Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Mania, przyszłam podziwiać lustro, a przy okazji fajny pomysł na zadaszenie "znalazłam" :yes:

Lustro nawet z perspektywy leżącej wyglada świetnie, czekam na fotki z docelowej lokalizacji :D

Kwiaty dodały fajny akcent, ja za fioletem nie przepadam, nie mniej jednak po efekcie widać, że akcent kolorystyczny był potrzebny

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

uwaga mam biureczko !!!!!!! tzn jest zaklepane do odebrania

:wave::wave::wave::wave: podobne do tego Twojego Mania, tylko ma szafeczki po bokach większe, ma gałeczki z motywem kwiatowym, kolorek cudny, tylko lakierem go psiknę :yes:

jest też drugie biureczko, z nóżkami, które uwielbiam - takimi prostymi zwężajacymi się i źłobionymi, muszę męża namówić żeby sobie wziął, tamto ma blat skórzany, nie wiem jak te wymienić.

była też cudna witrynka, ale z kompletu i facet nie za bardzo chciał sprzedać. ale ma wypatrywać dla mnie drugiej podobnej witrynki.

Edytowane przez Emila3000

Emi i jak to?? zdjecia nie masz????

zwezone nozki mowisz? to takie pewno jak mam na lawie, dwoch fotelach w kominkowym i srebrnych krzeslach w jadalni - tez je uwielniam, nawet bardziej od wygietych :D

Skore wymienic ? sciagasz stara i naklejasz klejem w aerozolu badz na walku nowa, nic trudnego.

Mamik nie mam w domu zadnuch innych kolorow, oprocz zielonych hortensji ale stoja w kuchni an wyspie. A czarne byly za czarne. Nie zuca sie w oczy az tak, widac ciemniejsza plame. W koncu to kwiaty z mojej choinki :yes: To tylko tymczasowe zanim nie wypatrze w sklepie tego co chce.

Bylam w sklepie po pedzel, zaraz biore sie za robienie lustra, sie klei i ma pelno madrych ksiazek na sobie.

Mika nie wiem ile wazy - jak sciagniemy wsadze na wage. Rama byla lekka, albo sosna albo inne lekkie drzewo bo w jednej rece trzymalam, decha i lustra waza.

Mysza dalej zyje :bash: wciagla tyle trutki, nie bylo widac ja pare dni a dzis rano patrze a ta sie pasie na trawie i wyzera mi nasiona :bash:

a co lustra....chcialabym je na widoku, ale niestety chyba za szerokie zeby postawic na miejsce malego sekretarzyka :( wiec pojdzie do jadalni na miejsce duzego sekretarzyka, juz tam kiedys stalo lustro podlogowe jak przenosilismy jadalnie i wygladalo super. Tyle ze go nie bede widziec codziennie :cool:

dobra ide robic lustro a potem sie biore za ciecie i szycie paskow na daszek pod pergole.

Na ten tydzien myslalam o zrobieniu fotela, NIESTETY Okazalo sie ze ten material w paski co myslalam jest za cienki i nici z tego a innych nie mieli, a jak mieli to kolory nie te :( mam jeden pomysl, niestety nie pasy :( pokaze po weekendzie , powiecie co myslicie.

Edytowane przez mania1220

mam taki punkt, w wiosce niedaleko, gdzie sprowadzają starocie. głownie badziew, ale są też takie stare perełki,

fajnie, jak można na żywo zobaczyć :-)

kolo mnie też takie wiejskie składziki się trafiają, ale ciągle nie mam kiedy pojechać

a witryna jaka była, duża, mała, i z czym w komplecie?

