Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

rozmawialam z moim mechanikiem w zeszlym tyg i to jest co mi powiedzial:

juz nie maluje sie w sumie chromowanych czesci tylko je zamawia, ale jak chce to mi pomaluje tylko mala farba jakies 60$ kosztuje (samochodowa) ale ida i do 1400$ za 150 ml ... :sick:

Kazal mi isc do samochodowego sklepu i kupic ichnia farbe w spray'u i sprobowac, ze wychodzi bardzo blisko - ciekawe czy blizej niz rustoleum - musze sprawdzic. Powiedzial ze jak mi nie podejdzie to wtery mi pomaluje.

Powiedzial tez ze te farby w aerozolach nie trzeba lakierem pociagac bo varnish (czy po Waszemu werniks) to lakier, albo tak: varnish ma rozne formy i nazwy, sa inne na podlogi, na meble a inne do farb malowanych a inne do metalu, moj Poly ktory ja na meble nakladam tez jest varnish'em. Inne se nazywaja np. lakier, inne jeszcze shellac.

Potocznie i najlatwiej nazywa sie je lakierem w Polsce, a tutaj shellac badz poly.

Mowil ze lakier naklada sie tylko na samochody po chromowaniu badz niklowaniu bo samochod jest na zewnatrz i wszystkie czynniki skladniki atmosfery na niego dzialaja, a ze na inside job nie trzeba bo te farby nie potrzebuja.

Mika jak juz chces czyms pociagnac to szukaj takiego na farby do malowania jak sie pociaga wazony badz obrazy.

Edytowane przez mania1220

wernik taki http://www.e-mdk.com/grafika/Zdjecia/Duze/Decoupage/Media/IDEAlakmat751_500ml.jpg tej samej firmy jest też chyba do złoceń. On jest chyba alkoholowy, i nie śmierdzi jakoś specjalnie.

przejrzałam zdjecia i ciężko znaleźć takie gdzie ten werniks widać jaki jest szklisty http://mojapasjamojswiat.blogspot.com/2012/03/pudeko-na-bizuterie.html

mam też mega fajny lakier - mega matowy, taki jak gumowany plastik w dotyku, aksamitny i mechaty w dotyku

ahhh muszę w końcu pracownie sobie uruchomić... zresztą matka chciała żeby pudełko jej zrobić i nie mam gdzie i czym, bo wszystko pozasychało...

ja na blacie na wyspie mam poly satynowy polozony, nie swieci sie jak psu jajca i wlasnie jest taki aksamitny w dotyku

no wlasnie...ale po uzytkowaniu sie zrysowal a ja go doprawilam jak fotel robilam, bede zdzierac do zywego drzewa i bejcowac na nowo, chce sprobowac czy ten bambus chwyci na duzo ciemniej, to taki wiekszawy project na lato :sick:

Mania, muszę kupić tę lustrzaną farbę :) Malowałam wazonik od środka naszą niby chrom, ale do chrzanu wyszło :sick: Tzn. wyszedł szary, też niby ładny, ale miał się błyszczeć :D

Lustro Ikea też mam, leży i czeka ;) Twoje wyszło pierwszorzędnie :yes: A może ja na tarasie zrobię galerię chomikowanych luster?? ;) Ja nie mogę, rzecz jasna, dziurawić ściany, ale powieszę je na łańcuszkach :) Sąsiad się będzie przeglądał, jak będzie podglądał zza krzaków :lol2:

nie mania ten super matowy nie jest jak zwykle lakiery, on jest jak zamsz dosłownie, no mega i fajnie się nim lakieruję, bo kompletnie smug nie widać i ogólnie zarysowań czy niedoskonałości, bo kompletnie światła nie odbija.

to ten pol_pl_Lakier-Touch-Me-super-matowy-120-ml-2093_2.jpg nazywa się Touch me - to jest nazwa strzelona w dziesiątkę, bo oderwać sie od niego nie można :lol2:

pol_pl_Lakier-Touch-Me-super-matowy-120-ml-2093_2.jpg

Ja nawet wiem, co mój mąż by powiedział gdybym lustro na płocie powiesiła- zdurniała do końca :lol2:, potem by się przyzwyczaił a na koniec pewnie komuś próbował wmówić, że mi gwóźdź pomagał wbić :rolleyes:

On jest zachowawczy i musi przemyśleć wszystko :)

Za to do swojej czereśni w ubiegłym roku posadzonej może biegać 5 x dziennie i listki oglądać.

wachlarz - jest super :lol2:

Te wzorki sa faktycznie FE i BE i sie okazaly ze nie sa na wierzchu szkla tylko w srodku, ale ogolnie jest super - bo widze go tez po raz pierwszy na oczy

cos innego :yes:

IMG_0188 (1).jpgIMG_0189.jpgIMG_0190.jpg

do przemalowania sie rozumie, jeszcze go nie rozkrecilam to nie wiem jak wzorek idzie i czy da sie cos z nim zrobic, ale cos trzeba.