mmikka 26.04.2016 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Mania, super lustro wyczarujesz. Vesi dobrze pisze, żeby spróbować wyciąć lusterko do wachlarza. Ogłaszam, że nie umiem malować farbami w sprayu, świeczniki mogłam zostawić czarne, tylko podkładówką pryśnięte. Chromowe zacieki po 2 malowaniach mam, trzecie pewnie tylko podroży straty Mam nadzieję, że lustra postarzane robi się prościej, a jak spieprzę, to udam, że to znak czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 26.04.2016 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) No i na razie dupa z mojego lustra. Dzisiaj dostałam wycenę - prawie 2.400,00zł. Muszę wymyślić coś innego, ale się nie poddam. Może zmienię koncepcje i zrobię tylko małe do salonu a na korytarzu przykleję jedną taflę szkła. Jak powiedziałam mojemu T ile kosztuje myślała, że się puknie w głowę, a on, że z pewnością coś wymyślę. Jutro jadę po gąbkę i materiał na ławeczki, działam dalej. Maniu chyba mnie zaraziłaś tymi projektami:lol2: Twojego lustra nie komentuję, bo mnie zżera zazdrość Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez SylwiaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.04.2016 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 4:25 rano pobudka, 4:50 wyjazd z domu, juz nie pamietam kiedy tak wczesnie wstawalam M leci do PL i sie okazalo ze musi nowy paszport wyrobic wiec trzeba bylo z ranca jechac bo potem milionwa kolejka. Byl 7 o 7:15 rano, trzeba bylo czekac do 8. Po drodze odebralismy bilet, zakupy , potem jeszcze dwa sklepy - znow pierdule kupilam No lusterko wachlarz fajne, co na niego patrze - wieksza miloscia palam Dzis go rozkrece i zobacze co jest grane. Wyciac nie dam rady, pokaze potem dlaczego. Pobawic sie moge wyciac ale na prosto, w duzym lustrze i tak nie zaokragle, moze byc byle jak, i tak bedzie z tylu za rama schowane. Nie, nie pojade do szklarza bulic, jestem CHEAP Takie zaokraglenia jedynie szklarz moze wyciac. Aha, kupilam drzewko, palme, w koncu mi robaki jej nie zezra - sztuczna, tak tak wiem, niedobra ja, sztuczne drzewka mam, ale nie mam sily juz walczyc z francami, stracilam juz 6 i sie poddalam. A ta wyglada jak prawdziwa. Odebralismy dzis z lokalnych rano przed 7, babka jeszcze zaspana byla w pizamie Mika - scieklo bo: za blisko trzymalas, za duzo psikalas naraz. Z takimi sie psika powoli warstwa za wartstwa. Jak sie zrobi zaciek - czeka sie az przeschnie i sciera papierem sciernym - cieniutkim i znow maluje. Uwierz!!! nawet profesjonalistom z pistoletami scieka!!! moj bufet w srodku w szafkach zaciek na zacieku. Nie poddawaj sie, mi zajelo dlugo zanim sie nauczylam ale jak to mowia - praktyka czyni mistrza. Wiec zetrzyj i maluj jeszcze raz, nie poddawaj sie. Sylwia straszna cena Nie wiem ktore mialas wyceniane, te bajerowskie z fazami w srodku czy zwykle jak moje, nie napisalas. Ja za swoje dawalam 2$ za sztuke. Taniej niz te w innych sklepach co sa w paczkach. Dzis maluje to duze lustro co przytachalismy na weekend. Recznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.04.2016 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Vesi - malowanie szybek na postarzane. Pryskasz i zaraz malujesz. Bo jakbys czekala woda wyparuje, a te wlasnie wodne kropelki zatrzymuja farbe ze nie osada na lustrze. Po 2-3 minutach delikatnie przykladasz papier recznikowy zeby odessac wode. Najlepiej sprobowac na samym rozku czy juz - bo kazda farba inaczej schnie, zeby farby nie sciagnac. I zeby sie papier recznikowy nie odbil. Te najwieksze krople nim potraktowac, poczekac jeszcze chwilke i wziasc szmatke jakas, zeby paprochow nie zostawiala i zeby usunela male kropelki. Ale nie przecierac, lekko naciskac. I sprawdzic pod spodem - od tej strony co bedzie na wierzchu czy Cie efekt zadawala. Szmatka tak ponaciskac po calosci zeby rowno wyszlo. Zrobie jeszcze jedno na dniach to pstrykne fotki, tylko czekam na koniec deszczow. Smierdzi ta farba to na dwor wyleze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 