Mania, kwiaty tymczasowe czy nie, na pewno ożywiły wnętrze :)

witrynka taka mała zgrabniutka, z metr miała szerokości, na ludwikowskich nóżkach, przeszklona z 3 stron, od góry była zwieńczona takim rzeźbieniem w szpic, szybki fazowane. Była w komplecie ze stołem+ krzesła, stół rozkładany - o dwa dodatkowe blaty, i do tego był bufet - 3 metrowy :jawdrop::jawdrop: stół milutki, delikatny, krzesła takie se, ujdą.

fotki zrobiłam, kiszkowate bo słabe światło mam w wiatrołapie. szafa która się odbija wyjeżdża, jak tylko zrobię zabudowę do szatni. :p blat do wymiany, za kilka groszy pewnie zrobi mi go stolarz który robił mi drzwi. dziury zabejcuje, żeby gołe drewno nie świeciło. lustro jest trochę porysowane, pewnie jakiś dzieciok je załatwił, może nawet ja :p:P:P oczywiście na schody nie patrzymy, bo są prowizorycznie obłożone najtańszą wykładziną i czekają na zrobienie :p

1-P1100494.JPG2-P1100503.JPG3-P1100504.JPG4-P1100505.JPG

A ja tu sie zastanawialam co za lustro...:cool:

EMi piekne jest!

Nie maluj i nie lakieruj, pasuje jak bragujacy klocek w budowie u Ciebie tam, wyczysc tylko i przejedz przezroczystym woskiem a potem wypoleruj. Normalnie cudenko :D

a jaka Ty masz poekna podloge....:jawdrop::jawdrop:

to prawdziwe deski????

ps. chyba dzis lustra nie zobaczycie :cool: wosk sie suszy pierwsza jasna warstwa, musi tak z 2hr polezec i dopiero moge ciemny nakladac, zanm skoncze juz chyba spac bedziecie.

Pestka myszor jeden jest, jakby wiecej bylo to by wylazily 2-3, a zawsze jedna wylazi. Nic to, walne jej dzis dalej trutke na rano zeby miala zanm chipmnuk przyleci.

Pasow na pergole tez nie zaczelam ciac bo ex-szwagerka przyjezdza z tortem sie bedziemy uraczac, dzis mamy tu Dzien Matki - fajnie dzieci wychowalam ZADNE mi nie zlozylo zyczen, zlewka na calego :bash: ale obciach

jutro zrobię mu zdjecia z bliska na wszystkie dziury i wygryzienia :lol2:to będziemy myśleć co z tym zrobić :D

ale zgadzam się, że bardzo u mnie pasuję :D

Mania podłoga to panele :p na drewno może kiedyś zmienię, chociaż taka sama kosztowałaby fortunę. :lol2:

Mania co tam u Ciebie w kraju? te pożary daleko od Ciebie, w tv masakrycznie to wygląda :jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Emi podloga robi wrazenie i bym nie myslala ze to panele. A dziury od kornikow maja swoj urok bo nadaja wiekowosci, ja bym je zostawila :)

No pozar w Albercie jest, ja jestem w Ontario, to ponad 3.5 tys km odemnie. Wyglada na masakre bo jest masakra ;) Dziesiatki tysiecy ludzi domy, dobytki potracilo, farmerzy zwierzeta ;) Az sie plakac chce. Zbliza sie juz do granicy z Saskatchewan , pogoda nie pomaga maja tam cieplo, wiatr cieply wieje i niestety ale bedzie sie jaralo przez nastepne kilka miesiecy. Nie ma szans ugasic bo tu sie ugasi a tam sie przeniesie ;)

juz 90 tysiecy ludzi ewakuowali.

Mania zerknęłam na mapkę i trochę spokojniejsza jestem o Ciebie :hug:

z podłogi jestem bardzo zadowolona :)

Cieszę się, że to lustro w końcu mam, bardzo czegoś takiego potrzebowałam :D

myśle cały czas o tym kompleciku mebli - za całość facet chciał 3 tysie - ta witrynka, stół plus krzesła - chyba 6 szt. i ten bufet gigant. przyszło mi do głowy, żeby ten bufet wstawić do siebie do pracowni :yes: i może to jest pomysł??? dom 350m i nie ma gdzie mebla wstawić :rotfl: :rotfl: :rotfl:

wnerwia mnie mój obecny stół, cały czas kombinuje jak go usunąć bezboleśnie z domu :lol2: i byłby pretekst :lol2:

Edytowane przez Emila3000

Emi - juz dawno sie przekonalam - jest jedna zasada na starociach badz uzywanych , lokalnych, czy jak tam - jak cos Ci wpadnie w oko i siedzisz i myslisz to znaczy ze Ci sie bardzo podoba. To jedna zasada. a druga i najwazniejsza - w takich miejscach jest cos a potem nie ma i moze sie nigdy nie powtorzyc.

