Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

W liceum w sali biologiczno-anatomicznej stały 2 kościotrupy, uwielbialiśmy je przebierać. Pani nawet torebkę miała. Jak stały gołe, to pan trzymał rękę w miednicy pani.

Te 3 powyższe lustra by mi się przydały :rotfl:

A wieczorem, pewnie, że jadę :lol2: Raz, zwiedzanie za darmo i zawsze się dowiem, gdzie jakaś ''qrwa'' mieszka :lol2: Który dom do sprzedania i kto umarł.

Z ciekawostek, co mnie zdziwiło, to zmarł jeden pan ( mąż go dobrze znał) i ma być licytacja majątku, który został w spadku dzieciom. Sama jestem tego ciekawa, mi się, to skojarzyło z licytacją magazynową( program w tv) tylko tutaj poszczególne pierdoły osobno, nie cały dom z wyposażeniem. Facet miał katalogowe części samochodowe i na nie się niektórzy czają.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pokazałam mężowi biurko na olx, najlepsze jest to, że jemu teraz żadne się nie podoba. Wczoraj odkryłam, że te opony co z US firma sprowadza, to w mailu podali mu cenę netto. Jak w sklepie włożyłam do koszyka, to niżej jest doliczony podatek :o Nic nie napisali, że plus podatek świntuchy. Nawet dzwonił doi nich i też nie powiedzieli, że mowa o cenie netto. Tylko mówili 112 dolarów jedna. Firma nasza, nie amerykańska.

O matko , przepiękny ten parawan.

Zapomniałam napisać przedtem - te lampki co chesz zrobić jak gałki, koniecznie rób fotki, bardzo mi sie te gałki podobają i normalnie pękam z dumy ze je mam :hug: a w garazu gdzies upchnieta lezy taka swiecznikowa lampka ale bez abażura i "złota", zobacze co ty wyczarujesz ze swojej i moze uda sie cos z moja zrobic.

pokaze dzis M ten parawan , ciekawe co powie :lol2:

bo mi tylko sie oczy zaswieca : kup mi, kup mi :hug:

Mika znaczy co?? to co Tobie sie podoba jemu nie??? :sick:

Mojemu sie moje meble tez nie podobaly, a teraz jak gdzies na starocie jedziemy sam idzie i ogloda i jeszcze mowi - to by bylo fajne jakbys przerobila :lol2:

Vesi - te galeczki gora :yes: Tez je uwielbiam i niewyobrazam sobie srebrnych zakladac.

a te lampy z inspiracji tez byly zlote

008.JPG036.JPG

uzyla Rustoleum Oil rubbed bronze

rust-oleum-metallic-spray-paint.jpg

a na rogach przejechala tym metalowym woskiem co kupilam wczoraj (mozna czym innym)

il_570xN.751535928_b8zz.jpg

a ze zlotym tak wyjdzie

014.jpg

Mania pisz, pisz...

W następną sobotę ( bo w tę młody ma zawody i nie dam rady), jadę na Pchli Targ, więc takie Twoje sztuczki się przydadzą. Może coś znajdę ciekawego.

Lustro wyszło przepięknie, a to z lusterkami jest po prostu cudne. O lampach nie wspomnę

Do swojego planuję zrobić ramkę sama, tak jak na zdjęciu

5-7.jpg?w=640&h=640

tylko, że z tego

http://kaztor.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2015/06/ktownik_rwnoramienny_15x15_20x20_30x30_40x40_50x50_60x60-200x200.jpg

stal nierdzewna polerowana.

Miałam nadzieję, że znajomy mi pospawa, bo zajmuje się nierdzewką zawodowo, ale niestety, za delikatne. Więc tylko dotnę.

Za to zrobi mi coś takiego, tzn takie nogi

http://www.h-design.pl/environment/cache/images/300_350_productGfx_e50c67f89752ba86d10318f0054b4175.jpg

Na korytarz. A z tyłu duża tafla szkła obrobiona jak poprzednie lustro. Co Ty na to?

Mam już wszystko do ławeczek, w weekend zaczynam:wiggle:

Sylwia PEWNO ze bedzie super :yes:

A lustro za ta konsolka bedzie tylko nad kosolka czy do samej ziemi? widzialas tak robione?

A jak masz zamiar zlaczyc te ramki skoro to nie drewno?? Skleisz tylko czy na jakies maciupkie srubeczki??