26.04.2016 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Mania, ZWYKŁE jak Twoje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 26.04.2016 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 No i na razie dupa z mojego lustra. Dzisiaj dostałam wycenę - prawie 2.400,00zł. Muszę wymyślić coś innego, ale się nie poddam. Może zmienię koncepcje i zrobię tylko małe do salonu a na korytarzu przykleję jedną taflę szkła. Ej Sylwia, na kogo Ty trafiłaś z tą wyceną?? Potrzebujesz 8 paczek lusterek pakowanych po 6 sztuk, które kupiłam w Obi za 82 zł paczka. Czyli koszt 664 zł. Potrzebujesz wyfazować 18 trójkątów, czyli w sumie 7,65 metra. U mnie fazowanie metra kosztuje 20 zł, czyli coś w pobliżu 153 zł. Moim zdaniem, kupując lusterka w markecie powinnaś z dwoma lustrami zmieścić się w 1000 zł. A bez fazowania tylko koszt płytek i kleju Moim zdaniem trójkąty bez fazy na dłuższym boku też będą wyglądać dobrze. Jedna tafla szkła wyjdzie z pewnością drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 26.04.2016 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Masz całkowitą rację, za blisko trzymałam puszkę i za grubo pryskałam Tylko w domu nasmrodziłam Na dworze nie da się, bo deszcz ciągle pada. Czyli mam teraz papierem ściernym przelecieć, podkład i znów farba? Nie wiem czy mi jej starczy, a na pewno nie pojedziemy do tamtego sklepu 80 km w jedną stronę. Dla pocieszenia nas (Sylwia ) pokaż jaką nową pierdołę kupiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 26.04.2016 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Sylwia, przykłady przyciętych płytek z trójkątami bez fazy: I chyba zaczynam żałować, że zamówiłam ramkę do swojego Ono chyba jednak najpiękniej wygląda bez ramy. No, zobaczymy jutro. Najwyżej jeszcze raz dotnę mniejszy rozmiar płyty. Kosztowała 25 zł A jeżeli chodzi o lustra w ogrodzie, to zachwyciłam się tym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.04.2016 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 a mi sie bardzo w ramie podoba, tak i moje jak wyjdzie jak i to ostatnie co wkeilas Tomkowa. Bez ramy bardziej nowoczesnie. No ale ja lubie ramy A musze sprobowac swoje tak na skuske ulozyc jak bedzie wygladalo. Wiecej ciecia ale kto wie?? to jest moja mala pierdula - niestety tylko jedna byla , szkoda ze innych fgur niet, ale nie dosc ze ladna to tania, szkoda bylo nie brac. Komplet trzech co mam jest nizszy, ten jest wysoki.pasuje do wachlarza Kolorami. zapomnialam powiedziec - wachlarz jest bardzo ciezki, z miedzi. jeszcze nie wiem gdzie bedzi stac ani nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 26.04.2016 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Maniu, teraz miedź bardzo na czasie, może zostaw, jak jest? Mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 26.04.2016 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Ej Sylwia, na kogo Ty trafiłaś z tą wyceną?? Potrzebujesz 8 paczek lusterek pakowanych po 6 sztuk, które kupiłam w Obi za 82 zł paczka. Czyli koszt 664 zł. Potrzebujesz wyfazować 18 trójkątów, czyli w sumie 7,65 metra. U mnie fazowanie metra kosztuje 20 zł, czyli coś w pobliżu 153 zł. Moim zdaniem, kupując lusterka w markecie powinnaś z dwoma lustrami zmieścić się w 1000 zł. A bez fazowania tylko koszt płytek i kleju Moim zdaniem trójkąty bez fazy na dłuższym boku też będą wyglądać dobrze. Jedna tafla szkła wyjdzie z pewnością drożej. Przecież wiesz - Pyroflex. pani przez telefon poinformowała mnie, że kwadraty kosztuję 35,00 netto co przy 39 szt. ( na duże i małe lustro) daje 1365,00 zł, trójkąt 25,00 zł. x 18=450, trzy prostokąty to 90,00 zł. Razem 1905,00 + VAT, o ile się nie mylę 23% czyli 2343,15. Ale dam radę, już wymyśliłam ( przynajmniej tak mi się wydaje ) jak zrobić ramkę z polerowanej stali nierdzewnej. W środek chyba nie będę dawała listewek, będzie "lżejsze". Tomkowa, czekam z niecierpliwością na Twoje lustro. Dalej, zabieraj się do roboty http://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/b9f2298a1ac978e7a9d0_R3_orig.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.04.2016 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Mika nie, nie musisz znow podkladowka - najcienszym papierem jaki masz albo jaki powinnas miec - zetrzec delikatnie tylko gdzie zacieki sa - do wyrownania zaciekow z farba obok gdzie jest ok i znow maluj. Po dobrym starciu powinno prawie sladu nie zostac ze byl zaciek Tomkowa wachlarz i to wielkie lustro kolorami by pasowalo w bibliotece bo tam duzo czerwieni i zlota na ksiazkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.04.2016 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Sylwia nie dawaj listewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 26.04.2016 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 się upewniam, miedź czy może mosiądz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 26.04.2016 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Jak mi się uda, to może jutro w warsztacie bym pomalowała te świeczniki. Albo dopiero jak do domu wrócimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.04.2016 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 z mosiadzu sorry tfu tfu...brassMika duzo slow musze tlumaczyc bo nie wiem jak jest po polsku a te slowniki rozne sa nie martw sie, da sie pomalowac rowno, tylko pomalu i cierpliwie.Ja tez juz nieraz scieralam bo cierpliwosc tracilam i roboty sobie dawalam przez to. W biurku nogi mnie czekaja latwe do zaciekow i Barley tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 26.04.2016 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Przecież wiesz - Pyroflex. pani przez telefon poinformowała mnie, że kwadraty kosztuję 35,00 netto co przy 39 szt. ( na duże i małe lustro) daje 1365,00 zł, trójkąt 25,00 zł. x 18=450, trzy prostokąty to 90,00 zł. Razem 1905,00 + VAT, o ile się nie mylę 23% czyli 2343,15. Ale dam radę, już wymyśliłam ( przynajmniej tak mi się wydaje ) jak zrobić ramkę z polerowanej stali nierdzewnej. W środek chyba nie będę dawała listewek, będzie "lżejsze". Tomkowa, czekam z niecierpliwością na Twoje lustro. Dalej, zabieraj się do roboty http://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/b9f2298a1ac978e7a9d0_R3_orig.gif Z Pyroflexem bez promocji nie ma sensu Specjalnie dla Ciebie ułożone na próbę Jutro odbieram ramkę i mogę kleić Na jednej płytce jest mała ryska Nawet magiczna gąbka nie daje sobie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 26.04.2016 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Z Pyroflexem bez promocji nie ma sensu Specjalnie dla Ciebie ułożone na próbę [ATTACH=CONFIG]354148[/ATTACH] Jutro odbieram ramkę i mogę kleić Na jednej płytce jest mała ryska Nawet magiczna gąbka nie daje sobie rady Pięknie, czekam na dalszy etap. Szkoda, że ryśnięta. Prawdopodobnie tylko Ty będziesz na to zwracać uwagę. Daj jak najbliżej ramy i będzie dobrze:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 26.04.2016 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Mania, wiesz skąd mi ten mosiądz się wziął............. kilka minut wcześniej na szczotce w warsztacie czyściliśmy naszą mosiężną klamkę, z tego okna co malowałam Dokładnie tak samo lśni jak Twoja figurka . Kiedyś tutaj nabyłam mosiężny świecznik, taki amorek, na zielono zaleziony, po wyczyszczeniu tą szczotą, błyszczał jak obrączka w dniu ślubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.04.2016 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Mika dobrze ze mnie poprawilas dla mnie wsio rawno ale i tak bylo wiadomo o co chodzi Ty wiesz na ilu starych meblach mialam raczki takie? Bo dzisiejsza durnostojka to juz udawany mosiadz, ale dobrze udawany bo jak prawdziwy wyglada. Tez fajny do robienia zaciekow jak sie bedzie malowac Z malowaniem w aerozolu czy nawet pistoletem to Ci powiem - najlatwiej cos co lezy plasko. Wszystko co ma plaszczyzne w pionie - lubi se scieknac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts