Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Witam.Trafiłam przypadkiem na wątek i zostaje.Przeczytałam i przejrzałam cały.Piękne inspiracje.Częściowo moje.Teraz kończe remont domku-klocka rodziców(też jest to połowa bliźniaka z lat 70tych).Zostało jeszcze urządzenie wnętrz,kuchnia.Światne tapety w sypialce-taki motyw tylko jasnoszary mam w holu,nad schodami i ciemnoszary planuje w sypialni.Na jakie schody się zdecydowaliście?Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Znaczy bedzie postawiona scianka a z drugiej strony w prysznicu beda na niej polki. Na szampony, odzywki, gabki, scrubki i inne pierdolki, bo nic mnie tak nie wnerwia jak flaszki i flaszeczki na widoku w lazience. Nie bedzie widac wiec.

Doooobre :D takie logiczne, i takie sprytne :D

paskudnie nie zwisa

Drogie jak diabli te paskudy kominkowe. I mówisz, że nie lubisz jak coś wisi? :lol2: Też nie przepadam :D hihihihi

Witam.Trafiłam przypadkiem na wątek i zostaje.Przeczytałam i przejrzałam cały.Piękne inspiracje.Częściowo moje.Teraz kończe remont domku-klocka rodziców(też jest to połowa bliźniaka z lat 70tych).Zostało jeszcze urządzenie wnętrz,kuchnia.Światne tapety w sypialce-taki motyw tylko jasnoszary mam w holu,nad schodami i ciemnoszary planuje w sypialni.Na jakie schody się zdecydowaliście?Pozdrawiam.

Witaj Madzik  Musialas byc bardzo wytrwala czytajac wszystko 

Schody to sa plany ktore nam pasuje, ale zalezy od tego czy mozna wyciac jedna belke stropowa na takie ulozenie bo na tych belkach opiera sie balkon na gorze a na balkonie dach. Za dwa tygodnie bede w Polsce, zobaczymy co „majstry” powiedza. Mam nadzieje ze sie uda „po mojemu”.

Mam bardzo zle lacze netowe od kilku dni. Nie wiem nawet czy to wejdzie, juz 5x od wczoraj probowalam i ciagle kopa dostaje. Jak sie juz nie odezwe to wroce tu dopiero za miesiac 

Net do dupy nie dziala, pisze z tel. Pan Kominek zadzwonil na ostatnia minute, w sobote przed 21 wieczorem ze przyjezdza zaczynac kominek w poniedzialek rano o 10. Ciocia dzis idzie pozaslaniac tam meble. A my bedziemy spac u niej na gorze, nie pomyslalam ze syf bedzie od kominka, a u mnie na gorze nie ma na czym spac bo lozka zniesli na dol. No, ale kominek rusza i mam nadzieje ze zdobia z planem a nic po swojemu nie zmienia. Musze dzis jeszcze raz do domu tyrknac zeby ciocia im przypomnialA ze wyloty na gorze maja byc przy drzwiach a nie na srodku i zeby nie wyzucAli desek wycietych bo chce sprawdzic czy da sie zabejcowac na jasno po cyklinowaniu czy trzeba zbierac kase na nowa podloge. Damn... Do kitu pisanie z komorki.

Byliśmy dziś w Castoramie, bo niedziela, bo przecież w niedzielę trzeba jechać do marketu hihihi, co że budowlanego - my lubimy. A tam ludzi tabuny! A i znajomych spotkaliśmy, pogadać można :) Na usprawiedliwienie - później pojechaliśmy z dzieckiem na koniki :D Tylko koników nie było :D

I zrobiłam dla Ciebie zdjęcie :)

http://img846.imageshack.us/img846/5212/img1923c.jpg

144 zł :) i widać stabilne i mocne :)

Byliśmy dziś w Castoramie, bo niedziela, bo przecież w niedzielę trzeba jechać do marketu hihihi, co że budowlanego - my lubimy. A tam ludzi tabuny! A i znajomych spotkaliśmy, pogadać można :) Na usprawiedliwienie - później pojechaliśmy z dzieckiem na koniki :D Tylko koników nie było :D

I zrobiłam dla Ciebie zdjęcie :)

http://img846.imageshack.us/img846/5212/img1923c.jpg

144 zł :) i widać stabilne i mocne :)

Zoska, I love you !! Masz flache wina albo zgrzewke piwa u mnie

net dziala, koniec z telefonem - ciekawe na jak dlugo :)

No wiec....Zosik masz flache heheh..:wave:

niemodna..wazne ze jak wisi to nie widac :wave:

Pokazalam M fotke i sie mu tez spodobalo. Nic fancy, proste, ladny kolor i nie wisi :wave:

Jak pojade do siory tam maja Castorame (juz sprawdzilam na necie) i mam nadzieje ze beda mieli te same to kupi sie odrazu. Jak nie beda mieli bedzie trzeba szukac dalej.

Poki co chyba bede musiala torbe przepakowac :( Sprawdzilam pogode i za dwa tyg w Polszy ma byc zimnica :(

Poki co zaraz ide spac i jak wstane juz bede mogla tyrknac do domu i sie dowiedziec co Kominek wymodzil i czy cokolwiek zrobil.

Edytowane przez mania1220

dzwonilam do domu, Kominek byl. Niby przygotoeane, podloga wycieta, dziura jakas i...duzo sie nie dowiedzialam bo oni sie nie znaja ale Kominek popstrykal fotki i ma mi poslac. Cos z kominem. eee??? Kominarz powiedzial ze dobry, kartke nawet wypisal i podpisal a teraz podobno jakas wylewke trzeba robic. Nic nie kapuje. Musze czekac na @ od Pana Kominka. Ehhh zycie. Jak nie urok to...wiadomo co. Mam nadzieje ze nic wielkiego.

Kominek zaczety ............!!!

Co prawda narazie same dziury ale zaczety :wave:

Dziewczynki wklejam moje ostatnie zdjecia bo pojutrze juz znikam na miesiac (no chyba ze sie gdzies dorwe do neta).

Dostalam dzisiaj zdjecia od Pana Kominka. Wujek mnie postraszyl a nic nie dzieje sie bo nic Pan Kominak nie napisal oprocz tego ze wyciachali dziury i pod koniec tego tygodnia lub nastepnego znow jada do mnie zrobic podmurowke i zaczac budowe kominka.

Wiem ze duzo nie moge sie pochwalic ale w koncu (!!!!) pierwsze prawdziwe zdjecia z prawdziwej roboty a nie inspiracje, plany i pomysly. Mnie juz i te dziury ciesza jak diabli :D

Patrzac i sie przygladajac na ile sie da bo rozmiary male to:

a. zdjecia pomniejszaja rozmiar, ta sciana ma ponad 2 metry tyle prawie co ma miec podstawa kominka.

b. zdjecie z dziury do komina - widac belki :D, pisalam Wam ze ze ten dol to byl dom postawiony przed wojna i byl to typowy dom z belek.

c.Przygladajac sie scianom - widac ze nie ma katow bo bylo tynkowane na stary sposob, bez dwoch slow beda oblozone plytami zeby prosto bylo.

d. widac podloge, moj - mam nadzieje skarb ukryty pod gruba warstwa farby :D. Podloga starsza odemnie - jak widac nawet sie nie rozeszla. Mam nadzieje ze sie da ja pomalowac jak chce po wycyklinowaniu bo chcialabym ja zostawic z dwoch powodow - sentymentalnych - na niej nauczylam sie raczkowac i chodzic...:)...i zaoszczedzenia bo jest drewniana.

e. drzwi ktore przechodza do kuchni (kuchnia to tam gdzie widac boazerie i zlew) te drzwi beda przesuniete w prawo do konca drugiej sciany tak ze kolo kominka bedzie sciana.

http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/DSC00833.jpg

http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/DSC00834.jpg

http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/DSC00832.jpg

http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/DSC00831.jpg

http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/DSC00830.jpg

Teraz mi tylko zostaje czekac az dolece do domu 6 wrzesnia zeby zobaczyc co jeszcze zrobia. A potem juz stawianie pod naszym okiem :D

Noz sie ciesze z tych dziur, jakas glupia albo cos jestem :D

W kuchni kiedys byla identyczna podloga...niestety nie ma jej, albo jest ale pod linileum? Ale nawet jak to trzeba ja zerwac bo kiedys tam byl piec, potem ciocia z wujkiem postawili prysznic dla babci wiec w kawalkach i nie bedzie pasowac jesli sie deski dolozy.

Widzicie te haki we framudze drzwi...???

To sa haki z mojej hustawki:D

Tak...to wlasnie moj Domek z Dziecinstwa :D

To narób duuuuuużo fotek, żebyśmy miały co podziwiać :)

A huśtawkę też miałam na hakach :D

zosik ja bym sie nie zdziwila jakby moja hustawka nadal w domu byla :) Do dzis sa moje lalki, misie i ukochany Koziolek Matolek ktoremu reke oberwalam (chyba ja, nie pamietgam) i moj mis ktoremu uszy oberwalam (to wiem ze oberwalam) i babcia mu dorobila :):) Babcia wszystko trzymala, bede musiala popstrykac zdjecia tym "antykom". Zapytaj mnie czy cos po moich mlodych zostalo z dziecinstwa....uslyszysz NIE, poszlo wszystko w drobny mak, rozpalcelowane tak ze nadawalo sie na smietnik heheh.

Zapytalam Pana Kominka co z rura na powietrze ktora ma ciagnac powietrze z zewnatrz ...eee...nie wiem jak sie to profesjonalnie pisze, moze wiecie o co chodzi. W kazdym badz razie kupilam jak bralam wklad bo mi pan Jarek z Jotula poradzil tak. No wlasnie Pan Kominek odpisal ze dziura juz jest zrobiona na zewnatrz i wychodzi miedzy moim a sasiada domem i wystarczy tylko ta rure wsadzic i podlaczyc jak bedzie sie stawiac kominek. Uff..to dobrze. Bo patrzylam na fotki i zadnej dziury nie widzialam, moze pstryknal fotke przed dziura.

Swoja droga niezle sciany upaprane ;) Ciocia malowala tam niedawno, bylo bielutko. Fakt, nie da sie tam spac jak beda robic.