mmikka 25.04.2016 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 po nr artykułu to jest ten spray, tylko na mojej butelce nie ma napisu 3 D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 25.04.2016 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Dobrze, że się wróciłam na poprzednią stronę, bo przegapiłam wpis o ramce Ikea. Dawno temu do niej wzdychałam, nigdy nie kupiłam W głowie mi namieszałaś Mania tym lustrzanym ogrodem , jeszcze dom nie zrobiony a już płot trzeba obwieszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.04.2016 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) rozmawialam z moim mechanikiem w zeszlym tyg i to jest co mi powiedzial: juz nie maluje sie w sumie chromowanych czesci tylko je zamawia, ale jak chce to mi pomaluje tylko mala farba jakies 60$ kosztuje (samochodowa) ale ida i do 1400$ za 150 ml ... Kazal mi isc do samochodowego sklepu i kupic ichnia farbe w spray'u i sprobowac, ze wychodzi bardzo blisko - ciekawe czy blizej niz rustoleum - musze sprawdzic. Powiedzial ze jak mi nie podejdzie to wtery mi pomaluje. Powiedzial tez ze te farby w aerozolach nie trzeba lakierem pociagac bo varnish (czy po Waszemu werniks) to lakier, albo tak: varnish ma rozne formy i nazwy, sa inne na podlogi, na meble a inne do farb malowanych a inne do metalu, moj Poly ktory ja na meble nakladam tez jest varnish'em. Inne se nazywaja np. lakier, inne jeszcze shellac. Potocznie i najlatwiej nazywa sie je lakierem w Polsce, a tutaj shellac badz poly. Mowil ze lakier naklada sie tylko na samochody po chromowaniu badz niklowaniu bo samochod jest na zewnatrz i wszystkie czynniki skladniki atmosfery na niego dzialaja, a ze na inside job nie trzeba bo te farby nie potrzebuja. Mika jak juz chces czyms pociagnac to szukaj takiego na farby do malowania jak sie pociaga wazony badz obrazy. Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 25.04.2016 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 wernik taki http://www.e-mdk.com/grafika/Zdjecia/Duze/Decoupage/Media/IDEAlakmat751_500ml.jpg tej samej firmy jest też chyba do złoceń. On jest chyba alkoholowy, i nie śmierdzi jakoś specjalnie. przejrzałam zdjecia i ciężko znaleźć takie gdzie ten werniks widać jaki jest szklisty http://mojapasjamojswiat.blogspot.com/2012/03/pudeko-na-bizuterie.html mam też mega fajny lakier - mega matowy, taki jak gumowany plastik w dotyku, aksamitny i mechaty w dotyku ahhh muszę w końcu pracownie sobie uruchomić... zresztą matka chciała żeby pudełko jej zrobić i nie mam gdzie i czym, bo wszystko pozasychało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.04.2016 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Mika a wiesz co? moj M tak sie najaral na te postarzale lustra (chociaz Wam sie nie podobaja) ze chodzi naokolo i kazdemu mowi co zrobilam "you've got to see it..!!".... juz naopowiadal sasiadom naokolo wszystkim, a ja tylko dwie male ramki zrobilam, to dzis jeszcze Ikeowskie zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.04.2016 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 ja na blacie na wyspie mam poly satynowy polozony, nie swieci sie jak psu jajca i wlasnie jest taki aksamitny w dotyku no wlasnie...ale po uzytkowaniu sie zrysowal a ja go doprawilam jak fotel robilam, bede zdzierac do zywego drzewa i bejcowac na nowo, chce sprobowac czy ten bambus chwyci na duzo ciemniej, to taki wiekszawy project na lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.04.2016 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Mania, muszę kupić tę lustrzaną farbę Malowałam wazonik od środka naszą niby chrom, ale do chrzanu wyszło Tzn. wyszedł szary, też niby ładny, ale miał się błyszczeć Lustro Ikea też mam, leży i czeka Twoje wyszło pierwszorzędnie A może ja na tarasie zrobię galerię chomikowanych luster?? Ja nie mogę, rzecz jasna, dziurawić ściany, ale powieszę je na łańcuszkach Sąsiad się będzie przeglądał, jak będzie podglądał zza krzaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 25.04.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 nie mania ten super matowy nie jest jak zwykle lakiery, on jest jak zamsz dosłownie, no mega i fajnie się nim lakieruję, bo kompletnie smug nie widać i ogólnie zarysowań czy niedoskonałości, bo kompletnie światła nie odbija. to ten nazywa się Touch me - to jest nazwa strzelona w dziesiątkę, bo oderwać sie od niego nie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.04.2016 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Emi dlatego napisalam ze sa rozne formy i do roznych rzeczy moj poly tez nie zostawil zadnych smug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 25.04.2016 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Normalnie zagdakałam ze śmiechu, na widok( w przyszłości) zdziwionego sąsiada Ani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 25.04.2016 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Ja nawet wiem, co mój mąż by powiedział gdybym lustro na płocie powiesiła- zdurniała do końca , potem by się przyzwyczaił a na koniec pewnie komuś próbował wmówić, że mi gwóźdź pomagał wbić On jest zachowawczy i musi przemyśleć wszystko Za to do swojej czereśni w ubiegłym roku posadzonej może biegać 5 x dziennie i listki oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.04.2016 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 25.04.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Można takie lakiery samochodowe dostać lub do malowania felg. Kiedyś używałam i się sprawdza. Poszukajcie czy w Waszej okolicy nie ma mieszalni lakierów samochodowych. W tej chwili rozlewają w takie małe spraye. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 25.04.2016 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Lakiery z mieszalni są świetne ( z utwardzaczem), kiedyś pomalowałam na czarno wydmuszki jajek, jak spadło mi ze stołu na podłogę, to się nie pobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.04.2016 01:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Nic nie moge wkleic zdjecia tez znikly ze zly link, co za BS MAM LUSTERKA MAM WACHLARZ a tu kit z ranca jade i mnie nie bedzie, wiec nie wkleje normalnie tylko przez Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.04.2016 01:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 wachlarz - jest super Te wzorki sa faktycznie FE i BE i sie okazaly ze nie sa na wierzchu szkla tylko w srodku, ale ogolnie jest super - bo widze go tez po raz pierwszy na oczy cos innego do przemalowania sie rozumie, jeszcze go nie rozkrecilam to nie wiem jak wzorek idzie i czy da sie cos z nim zrobic, ale cos trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.04.2016 01:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 lustra sa, musialam do dwoch sklepow jechac bo w jednym wybralam wszystkie, kupilam tez gofienko do ciecia szkla. lusterek nie wzielam na 30 cm ale na 25 - i to byl strzal w 10tke! bo wiecej widac i ladniej tu widac jaka roznica z rama do plytek i lusterka 25cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.04.2016 01:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 a tu wecej ujec a ze sa mniejsze - pieknie sie wszystko chowa i jedynie co trzeba uciac to rogi z gornych i dociac jeden maly kawalek na zaokraglona grna czesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 26.04.2016 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Faktycznie sliczny ten wachlarz, a jak masz maszynkę do ciecia szkła to sobie szybkę wytniesz do wachlarza i zrobisz lustereczko. Dla ciebie chyba nie ma rzeczy niemożliwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 26.04.2016 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Mania,jak robiłas postarzanie luster, to po opryskaniu szkła wodą czy octem, to czekałaś az to wyschnie czy pryskałaś sie na te kropelki wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts