztek syfu ktory zostanie po sciagnieciu farby - bo papierem sciernym nie mozna

trzecie - kwas

nie wiem jak ten kwas sie po polsku nazywa.

IMG_0124.jpg

jest silnie trujacy, trzeba rekawice i stare ubranie i sie pozaslaniac i nie wdychac bo mozna pluca popalic oparami, ten wzielam z dzialu do czyszczenia basenow akurat. Mozna nim duzo czeyscic ale lepiej uzywac jako ostatni produkt. Zre jak - a moze i to to samo ?? - nie wiem nie uzywalam nigdy - do odtykania rur w sraczyku np.

jak zrobic lustra postarzane z luster normalnych tu macie link - moze ktos bedzie chcial:

http://www.epbot.com/2013/10/diy-antiqued-mirror-wall-panels-or-fun.html

ps. lustro sie mi suszy w srebrze, czekam az wyschnie zeby przejechac czarna farba