Wiec jesli masz gdzie wsadzic - a wszystko mozna uzyc nawet po rozparcelowaniu , jesli masz fundusze - bierz. Bo nic nie boli jak potem myslenie - o ja durna moglam wziasc - mialam tak wiele razy ;)

a ja sie mecze nad lustrem - wosk super, ale nie nadaje sie na ta farbe co kladlam bo sie slizga i schodzi ;) na dodatek jest brazowy, wolalabym czarny. (farba malowalam chromowa a ona jak ciekle srebro i zasycha jak chrom). no.

A zlota farbka ktora wlasnie nalozylam wyglada jak kupka niemowlaka i kolo zlota nie lezala ;) na szczescie na dniach powinnam dostac zloty wosk i wiem ze bedzie zloty bo mam juz srebrny i rdzawy i jest taki jak ma byc.

Chyba bede musiala sama rozrobic wosk z farba czarna zeby chociaz w zakamarki wlazlo bo ten braz mnie nie przekonuje - chociaz mi sie podoba jak wychodzi, to moj pierwszy raz ze nakladam wosk kolorowy. Bo czystym normalnym polerowalam wyspe.

Emi ponad 3 tys, jakies 3.5 to jakby Polske 4 x przejechac , no wielki ten kraj , nie dojechalam jeszcze na koniec :lol2: Tylko Ontario i Quebec, wiecej US zjezdzilam bo z kranca na kraniec. A jechac tam w to miejsce gdzie sie pali to jakies 34 godziny samochodem. I to nie koniec kraju. Tylek by odpadl, ja mam dosc do Montrealu jechac niecale 5 hr ale musze jechac w tym roku do psiapsioly

mysza dostala nastepna dawke trutki, mutant jeden

DOBRA....

zaczne od tego ze zdjecia mam ale sa brzydkie bo jest noc, a najladniejsze wiadomo za dnia, ale co tam i tak widac....

duzy sekretarzyk wyladowal tam gdzie byl kiedys i tam mi najbardziej pasuje

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ququ2/IMG_0469_zpst1qka0yr.jpg

dlatego ze teraz lustra mi sie nie gryza, tamto ze swirkiem na gorze sie mi gryzlo z tym rzezbionym co nad biurkiem, teraz jest elegancko

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ququ2/IMG_0470_zps7njldsmn.jpg

za sekretarzykiem jest wlasnie sciana gdzie trzeba listwy zalozyc

i za lustrem zmienic na szerokie...

jak mowie zdjecia do kitu ale mam nadzieje ze widac

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ququ2/DSC_0961_zpsslnmtsly.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ququ2/DSC_0950_zpshfc7n5kd.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ququ2/DSC_0954_zpshpcnus2w.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ququ2/IMG_0440_zpsugonfztr.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ququ2/IMG_0444_zpsjbuzdn0j.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ququ2/IMG_0454_zpseqfpcsjz.jpg

dopiero jak zostalo postawione okazalo sie ze moje obawy byly niepotrzebnie - dobrze rama wyszla, nie bede poprawiac - poprawie tylko zloty pasek na bardziej zloty.

bardzo mi sie podoba :rolleyes: siedzialam na krzesle i sie lampilam w nie :rolleyes:

to z zaokraglona rama tez zrobie, skoro juz mam rame, tylko poczekam az lusterka dowioza.

lustro wazy 40 kg. Wydaje sie nieduzo? hmmm...podniesc lustro co tyle wazy to o matko ;)

dobrze mowilam, duze Mongstad z Ikei wazy tylko 24kg, az sprawdzilam, a wydaje sie ciezkie. A 40 to dopiero waga - mozna zapomniec o wieszaniu na scianie, chyba by ja wyrwalo :) A roznica ze z Ikei tylko 7 cm nizsze . Az musze zmierzyc moje z sypialni i zwazyc, ale tamto sama nosze.