Nogi bardzo ladne. Tez mam chromowane nogi z aluminium, tez na zamowienie robilam ale w Chinach. tyle ze u mnie wygibasne i wchodza tylko dwie. Ale mam ich wiecej moge stol albo biurko zrobic. Przyszlo jedna gora gdzie blat se naklada oderwane, paczka otwarta, dziwilam sie ze nikt nie ukradl bo widac wszystko bylo, a takich nog sie nie kupi - nie takie smiertelniki jak my. Na szczscie doszlo cale, a znajomy nam zespawal i zachromowal elegancko nic nie widac. To sie dalo, bo grube, Twoja listewka faktycznie ciensza ale napewno jakis spec by to zrobil.

wiesz, jakby ta ramka nie zespawana nie zadobrze wygladala zawsze mozesz drewniana na srebrno pomalowac, uwierz, nie bedzie sie w oczy rzucalo, kazdy na lustro bedzie patrzyl. U mnie na ramy sie patrzy bo szerokie - ale u Ciebie lustra, wiec zanim posklejasz/pozbijasz ramke na stale sprawdz czy bedziesz zadowolona.

na laweczke czekamy :yes:

napisz z grubsza co to ma byc i jakie

Ramka i nogi to nie chrom tylko stal nierdzewna polerowana, więc po spawaniu trzeba to zeszlifować i wypolerować, żeby nie było śladu. Dlatego te rameczki mogą się powyginać. Nogi to inna bajka-profil zamknięty.

Jeszcze nie wiem czy lustro do ziemi, myślałam o wymiarze 200x120, ale to jeszcze wyjdzie w praniu jak już będzie ławka i konsola.

O ile pamiętam, to miałaś cudo do którego wzdycham, ale trochę za drogie

534x540.jpg

Ramkę chcę tylko skleić. I musi byś z metalu bo przecież chodzi o połysk:yes:

narożniki mam nadzieję, że wyjdą cusik takiego

http://sklep.foto-dorota.pl/userdata/gfx/f391dc20b5232afa179ae3b1503835a4.jpg

tfu! moje nogi z nierdzewki sa nie z aluminium, bardzo ciezkie, leza 4 w pudle i jak mam je przesunac to nie moge ruszyc z miejsca, z aluminium by poszly jak po masle. \tak mialam taka lawe ale kwadratowa - bo byl zamysl nowoczesnego domu jak sie wproadzalismy i lawke mialam tez z takimi nogami czarna.

A te nogi co mam to podobne wlasnie do tych co kupilas

Vesi - oprocz 3 luster - moge wszystkie oddac plus doloze pare meblu - za ten parawan :p

dziewczyny - bawie sie dzis kwasem :sick:

narazie nalozylam sciagacz do farby, zobaczymy co wyjdzie.:sick: i czy wyjdzie. Czy na darmo kwas kupilam.:sick:

do sprzedania :sick:

za 325$, czyli spokojnie zejsc do 270 mozna :sick:

pokazalam M a on - no co, lustro jak lustro....EEE??:mad: mowie mu ze to parawan ktory mozna rozebrac i zrobic 3 lustra.

Niestety uslyszalam ZAPOMNIJ..:cry::cry::cry::cry::cry::cry:

na nasze tu zarobki to nie jest drogo, tymbardziej ze one od 1000 w gore ida. Tak wiec nie przeliczajcie akurat tego parawanu.

Zaznaczylam, moze nie sprzeda

za to lampy przywiozlam, M powiedzial ze mam wpier*** bo jutro przed praca odbiera mi 3 nastepne :lol2:

alez wysokie, ale jaki potencjal mala na malowanko, palce lizac

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/ququ/IMG_0265%201_zpsqpxhpywq.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/ququ/IMG_0264_zpsphnsu0ka.jpg

nalozylam swoje abazury bo tamte epoka kamienia lupanego byly. Musze dluzsze kupic zeby bebechy od zarowki zakryc.

patrzac po kablu i tych bebechach - te lampy sa starsze odemnie :lol2:

Jutro moze skocze po farbe, chyba ze dzis mnie najdzie.

Nadal nie psikalam kwasem - nie jest za cieplo, jakies 12C wiec zre i zre farbe i zezrec nie moze :sick:

ok, zabawa kwasem - jestem zadowolona bo dziala, nie jestem zadowolona :mad:........bo sie popsulo :mad:

ciekawe, ze nie kwas pospul a preparat do sciagnia farby :mad:

wiem tez gdzie pomyslke zrobilam, a mialam tego nie robic, nie wiem co mnie podkusilo...:sick:

zamiast zostawic to przejechalam sciagarka, sreberko razem zeszlo z farba i jest LYSO :mad:

IMG_0269.jpgIMG_0270.jpg

ale reszta wyszla pieknie :p

pierwszy test zrobiony, musze wiecej lusterek kupic i pobawic sie wiecej, nikt nie mowi ze za pierwszym razem ma wyjsc. Trzeba sie NAUMIEC

na dzis koniec, jutro pomaluje z tylu zobacze jak wyjdzie, chyba ze zaloze tyl bo jest czarny? niech no przeschnie troche.

lampe musze na gore wyniesc i zobaczyc czy nie bedzie za wysoka do lozka, bo jeszcze wpadlam na to ze moge z nich piekne wysokie swieczniki zrobic :yes: